Spring naar bijdragen

Madteacher

Leden
  • Aantal bijdragen

    32
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Madteacher

  1. Iedereen de allerbeste wensen voor een mooi 2010!

     

    En ik maar denken dat ik een van de weinige gekken was die deze nacht nog op pad zou gaan voor een FTF!!! haha!

    Na thuiskomst zag ik vele caches online gekomen in de buurt, maar ja er nog op uit gaaN?? Ach 1 van de caches was op een kwartiertje lopen ongeveer dus tja toch nog op pad gegaan! Met maar 1 FTF is ook mijn jaar prima begonnen!

  2. slechte poll... waarom ben ik verplicht overal wat in te vullen?

     

     

    Je hoeft de Poll dan ook niet in te vullen :thumbup: als je het niet wilt. De software die wordt gebruikt is niet makkelijk in het gebruik..... en een vraag met 40 opties lijkt mij ook geen goed plan. Dus doe er me wat je wilt

    Dit is onzin.

    De vraagstelling zo maken dat een groep niet antwoord kan of wil geven lijkt verdacht veel op het sturen van het onderzoek in een bepaalde richting.

     

    Iets als:

    Kroketten zijn lekker.

    Keuzemogelijkheden:

    ja

    geen mening

     

    Helemaal met Lepman eens. Ook al zijn de te kiezen antwoorden aangepast, toch is duidelijk te merken dat de persoon die de poll heeft opgesteld duidelijk een voorstander is...

    Een goede poll is objectief...

    En ja iedereen is vrij om wel of niet te antwoorden dat klopt helemaal, maar de meerwaarde is nihil van deze poll.

  3. ..knip..

    Je krijgt dan een lijst waarin wordt weergegeven wie, hoe vaak en wanneer voor het laatst de pagina heeft geopend.

    ..knip..

     

    Zonnig spoor

     

    Zuurtje

     

    GC.com beweert altijd dat ze zo begaan zijn met de privacy van de gebruikers. Ik vind dit toch een behoorlijke inbreuk eigenlijk. Een reden minder om PM te worden.

     

    Mijn hemel....

    Behoorlijke inbreuk op de privacy....

    Ik vind dat wel heel erg sterk uitgedrukt. Ze kunnen niet je bankgegevens opvragen!! Dat is pas inbreuk op de privacy! :lol1:

     

    Op veel sites kun je dat toch zien? Een populaire site zoals Hyves heeft ook iets dergelijks.

     

    Het is niks schokkends. Voor degene die het leuk vinden en een Membes-only cache hebben, die kunnen die statistieken opvragen. Zo zie ik het tenminste als statistieken en niet als een inbreuk op praivussie...

  4. Met of zonder rode kring, je hebt even veel kans op besmetting!! De kring is een reactie op de beet, niet op de besmetting.

     

    Dit is heel andere info dan bekend is. Hoe kom je hieraan?

     

     

     

    Vorig jaar is twee keer mijn bloed onderzocht door een lab in Weert, ProHealth. Zij doen veel onderzoek naar teken en de borrelia bacterie, de veroorzaker van de ziekte van Lyme. Ik heb toen een tijdje met een van de onderzoekers aan de telefoon gezeten. Hij vertelde dat er veel misverstanden zijn over de ziekte van Lyme en dat zelfs de meeste artsen in Nederland er te licht over denken.

    Hij vertelde dat vooral de nymphe de borreliabacterie overbrengen. En dat de kring een reactie op de beet is en niet op een eventuele besmetting met de borreliabacterie.

     

    Ik heb wel een rode kring ooit gehad van een beet wat een reacte van de beet zelf bleek te wezen. Maar die kring ziet er heel anders uit dan de kring die je krijgt als je wel besmet bent met Lyme!!

     

    Zodra je een kring ziet, meteen naar de dokter en zelfs doktoren zullen uit voorzorg antibiotica voorschrijven.

    En het zal ongetwijfeld ook mogelijk kunnen zijn dat je niet een kring zult kunnen waarnemen en toch besmet kunnen zijn met Lyme.

     

    Als je je bloed gewoon laat onderzoeken in het ziekenhuis via een doltersverwijzing, dan zal je verzekering dit gewoon betalen lijkt me. Nergens voor nodig om dit via een ongetwijfeld particulier lab te laten onderzoeken... Kost alleen maar geld en ze zullen echt niet met andere resultaten komen.

     

    Ik doe nite zo moeilijk over teken. Gewoon controleren op teken als je in het bos bent geweest en binnen een dag ze verwijderen met een tekentang.

    Ooit meegemaakt na een halve midag in een bos in de buurt van Loenen te zijn geweest dat ik 7 teken had. Geen centje Lyme... :rolleyes:

  5. Teken kunnen tussen de 1 en de 3 jaar oud worden heb ik ooit ergens gelezen. Verschilt per soort...

    Ze kunnen dus gewoon ook in huis leven. Er zijn zelfs soorten die een jaar lang kunnen zonder voedsel...

    Vrouwtjes leggen ook eitjes die uit kunnen komen. Ik denk dat ze dat wel buiten zullen doen aangezien daar meer voedsel voorradig is.

     

    Niet meteen in paniek raken lijkt me, want de meeste cachers zullen ooit wel in aanraking zijn gekomen met teken. Ik kan natuurlijk niet in het hoofd van een teek kijken, maar als een teek in een huis zit, dan zal hij liever weer naar buiten gaan omdat hij daar makkelijker aan voedsel kan komen. De reden dat ik dat denk is het volgende:

     

    De meeste teken komen niet hoger dan een meter boven de grond en kunnen niet springen of vliegen. Hoog gras vinden ze prettig om op te gaan zitten. Zodra een prooi langs loopt (honden, reeen, herten, muizen, e.d.) kunnen ze snel overstappen op hun gastheer.

     

    Goed stofzuigen, eventueel een insectenspray zou voor je geruststelling prima kunnen werken lijkt me

  6. vind het ook veel te makkelijk om de politiek de schuld te geven. Blijf bij jezelf en zorg dat je respectvol met anderen omgaat. Laat een ander in zijn waarde. En als de ander dat niet bij jou doet, so be it. Verlaag jezelf dan niet tot hetzelfde lage niveau.

    Zo'n persoon probeert een reactie uit te lokken van je en als hij de reactie van jou rijgt krijgt hij het gevoel dat hij gelijk heeft. Reageer je zef nog steeds respectvol, dan zal de ander niet meteen weten wat hij met je aanmoet, maar weet wel dat jij niet zo snel uit het veld geslagen bent. Maar wat nog belangrijker is, hij of zij zal je nooit kunnen beschuldigen van gebrek aan respect.

     

    Deze manier van reageren kun je overal toepassen. Of dit nu in een stadion is, op straat of op het forum. Blijf bij jezelf en geef anderen niet de schuld. neem je eigen verantwoordleijkheden.

    Als je die verantwoordelijkheden niet wil nemen dan moet er ook niet geklaagd worden dat men niet respectvol wordt bejegend.

     

    Heel prachtig, alleen vergeet je even dat er ook een groep mensen is die in geen enkel hokje te plaatsen is en wiens reacties mogelijk niet zullen verlopen volgens de door jou getrokken lijn.

    Reageer je zelf nog steeds respectvol, dan zal de ander niet meteen weten wat hij met je aanmoet, maar weet wel dat jij niet zo snel uit het veld geslagen bent

    ...., ja en dus slaat hij jou wellicht uit het veld ! :beerchug:

     

    Theorie vs. praktijk , weet je .

     

    Geopatra.

     

    Ik trek geen enkele lijn! Je kan alleen je eigen lijn trekken. Dan is het vervolgens belangrijk hoe jij gaat reageren op bepaalde prikkels. Weglopen dan wel weggaan uit bepaalde situaties is ook altijd nog een oplossing. De confrontatie agressief opzoeken veroorzaakt sowieso problemen. Mensen aanspreken op hun gedrag moet altijd kunnen.

    Als je namelijk stelt dat een ieder een lontje heeft en dus getriggerd kan worden, mag je ook stellen dat een ieder verantwoordelijkheid en gezond verstand in zich heeft.

    Ik bekijk het graag van een positieve kant en ga ook graag de confrontatie aan. Wel met mijn eigen waarde en wel met respect voor de ander zodat mij achteraf niet iets kwalijk genomen kan worden door mezelf. Wat de ander daar vervolgens van vindt is afhankelijk hoe belangrijk die persoon voor mij is. is het een volslagen onbekende, dan lig ik er niet wakker van dat die persoon boos op me zal zijn of wat dan ook.

    Is de ander wel belangrijk voor mij, dan zal ik er persoonlijk voor willen zorgen dat eventuele onduidelijkheden uitgesproken worden zodat die lucht wel helder blijft.

     

    Redenatie is toch iets wat ons als mensen onderscheidt van de andere zoogdieren.

    Ook een aap kan een stok in zijn hand nemen en klappen uitdelen... ;)

  7. Ben enigszins verbaasd dat hier zo enorm veel reacties worden gegeven op iets waarover we het volgens mij allemaal eens zijn....

     

    En ik weer niet. We weten blijkbaar allemaal wel wat de regels(=normen) zijn maar lappen die ook regelmatig aan onze laars. Kijk maar eens in het verkeer, het voetbalveld of dus hier op dit forum.

    Op straat zullen we niet zo gauw roepen dat de moeder van iemand een **** is maar als we dat in een stadion doen met z'n 45.000 dan is het blijkbaar niet zo erg.

    Normvervaging. Al een poosje een hot item maar op de softe manier natuurlijk nooit op te lossen. Democratie is leuk maar als je te ver doorslaat in de rechten van het individu krijg je hele andere problemen. Kijk maar naar ons rechtsstelsel. Een vormfout en de crimineel loopt weer vrij rond.

     

    Je merkt dat men snakt naar herstel van de normen maar of men dan ook zal stemmen op iemand die je je rechten ontneemt is de vraag. Af en toe is een beetje dictatuur zo erg nog niet in plaats van al dat gepolder. ;)

     

    Ik mag hopelijk aannemen dat ook jij dit niet roept in een stadion??? Stel dat ik het in mijn hoofd haal om naar een stadion te gaan, dan nog zal ik zulke dingen nooit roepen.

    Blijf bij jezelf mensen. Het is zo makkelijk om anderen de zwarte piet toe te schuiven.

    OK, dan respecteert iemand je eens een keer niet. Jammer dan!! De wereld vergaat echt niet!

     

    Vind het ook veel te makkelijk om de politiek de schuld te geven. Blijf bij jezelf en zorg dat je respectvol met anderen omgaat. Laat een ander in zijn waarde. En als de ander dat niet bij jou doet, so be it. Verlaag jezelf dan niet tot hetzelfde lage niveau.

    Zo'n persoon probeert een reactie uit te lokken van je en als hij de reactie van jou rijgt krijgt hij het gevoel dat hij gelijk heeft. Reageer je zef nog steeds respectvol, dan zal de ander niet meteen weten wat hij met je aanmoet, maar weet wel dat jij niet zo snel uit het veld geslagen bent. Maar wat nog belangrijker is, hij of zij zal je nooit kunnen beschuldigen van gebrek aan respect.

     

    Deze manier van reageren kun je overal toepassen. Of dit nu in een stadion is, op straat of op het forum. Blijf bij jezelf en geef anderen niet de schuld. neem je eigen verantwoordleijkheden.

    Als je die verantwoordelijkheden niet wil nemen dan moet er ook niet geklaagd worden dat men niet respectvol wordt bejegend.

  8. Off-topic: Het zal je kind maar wezen. :blush:

     

    Het trieste is dat hij het waarschijnlijk van zijn ouders heeft geleerd. :thumbup:

     

    Niet alleen goed voorbeeld doet volgen...

     

    En om hier meteen bij aan te sluiten...

     

    Wees dus zelf wel een goed voorbeeld op het forum en maak je niet druk als iemand toch onverhoopt op je teentjes staat.

     

    Ik ben niet zo'n forumbeest en dit is mijn allereerste bericht. Ben enigszins verbaasd dat hier zo enorm veel reacties worden gegeven op iets waarover we het volgens mij allemaal eens zijn....

×
×
  • Nieuwe aanmaken...