Spring naar bijdragen

LeoCache

Leden
  • Aantal bijdragen

    195
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door LeoCache

  1. Ha ha ha... Stoute schoenen? Met dit weer is het beter om lieslaarzen aan te trekken! :D

    Hoe dan ook wel jammer dat dit gezichtsbepalende bouwwerk van Scheveningen door de tijd wordt ingehaald. Zonder financiers zal het ding nog verder in verval raken en - op overheidskosten ? - gesloopt moeten worden. Wordt een raar beeld van deze van oudsher zo mondaine badplaats...

  2. Heb ik al jááááren met een cache van Carrotte. Gelukkig is dat een van zijn moeilijker caches dus komt er niet zoveel mail van binnen. Heb om de mail notificatie kwijt te raken ooit een 'volgen' opgezet en die daarna weer verwijderd. Helaas.... Dat helpt niet. Ik vrees dat je niets anders kan doen dan het aanmelden bij Groundspeak...

  3. In de GSAK-sectie kon ik niet het antwoord op mijn vraag vinden (maar dat zou ook kunnen komen omdat ik niet de juiste zoek-vraag heb gesteld. :) )

     

    Waar gaat het om... Ik heb een database aangelegd met puzzels die ik heb opgelost in de loop van enkele 'winters'. Na het oplossen, liet ik GC.com daar een aparte GPX van maken die dus op mijn Oregon werd geplaatst. Om de boel 'ns op te ruimen (het gaat maar om zo'n 50 oplossingen) bedacht ik me dat ik al die losse bestanden natuurlijk óók in GSAK kon plaatsen en er zo 1 'opgeloste puzzels' database van te maken. Is een stuk makkelijker in onderhoud nietwaar?

    Maar tot mijn schrik zie ik er zelf puzzels tussen zitten die ik ergens begin 2012 heb opgelost. DAAR kan dus al een hoop shit zijn ontstaan in de tussentijd....

    Hoe kan ik nu dus voor die 50 records de laatste gegevens door GSAK van GC.com laten halen? Zodat ik een bijgewerkte listing heb, maar bijvoorbeeld óók de laatste logjes. Ik weet dat je kan laten updaten door een PQ te draaien en die 'er overheen' in te lezen, maar dat is in dit geval geen doen. Het zijn puzzels door half Nederland en bovendien wil ik geen verdere gegevens in de DB hebben dan alléén de puzzels die ik heb opgelost.

     

    Het zou mooi zijn als iemand mij kan vertellen dat ik niet de eerste ben die dit 'probleem' heeft. En nog mooier dat iemand mij kan vertellen dat de oplossing nabij is.

     

    Alvast mijn hartelijke dank voor elke vorm van helpende reacties.

     

    Met vriendelijke groet, Leo

  4. Twodutch, ik weet niet hoe jullie op vakantie gaan, maar als ik zie wat een berg electronica er tegenwoordig wordt meegesleept als ik met m'n gezin op vakantie ga.... Wij hebben dus altijd wel een laptop bij ons en zéker in de Europese landen hebben de meeste campings en hotels wel een (gratis) WIFI verbinding. Zo kan je dagelijks de benodigde (actuele!!!) caches binnenhalen en hoef je niet een GPS'r mee te nemen die uitpuilt van caches die je niet gaat lopen, maar wel je apparaat vertragen (althans da's mijn ervaring).

  5. OK, als je er vanuit gaat dat GS inderdaad volgens de EU-richtlijnen BTW-plichtig is (en dat kan ik me best voorstellen omdat de EU nu ook overal en nergens geld tracht te 'vinden'), zouden ze nu in Nederland € 4.83 moeten afdragen (met de huidige 21%). Volgens mij gaat de BTW komend jaar verder omhoog in Nederland naar de richtlijnen van Brussel en komen we uit op 23%. Dan moet GS dus al € 5,29 afdragen. Dit betekent dat een commercieel bedrijf als GS tóch gewoon is, slechts een winstverhoging heeft van € 1.71 per PM. Dat bedragje zou zelfs nog lager kunnen worden omdat waarschijnlijk ook de kosten stijgen ivm het administratieve systeem dat nodig is voor de afdracht. Ofwel vraag ik me af of de nu zwaar onder vuur liggende GS zelf veel gaat merken van deze prijsverhoging.

    En weet je... Mijn andere hobby (de motor) kost me jaarlijks véél meer en ik denk dat anderen ook nog wel hobbies naast het GC hebben waar ze hetzelfde over zeggen. Natuurlijk is het goed om een vraag te stellen als er een naar verhouding forse prijsverhoging wordt doorgevoerd, maar om daar nou zo'n hetze van te maken???

     

    Groet, Leo

  6. ensingg, Volgens mij is er niet echt een negatieve discussie ontstaan op je vraag. Je initiatief is goed om jouw enthousiasme met anderen te willen delen in het buurthuis, maar je vraag riep dus nog wat andere vragen op. Het is ook logisch om te denken dat je bij het versturen van de foto ook de GC-code geeft, maar als je dit NIET doet is er helemaal niets aan de hand. Dan is een foto slechts een foto van een cache van waar ook op de wereld. En aangezien dit er miljoenen zijn (dacht ik) is de kans klein dat een niet-cache-owner een link kan leggen naar een bepaalde cache.

     

    Mijn advies is dus om je vraag gewoon nog ff levend te houden en wellicht stromen dan de anonieme foto's massaal bij je binnen.

     

    Groet, Leo

  7. Hmmm... Ik voel me met deze vraag waarschijnlijk de meest naïeve cacher die er rondloopt, maar wát is een CC-database?

     

    En als je het hebt over eindcoörds krijgen. Ik doe vaak samen met mijn cache-zwager. Hij lost de puzzels op die hem liggen en ik doe dat met degene die mij liggen. En zo gaan we samen op pad. Dás heel gezellig en lijkt mij niet zo'n probleem. Het gaat ons te ver om dan maar niet te loggen omdat je de puzzel niet hebt opgelost maar wel met het logboekje in handen staat.

     

    Groet, Leo

  8. Die Motorola TRKL T7 ziet er degelijk uit Leo....enne....niet duur ook! :)

     

    Groetjes,

    TARGET77

    Zucht, dát viel me ook al op. Ik heb er nog bijna 100 euro voor betaald. :crybaby:

    Maar hoe dan ook, 't is een echt fijn setje en je kan eventueel nog andere moterola's koppelen zodat je met z'n vieren (of meer) tegelijk kan communiceren.

     

    Groet, Leo

  9. Ik heb nu al enkele jaren de Motorola TRKL T7 die ons tijdens diverse caches (vooral in de nacht) al veel plezier heeft gegeven.

    Het bereik is zelfs in het bos prima, maar ja... Hoever ga je op een gegeven moment uit elkaar om de 'glimmertjes' te zoeken? Dat zal géén kilometers zijn, dus weet ik niet echt hoeveel ze aankunnen (volgens de specs 10 km).

    Maar dus zelfs nog in de tijd dat zo'n beetje iedereen wel een (smart)phone op zak heeft, zijn ze dus nog echt reuze makkelijk.

    Zo kan je de smartphone nog inzetten voor eventueel speurwerk op internet en zijn niet de batterijen daarvan leeg door langdurig onderling contact.

     

    Groet, Leo

  10. Ik moet zeggen dat ik dit uitstekend vind! Afgelopen jaar had ik mijn zoon beloofd om samen naar de Ardennen te gaan om daar wat avontuurlijke caches te gaan doen (gezellig samen een weekendje op pad). Maar ja, wáár begin je dan met zoeken naar leuke caches? Op de site van de link stonden dus zomaar een paar Ardennen caches om in een dagje te kunnen doen. Leuk toch als je niet bekend bent in een omgeving? Voor mij wel. :clap:

     

    Groet, Leo

    • Top! 1
  11. Ga ff buurten bij een lokale échte fotowinkel (dus geen Dixons ofzo). Daar valt meestal nog wel wat op te halen. Naast filmkokertjes kan ik je van harte de hardplastic pettlings aanbevelen. Die kan je bijvoorbeeld hier bestellen...

     

    Groet, Leo

    • Top! 2
  12. DoggyteamNL, Ik zie dat jullie op .com wél met deze teamnaam geregistreerd staan. Dan zou ik zeggen, ga lekker naar buiten om te cachen (trek wel regenkleding e.d. aan :crybaby:) en laat die naam hier op .nl gewoon voor wat 'ie is. Die van .com is het belangrijkste want daarmee ga je straks loggen. Veel plezier met het spel!

     

    Groet, Leo

    • Top! 1
  13. Het is waarschijnlijk handig (én tevens héél gezellig) om de eerste nachtcache te gaan lopen met een team dat al (wat) ervaring heeft met dit type caches. Mijn ervaring is dat niet iedere CO erg scheutig is met fire-needles en je dus ontmoedigd kan raken als je er geen een meer tegenkomt en vervolgens het idee hebt dat je ergens in het donker fout bent gelopen. Bovendien kan je met een iets groter groepje je zoek-krachten even verdelen als het spoor wat 'dood loopt'.

     

    Veel plezier met nacht-cachen (ik blijf ze altijd erg leuk vinden)

    Groet, Leo

  14. StefandD, dank voor je reactie.

    Ik heb vandaag de laatste versie gedownload en geïnstalleerd omdat Chrome me 'vertelde' (bij het aanklikken van de knop 'Send to my GPS') dat de plug-in niet aanwezig was. Dit helpt dus niets.

    In mijn zoektocht naar een oplossing kwam ik op de volgende internet pagina (klik) waarmee je een IE-pagina in Chrome kan aanmaken. Hou je vast... Toen ik op het nieuwe icoontje klikte (nesteld zich rechts bovenin) werd de IE pagina in Chrome geopend en gaf mij als resultaat dat de Communicator plug-in correct was geïnstalleerd. Dit, terwijl Chrome zélf vindt dat het niet zo is.

     

    Ik snap er geen fluit van waar dit nu ineens weer vandaan komt...

     

    Groet, Leo

  15. Ik heb 't nu ook nog ff via IE geprobeerd en die kwam met zo'n plug-in veiligheidsmelding die moest worden geaccepteerd. In IE werkt 't nu dus wel, maar ik wil het toch gewoon graag via mijn standaard browser (Chrome). Kan je in Chrome ook zo'n acceptatie opgeven? Toch raat dat het 'zomaar ineens' gebeurt... :crybaby:

     

    Groet, Leo

  16. Ik kan ineens geen connectie meer maken met de communicator van Garmin naar mijn Oregon vanaf Google Chrome om een cache over te hevelen. De communicator meldt dat die niet is geïnstalleerd, dus heb ik dat opnieuw gedaan. Na installatie geeft het installatieprogramma keurig mijn toestel weer, maar nog steeds kan in de opgeloste puzzel niet overzetten. Is er iets veranderd op GC.com waar Garmin nog niet op heeft ingespeeld?

     

    Groet, Leo

  17. Peetee, Ik ben volgens mij 1 van de laatste mensen op deze aardkloot die nog geen smartphone hebben maar gewoon zo'n simpel ding waarmee je alleen maar iemand kan bellen óf gebeld worden. :lol:

    Maar mijn hart gaat altijd open van dit soort mooie dingen die gebruikers bouwen! Werkelijk heel gaaf gedaan! :thumbup:

    Ik ben nu voor de gein iemand in Groningen aan't volgen, maar die loopt niet echt door. :crybaby::D

     

    Ik ga 't 'ns aan de Lady laten zien. Misschien dat zij het wel leuk vindt op haar smartphone.

     

    Groet, Leo

×
×
  • Nieuwe aanmaken...