Spring naar bijdragen

Team Gelaen

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  1651
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  6

Berichten geplaatst door Team Gelaen

 1. Haha, je hebt dezelfde bronnen als mij dus, empirisch vastgesteld. En zo algemeen bekend dat de gps functie van een smartphone nauwkeuriger is dan een handheld is dat niet. En tot nu toe zie ik daar nergens bewijs van. Zelfs niet bij een hi-end toestel als de s7.

   

  Edit: zelf maar eens wat gegoogled. Algemene tendens is op het moment geen verschil in nauwkeurigheid tussen hi-end smartphones en handhelds. In 2018 komen er smartphones met een nieuwe broadcom gps chip die nauwkeurigheid tot kleiner dan 30cm mogelijk maakt. Tot de handhelds met die chip op de markt komen zullen de smartphones inderdaad nauwkeuriger zijn. Echter de extra zaken die je moet regelen om een hi-end phone bv even robust te maken als een handheld, maken die phone wel een hele dure handheld.....

 2. Ik denk dat er intussen meer handhelds zijn zonder uitstekende antenne dan met. Het verschil zit met smartphones zit mi inderdaad met name in de antenne. De gps functie van handhelds is vooral voor precieze plaatsbepaling in het veld, terwijl die van smartphone vaker bedoeld is voor iets globalere plaatsbepaling wat normaal voldoende is voor bv auto navigatie. Daarnaast is navigatie nooit het hoofddoel van een smartphone.

 3. Een handheld gps verouderd lang zo snel niet als een smartphone. Los van de accu die na gaat laten. Mijn eerste ongeveer 8 jaar gehad. De volgende 2 een stuk minder, maar dat kwam vooral door het touchscreen dat een smartphone heeft. Een oregon 450 ingegeruild voor een 600. En dat alleen omdat ik een leuke deal kreeg als ik er 2 kocht. (Voor een collega)

 4. Ik zal ook altijd een handheld blijven gebruiken. Mensen die ik ken beginnen met een smartphone, echter als ze het leuk vinden kopen ze meestal een handheld. Een smartphone is handig om soms dingen op te zoeken.uit te rekenen. Als je af en toe wat verder weg van de beschaving loopt en net zo vaak op je handheld kijkt als ik dan is een smartphone wel heel erg snel leeg en met 2 sets AA kom ik al snel een dag door.

  • Top! 1
 5. Tsja, niet leuk natuurlijk, maar ik zou daar zelf denk ik niet zo mee zitten.

   

  Maar dat is een van de redenen dat ik nauwelijks in een stad cache, dat heeft mi weinig met geocachen te maken. En als ik het al eens doe moet ik de cache binnen een minuutje vinden anders log ik hem niet of een not found.

   

  Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 6. Ik cache ook meestal alleen. Als ik een cache in een bebouwd gebied niet direct zie, zoek ik niet verder. Zeker als de hint er niet of nauwelijks is. Maar meestal sla ik die caches over, meer dan genoeg andere.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...