Spring naar bijdragen

Team Grasspy

Leden
  • Aantal bijdragen

    146
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Team Grasspy

  1. Op verschillende plaatsen is gevraagd en geopperd om groundspeak te benaderen over wat het beleid of policy is met betrekking hierop.

     

    In mijn vraag heb ik beuwst geen website of applicaties genoemd, alleen gevraagd wat het standpunt is van Groundspeak.

    Vanachtend kreeg ik antwoord van Groundspeak.

     

    Engelse versie:

    We do not currently have a policy regarding following people through log notification, except as it might apply to harassment, or harvesting user information from geocaching.com.

     

    As far as I am concerned, the person being followed *must* provide permission in order to be followed or else it is not ok. So, in your example where no permission is given, this is a very big problem and must be addressed. In the event that permission is requested and granted, I don’t generally have an issue with that type of feature.

     

    So, I agree that there must be a solid permission system in order for this type of feature to be allowed.

     

    Vertaling Nederlands:

     

    Op dit moment hebben we geen policy die betrekking heeft op het volgen van mensen via lognotification, behalve voor zover deze van toepassing kan zijn aan intimidatie, of vergaren van informatie van de gebruikers van geocaching.com.

     

    Voor wat mij betreft, de persoon die gevolgd wordt *moet* toestemming geven voor hij gevolgd kan worden, anders is niet oke. In het voorbeeld van jou waar geen toestemming is gegeven, Is dit een erg groot probleem en moet worden doorgegeven. In het geval dat toestemming is gevraagd en bevestigd, Heb ik over het algemeen geen probleem met een dergelijke feature.

     

    Ik ben het er mee eens dat er een solide toestemmings systeem moet zijn om een dergelijke feature toe te staan.

     

    Zoals de buren het momenteel heeft opgelost is een begin. Want als je er dieper over nadenkt blijven er haken en ogen aanzitten.

     

    Voorbeeld: Je geeft nu iemand toestemming, maar over een jaar bedenk je je en wil je dat de toestemming ingetrokken wordt. Dat is niet mogelijk op dit moment. Naar mijn mening moet een inzichtelijk systeem zijn waar een ieder makkelijk kan zien wie hij volgt en door wie hij gevolgt wordt.

     

    Het lijkt er nu op dat er heel veel gefocused wordt op de volgers en dat de gevolgde er een beetje bijhangen en leidend voorwerp zijn in deze. Terwijl ook dit allemaal gebruikers zijn van deze en andere websites.

    Achter de schermen ben ik ook nog bezig om in ieder geval ook bij metacaching een zelfde toestemming als hier voor elkaar te krijgen. Dan heb je in ieder geval als gebruiker iets invloed op je volgers.

     

    Team Grasspy - Roland

  2. Geocaching is een high-tech game, dat is een ding wat zeker is maar of iedereen hier op zit te wachten..... ik weet het je hoeft het niet te gebruiken

     

    Dat is het probleem nu juist. Jij hoeft het niet te gebruiken maar het wordt gebruikt om bijv. jou te volgen. Of jij er een probleem mee hebt weet ik niet wij wel en willen graag dat we zelf kunnen aangeven of we gevolgd worden. Dat alle mogelijkheden er anno 2010 zijn is leuk maar wel graag zelf een keus. Die is er in dit geval niet.

     

    Wat GC.com ervan vindt weet ik niet. Wat ik wel weet is dat er trackables en caches gevolgd kunnen worden maar geen personen. Ik denk dat er hier een bewuste keus is gemaakt, waarom het ene wel en het andere niet. Zelfs bij de vriendenlijst op GC.com moet je toestemming geven om toegevoegd te worden als vriend van iemand.

     

    Team Grasspy

  3. @Waldio: Klopt gedeeltelijk, maar wij willen de mogelijkheid om sommige mensen ons helemaal niet te laten volgen. Telefoon is al te volgen met de cachezoeker. Maar hier heb je nog de mogelijkheid het zelf uit te zetten. Of te wel een eigen bewuste keus of je het wil of niet.

     

    Hier heb je de keus niet.

     

    Team Grasspy

  4. Dat wordt er nu wel als hoofdzaak bijgehaald. Waar het ons om gaat is dat als we (jullie) nu of straks caches in het veld loggen niet weten wie hier een noticatie van krijgt. Nu is het nog 20 minuten. Maar misschien bedenken ze straks iets waardoor logs altijd realtime kunnen worden opgehaald (wat overigens nu al kan gebeuren soms). Wij willen niet dat iedere willekeurige persoon een notificatie krijgt van elke cache die wij loggen. Op het andere forum worden we hier al redelijk op afgebrand maar het zij zo.

     

    Wij proberen ook de keerzijde aan te geven en af te dwingen dat je de mogelijkheid hebt zelf aan te geven of je het wil. Net zoals bij alle overige volg sites. Maar het lijkt een beetje aan dovemans oren en zien wij met enkele medestanders de nadelen hiervan in.

     

    Team grasspy

  5. Iets omslachtiger bied .nl ook aan. Kijk bij statistieken - logs van cacher en druk een aantal keer F5 en je hebt het zelfde.

     

    Maar hier gaat wel tijd overheen en krijg je niet in email binnen 20 minuten. Dus als je via de app van GC.com een cache in het veld logt krijgt je volger vaak binnen 20 minuten een notificatie in zijn email. Er is dus een heel groot verschil. Zeker omdat je niet de mogelijkheid hebt om het te blokkeren.

     

    Team Grasspy

  6. Ik heb bij global een topic gestart omdat ik tegen deze functionaliteit ben.

     

    Wat houdt het in het kort in. Ieder willekeurig persoon (cacher of niet cacher) kan met een account bij global elke cacher volgen. Bij een cache gelogt door deze persoon krijgt de volger een notificatie per email. Deze email was bij diverse tests vanmorgen binnen 20 minuten binnen. Mocht je dus in het veld loggen ben je online door je volger te volgen.

     

    Klein voorbeeld:

     

    Uit eigen ervaring weet ik dat het een heel naar gevoel geeft als je in het veld logt en 's avonds aangesproken wordt omdat je je log hebt aangepast. In dit geval ging het om een regel reclame die automatisch onder de log werd gezet en die we 's avonds hadden verwijderd. Dit geeft een heel onbehaagelijk gevoel als je op deze manier gevolgd wordt.

     

    Voor een ieder zal het persoonlijk zijn of hij dit als hinderlijk ervaart. Wij ervaren als inbreuk op onze privacy en kunnen dit niet uitschakelen of blokkeren. De vergelijking met twitter, hyves enz. is al gemaakt maar klopt niet helemaal omdat je hier zelf de mogelijkheid hebt dingen te blokkeren.

     

    Ik zag dat het hier onduidelijkheid is vandaar ook hier even mijn reactie. Ook omdat het niet alleen global leden betreft.

     

    Team Grasspy

  7. Gisteren in Grevinge, Denemarken gecacht. De teken waren niet van ons af te slaan. Tijdens het lopen hebben we bij elke cache weer even controle gehouden en daarna bij de auto nog weer afgeklopt en eventueel teken verwijderd onderweg. Bij aankomst in de tent hebben we onze kleren meteen in een zak gestopt (buiten de tent) en zijn we gaan controleren. Tien teken per persoon is een schatting die aan de lage kant is.... We zijn de tel kwijtgeraakt....

    Aan de kleding lag het niet: lange broeken, lange mouwen, broekspijpen in de sokken (hoe charmant).

     

    Vorige week DEET geprobeerd, maar zelfs daar bijten ze doorheen, en dazen vinden het volgens mij maar wat lekker. :P

     

    Onze hoop is nu gericht op de tekenspray die hier al eerder genoemd is, zoeken dus maar!

     

    Susanne

    Team Grasspy

  8. Ik kan niet meer het aantal gevonden caches bij mijn vrienden zien, klopt dit.

    En zo nee, wat ken ik er aan doen?

     

    Oeps... hier ging iets mis....

     

    Wij kunnen inderdaad sinds de laatste update van GC.com de aantallen ook niet meer zien.

  9. Voor Skype en Twitter heb je inderdaad ook een account nodig, maar dat zijn onpartijdige media.

    De chat gaat plaatsvinden binnen de site van Global en ik weet niet of teamleden van GC.nl daar ook welkom zijn? :lol:

     

    Dat maakt het dan ook exclusief voor Global (en haar leden), wat - nogmaals - een mooi initiatief is.

    Dus geen kwaad woord daarover!

    Iedereen is welkom bij de buren. Zelfs teamleden van GC.nl zijn "maar" gewone mensen die ook wel eens een cache zoeken. Er zijn al meerdere (ex-) teamleden die er een account hebben, dus als je de behoefte hebt om Bryan een vraag te stellen, of gewoon eens te kijken wat anderen te vragen hebben, ben je van harte welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd (en vragen).

     

    Susanne - Team Grasspy

  10. Zo te zien moet je dan een account hebben bij Global om deel te kunnen nemen aan de chat.

    Het is inderdaad leuk dat Global dat organiseert voor zijn leden,

    maar het had mijns inziens beter geweest (grotere doelgroep = alle cachers) als dit bijv. via Skype of een ander openbaar medium zou gaan lopen.

     

    In ieder geval suc6 met dit initiatief.

    Ik dacht dat je voor Skype of Twitter toch ook wel een account nodig had, dus dan is het verschil ineens niet zo groot meer. :lol:

     

    Susanne - Team Grasspy

  11. Misschien is deze vraag al meer gesteld ,maar ik kan het niet vinden sorry hier voor

    Ik wil graag een cache in kleve doen GC1C2YG als ik het met Google vertaal staan er dingen in die

    we niet begrijpen . Dus een site die het beter vertaalt zou het heel wat makkelijker maken als iemand een tip heeft

     

    groetjes van Joke

     

    Hoi Joke,

     

    Ik heb ff snel de tekst voor je vertaald en naar je gemaild. Helaas heb ik geen betere vertaalmachine voor je....

     

    Susanne

  12. In 2003 kwam mijn man met het idee om met een gps schatten te zoeken. Ik vond het maar een wazig gedoe dus hebben we er nooit iets mee gedaan. In 2008 waren we op vakantie in Zwitserland en we stonden op de camping naast een gezin dat er regelmatig op uit trok. Dat bleek JINS te zijn. Zij vertelden over het geocachen en daardoor wilden wij het ook wel eens proberen.

     

    Dus eenmaal thuis gingen we er met een Garmin fietscomputer op uit, en als eerste cache werd de flaporenroute uitgekozen. Ik vond het nog steeds een wazig gedoe, een beetje door het bos banjeren op zoek naar.... waar zoeken we eigenlijk naar???? WP1 hebben we dus nooit gevonden, en pas op WP2 kregen we duidelijkheid. Het geheimzinnigheidsgehalte vond ik eigenlijk nog wel erg groot met een man die maar getallen op dat ding probeerde in te tikken en daardoor een idee kreeg waar het volgende punt moest zijn. Toen we de cache vonden, was het eigenlijk wel leuk, vooral voor onze dochter. Zij mocht natuurlijk iets uitzoeken om uit de schat te halen. ;)

    In het begin was mijn man degene die het fanatiekste was, maar inmiddels ben ik hem voorbijgestreefd.... :dribble:

     

    Susanne - Team Grasspy

  13. Er is nergens op de wereld een geocache online gekomen tbv Haiti. Waarom niet? Onmenselijkheid? Geen gevoel in de donder? Natuurlijk niet. Omdat geocaching.com dat niet toestaat. Dat heeft niets te maken met Haiti, niets te maken met wat wel of niet een ramp is, niets te maken met hoeveelheid doden, maar is puur een regel.

     

    Niet helemaal waar, of eigenlijk helemaal niet.... GC23RXJ is speciaal gelegd voor deze aardbeving.

     

    En voor wat betreft de rest....... Ik kan je nog wel een paar caches opnoemen, waarin je ook herinnerd wordt aan andermans ellende. Die zou ik ook maar eens waarschuwen dat ze luchtiger moeten worden, omdat ze anders gearchiveerd worden! ;)

     

    Susanne

  14. Doe toch niet zo moeilijk! Als je iemand een cache cadeau doet, mag diegene hem toch we als eerste loggen???

     

    Het hele ftf systeem is zo corrupt als het maar kan zijn.... Mensen die bij de legger op de koffie zijn en een cachebeschrijving in hun handen gedrukt krijgen, anderen die weten dat er een cache ter publicatie aangeboden is en alvast gaan rijden, mensen die in een niet 24/7 toch even voor of na zonsondergang die cache gaan lichten... En dat mag wel?

     

    Dat is dus mijn mening.

     

    Team Grasspy - Susanne

  15. IK gebruik meestal de optie:

     

    File -> export -> GPX/LOC file

     

    Hier kan je meer dingen aan instellingen meegeven. Ik laat de GPX wegschrijven naar de GPX directorie op de GPSr. Dan komen ook de gecorrigeerde coordinaten mee. Ik gebruik deze optie ook.

     

    Misschien dat het je verder helpt.

     

    Team Grasspy (Roland)

  16.  

    Leuk gevonden :dribble: , maar als je goed leest zijn het twee verschillende. Maar daar kan alleen hijzelf antwoord op geven, ik ben er nooit geweest.

     

     

    Ik zie dat het hier over mijn caches gaat. Remunj heeft het helemaal goed. Dit zijn niet dezelfde. Maar er ligt boven op de top wel een fysieke cache die ook te loggen is.

     

    Iedereen kan er wat over te zeggen hebben. Wij zijn op deze plek geweest en vonden de plek zo bijzonder dat we besloten hebben we er een virtual van te maken. We hebben de link naar de geocaching.com cache toegevoegd om ook deze cache onder de aandacht te brengen.

     

    Caches op dit soort plaatsen worden vaak overgeslagen omdat je gauw 2 uur onderweg bent. Maar de voldoening die het oplevert als je hem kan loggen is des te groter. Zo hebben we diverse caches gedaan in Zwitserland die niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Op deze wijze willen we mensen die via onze website caches zoeken ook wijze op deze caches.

     

    Wij zullen op de diverse plaatsen die we bezoeken kijken of deze het bezoeken waard zijn en daar een virtuele cache van maken.

     

    Het verwijzen naar andere caches die goed te combineren zijn is niet nieuw en gebeurt vaker.

     

    Ik ben in ieder geval blij met de virtuele caches. Voor sommige zijn dit geen caches voor andere een mogelijkheid om toch bijzondere plekken met andere te delen omdat een fysieke cache niet mogelijk is.

     

    Team Grasspy

  17. Puntjesjagers? Soms erger ik me aan de mensen die aan de ene kant schijnen te willen dat iedereen per keer maar een mooie lange multi loopt, en aan de andere kant een draadje in stand houden van de kilo-cachers.

     

    Ja, soms zijn we puntjesjagers. :) Dan stippelen we een route uit: rondje Bernheze, de omgeving van Sellingen, de week-caches van de Goedweerloper om zo lekker veel puntjes te vinden. Als we met zijn tweeën zijn, mogen het van ons allemaal oppikkers en micro's zijn, maar als onze dochter van vijf meegaat, moet er toch minstens een ammobox bij zitten en dan maar hopen dat er ook nog wat leuks voor haar inzit, maar dat is een ander topic.

    Eigenlijk gaan we elk weekend wel cachen, je komt buiten en je ziet dingen en plaatsen waar je anders nooit komt.

    Vandaag hebben we twee multi's gedaan, en eigenlijk kriebelt het dan best wel, zou er niet nog iets in de buurt zitten?

     

    Ook op vakanties zoeken we een gebied met caches, en in het buitenland moeten ze er ook aan geloven. Want wat is nou leuker dan lekker buiten zijn, en in je statistieken zien dat je weer een land hebt weggevaagd? :dribble:

     

    Susanne van Team Grasspy

  18. Hier heb ik onder windows XP ook wel eens last van. Wat bij helpt is GSAK compleet afsluiten, opnieuw opstarten van GSAK en dan direct de Getmail functie. Het lijkt erop als je al in de database gewerkt dat hij dit niet helemaal goed kan verwerken.

     

    Dit helpt bij in ieder geval.

     

    Roland

  19. Als premium member kan je PQ aanmaken met caches along road. Je moet dan alleen eerst een .kml bestand aanmken van de route in bijv. google earth. Deze lees je in op GC.com je stelt de gewenste informatie in. Vervolgens wordt er een PQ aangemaakt van de caches die aan de voorwaarden voldoen. Deze kan je vervolgens onder de PQ aangeven wanneer hij gedraaid moet worden.

     

    Er zijn meer mogelijkheden. Bijv. in GSAK.

     

    Misschien dat je hier verder mee komt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...