Spring naar bijdragen

Itserik

Leden
  • Aantal bijdragen

    90
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Itserik

  1. Jammer dat de topictitel van dit topic maar uit een woord bestaat. Anders wisten we wellicht je of het tweede woord opzettelijk met een hoofdletter geschreven had....

     

    (Als het in de forum software zit vind ik het een belachelijke feature, maar wel minstens net zo belachelijk als dat iedereen de topictitel Met Een Hoofdletter Schrijft)

  2. About souvenirs , leuke nieuwe gadget. Maar waar vind ik Souvenir zones :huh: ?

     

    Ik denk dat GS hiermee een gaatje in de markt ontdekt heeft. Nu kunnen ze eventorganisatoren of cacheleggers laten betalen om automagisch een banner/souvenir aan de deelnemers te verstrekken. Volgens mij hebben ze het nu een beetje voor elkaar bij hun eigen feestje op het HQ en zal over een paar website updates de aanmaak kant van de souvenirs ook wel werken.

  3. Sinds de nieuwe update is optie om de cache printvriendelijke af te drukken aangepast. Alleen staan nu de notes niet meer bij de additional waypoints op de print. Knap lastig als dat de enige plek is waar de cachelegger de instructies voor multi caches heeft geschreven. Hebben jullie hier ook last van?

     

    Voorbeeld is http://coord.info/GC27H6Q

     

    De printvriendelijke afdruk van GC.com is helaas niet papiervriendelijk. Met dit http://gctour.madd.in/ script kun je meerdere caches in een printopdracht printen. En de notes bij de additional waypoints krijg je er ook bij. (Dit script heeft zelfs de recente GC.com 'upgrade' overleeft)

  4. De naam van de kaart wordt tijdens het samenstellen van de kaarten in de diverse bestanden gezet. Wellicht dat er externe tooltjes zijn die dit nog kunnen aanpassen. Je kunt maximaal 50 kaartdelen tegelijk selecteren op de eerder genoemde site. Dit zou voor niet-wereldreizigers voldoende moeten zijn :)

     

    De eerder genoemde site werkt inderdaad niet op internet explorer. Ik dacht dat dit gemeld werd, maar helaas laadt de pagina niet. Of lijkt internet explorer een beetje vast te lopen. Nja, goede reden om eens een andere browser te proberen....

  5. Dit is op de chat van de buren met die dude van GS voorbij gekomen.

    Blijkbaar moet je nu op iedere cache die je aanmaakt/edit de provincie instellen. Voor alle recent geviewde caches is dat dus niet gebeurd. En dan staan ze dus niet in je land/provincie lijstje.

     

    Eigenlijk zou GS een soort van -alle provincies- optie moeten hebben.

  6. Bedankt voor dit antwoord. ;)

    Intussen heb ik hier en daar (Garmin, Futurumshop) al de vraag uitgezet of een Wherigo ook op een GPSmap 62s(t) kan (whereigo), maar nog geen duidelijk antwoord.

    Bij Futurumshop weten ze niet wat het is, en van Garmin heb ik nog niets gehoord.

    Iemand enig idee?

     

    Volgens mij kan de 62(s(t)) dit niet. Ik weet ook niet of je de keuze voor de 62 wel af moet laten hangen van dat buggy whereigo. Waarschijnlijk is het een bewuste keuze van Garmin om dat niet er op te zetten. Aangezien groundspeak hier en daar wat steekjes heeft laten vallen (lees: gewoon gestopt is) met de ontwikkeling van de player/builder.

  7. ...

     

    En verre van compleet.

     

    Ho ho... bij OSM weet je tenminste wat je krijgt als je daar een kaart download. Dat moet je bij commerciële kaart fabrikanten maar afwachten.

    Kijk op de OSM kaart eens rond in Twente dat is volgens mij niet veel slechter dan een echte TOPO kaart.

     

    Het aspect van de snelheid speelt op de eerder genoemde website vooral clientside omdat er allemaal vakjes over de kaart getekend moeten worden. Op www.openstreetmap.org gaat het allemaal wat sneller.

     

    De garmin kaarten kunnen op een etrex of gpsmap60 ook traag overkomen. De on-route kaarten hebben deze problemen ook. Dit heeft vooral te maken met de trage grafische chip in die apparaten.

  8. Overweeg ook of je wilt betalen voor de kaarten op je GPS vooral als je gedetaileerde kaarten wilt hebben in het buitenland dan kan dat een dure hobby worden.

     

    De eerste hit op google naar 'garmin maps' levert deze link op waar je gratis, wereldwijd routeerbare kaarten kunt downloaden.

  9. Natuurlijk kan GS beslissen wat ze willen. Maar geef nou zelf toe dat de informatie voorzieningen van GS toch wel beetje middeleeuws aan het worden is...

     

    Email om nieuwe caches te notifien..... Toen dat via twitter nog werkte had ik in mijn firefox een livebladwijzer naar de rss feed van GCNotifyNL.

    Tegenwoordig heeft vrijwel iedere webpagina zo'n oranje rss feed icoontje in de adresbalk (bij firefox dan) dat betekent dat je daar een rss feed kunt krijgen. GS doet dit natuurlijk niet (behalve dan een rss feed op de gallery in een cachelisting. Wat moet je daar nu mee??)

     

    En over de pq's (via email ook nog eens) er bestaan handigere manieren om twee db's synchroon te houden...

     

    Al met al genoeg redenen voor mij om GS uit principe niet financieel te ondersteunen (ik kijk al naar de reclame op hun site).

     

    Ik rust mijn koffer...

  10. Zucht, zou vandaag de bruggen in Alphen a/d Rijn gaan doen. Afgesproken was dat ik 6 t/m 10 zou printen + de bonus.

    Nu dus maar wachten en dat duurt lang........

     

    (Als iemand deze serie toevallig op zijn computer heeft staan dan hoor ik dat graag!)

     

     

    Op gc.nl kun je via de cache kaarten wel een experimentele beschrijving bekijken. Nadat je op deze http://www.geocaching.nl/diy/BrowserPrefs.php pagina het een na onderste vinkje aangezet hebt.

  11. Bij het downloaden en installeren van een tweede kaartenpakket heb ik nu in mapsource ineens een gedeelte waar geen kaarten meer zichtbaar zijn. En laat dit nu juist de zone zijn waar ik de meeste routes heb uitgezet.

     

    kan iemand min uitleggen hoe dat komt en wat ik hieraan moet doen

     

    info in het tweede kaartenpakket zaten verschillende kaarten die ook in het eerste pakket aanwezig waren.

     

    Als je de OSM kaarten van deze: http://garmin.na1400.info/routable.php site hebt. Dan kan ik je zeggen dat het niet mogelijk is om twee kaarten sets naast elkaar te draaien. Bij iedere reinstall wordt het windows registery zo aangepast dat enkel de laatst geïnstalleerde kaart zichtbaar zal zijn.

     

    Het beste kun je nu de uninstall van de Garmin OSM kaart draaien en de directory waar je deze kaart in geïnstalleerd had met de hand leeg maken.

     

    Vervolgens maak je een nieuwe kaart set op de eerder genoemde site en installeer je die.

     

    Op je GPSr vind ik het makkelijker om met de .img files werken voor de oregon, Colorado en dakota schijn je verschillende .img files op de sd kaart te kunnen hebben en kun je selecteren welke map weergegeven moet worden

  12. Je kunt de OpenStreetMap kaart ook gebruiken op de GC.com site.

     

    Als je firefox gebruikt en greasemonkey geïnstalleerd hebt dan kun je met een van deze (waarschijnlijk wil je deze) scripts regelen dat je kunt kiezen tussen google maps en diverse OSM kaarten.

     

    De OSM kaarten hebben de potentie om meer detail te hebben dan Google maps. En als er een geocachende OpenSteetMapper de cache in kwestie eerder bezocht heeft dan is de kans groot dat de omgeving mooi in kaart gebracht is...

  13. Op/aanmerkingen hoor ik graag. Ik besef dat ik redelijk nieuw ben op dit gebied. Het voordeel is dat ik dan juist goed kan aansluiten bij mensen die voor het eerst gaan genieten van OSM. Ik hoop dat dat wordt gewaardeerd.

     

    Goede handleiding!

    OpenStreetMap kent in het begin inderdaad een leercurve. Als gebruiker zou het allemaal redelijk intuïtief moeten zijn. Maar als je zelf wilt bijdragen dan moet je toch eerst bekend worden met de concepten die gehanteerd worden (kartografie is namelijk ook een beroep...).

     

    Zelf gebruik ik enkel OSM kaarten op mijn GPSr en probeer zoveel mogelijk bij te dragen. Hiervoor gebruik ik onder andere de volgende tools: JOSM om de kaart te bewerken, hiermee kun je ook je GPX en foto's inladen. Onderweg gemaakte foto's worden dmv het timestamp van de foto op de juiste plek op de kaart weergegeven. Verder gebruik ik de laatste tijd Walking papers hiermee kun je een printje maken van de kaart om alle aantekeningen op te noteren. Weer thuis kun je deze print inscannen en als achtergrond gebruiken in JOSM (potlatch kan ook).

  14. Ach er zullen uitzonderingen zijn, absoluut. Het was niet mijn bedoeling om de goedbedoelde cacher tegen de haren in te strijken, maar de discussie over dat alles gratis moet zijn omdat het zou kunnen, vind ik onzin.

    Fire5

     

    Geheel belangeloos maakt een geocacher een cachelisting, cache, regelt toestemming en weet ik soms wat allemaal meer. Vervolgens vind hij/zij het prima dat behoorlijk wat andere geocachers er voor moeten betalen om jou gratis aangeleverde content te kunnen bekijken.

     

    Eigenlijk zou GC.com community driven moeten zijn....

×
×
  • Nieuwe aanmaken...