Spring naar bijdragen

heideroosje

Leden
  • Aantal bijdragen

    49
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    3

Berichten geplaatst door heideroosje

  1. Als je een inhaalslag wilt maken is bovenstaande macro handig, maar daarna verwerk ik de gegevens eigenlijk meteen na het loggen.

     

    Nadat ik de logs bij geocaching.com heb staan, vernieuw (refresh) ik in GSAK de cachegegevens van de caches die ik net verwerkt heb. Ik heb hiervoor een aparte database met alleen mijn gevonden caches. Als je foto's bij je logs hebt staan wordt dat linkje meteen meegenomen.

     

    Ik ga er tenminste van uit dat je het niet over downloaden vanaf de GPSr hebt, ook dat kun je automatiseren maar daar komt een beetje knutselwerk bij kijken.

  2. Ik probeer een plaatje te plakken maar dat lukt weer eens niet....

    Als je de macro start kun je in het eerste scherm een paar dingen invullen:

    - de volgorde van je gevonden caches kun je aangeven bij 'Find Count' en 'Add to', bv. 'User Data'. Er wel voor zorgen dat je GPSr weet hoeveel caches je gevonden hebt anders komt er bij 'Find Count' een ander aantal te staan. Als dat eenmaal goed staat gaat de nummering vanzelf verder bij iedere gevonden cache.

    - bij 'Field Notes file on GPSr': zoek je naar de garmin\geocache_visit.txt op je GPSr,

    - bijna onderaan kies je bij 'Prefix Field Note Data' wat je wilt overnemen, bv. dag en tijd (Date and Time),

    - rechts daarvan kies je bij 'Section to place FieldNote Data' de 'User Log' of 'User Notes',

    Ik heb er vervolgens nog voor gekozen:

    - (midden van het scherm) 'Verwijder Field Notes van de GPSr na de import' aan te vinken, maar dan ben je wel alle informatie mbt het loggen kwijt uit je GPSr. Dus misschien niet handig om mee te beginnen?

    Maar gelukkig staat er in het scherm rechts onderaan ook een HELP-functie. Sommige dingen gebruik is al zolang dat ik zelf niet meer precies weet wat ik er allemaal voor heb moeten doen :wacko: .

    O ja, let er ook op dat de Time Zone goed staat. Op dit moment moet daar twee uur bij op.

    Ik heb niet alle velden genoemd, maar als je je GPSr aan de computer hebt gekoppeld en je kiest uiteindelijk keuze '1. Import from GPSr' dan zou er iets moeten gebeuren.

    :wink2: 02-11 dit jaar is er in Assendelft 'SAKE 2016'. Een event waar je eventueel een cursus GSAK kunt volgen... :wink2:

    http://www.sake2016.nl/nl_NL/gsak-workshop/

    Natuurlijk: een link naar een website kan ik weer wel invoegen.

     

    Ik vind het erg lastig om op deze manier iets uit te leggen maar ik hoop dat je er iets aan hebt. En anders....gewoon proberen. Desnoods eerst je GPSr leegmaken, een paar voorbeeld caches er op zetten en gewoon lekker een avondje puzzelen (Gelderland is iets te ver weg om even langs te komen).

  3. Hallo Kaatje,

     

    Volgens mij doe ik het op dezelfde manier als jij hierboven beschrijft, behalve dat ik de stap "toevoegen aan publiceer log" oversla / nooit gebruikt heb. Ik markeer de caches met nieuwe logs en gebruik een filter. Na de optie "publiceer logs", krijg ik een scherm voor het Ophalen van de caches en ik kies 'uit filter' (net jouw manier geprobeerd en ze doen allebei hetzelfde).

    Als ik een log uit het rijtje open om bv een foto of een favorite point toe te voegen zie ik de %log in het veld 'Log tekst' staan. Als ik de tab Voorbeeld aan klik zie ik de complete tekst. Ik weet niet meer of ik hier ooit een instelling voor heb hoeven veranderen, maar ik dacht het niet.

    Ik ga ervan uit dat de caches in GSAK als gevonden zijn gemarkeerd (je hebt de gegevens vanuit je GPSr na het vinden geïmporteerd naar GSAK of je hebt dit op een andere manier in GSAK aangepast?) en dat de logs in Notities ´Log sectie´ staan. Anders zou ik het ook niet weten.

     

    Misschien dat je hier (Engels) nog wat aan hebt? http://gsak.net/help/hs46070.htm

  4. Onderstaande (Engels) vond ik op de GSAK site (begon mezelf ook erg aan de foutmelding te storen). Het probleem is waarschijnlijk een verouderde de macro in combinatie met Internet Explorer.

    Ikzelf bekijk de gegevens altijd in Dubbel scherm (split view) / Wide View. Ik had altijd de kaart aanstaan. Ik kijk nu met 'verberg kaart' en de scriptfout komt niet meer voor.

    Een update is er (nog) niet.

    ............................................................................................................................................................................................................

     

    Re Script errors when starting GSAK or changing the selected cache.

    I'm guessing you only see this when displaying one of the splitscreen formats that includes a Google Map. In similar reports this seems to be related to either bad cached copies of the Google Maps javascript code or through a 'disagreement' between your installation of IE and that code.

    Things to try in order (Usually # 1 or 2 does the trick):

    1. Click somewhere in the splitscreen and press 'Ctrl-F5' to force a clean reload of the page.
    2. Clear the IE cache - close GSAK and in IE - Tools/Delete Browsing History click the 'Delete Files' button next to 'Temporary Internet Files'. Then close the browser and reboot GSAK
    4. Make sure you have the latest updates for IE - Google tends to be cutting edge with their javascript code.
    5. Check out Google's advice here
    6. If all else fails then you can disable script debugging in IE in Tools > Internet Options > Advanced

    Disable both entries for script debugger:

    • Top! 2
  5. De blije cacher herken je aan de vliegjes op zijn tanden....

    Sorry, maar dat zijn motorrijders. Misschien herken je een blije cacher aan de brandnetels tussen zijn tanden?

     

    .............. papierloze uitdraai in de hand..................

    Dat heet een tablet, bv Samsung Nexus 7 (bij mij tenminste).

  6. Of je maakt in GSAK een filter. Vooropgesteld dat je de gecorrigeerde coördinaten ook in GSAK hebt verwerkt.

    Onder 'zoeken', 'filteren' kun je een filter aanmaken. Let er op dat je in de tab 'Overige' 'Gecorrigeerde coördinaten' op ja hebt staan (dus nee wegvinken). Voor hergebruik de filter wel eerst opslaan.

    Gebruik dit filter in de database met gegevens. De uitkomst voorzie je van een vinkje, je zet de markering (F8) en onder de mogelijkheid 'Database' verplaats je alle geselecteerde punten naar de database die je hiervoor aangemaakt hebt (wel eerst doen natuurlijk).

    Er zijn verschillende wegen naar Rome, maar ik zou het op deze manier doen (vooropgesteld je voelt je thuis in GSAK).

  7. Waarom maak je in GSAK niet een aparte database aan voor gevonden caches? In GSAK wijzig je de coördinaten, opslaan in de database en klaar.

    In een PQ kun je aangeven dat je de gevonden caches niet nog eens wilt opvragen. Heb je meteen een duidelijk overzicht van wat je nog 'moet' gaan doen.

    Maar ik geef toe: ik maak erg graag en veel gebruik van GSAK. PQ bij Geocaching.com invullen doe ik al bijna niet meer, dat kan ook rechtstreeks via GSAK.

  8. Hai,

     

    ik kijk al heel erg lang mee en denk nu ook maar eens iets op het forum te gooien.

     

    GSAK heeft een macro 'Photo to cache' die foto's (als ze een geotag hebben) in GSAK plaats bij de bijbehorende cache.

    http://gsak.net/board/index.php?showtopic=16480&st=0entry114726

    De foto's worden geplaatst in de informatie-pagina van de betreffende cache in de onderste helft van het GSAK wind­ow (‘Split Screen View’).

    Je hoeft dus niets meer uit te zoeken, het duurt alleen wel even bij een groot bestand.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...