Spring naar bijdragen

GeoSkrapers

Leden
 • Aantal bijdragen

  132
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door GeoSkrapers


 1. Het is nog steeds niet gelukt om gewijzigde coördinaten in mijn iPhone te downloaden. Ik heb het programma opnieuw geïnstalleerd en er staat een GPX-file op Geocaching.com. Ik heb alleen nergens de mogelijkheid om deze te downloaden in mijn iPhone. Wie kan mijn helpen, ik word er gek van...

  Bedankt!


 2. Na de update van de App Geocaching, lukt het mij niet meer om een GPX-file met gewijzigde coördinaten te downloaden naar mijn iPhone. Heel lastig, zeker met alle opgeloste mystery's. Weet iemand hier een oplossing voor?


 3. Bij een 'echte' tomtom moet deze file in ieder geval in dezelfde map als de gebruikte kaarten. Dus meestal is dat een naam met iets van 'western europe' er in, afhankelijk van welke kaart je gebruikt.

  Ik vermoed dat het bij de iphone wel hetzelfde zal zijn.

  Het lukt mij niet om de bestanden/kaarten van Tomtom te openen. Hij opent hem automatisch met iTunes en ik weet niet met welk programma ik hem wel zou kunnen openen om de bestanden te zien?


 4. Ik gebruik TomTom op mijn iPhone. Ik zou heel graag de caches als POI daarin zetten, maar ik zou niet weten hoe. Ik heb de super handleiding gelezen van Kruimeldief en dit werkt prima voor de losse TomTom. Ik weet niet waar ik geocaching.ov2 op zou moeten slaan om deze in te laten lezen door Tomtom op mijn iPhone. Ik ben bang dat Apple dit allemaal afgeschermd heeft, maar ik hoop dat iemand hier toch een oplossing voor weet :)

  Bedankt, Ilona


 5. De laatste post op dit topic is ondertussen al een paar jaar geleden. Is er misschien al een andere manier ontwikkeld om dit voor elkaar te krijgen? Ik heb beide mogelijkheden geprobeerd, maar ik heb geen Ozi Exlorer op mijn computer en als ik de caches met gecorrigeerde coördinaten naar GoogleEarth zet met de macro, worden alleen de originele coördinaten vermeld.

  Ik zou dus heel graag in GSAK in één scherm een kaartoverzicht willen zien van mijn database. Ik hoop dat iemand mij kan helpen?

  Thanks, Ilona


 6. Verschillende berichten op het forum al gezocht... Wie weet hoe ik vanuit GSAK caches kan exporteren naar mijn iPhone4. Ik bedoel dan voornamelijk de caches met "gecorrigeerde coördinaten" anders had ik een PQ aan kunnen maken via Geocaching.com.

  Ik hoor het graag...


 7. Conclusie: volgende keer eerst de eigenaar contacten.

   

   

  Nee de eigenaar zou eerst de DNF logger moeten vragen waarom deze niet is gevonden en daar na HEEL misschien de log verwijden als dat terecht zou zijn :ph34r:

   

  Precies, zou....

   

  maar als hij/zij dat niet doet, kan dat uit onwetendheid zijn van wat 'zou' moeten. Communiceren lijkt me dan de beste oplossing voor het probleem.

   

  Onwetendheid? Bij zo'n grote serie caches?

  Ik blijf het de omgekeerde wereld vinden dat als iemand mijn 'not found' logs weg zou halen, IK daar dan maar achteraan moet gaan waarom en uitleggen dat dat niet de bedoeling is.

  Als het nou iemand was die net begint met cachen en bij mijn cache een 'needs archived' plaatst in plaats van een do not found, dan vind ik het wat anders dan iemand die een hele serie heeft neergelegd (en waarschijnlijk zelf ook de nodige heeft gevonden) en de not founds weghaalt omdat dat leuker staat bij zijn caches.

   

  Maar goed, ieder zijn mening.


 8. Conclusie: volgende keer eerst de eigenaar contacten.

   

  Vind ik onzin. Waarom haalt de eigenaar in de eerste plaats de DNF weg? Wat is zijn beweegreden om dit 'wel vaker' te doen? Denkt hij soms dat het onterechte DNF's zijn, net zoals mensen wel eens een found loggen wat niet waar is? [:dribble:]


 9. Heb je al bij de FAQ gekeken? http://www.geocaching.nl/qanda/faq.php

  Hier staat veel informatie met weer allerlei verwijzingen. Wij hebben hier destijds best wel veel aan gehad.

   

  En mysteries... tja, je moet je dan altijd een beetje in de hersenkronkels van de maker verplaatsen, en dat is niet altijd makkelijk [:lol:]

  Probeer eens een mysterie met 1 of 1,5 ster en kijk hoe dat gaat. Lees de hint, lees de logjes (waar soms tussen de regels ook wel een hint voor de puzzel staat) en als je er echt niet uit komt kun je altijd de maker vragen om een beetje hulp. Geef dan wel aan wat je zélf al hebt gezocht/gevonden, zodat ze kunnen zien dat je er echt mee bezig bent geweest.

   

  [Edit: de Groeve is een multi, dat is een puzzeltocht die je onderweg op moet lossen. Een mysterie is een puzzel die je thuis al oplost en daar coördinaten uit weet te krijgen]

   

  En meelopen met iemand in de buurt is ook leuk en interessant, Cernunnos meldt al in welk draadje je dat kunt vinden.

   

  Veel plezier en pas op, het is verslavend..


 10. De macro en de filter is prima gelukt, ik krijg bijvoorbeeld 10 caches in de lijst te zien, maar niet alles in google maps? Ik zou graag meerdere caches in google maps zien en aan de hand daarvan een route maken. Zou ik daarvoor een andere macro of ander filter moeten gebruiken?


 11. Wij beginnen steeds handiger te worden met GSAK, ook dankzij dit forum, dank jullie wel!

  Het werken met macro's en filters gaat redelijk. Waar wij nu naar op zoek zijn, zijn bijvoorbeeld adviezen en "must have macro's" in GSAK. In een bestand staat wel een korte uitleg bij macro's, maar voor ons nog niet helemaal duidelijk waar wij deze dan voor kunnen gebruiken. Welke macro's gebruiken jullie vaak?


 12. Het lukt mij niet om de macro aan het werk te krijgen? Hij is geïnstalleerd, maar ik krijg de volgende foutmelding (ik had om 60 caches gevraagd):

  Error log: 03/28/2010 8:08:10 PM GSAK 7.7.0.109

   

  De foutmelding is ondertussen opgelost. Ik moest een filter aanmaken genaamd Cashe raid.

   

  Maar nu gebeurt er nog niets op de map. Ik zie nog steeds maar 1 cache? Ik zal absoluut iets fout doen, maar weet nog niet wat...

  ********************************************************************


 13. Hallo,

   

  Ik had ooit een probleem met exporteren naar Mapsource.

   

  Ik heb toen bij options/advanced

  de optie ( fix windows "freeze"problem ) aan gevinkt.

  Dit was bij mij de oplossing.

   

  Laat maar weten ofdat het geholpen heeft.

   

  Groeten

  Team Adelaar

  Bedankt voor je reactie! Ik heb het aangevinkt en ik blijf de foutmelding houden. Ook al alles aan- en uitgezet....


 14. Veel uren besteed aan het programma GSAK en wil nu de waypoints overzetten naar de GPS, maar... ik krijg de foutmelding: gpsbabel.exe werkt niet meer.

  Geen idee wat dit betekent? Het lukt wel om waypoints van mijn GPS over te zetten naar GSAK maar niet andersom...

  Ik heb vandaag GSAK geïnstalleerd, dus ik neem aan dat ik de laatste versie gebruik.

  Ik heb al geprobeerd gpsbabel te downloaden, maar dan nog krijg ik de foutmelding. Of moet ik deze in de map GSAK zetten?

  Ik gebruik windows 7 en dit zou de eerste keer zijn dat de ik caches over zou zetten naar mijn GPS. Kan iemand mij helpen?

   

  Het is opgelost!! Ik heb mijn GPS geselecteerd voor export. In de gebruiksaanwijzingen stond dat je aan moest geven dat je gebruik maakte van een USB-kabel, maar nu kan je ook het merk en serienummer aangeven :thumbup:


 15. Bedankt voor je snelle reactie. Ik weet alleen nog niet hoe ik een macro moet opslaan. Kan jij misschien in jip-en-janneke taal zeggen hoe? Ik ga ondertussen de gebruiksaanwijzing weer doorspitten :thumbup: .

  Ik heb al iets gevonden en ik hoop dat ik er uit ga komen, nogmaals bedankt!


 16. Al uren besteed aan het programma GSAK en heel erg enthousiast, wat een mogelijkheden, geweldig!

  Wat maar niet lukt, ook na het lezen van diverse gebruiksaanwijzingen, hoe kan ik alle caches van mijn bestand op google maps krijgen en dan een route hiervoor maken?

  Het lukt niet om meer dan 1 cache te selecteren... Het zal niet moeilijk zijn, maar ik kom er niet uit...

  Ik hoop dat je kan helpen?

×
×
 • Nieuwe aanmaken...