Spring naar bijdragen

aernout2005

Leden
  • Aantal bijdragen

    90
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door aernout2005

  1. Er had in mijn ogen nooit zoveel aandacht gegeven moeten worden aan het fenomeen geocaching, maarja hou dat maar tegen in deze internettijd, zeker als het spelletje ook nog eens voor een gedeelte via internet wordt gespeeld.

    Voor ik ging geocachen had ik nog een andere hobby, ben ik mee gestopt omdat het mij teveel geld ging kosten, maar dat spelletje speelde zich buiten het publiek af en aangezien er op internet geen aandacht aan dit spelletje wordt gegeven, bestaat dit na 25 jaar nog steeds in zijn oorspronkelijke staat. Nog steeds dezelfde aantallen spelers, nog steeds een hoop bekende gezichten, en bij dat spelletje nog steeds hetzelfde gevoel als dag 1...

    Tja, nu word ik toch wel heel erg benieuwd, maar ja ik begrijp dat je dit geheime spel geheim wilt houden,wat zou het zijn? Iets vunzig soms? Of gewoon klaverjassen?

  2. Na een cachecontrole en als ik de boekjes/ rolletjes eventueel heb vernieuwd vind ik het altijd leuk om die nog eens door te bladeren, je komt bekende en onbekende namen tegen, soms staat er iets leuks in geschreven enz. enz. maar een kontrole houden, nee daar ga ik geen tijd in steken. Misschien zou ik dat moeten doen om het geocachen zuiver te houden?

  3. Hoe kan het dat men een cach als "Find it" kan melden terwijl men niet ter plekke van de cach is geweest.

    Eigenlijk zou deze gecheckt moeten worden door de eigenaar van de cach en dan pas als gevonden moeten worden vrijgegeven.

    Als ik het niet goed begrijp hoor ik dat graag.

     

    Tyros70

    Hoe weet je eigenlijk zo zeker dat die cacher niet op die plek is geweest?
  4. Eigenlijk kijk ik in de overzichtslijsten bijna uitsluitend naar het multi-icoontje. Dus zou je wandeling bij mij in de buurt liggen, en het mystery-icoontje krijgen, dan zou hij waarschijnlijk aan mijn aandacht ontsnappen.

    Hoe streng de reviewers tegenwoordig zijn weet ik niet. Ik heb jaren een multi gehad waarvoor je eerst thuis moest puzzelen (googlen) en die had toch gewoon het multi-icoontje.

    wat heeft het nu eigenlijk te maken met wel of niet streng zijn van de reviewers? Als het een mystery is moet dat er ook gewoonstaan in de vorm van een vraagteken en hetzelfde geldt voor een Multi. We

    werkelijk,ik begrijp niet waarom je daar stiekem over zou moeten doen, je wilt de cachers toch niet bedriegen?

     

    Geef mij trouwens maar een Multi, ik hou niet van puzzelen en laat mystery's vaak links liggen

  5. Ik had laatst een gesprek met een CO die haar cache een paar weken offline had gezet omdat er een WP kapot was.

     

    In de tussentijd heeft de CO meer dan 150 mails ontvangen.

    Toe maar, 150 mailtjes in een paar weken!!!! of de co is wel erg populair of die cache....!

    Na bijna 2 maanden (ook omstandigheden)nog geen één mailtje gehad.

    Ongelooflijk.

  6. Als kersverse co van Wijze Lessen valt het me op hoe anders ik ga kijken naar het cachen. Aan de ene kant wordt ik veel kritischer op de caches van mijn mede-co's. Als ik nu aan het eind van een multi met allemaal qta's een jampotje tegenkom dan heb ik nu het gevoel van "maar daar had je toch wel wat meer van kunnen maken?", terwijl als ik een goed idee zie dan heb ik iets van "waarom ben ik daar nou niet opgekomen?". Zo komen er allerlei onverwachte en onvoorziene emoties en inzichten naar boven. Tot nu toe heb ik bijvoorbeeld steeds keurig de gangbare mening op het forum nagepraat dat als iemand in het veld er niet uitkomt dat je dan in eerste instantie de co moet raadplegen. Nu het een aantal keren is voorgekomen dat cachers hulp krijgen van cachers die de multi al gelopen hebben, heb ik iets van "maar dat is toch eigenlijk ook prima?" Dat scheelt mij weer werk op soms ongelegen momenten.

    Daarnaast heb ik ontdekt dat er ook voor co's een statistiekverslaving op de loer ligt. Op project-gc.com heb je lijstjes waarin van de caches de lower-bound wilson-score berekend wordt. Hier krijg je landelijk of regionaal inzicht in hoe jouw cache gewaardeerd wordt ten opzichte van andere caches. Rare lijstjes zijn het trouwens wel. Mensen geven favo's aan van alles en nog wat. Een mooie route met flutcache, een voortuincache met flink wat huisvlijt, een bonus van een serie tradi's, een nachtcache en een bosmulti staan gezellig bijeen. Dus nu ben ik tegen wil en dank weer aan het favo-sparen. Hebben andere co's dat nou ook?

    "on Topic" Ja, dat heb ik ook, Een paar favo's zijn nooit weg, een prima indicatie en zeker nu er ook het aantal percentages bij staat.

  7. Ik heb net het logboekje van een cache van mij vernieuwd, de oude is vol en die zit ik net op mijn gemak door te bladeren. Altijd weer leuk. het boekje is een beetje vochtig en niet alles is nog even duidelijk maar het meeste wel. Ik kan mij nu toch echt niet voorstellen dat ik nu ook nog eens op internet ga vergelijken en uitfilteren, dan hou ik mij zelf wel heel lang en onzinnig van de straat.

  8. Als ik met de pijlaanwijzer in Basecamp over de kaart ga komt er steeds ongevraagd hinderlijke informatie tevoorschijn zoals bijvoorbeeld straatnamen en andere gegevens, dit in een groot wit vlak die veel oppervlakte en dus zicht in beslag neemt. Heel irritant! Weet iemand soms hoe je die kan uitzetten? Dus de ontclutter aan?

  9. Een DNF kan ook zijn charme hebben, het geeft aan hoe moeilijk de cache is te vinden en bij de volgende 'found' log is het aardig om te weten dat het hem/ haar ondanks dat toch gelukt is het te vinden! Mocht er echt een twijfel zijn of de cache er wel ligt dan moet je dat er wel bij vermelden natuurlijk. Ik log nog wel eens Not Found.

    DNF's zo mogelijk altijd loggen. De CO kan er veel aan hebben.

    En het is niet erg om in prestatieland ook eens een dikke FAIL te hebben... Hoort er gewoon bij.

    Wat is 'fail'?

  10. Toch vind ik het jammer... Het "stiekum" doen stilletjes weg sluipen, het uitkijken voor muggles enz. enz. vond ik toch wel leuk en een charmant onderdeel van het spelletje. Deze periode is dus duidelijk voorbij. Sterker nog, gaan we naar de toekomst waarin de cache niet verstopt hoeft te worden, iedereen weet toch al waar die ligt? Kortom, einde GC verhaal?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...