Spring naar bijdragen

Geo-Hoppers

Leden
  • Aantal bijdragen

    209
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Geo-Hoppers

  1. Helaas gaat dat programma het niet doen op een Windows 7 64-bit versie!

     

    Het programma is HIER te downloaden !

     

    Kan het dus ook niet uittesten en een handleiding plaatsen in de Geowiki van onze site.

    Iemand die dat wel zou willen doen? Ik denk dat er een hoop vraag naar is.

     

    Voor hulp bij plaatsing in de Geowiki stuur maar een PM naar mij toe !

  2. Ik had eerst alles al gedeinstalleerd en nu dus maar weer geïnstalleerd. Met het linkje van de Beta doet alles het weer. Ik ben weer blij. Mijn verzoek om te stemmen blijft echter wel bestaan :thumbup: want een zo'n standaard functie bij COM garandeert continuiteit en betrouwbaarheid. Dnk voor je reactie in ieder geval, ben er blij mee. :beerchug:

  3. Gezien het feit dat GC-Tour niet meer werkt met FireFox 4.01, maar dat deze functionaliteit een zeer goede aanvulling zou zijn als standaard applicatie op de website van .com, verzoek ik net als de starter van dit topic om te stemmen op dit verzoek. Er zijn nog maar acht stemmen nodig, dus dat moet lukken. Zeker met de vakantie in aantocht is dit een optie ik ik nu erg mis. Vandaar dat dit draadje een schop omhoog krijgt. De link om te stemmen staat in de post van de starter!!

  4. "Physical geocaches can be logged online as "Found" once the physical log has been signed. An exception is Challenge Caches, which may only be logged online after the challenge requirements have been met and documented to the cache owner's satisfaction"

     

    Bovenstaande de richtlijnen van geocaching.com. Hierin staat dat de "vinder" het logboekje moet tekenen, voordat men een cache online als found mag loggen. Volgens jouw gegevens is er niet voldaan aan alle voorwaarden om de cache te vinden en het logboekje te tekenen. Dat is dan m.i. een "Not found" en dus geen "Found It" .

    Dus bestaat de optie om de log te verwijderen.

  5. Bij het plaatsen van deze versie, wisten we eigenlijk al dat er zeer kleine wijzigingen zouden moeten volgen, maar we wilden ook niet langer wachten. Er is enorm veel tijd en menskracht in dit stuk gaan zitten, die vele verschillende gezichten heeft gekend. Er is over van alles en nog wat gediscussieerd en nagedacht en er zijn beslissingen genomen en knopen doorgehakt.

    Dit wil niet zeggen, dat een stuk dan 100% goed en foutloos is, ondanks dat we er anderen naar hebben laten kijken, om commentaar hebben gevraagd en er geredigeerd is door derden.

    Op grote lijnen zal het stuk niet meer veranderen, er moet gewoon een keer een eind aan komen.

    Wat we echter graag zien, zijn de opmerkingen en aandachtspuntjes zoals ze tot op heden door een aantal goedwillende forumbezoekers zijn aangedragen.

    Dat zijn zaken waar we iets mee kunnen en waar we ook zeker naar zullen luisteren.

    Er komt dus nog wel een tweede versie, waar die punten in worden meegenomen. Blijf ze dus vooral aan ons melden, want vele "ogen" maken licht werk. :eek:

  6. Met de nodige gepaste trots bieden wij ( team SGN) met ingang van vandaag de bezoekers van onze website een handleiding aan, die bedoeld is om de startende geocachers op weg te helpen. De eerste basisprincipes van geocaching worden uitgelegd, aan de hand van een echt te vinden en al heel lang bestaande geocach. Alle zaken, van het opzoeken van een cache op Internet, het op pad gaan, het vinden, en het loggen komen aan bod. Ook zaken die daarom heen spelen worden behandeld. Het is geen uitputtend document geworden, want dat zou een compleet boekwerk opleveren en dat bestaat al.

    Tevens zullen alle nieuwe geocachers, die zich registreren op ons forum, een link vinden in hun aanmelding e-mail, die verwijst naar het te downloaden bestand.

     

    Het bestand is echter voor een ieder te vinden in onze Geo-Wiki en wel HIER !

     

    Onze dank gaat uit naar de volgende geocachers, die in meer of mindere mate hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit document:

     

    De Roode Loper, Geo-Hoppers, Jack Hoe, Kalkendotters, Kapitein Haak, Meelhopper, Ruud4D, Wad-Seekers en Zwiepjes.

     

    Onze dank gaat uit naar Tinneke Tahey voor haar indeel- en redigeerwerk.

     

     

    Namens het team van SGN

     

    Geo-Hoppers

  7. Erg leuk dat er zoveel moeite wordt gedaan voor deze cache Zowel door het bedrijf als door Attila.

     

    Dat is het zeker !

     

    We krijgen trouwens met enige regelmaat tickets binnen op de helpdesks die over caches gaan, zowel gevonden, als overlast, of meegenomen ( zelfs door de politie !) etc.

    De vrijwilligers van de helpdesk doen in alle gevallen hun uiterste best om vervolgens dan de zaken op te lossen en de CO en vinder/klager etc bij elkaar te brengen. Soms achter de schermen en zoals nu, via het forum.

     

    Zo, een beetje reclame voor ons zelf mag ook wel eens :rolleyes:

  8. Ik heb zelf ook nog een Garmin Emap liggen, mijn eerste GPS. Alles werkt nog en weet denk in nog wel hoe het eea werkt. Als je vragen hebt neem maar contact op met me, dan kan ik kijken hoe je verder te helpen. Heb zelfs eventueel ( even zoeken) nog wel wat accesoires die wellicht makkelijk zijn, oa ivm koppeling PC/Garmin en een losse cardprogrammer om de datacardridge los te programeren.

    Contact via PM dan krijg je me telefoonnummer.

     

    Groetjes, (Jan) Geo-Hoppers

  9. Als je klik op de link in dit bericht, dan krijg je een lijst te zien met (bijna alle) macro's die er zijn. Het is even doorspitten, maar er zit vast wel iets bij. Als je op de naam van de macro klikt, kom je op een pagina van het forum van GSAK, waar al dan niet een betere omschrijving staat van wat de macro doet en kan.

     

    Klik voor lijst met macro's !

  10. Los van de mening of het deleten van logs nu wel of niet zou moeten kunnen, is de opmerking van Jeebeevee dat het deleten van logs niet mag volgens de richtlijnen van Geocaching.com nergens te vinden in de aangehaalde richtlijn. In de aangehaalde regel staat mijn inziens dat als je een fysieke cache gevonden hebt je deze kan/mag loggen. Er staat nergens met zoveel woorden, dat het deleten niet zou mogen.

    Sterker nog, vier of vijf regels lager, staat: "Cache owners may not delete the cache seeker's log based solely on optional tasks ". ( Cache eigenaren mogen de logs van cachevinders niet verwijderen uitsluitend op basis van niet uitgevoerde optionele taken).

    Dus uit die zin, kan je volgens mij dus opmaken dat Gecaching.com er van uit gaat dat logs verwijderd kunnen worden, alleen dat ze vinden dat dit niet kan op basis van het niet uitvoeren van die optionele taak ( als de cache-eigenaar dit als vereiste had bij zijn cache).

    Dus ik sluit mij dan ook aan bij de post boven mij.

     

    Lees anders dit stukje van Geocaching.com nog eens door, daar staat het m.i. allemaal heel duidelijk in: KLIK.

     

    Deze post is geplaatst als een prive-opmerking en heeft geen relatie met het team van SGN of kan/mag niet gezien worden als een officieel standpunt van het SGN team.

  11. Voor zover ik weet, bestaat er geen GPS die een optie heeft om bolletje/pijltje mee te rijden. Ik heb mij zelf met de rittensport bezig gehouden en uiteraard dit gedaan met gebruik van een GPS !. Het enige waar ik ik het een nuttige toepassing voor vond, was het " meten van afstanden ". Met bolletje pjltje heb je m.i. meer aan het goed waarnemen, omdat je de situatie correct moet interpreteren. Een goede kaart, bv een topo kaart kan je iets ondersteunen, maar ik vond het geen echte meerwaarde hebben. Routeerbare kaarten kunnen gebruikt worden om met een GPS te navigeren, maar persoonlijk gebruik ik daarvoor liever mijn TomTom om mij pv naar de parkeerplaats van een cache te brengen. Daar ga ik dan wel over op een hand GPS.

  12. Ik kwam de volgende beschrijving tegen. Niet zelf uitgeprobeerd. Maar wellicht wel de oplossing ? Kijk hier maar eens KLIK

    Ik hoor graag als het gelukt is. Maak wel eerst een backup !!!

    Ondanks dat de titel anders doet vermoeden, lijkt het erop als je de commentaren in dat artikel leest, dat de Iphone wel een Jailbreak moet hebben :blush:

  13. Ik kwam de volgende beschrijving tegen. Niet zelf uitgeprobeerd. Maar wellicht wel de oplossing ? Kijk hier maar eens [ url =http://www.tomtomforums.com/tomtom-iphone-navigator/18780-how-add-custom-voices-pois-iphone-without-jailbreaking.html ]KLIK[ / url ]

    Ik hoor graag als het gelukt is. Maak wel eerst een backup !!!

  14. [ Geen quote ]

    Ook dat probleem is bekend team Nessa ! Er moet in de software een code worden ingegeven en als wij dat doen, dat veranderd het systeem dat weer in de verkeerde code, waardoor het niet werkt. Ook de ticketsoftware is aan verandering toe en ook daar zijn we mee bezig. Maar first things first en als de andere zaken goed gaan, gaan we door naar het ticketsysteem. Tot die tijd houden wij de zaken wel zo'n beetje in de gaten en sluiten de tickets voor jullie.

    ( na dertig dagen als er een passend antwoord is gegeven en/of men niet meer reageert op onze vragen en/of opmerkingen ! )

  15. Zoals al gemeld in het topic "Major Forum Upgrade" is ons nieuwe forum ook Iphone ready.

    Dit betekent dat in de Appstore het programma Invision Power Services GRATIS is te downloaden en op uw Iphone is te installeren ( helaas alleen vanaf OS 3.1.3 en hoger !).

    Vervolgens moet in het programma ons forum ( forum.geocaching.nl ) worden toegevoegd en dan is het e.e.a. ook te volgen cq te gebruiken via uw Iphone.

    Daar ik zelf nog op 3.1.2 werk, kan ik nog geen "veldtest" gegevens vermelden. Maar dat willen wellicht anderen wel doen :thumbup:

     

    Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

  16. Als gc.nl de gehele community beter wil bedienen dan zal ook de samenstelling van het hele gc.nl team aangepast moeten worden en daarin ook de diversiteit opgenomen worden. Nu zitten de mensen achter gc.nl zoals ik dat zie heel erg op een lijn en daarmee zal ook het hele forumbeleid gevormd worden door die zelfde groep eens gezinden

     

    @Ervani: Waarom ga je er in bovenstaande quote/post van uit, dat de samenstelling van het geocaching.nl team NIET divers zou zijn? Het hele team bestaat uit vrijwilligers, dus een team qua samenstelling aanpassen zou al redelijk onmogelijk zijn, omdat je altijd afhankelijk bent van vrijwilligers die zich aanmelden. Ik denk te weten, dat er in het team mensen zitten van allerlei pluimage, die ook verschillende inzichten en meningen hebben, maar over het algemeen wel hebben besloten, dat als er een mening van het team naar buiten wordt gebracht, dat dit een gezamenlijk standpunt is, zodat we dus zoals vastgesteld door jouw, op een lijn zitten.

    Dit lijkt mij ook een normale gang van zaken, wat je overal in de maatschappij ziet gebeuren, als een groep van mensen als uit "één mond"spreken. Dat deden mijn ouders al, dat doen bv regeringspartijen of de ministerraad etc etc.

    Zoals ik het nu zie, ben jij van mening dat er een forumbeleid gevormd is/wordt, die door het team al geheel gedragen wordt. Dat lijkt mij een heel natuurlijke zaak, want het alternatief zou zijn, dat er een forumbeleid zou zijn, waar een ieder maar wat doet, zoals hij/zij zelf goeddunkt.

    En of het daardoor dan zoveel beter zou worden waag ik te betwijfelen :blink:

     

    Dit is trouwens mijn eigen mening en niet het officiële standpunt van het team !

  17. Ik neem aan dat zo langzamerhand iedereen weet of zou kunnen weten, dat er op onze website geen rankingsysteem (meer) wordt bijgehouden van de FTF, STF en TTF punten. Dit gebeurd nog wel op (een) andere site(s). De SGN heeft dit systeem bewust laten vallen, mede omdat er wat negatieve aspecten aan zaten, zoals bv het door bepaald gedrag in gevaar brengen van de toestemming tot het plaatsen van caches in bepaalde gebieden.

    Alhoewel deze twee zaken los van elkaar gezien kunnen/moeten worden, hecht de SGN er waarde aan, dat de kwaliteit van caches ( nieuwe of bestaande) wordt verhoogd, waardoor kwantiteit er minder toe doet. Het laatste was soms wel eens een stimulans in het licht van de toen bestaande FTF ranking.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...