Spring naar bijdragen

Veendammer

Leden
  • Aantal bijdragen

    204
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Veendammer

  1. Goedemiddag medecachers,

     

    Om een nieuwe cache zo goed als mogelijk te verbergen zoek ik hiervoor een camouflagenet.
    Op internet even gezocht en gevonden (webwinkels, marktplaats), maar niet exact wat ik zoek. De prijzen zijn behoorlijk aan de hoge kant, maar dat komt mede omdat deze doeken en een veel te groot formaat verkocht worden. Ik zoek een stukje van ~2 x 1 meter.
    Er zijn wel webwinkels welke ze per meter verkopen, maar betaald dan een keer zoveel met verzendkosten.

     

    Hebben jullie ideeën waar ik zo'n doek verder kan verkrijgen of misschien iemand die een stukje over heeft :D - Liefst in de provincie Groningen -

     

    Opm: Ik heb nog gedacht om het object te beschilderen met camouflagekleuren, maar dat lijkt me niet de beste en mooiste optie. Andere ideeën zijn natuurlijk altijd welkom.

     

    Gr,
    Veendammer :bag:

     

  2. Hallo allen,

     

    Weet iemand of er een Andoid App bestaat die overweg kan met GPX Routebestanden (gemaakt met Garmin Basecamp)?

     

    Ik heb al tig aantal Apps geprobeerd, maar niet één waarmee een GPX bestand (goed) kan worden ingeladen.

     

    De App moet een route berekenen en als autonavigatie gebruikt kunnen worden.

     

    Wellicht dat één van jullie een App gebruikt waarvan je weet dat dit kan.

     

    Gr,
    Veendammer

  3. Beste allemaal,

     

    Ter voorbereiding op de vakantie dacht ik een aantal fietstochtjes uit te stippelen. Met BaseCamp en OpenFietsMap leek me dat een goede start.

     

    Ondanks dat ik BaseCamp een beetje onhandig vind in de bediening is het gelukt om een route te maken. Tot mijn verbazing staan in de route echter enkel de GCCodes en niet de namen van de caches. Terwijl de namen wel gewoon in de lijst staan.

    Aangezien ik aan de GCCode niet direct kan zien om welke cache het gaat, gaat het bijwerken van een route nogal onhandig.

     

    2572012101105.png

     

    Twee vragen:

    1. Weet iemand of het mogelijk is in BaseCamp wel de GC Namen in het routeoverzicht zichtbaar te krijgen?

    2. Misschien is er een beter alternatief dan BaseCamp. (maar wel met OpenFietsMap omdat deze ook in de Garmin zit)

     

    Zie graag de reacties.

     

    Groeten,

    Bert, Team Veendammer

  4. Ik begrijp je standpunt, kiblo. Het kan heel frustrerend zijn wanneer je denkt dat iemand verraad waar de cache zou liggen.

    Maar de na de log te hebben gelezen zou ik in iedere geval nog geen idee hebben waar te zoeken. En er dan vanuit gaande dat er wel meer voortuinen en klikos in de buurt te vinden zijn.

    Het zou een ander verhaal worden wanneer iemand exact aangeeft dat het om die pimpelpaarse kliko met gele stippen en vierkante wielen. :-)

     

    Uiteindelijk zullen, des te meer logjes er geschreven worden, er ongemerkt steeds meer hints insluipen.

    • Top! 1
  5. Hoi allen,

     

    Na alle commotie na de (niet) geocache in Disneyland (America) (link) viel mij het volgende op.

    In Disneyland Parijs ligt gewoon een Traditional cache. Is dit wel toegestaan volgens de regels van GC? De cache ligt er al een hele tijd... misschien waren de regels destijds nog niet zo scherp.

     

    432012123814.png

     

    Het maakt mij verder niet uit hoor. Vind het eigenlijk wel leuk. Maar vraag het me alleen af.

     

    Veendammer

  6. Ik hoop dat ze de capaciteit snel vergroten, want dit is op een langzame verbinding geen werken.

     

    De vraag is natuurlijk hoe langzaam je verbinding is... en of je daar zelf ook iets aan kunt doen? Je kunt moeilijk van geocaching.com verlangen dat ze rekening houden met mensen die (nog) op een hele langzame verbinding zitten.

     

    Een collega van me heeft jarenlang een KPN verbinding. Nu bleek dat zijn abonnement al twee maal over de kop was gegaan... maar zijn abbo bijstellen, ho maar. Hij bleef dus op zijn oude vertrouwde (niets vermoedende) 1MB* verbinding aangesloten. Dit terwijl datzelfde abbo nu 10MB* is.

     

    * Deze aantallen zijn fictief omdat ik niet exact weet om welke snelheid het ging. Het geeft echter wel een goed beeld van de situatie.

  7. Vervelend te horen dat er zoveel mis is/gaat met bestaande caches. Gelukkig zijn mijn caches (tot nu toe) hieraan bespaard gebleven.

     

    Ik denk dat het deels ook te maken heeft met het maken van de cache zelf.

     

    - Wat voor container/koker?

    --> Er zit een groot verschil tussen een munitiekist of tupperware bakje. Zelfs al eens een lege CD-spindle als container gezien. Niet echt waterdicht kan ik je vertellen.

     

    - Hoe ziet de verstop plaats er uit?

    --> Los op de grond of netjes weggewerkt in de grond in een bak of buis? M.a.w. heeft een cache een eigen huisje of kan het een zwerver worden?

     

    - De grootte van de logrol?

    --> Past de logrol goed in de koker? Soms vergeet men dat ook de dop aan de binnenkant van de (fotorol)koker iets aan ruimte nodig heeft waardoor de logrol in de verdrukking komt. Hierdoor kan deze beginnen te rafelen.

     

    - Dikte van de logrol?

    --> Beter iets vaker de rol vervangen dan één complete WC-rol in de koker te proppen. Mijn voorkeur gaat uit naar 2 á 3 velletjes. Ook hierbij geld dat na een tijdje de logrol kan gaan rafelen.

     

    - Type cache

    --> Persoonlijk geef ik de voorkeur aan Mysteries. Dit om te voorkomen dat anti-cachers, of diegene die het een sport vinden caches te vernielen, te makkelijk mijn caches vinden. Tot nu toe heb ik nog geen problemen gehad.

     

    Zelf zal ik in ieder geval nooit een cache met opzet vernielen. Mocht dit toch gebeuren, dan probeer ik deze ter plaatse te herstellen en maak er zeker melding van. (link)

  8. Geen (cache)dag zonder voorbereiding in GSAK.

     

    GSAK bied zoveel meer dan geocaching.com. De kracht zit hem voornamelijk in de filtering en het gebruik van (eigen) macro's.

     

    De mogelijkheden zijn eindeloos en het maakt, mijn leven, in ieder geval een stuk makkelijker. Bijvoorbeeld: Met één druk op de knop word de database up-to-date gebracht en de caches in het filter (gebied waar ik wil gaan caches) naar de TomTom en GPSr geexporteerd. Zo'n export bevat dan enkel alle relevante info, zoals de Multi's welke gedaan gaan worden en alle omliggende beschikbare Traditionals, Earth caches en, enkel de opgeloste, Mysteries (want ook de oplossing kan in GSAK bij de cache worden aangegeven).

     

    GSAK is een tool waar je even in moet komen. Maar als je eenmaal weet hoe het werkt, en je word zelfs een beetje handig in het programmeren van macro's en het maken van filters, dan is het een geweldige tool. Ik kan er niet meer zonder.

     

    Groeten,

    Veendammer

  9. Hallo Miza,

     

    Wanneer ik het goed begrijp wil je caches, welke langs een bepaalde route liggen, geüpdate hebben in GSAK. Hierbij wil je het liefst enkel deze caches die langs de route liggen en niet die daarbuiten vallen.

     

    Je geeft zelf al aan dat een route je enkel langs autowegen laat lopen. Dat klopt wanneer je de route plant met de routeplanner op geocaching.com. Voor zover ik momenteel kan zien, kun je dat niet anders instellen. (dus geen Fiets keuze)

     

    Maar er zijn andere mogelijkheden:

     

    1. Je kunt een eigen route uploaden op geocaching.com. Dit moet een route zijn in het formaat GPX, KMZ of KML. De PQ op basis van een route kijkt namelijk alleen maar naar de punten in de route. Het probleem bij het maken van een route op geocaching.com is dat deze enkel over autowegen plant en de punten dus enkel over autowegen lopen. Wanneer je deze punten over fietspaden kunt laten lopen, dan zal de PQ deze punten gebruiken om de caches te verzamelen.

    Het genereren van een PQ gaat niet op basis van wegen, maar op basis van punten. Wanneer een 'routebestand' bijvoorbeeld bestaat uit slechts twee punten, één in Rotterdam en één in Amsterdam, dan zul je alle caches krijgen in een rechte lijn en een bepaalde opgegeven straal tussen deze twee punten. Natuurlijk bevat een routebestand veel meer punten.

    Ik weet niet in welk formaat je de route nu hebt, maar je kunt eens proberen dit bestand te uploaden. Mocht dat niet lukken, dan zou je het routebestand moeten kunnen converteren (bijvoorbeeld door deze in te lezen in Google Earth en dan als een ander bestand op te slaan).

     

    2. Wat ook een mogelijkheid is, is om alles via GSAK te doen. Maak een gewone PQ die het gehele gebied van de route omvat. Dus pak het middelpunt van de route, geef een straal in km aan en eventueel nog een aantal andere filteropies. Laad dit bestand in in de GSAK database. Je GSAK database zal dan dus veel caches bevatten doe buiten de route vallen.

    Gebruik de Filter (CTRL-F) optie om een Arc/Poly (TAB) filter te maken. Upload hier het routebestand en de optie Arc/Line. Geef aan in welke straal van de route de caches zichtbaar mogen zijn.

    Mocht het routebestand niet ingelezen kunnen worden, dan kun je zelf middels de GSAK Polygon/arc drawing tool, globaal de route natekenen.

    Uiteraard kun je je filter hier eventueel nog verfijnen.

     

    Het belangrijkste is, denk ik, dat je een routebestand (GPX/KML/KMZ) hebt die begrepen kan worden op geocaching.com of in gsak. Zonder dat je een bron van de route in een bestand hebt, word het lastig. Je zou dan de route globaal kunnen uittekenen via de Line drawing tool in GSAK.

     

    SUCCES ! :thumbup:

     

    Groet,

    Team Veendammer

    • Top! 1
  10. Het is nog simpeler!!

     

    IPV te klikken op "Zoek een cache" zodat je in google maps komt, kan je vanuit je profiel ook rechts op MAP IT klikken, en dan kom je direct in google maps met je thuislocatie!!

     

    Oooh, je ging dus telkens naar "Zoek een cache". En ik maar denken dat je juist op Map It klikte om het overzicht te krijgen.

     

    De thuislocatie (home location) heeft dus inderdaad invloed op je locatie wanneer je op 'Map IT' klikt.

  11. Even voor de duidelijkheid.

     

    Met de Change optie heb je dus het poppetje op de kaart op jouw woonadres geplaatst?

    Vervolgens op Save Changes onderdaan de pagina gedrukt?

     

    Edit:

    Dus bijvoorbeeld

    352011112147.jpg

  12. Geef mij maar een cache met flink wat loop-/fiets-/sjouwwerk en op het eind de voldoening-zonder ingewikkelde puzzeltjes-van het vinden :thumbup:

     

    Oh, wees gerust, die zijn er ook genoeg :thumbup:

     

    Niemand durft tegenwoordig een DIDN'T FIND IT log achter te laten.

     

    Inderdaad. Hoe vaak lees je zoiets als "Deze al eens eerder gedaan en toen niet kunnen vinden...", zonder dat er een DNF is geplaatst.

    Maar goed, dat moet ieder voor zichzelf weten.

     

     

    Iedereen wil graag al die 'niet gevonden' stipjes (in de buurt) op de kaart schoonvegen. Zelf heb ik dit ook gehad. Bij sommige caches moet dan wat extra inspanning gedaan worden. Maar uiteindelijk lukt het wel!!

    Wanneer iedereen caches gaat maken/aanpassen met het doel deze zo makkelijk mogelijk te houden, dan is er geen uitdaging meer.

     

     

    @MacDD

    Nogmaals: Je moet doen wat jij denk dat het beste is.

    (heel flauw, maar toch even verder lezen:)

    Ik ga er vanuit dat er toch één of andere berekening moet plaatsvinden om tot het eindcoördinaat te komen.

    - Maak deze berekening niet te moeilijk. Ik hou namelijk niet zo van rekenen.

    - Zorg er voor dat je een dak boven de route timmert. Men kan anders wel eens nat worden.

    - Zet ook een aantal heaters langs de route, anders kon men nog wel een koud worden.

    - Misschien moet de route nog even geasfalteerd worden om deze goed begaanbaar te maken?

     

    Nee, is heel flauw van me. Maar wat ik er mee wil zeggen is dat je toch niet aan de wensen van alle cachers kunt voldoen. Ik heb het al eerder genoemd: Men kiest er zelf voor of en wanneer de cache gedaan word. Wil men geen Sudoku maken, dan doet men deze cache niet. Wil men niet nat worden, plan dan deze cache op een mooie zomerdag.

     

    Uiteindelijk bepaal jij als CO de doelgroep van de cache. Wanneer het doel is om zoveel mogelijk mensen de cache te laten doen, dan dien je inderdaad de cache zo simpel mogelijk te houden. (al hou ik zelf meer van een cache met een uitdaging en verassing(en) :P)

  13. Mijn mening is als volgt:

     

    Als CO bepaal je zelf hoe je de cache wilt laten lopen. Wanneer je deze wilt laten eindigen in een Sudoku, dan moet dat kunnen. Zolang de cacher maar weet wat hem/haar te wachten staat. Het is dan de keuze aan de cacher of en wanneer ze deze cache willen doen. Ook de moeilijkheidsgraad van de cache (aantal sterren) speelt hierbij een rol.

     

    @MacDD

    Pas de Sudoku aan wanneer je denkt dat deze te moeilijk is... vervang de Sudoku wanneer je denkt dat het niet passend is... maar doe vooral wat jij denkt leuk te zijn om de cache mee te eindigen. Het is immers jouw cache. Want... vervang je de Sudoku door een bijvoorbeeld een (moeilijke) berekening, dan zullen er ook altijd cachers zijn die daar niet van houden.

     

    Succes :)

  14. Ik zou zeggen: geniet van de mooie logjes van cachers die de puzzel wel opgelost hebben en laat die andere logjes snel aan je voorbijgaan.

     

    Begrijp dat wanneer deze praktijken doorzetten dit geen goed zal doen voor nieuwe Mysteries. Zeker niet van mijn kant.

     

    Tevens zijn de regels op GS nu duidelijk genoeg. En die gozer op GL wil niets anders zien dan nieuwe Mysteries en oplossingen. Ieder andere opmerking betekend een ban. Daar moet je het maar mee doen. Er is geen speld tussen te krijgen.

     

    Nee, wanneer het aan mij ligt word het tijd om ook maar eens actie te ondernemen. Wat zal meneer GL er van vinden wanneer zijn gevonden caches worden verwijderd? Want, mocht ik erachter komen wie er achter schuil gaat, dan zal ik iedere cacheeigenaar waar hij/zij caches gevonden heeft, persoonlijk contacten over zijn praktijken. Misschien dat een klein percentage er iets mee doet... maar ach... daar moet ie maar mee leren leven. Net zoals ik dat moet.

     

    Hoe pissig ik ben? Nou, heel pissig.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...