Spring naar bijdragen

Fire5

Leden
 • Aantal bijdragen

  678
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Berichten geplaatst door Fire5

 1. Ik vind een TB-hotel helemala niet ineteressant, nog het doel waarvoor deze cache is geplaatst. Een TB/coin hoort te reizen. Ik voel dan ook geen enkele schroom om een hotel te legen en de trackables ergens anders te plaatsen. De 'regel' om er 1 uit te halen er 1 in te doen, gaat als doel volledig aan mij voorbij. Het belang van de cachelegger conflicteert met het belang van de TB-eigenaar. De laatste gaat wat mij betreft voor.

 2. Mag ik vragen om welke cache het gaat? Was het een Traditional of moest er wat meer moeite gedaan worden om de cache te vinden? Zijn er meer van soortgelijke gevallen bekend in de omgeving van deze cache?

   

  Wanneer het een niet-Traditional cache is geweest, dan lijkt me de kans groot dat het iemand moet zijn die bekend is met GC. Het is maar net hoeveel moeite diegene wil doen om dat Ammoboxje te verkrijgen.

  deze logica snap ik niet helemaal. Stel ik weet niets van geocachen en ik kom een kissie tegen. Wat maakt het dan uit of het een tradi, multi of iets anders is? Ik kwam gewoon een kissie tegen. Of zie ik dat verkeerd?

 3. Daar heb ik geen oordeel over. Ik weet niets van afsplitsingen - afgescheiden fracties - dissidenten etc. en ik geloof ook niet, dat ik er IETS van wil weten.... Ik laat dat graag aan het CDA over..... Ik kan alleen vaststellen, dat er op dit forum best wel eens waardevolle tips gegeven worden. Dit in tegenstelling tot andere nederlandse geocaching sites, die ik nog nooit op iets waardevols heb kunnen betrappen.... (maar geef direct toe, dat ik die sites al in geen jaar meer heb bezocht...)

  Ik wil daar ook niets van weten, maar dat was niet de kern van mijn post. Ik verwijs niet naar andere geocaching sites, ik geef enkel aan dat vele gewaardeerde cachers dit forum niet meer bezoeken vanwege het [edit] gediscussieer over wat wel en wat niet en dat deze gewoon genieten van het spelletje.

  Fire5

 4. Daarbij komt ook nog eens.... Er kan hier op dit forum van alles bedacht worden. Slechts 5 tot 15% van de cachers zal de boodschap tot zich nemen (de rest heeft nog nooit van dit forum gehoord) en juist diegenen, die hier regelmatig komen en dus blijkbaar geinteresseerd zijn in de achtergronden van hun hobby hoef je niet te vertellen hoe het moet.

  Kleine nuance, Ik vermoed dat een groot deel van de cachers die juist deze hobby een warm hart toedragen het forum niet bezoeken gezien de aard van de discussie. Dat doet niets af aan hun interesse in de achtergronden, maar zegt meer iets over het niveau van de discussies op dit forum. Overigens zijn dat niet de afgescheiden fracties oid (maar dat lijkt me welhaast overbodig om te melden). Het lijkt me daarom ook niet gepast om een mening van de mensen die hier juist op dit forum komen als de waarheid aan te nemen. Dat zou een te beperkte doelgroep zijn.

  Fire5

 5. Voortuincaches worden gelegd door lieden, die geen fantasie hebben en te beroerd zijn om de procedure te starten om toestemming te verkrijgen voor het leggen van een cache op een interessante plek. Zij werpen een fotodoosje onder een omgekeerde bloempot en vervolgens gaan zij breed voor het raam zitten om naar de aapjes te kijken, die voorbij komen en met rode hoofden hun tuin komen aanharken.... Het heeft helemaal niets te maken met vooringenomenheid. Ik constateer slechts!!

   

  Inderdaad zijn er gelukkig alternatieven, want anders zou geocaching niet lang meer bestaan. En gelukkig zijn er lieden (zoals de Wijngemachtigde), die blijven wijzen op het zwakke gehalte van dit soort caches.... Ik steun hem van harte!!!

  Oei oei, "ik weet het beter en mijn vriend ook en jullie (voortuincacheleggers) weten het allemaal niet." Dank voor de toevoeging, en de bevestiging van mijn stelling. Vooringenomen geblaas. Geloofwaardigheid: beperkt. Wat is een voortuincache slechter dan een bij een molen weggeworpen cache? Nogmaals, als je je ergert, doe het dan niet. Nee, jouw mening moet bij iedereen navolging vinden. Nogmaals oei oei. ;)

  Fire5

 6. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden.... De wijngemachtigde heeft volkomen gelijk!!! Hij heeft het al 100 keer gezegd. En laten we wel wezen! Hij heeft dus ook al 100 keer gelijk gehad. (ook al heeft hij het niet van iedereen gekregen.... ;) )

  Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: Onzin, vooringenomen houding (door sommigen ook elitair genoemd). Er kunnen vele andere redenen zijn om een voortuincache te doen en als je dat niets vind, negeren en andere caches doen. Wees blij dat je die vrijheid hebt ipv andere de vrijheid van een cache leggen te ontnemen door dit soort zinloze opmerkingen.

  Fire5

 7. wederom deze discussie al veel vaker gevoerd.

  Ik ben tegen een dergelijk voorstel, in mijn ogen is de hoeveelheid logs totaal geen indicatie voor de kwaliteit die men kan leveren bij het opzetten van en cahche. Sterker nog het zou zelfs kunnen dat iemand die nog nooit een cache heeft gelogd en alleen bekend is met de theorie van gecoachen een veel betere cache weet te plaatsen dan een kilo-cacher. Het gaat bijvoorbeeld om creativiteit en dat is en gave waar je over beschikt of helaas niet over beschikt. Sterker nog iemand die helemaal blanco tegenover cachen staat is in staat om 'out of the box' te denken inplaats van reeds betreden paden op te gaan.

  Ik voel een lichte duizeligheid opkomen, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het echt meet deze stelling van Ervani eens ben. De houding die veel cachers hier blijkbaar aannemen is dat ze zelf ook defout(?) hebben gemaakt dat ze te vroeg een cache hebben gelegd en dat met de kennis van nu beslist niet meer zouden doen. Krokodilleltranen en loze retoriek vind ik dat. Altijd dat gezeur over kwaliteitscaches en mogelijkheden om een rating achter te laten. Ik zou zeggen: schrijf een log. En als je de cache niet wilt doen, ignore 'm dan en erger je er niet aan. Die 'elitaire houding' waar Ervani het over heeft is in die zin wellicht niet geheel onterecht gebruikt. Loosen up!

   

  Fire5

 8. Zoals gezegd in http://searchjaunt.idizaai.be/tweetle-do-tweetle-dont/, is het bij GS het om geld te doen en niet of een service al dan niet handig zou zijn.

  Het is simpel, zij hebben de rechten en Kruimeldief niet. Hoe prettig ik de service ook vond, ik kan me bij de redenering van GS wel iets voorstellen. Het is een commerciele organisatie en dit kan ze voor de voeten lopen (wereldwijd als het navolging vind). Ik hoop echter dat GS iets doet met de mogelijkheid van Twitter of een beter alternatief verzint van de huidige notificatie.

   

  Maar om nu te stellen dat "Groundspeak is showing again that it’s a money-grubber" gaat me wat te ver. Chargeren om een punt duidelijk te maken? Ach ik zie het maar zo, ik ben heb je een extra hit bezorgd op je blog. Jij ook weer blij. Daar heb je neem ik aan je link voor geplaatst?

   

  Zo, nu weer cachen.

  Fire5

 9. Iedereen moet dat voor zichzelf weten, maar ik zie dat soort zaken veelal als een deel van de steeds maar verder gaande race om sneller te zijn, eerder te zijn, modernere spullen te hebben. En ik doe daar alleen maar aan mee voor zover ik er echt niet aan kan ontsnappen. :beerchug:

  Tja, dat is de manier om dit te doen, maar ja een groot gedeelte is gefocust op punten jagen en vooral op FTF jacht.

  Sorry hoor, dit mis ik even. Waarom nu weer de link naar FTF? Ik jaag niet op FTF's, tenzij in in de woonplaats uitkomen, maar vind het wel prettig om te zien in welke plaatsen in Nederland nieuwe caches online komen. Niet alleen in mijn eigen woonplaats, maar ook op plaatsen in het land waar ik vaker kom. Hoezo gaat het om sneller en moderner? Het is gemakkelijker, dat wel. In plaats van door een ouderwetse, jawel, lijst te lopen met nieuwe caches waarvan de owner de datum van de listing niet heeft aangepast kan mij niet echt bekoren.

  Fire5

 10. Jammer dat er geen notificatie meer is. Was voor mij regelmatig een reden om richting gc.com te surfen. Zie noodzaak van een 'verbod' niet in. Er zat geen voordeel in voor twitteraars. Ook geen effect op mogelijk FTF-races, want de gc-notificatie is er immers nog. Jammer ook dat dit op deze manier moest gaan. Blijkbaar zijn er enkele klagers geweest. Jammer.

  Fire5

 11. De gebruikers (wij) zijn nu de dupe van persoonlijke vete´s!

   

  Ik voel MIJ helemaal niet de dupe van iets wat jij persoonlijke vete's noemt.

   

  Ik weet wel dat samenwerking met een zekere persoon en zijn als anti-gc.nl opgestarte site een garantie is voor heibel nu en in de toekomst en dan is voorkomen veel beter dan genezen !

   

  En aan nog meer technische foefjes heb ik al helemaal geen behoefte noch boodschap.

  Per slot gaat het om een kissie zoeken. Niets meer en niets minder.

   

  Geopatra.

  Mooi verwoord!

  Fire5

 12. - Hoe denken jullie ooit "DE nederlandse geocacher" te kunnen vertegenwoordigen zonder enig verband, zonder orgaan , zonder afdwingbare regels, zonder sanctiemogelijkheden of wat dan ook om ongewenste elementen te weren ?

  Of zonder hen überhaupt te vragen of zij door deze groep willen worden vertegenwoordigd, dan wel zij vinden dat er een vertegenwoordiging nodig is??

  Er is een benaming voor, te denken dat je voor iedereen spreekt, en iedereen vertegenwoordigd.

   

  Laat het nu gewoon beperkt blijven tussen de contacten tussen de sites onderling die dat leuk vinden en kijk wat je eventueel samen kunt doen, maar hou het daarbij.

  Goed samengevat.

  Fire5

 13. Leuk en goed idee!

  Maar waarom die 28km?

  Je sluit ons en andere uit, wat zijn we minder?

  Oja, sorry het is alleen voor mensen zonder beperkingen.

  Dus wij gaan lekker met gelijk gestemden een mooie cache lopen, alleen niet in de omg. van Nijmegen.

   

  Groetjes van Appie uit Delft. [team AppieEnJoke]

  Ik begrijp deze mail niet. Wordt er gediscimineerd oid? Er is een event waar 28 km bij ge lopen moet worden. Lukt dat niet door wat voor reden dan ook, doe dan niet mee. Er isgenoeg keuze zoals ook eerder werd gesteld. Persoonlijk is 28 km voor mijook teveel, tenzij het op de fiets mag.

  Fire5

×
×
 • Nieuwe aanmaken...