Spring naar bijdragen

peterseli

Leden
  • Aantal bijdragen

    54
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door peterseli

  1. Op zaterdag 10 september heeft staatsbosheer op Goeree Overflakkee in het gebied van de Hellegatsplaten open dag. Vorig jaar is daar een speciale Multi door de Duintoppers gemaakt Wie heeft er zin en tijd om de werking van een garmin etrex uit te leggen en wat te vertellen over geocaching? Deze open dag is van 11 to 17 uur. Eventuele onkosten worden vergoed. Gaarne een mailtje sturen naar peterseli@live.nl

     

    met vriendelijke cache groeten,

     

    peterseli

  2. het is onvoorstelbaar hoeveel jullie tijd in onze hobby hebben gestoken! Niet alleen door de gepubliceerde caches maar ook door alle tijd die erin zit door de fouten waarmee de caches werden aangeleverd! Diep respect dat jullie dit zo lang hebben vol gehouden! Misschien is er nu eindelijk weer tijd om zelf van de hobby te genieten. Wij wensen jullie heel veel plezier..en misschien tot ziens bij een van die vele caches?

     

    groeten en dank vanaf Goeree Overflakkee

     

    team peterseli

  3. We zijn er heel blij mee dat er speciale eendags caches voor een event on line kunnen komen. Zowel als deelnemer, als organisator. Het biedt op het event zelf een mooie extra gelegenheid voor locatie of de manier van "verstoppen" waar normaal een cache geen lang leven beschoren is. Daarnaast kan het sfeerverhogend zijnop de dag zelf.

    Juist omdat dat de cache gelijk gearchiveerd wordt heeft niemand "last" van dit tijdelijke exemplaar. Als het goed is staat het trouwens ook altijd op de listing vermeld waardor er geen misverstanden komen.

     

    peterseli

  4. afgezien van het feit dat een cacher zich gewoon hoort te gedragen en daarbij niks moet slopen, ligt er ook grote verantwoording van de cachelegger. Te vaak maken wij mee dat je tussen bomen/in een bos een cache moet zoeken zonder hint of met een vage hint, waardoor de hele omgeving wordt omgewoeld..

    Het is toch de bedoeling het leuke plekje te laten zien? Je kan er meer van genieten als je niet alles overhoop hoeft te halen!

     

    Zojuist weer een prachige multi gelopen met hele duidelijke punten en op het einde een cache, netjes onopvallend voor de dreuzels maar opvallend voor cachersm (ondanks het in een bos was)!

     

    peterseli

     

    sorry 2x gepubliceerd...hoe haal ik de eerste weg?

  5. afgezien van het feit dat een cahcer zich gewoon hoort te gedragen en daarbij niks moet slopen, ligt er ook grote verantwoording van de cachelegger. Te vaak maken wij mee datje tussen bomen/in een bos eencache moet zoeken zonder hint of met een vage hint waardoor de hel omgeving wordt omgewoeld..

    Het is toch de bedoeling het leuke plekje te laten zien? Je kan er meer van genieten als je niet alles overhoop hoeft te halen!

     

    zojuist weer een prachige multi gelopen met hele duidelijke punten en op het einde een cache, netjes onopvallend voor de dreuzels maar opvallend voor cachersm (ondanks het in een bos was)!

     

    peterseli

  6. jammer dat je niet meerdere opties kan invullen...

     

    we gaan voor FTF als.....

     

    het dichtbij is...

    de werkzaamheden het toelaten..

    de kans op FTF groot is....

    tijdstip van publicatie gunstig is....

    hoe snel de publicatie gelezen wordt...

    waar de cache zich bevindt....

    wat voor soort cache het is...

    geen andere afspraken in de agenda staan...

    het weer niet al te slecht is....

    enz...

     

    kortom het is afhankelijk va een combinatie van factoren...

  7. lijkt me duidelijk...het superleuke cachejaar zal het meeste stemmen krijgen...want wie wil dat niet van degene die op deze site komt.

     

    P.S. zonder de topicstarter te hebben gelezen toch weten wie het was, hoe zou datnou komen?! :D

     

    groetjes peterseli

  8. Probeer het eens via de volgende link. Daar kan je een eigen bookmark maken, waarin je bv alle caches van dit dit draadje opneemt, zodat je altijd een lijstje hebt. Er zijn veel bookmarks in omloop, gemaakt door geo-cahcers met allerlei verzameling en sorteringen van caches.

    PS. vergat te melden dat je dan wel Premium member moet zijn.........

     

    http://www.geocaching.com/bookmarks/

     

    bedankt voor de tip, daar gaan we ons verder in verdiepen!

     

    peterseli

  9. Waar maak je je druk om? Of werk je voor de Cache-Stas(h)i?

     

    Op de lagere school zongen wij altijd: ' klikspaan, boterspaan, je mag niet door mijn straatje gaan......'

     

    Ik snap niet waar deze kliklijn freaks hun ' kick' vandaan halen. Het is juist mede dit soort mentaliteit die mij de hele cache-community steeds meer de rug toe laat keren. Het begint voor mij steeds meer een solo-activiteit te worden waarbij ik steeds minder de behoefte krijg om zaken met mede-cachers te delen. Wat een geneuzel, wat een gezeur om de andere kracht term 'wat een g3z3!k' niet te gebruiken. Hou toch eens op met dat paarse broek gebeuren doe eens wat minder braaf!

     

    Voor mij is dit het zelfde type mensen (mensen die dit soort topics openen) als die mensen die op een zesbaans snelweg met 120 in de meest linker baan rijden terwijl er rechts nog twee rijstroken over zijn..... ja de max snelheid is toch 120 hier? nou dan rij ik hier braaf 120...... en je mag niet zo stout zijn om hier 130 of zelfs nog harder te rijden! jij stoute chauffeur... kijk maar uit want ik ga de politie bellen.... want het nummer van de politie zit standaard mijn adresboek.... ik bel ze wel vaker.. laatst nog toen een heel stout kindje zijn vinger niet uitstak toen hij de bocht omging! foei!

     

    Gadver de Gadver wat een stoute mensen die dit soort klik-topics openen! Ga in de hoek staan en je diep schamen omdat je loopt te zeuren over het log-gedrag van mede-cachers. Laat iedereen het toch lekker op zijn/haar eigen manier doen. Is allemaal mede een gevolg van dat kilo-cachen.. zo kijk mij nou eens met mijn indrukwekkende lijst gevonden caches. Nou als mensen daar blij van worden.... log gerust mijn cache terwijl je deze helemaal niet gevonden hebt, maakt mij geen snars uit.

     

    Ik ben het topic gestart uit respect voor de cacheleggers en alle andere cachers die de moeite nemen om dit spel zo leuk mogelijk te maken en laat iedereen in zijn waarde (in tegenstelling tot sommige personen aan de reacties te lezen).

    Door deze discussie ben ik wel tot de conclusie gekomen. Beleef het spel op je eigen manier en maak er het beste van door te zo veel mogelijk te genieten van de caches en de omgeving met waardering voor de cachelegger en omgeving en laat de andere cachers het maar op ieders eigenwijze hetzelfde doen.

    Bedankt voor de reacties. Het topic kan dicht.

     

    Peterseli

  10. natuurlijk doet het iederren het op zijn eigen manier. Het lijkt me echter toch logisch dat je zelf (of een ander teamlid van hetzelfde team) zelf de cache bezoekt of er fysiek bij aanwezig is om te loggen. Als er een ekuze wordt gemaakt om een gezin op te splitsen in meerdere leden, moet toch elk teamlid aanwezig zijn bij het loggen. Dus niet dat de moeder 100 caches bezoekt en dan gelijk voor alle familieleden logt. (nog maar niet gesproken van alle vrienden, kennissen enz..). Mij lijkt het dat de logs dan gewoon verwijderd moeten worden.

     

    peterseli

  11. Gisteren ben ik twee cachers tegengekomen in de regio die ik bezocht. Daarna heb ik ze nog maals drie keer gezien waarbij twee keer direct bij een cachelokatie. Echter volgens de handgschreven/gestickerde log en de log op internet blijken het opeens vier personen te zijn! Kortom er moeten wel spoken meegelopen zijn of voor niet aanwezige personen worden gelogd! Persoonlijk vind ik dat belachelijk maar hoe ga je er mee om? (Het waren niet onze caches'

     

    peterseli

  12. Dag zoekers,

     

    Ik heb zelf sinds kort een Garmin Oregon 400, daarvoor een eTrex.

    Nu heeft mijn zoon zondag zijn verjaardagsfeestje en het leek me echt een mooi idee om ze een soort cachetocht te laten maken. Nee, ze gaan niet de cache vinden, maar wel veel stappen onderweg.

     

    Nu kan de helft van de groep met mijn 400 aan de slag, maar heb ik er nog een GPS bij gehuurd. En daar stuit ik op een probleem: ik zie niet waar ik - het is tenslotte een multicache de losse coordinaten moet intypen.

     

    Wie kan me helpen????

    Of moet ik nog heeel snel op zoek naar een ouwerwetse eTrex.....?

     

    bij voorbaat dank

    Carlo

     

    druk op de toets markeer waypoint. Dan kan je deze naam en coordinaten gelijk in de juiste wp veranderen.

     

    mvg peterseli

×
×
  • Nieuwe aanmaken...