Spring naar bijdragen

silkwood

Leden
 • Aantal bijdragen

  241
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Berichten geplaatst door silkwood

 1. Projecteer vanaf de bekende waypoints met een zelfbedachte afstand, waarvan je verwacht dat dat een snijpunt gaat opleveren.

  Maak een route aan tussen de bekende en de nieuwe waypoints, waarbij de routelijnen elkaar snijden. Dit is het snijpunt.

  Deze vraag is al vaker gesteld en als je op het forum zoekt, kan je meer reacties vinden met dezelfde strekking, maar mogelijk voorzien van een figuur ter verduidelijking.

   

  EDIT: Zoek op kruispeiling en je krijgt diverse relevante draadjes te zien.

 2. Ik sluit me aan bij de mening van Cernunnos.

  Als ik een cache heb gepland bekijk ik ook de notes bij de inventory en het valt me dan op dat slechts zelden een note wordt geplaatst dat de TB niet is aangetroffen. Als dit niet wordt gedaan, weet de TB-owner ook niet dat de TB vermoedelijk weg is.

 3. Hoewel het over een specifieke cache gaat heeft Bovenmeester de vraag algemeen gesteld, zodat die niet direct tot een specifieke cache herleidbaar is. Daarmee blijft die m.i. keurig binnen de gestelde kaders. Zoals velen, heb ik hem ook willen helpen en heb via een PB naar de cachenaam gevraagd en hem vervolgens geadviseerd.

 4. Je hebt in ieder geval een goede gps in bezit.

  Kijk eens hier voor basale info.

   

  Het is niet de bedoeling om puzzelcaches, zoals rebussen etc op het forum te bespreken. Via een persoonlijk bericht kan ik je meer vertellen. Laat me me eerst via een PB weten om welke cache het gaat.

 5. Op de etrex h kunnen geen kaarten en is een kabel niet strikt noodzakelijk; voor het invoeren van meerdere waypoints kan het handig zijn.

  De GPS is goed genoeg om mee te geocachen, maar de mensen die wat fanatieker worden, kiezen uiteindelijk toch voor een geavanceerdere GPS.

  Ik heb dit zelf ook gedaan en leen mijn oude GPS (etrex) uit aan vrienden en bekenden die het een keer willen proberen.

   

  Als je insteek is om het geocachen uit te proberen kan je ook overwegen om:

  - een GPS te lenen (vraag het eens op het forum)

  - een GPS te huren

  - een tweedehands te kopen

 6. De basis hiervoor zijn pocket queries, die je dan met bijvoorbeeld de macro getmail kan ophalen en laden in GSAK. Dit is wat mij betreft de basis om GSAK goed te kunnen gebruiken.

  De meeste gebruikers hebben een 20-tal PQ aangemaakt, waarmee alle Nederlandse caches worden geactualiseerd.Je kunt deze PQ niet allemaal op één dag draaien. De database loopt zo maximaal een week achter.

  Voor het gebruik maken van PQ moet je wel premium member zijn.

 7. Het downloaden van caches gaat het makkelijkste via zogenaamde pocket querys. Hiervoor moet je wel premium member zijn.

  De basiskaart is inderdaad zeer basaal. Gedetailleerdere kaarten kun je aanschaffen of eerst kijken of via deze link deze kaarten gedetailleerd genoeg zijn.

 8. Volgens mij is dit GC1ZXH1 de dichtstbijzijnde cache en daar staat de tekst ook in het Engels.

  De hint is wel in het Frans, maar is zo met een vertaalprogramma te vertalen.

  Uit mijn hoofd staat er aan de onderkant van een boog.

   

  Overigens liggen er in een straal van 30 km op twee na alleen maar traditionals en deze zou je zonder vertaling moeten kunnen vinden.

 9. Er zijn wel degelijk kaarten van Denmarken via openstreetmaps te verkrijgen.

  Een andere optie is om city-navigator aan te schaffen.

  Beide opties zijn qua gebruik redelijk vergelijkbaar, je ziet met name de infrastructuur van wegen waar je met de auto kan komen en zijn routeerbaar. Je weet in ieder geval waar je je auto het beste kan parkeren en daarna is het inderdaad achter het pijltje aan lopen.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...