Spring naar bijdragen

novw

Leden
  • Aantal bijdragen

    123
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door novw

  1. Dank ! Weer wat nieuws geleerd.

     

    de groundspeak app werkt misschien wel zonder internet, maar kan dan een heel beperkt aantal caches opslaan. en dan nog alleen op het device zelf, en niet op de SD-kaart.

     

    CGEO heeft op de website staan dat het met 2000 caches écht wel afeglopen, klaar en vol is.

     

    cachezoeker werkt alleen online.

     

    Beagle ga ik meteen uitproberen.

  2. Niet schrikken, ik vraag niet om de software zelf, ik vraag ook niet naar spons-software die stoute dingen doet op de site van GC.com.

     

     

    Vraag: ik heb een Android tele-dinges gekocht, en nou ben ik zoekende.

     

    Ik had eerst cachemate voor mijn windows-mobile telefoon. Die werkte OFFLINE (!!!) erg goed. Op vakantie naar het buitenland had ik gewoon "alle" geocaches bij me die er in de buurt waren. Van te voren 25 PQ's (30000+ caches) voor Texas maken en downloaden, in cachemate gooien, en gaan met die banaan.

     

    Ik zoek dus nu cachemate voor android. Ik weet dat smittyware zelf ook aan cahemate voor Android doet, maar misschien is er wel iets veel beters?

     

    Wat ik wil:

     

    "ongelimiteerd" geocaches in de telefoon laden (Nederland met 16000 caches mag geen probleem zijn, desnoods verdeeld in 12 (provincie-) stukken)

    ZONDER data verbinding toch die geocache beschrijvingen kunnen lezen

    Logs kunnen schrijven die ik dan later kan overtypen (of online met de software ALS IK DAT WIL -> WIFI)

     

    Klinkt simpel, maar wat ik tot nu uitgevist heb erg ingewikkeld. Eigenlijk alleen maar cachemate voor android.

     

    Ik kan hier een lijstje onder plakken met onderzochte software, maar ik vrees dat daar ook wat spons-software tussen zit, en dat wil ik dus niet. Het moet echt 100% offline kunnen werken.

     

    Wie heeft er ervaring? Ik hou me aanbevolen!

  3. Ik snap de opmerkingen over "misbruik" niet? Als iemand een TB steelt, dan doet ie dat toch nu ook al? Of de dief dat nou registreert of niet, dat maakt dan toch geen verschil? Daarnaast, als ik als cache eigenaar een TB missing markeer, kan ik de TB dan ook zelf houden?

     

    De gedachte achter dit verzoek is niet om het aantal vermiste TB's te laten verminderen, maar om een cache inhoud op te kunnen schonen. Wij vinden het hartstikke leuk om over de hele wereld TB's los te laten en/of weer op te pikken. Ik filter dus op caches met TB's in de omgeving waar ik op dat moment ben. Dan is het niet leuk om bij een lege cache te komen. Als de hele cache weg is, kun je als gebruiker wél ingrijpen (archive needed). Waarom dan niet als er een TB vermist is?

  4. Ik erger me helemaal suf aan missende TB's in caches. Ik kom nog al eens ergens en ik vind echt letterlijk tientallen caches waar volgens de gegevens een TB in zou moeten zitten, die er dan vervolgens niet in zit. Ik mail dan altijd zowel de cache eigenaar als de TB eigenaar, maar in 75% van de gevallen gebeurd er helemaal niets. De TB blijft op papier gewoon in de cache zitten. De volgende cacher denkt een cache te vinden met een TB erin, en die vind ook geen TB. Ook die cacher meldt de afwezigheid van de TB, en alweer gebeurd er niets. De TB blijft op papier gewoon in de cache zitten. En dat is knap bleugh. Vind ik.

     

    Op http://feedback.geocaching.com/forums/75775-geocaching-com/suggestions/1070029-trackables-no-longer-in-caches doe ik een voorstel. Het aantal stemmen lijkt mij voldoende om aandacht van groundspeak te krijgen. Ze doen niks (?). Dus: meer stemmen ! Please ?

    • Top! 1
  5. Vind iemand het leuk om een powertrail te doen en 1000 caches op één dag op te rapen? Dat kan in de USA.

    Zoek maar eens op "powertrail".

     

    met alleen powertrail kom je uit op veel te veel links. Ik zie trouwens dat in Portugal en Denemarken / Zweden er Europese "powertrails" liggen. En in Nederland (natuurlijk) weer niet.

     

    Wij hebben er 105 op één dag gedaan in Texas. En dat was toch echt wel een heel bijzondere ervaring. Zo bijzonder dat we het twee keer gedaan hebben: http://gc.novw.nl/logs1400tot1499.html (vanaf 1411) en http://gc.novw.nl/logs1600tot1699.html (vanaf 1614). We zitten nu te kijken naar (inderdaad) Nevada: http://coord.info/GC2551A . Ik bedoel. dit:

     

    aliencache.jpg

     

     

     

    is toch zuivere humor?! Maar goed. Ook volkomen offtopic.

  6. Ik zou zeggen NordRheinWestfalen. Vlak bij de grens. Geen gecaramba met (veel te) ingewikkelde puzzels en ellenlange multi's. Geocachen zoals geocachen bedoeld is: hier zijn de coördinaten, en kijk maar of je wil gaan lopen, of rijden, of iets anders.

     

    Ikzelf heb op vakantie nooit zin om me te verdiepen in multi puzzel al dan niet lange afstands caches. Dus eigenlijk is heel Europa geschikt, behalve Nederland. Of in elk geval méér geschikt dan Nederland. Ik heb toevallig GSAK mooi bijgewerkt liggen, en ik kom op deze getallen:

     

    nordrheinwestfalen: 72.1% traditional

    belgie: 50.4% traditional

    luxemburg: 46.0% traditional

    nederland: 35.9% traditional

     

    We komen net uit Texas, en daar waren de getallen nog veel beter voor vakantiegangers. Rond de 90% is daar tradi. Van Canada herinner ik me ook dat er (veel) meer traditionals liggen dan al die (peep) (peep) (peep) dingen.

  7. T-mobile als provider. Dat zou genoeg moeten zeggen als we het over brakke verbindingen hebben...

     

    Opmerking over batterij verbruik en data gebruik: de GPS VREET batterijen. Of ie nou uitgelezen word of niet. De data verbinding moet zich elke (weet ik veel) X seconden hernieuwen, als ik mijn <grmbl> HTC ding 1 uur met werkende GPRS verbinding laat liggen (en geen eens explorer start) is de batterij leeg. Maar alle twee bocenstaande problemen liggen hoogst waarschijnlijk aan de brakheid van mijn device.

     

    Dat "rechtsklikken" dat ga ik eens uitproberen als we weer gaan cachen. Ik meen dat ik dat geprobeerd had, maar weet het niet meer zeker. Als het de ingebouwde explorer is zou dubbel klikken moeten zoomen?

     

    Opstarten: jup. en 4 seconden vind ik lang :crybaby: (sorry dat ik vergelijk) cachemate start eerst zijn scherm en gaat dan inlezen. Ik weet nu (jahaa: brakke HTC) niet of de start überhaupt gelukt is, en klik voor de zekerheid nog maar eens een keer. (jahaa: dom! :eek: )

     

    Toppie joppie. We zijn volgende week naar de VS. Ik ga gatecacher niet gebruiken :thumbup: :thumbup:

  8. verduidelijking: ik probeer mee te denken, niet aan of af te vallen!

     

    Ik ben behoorlijk verslaafd aan cachemate, maar gatecacher is in theorie beter. Ik ben van negatief ("alpha versie") naar wow gegaan. Zoals het nu staat is het een goed programma. En zoals alle goede software zijn verbeteringen altijd mogelijk. En als ik de software bouwer kan helpen door dingetjes aan te dragen of door een donatie ben ik een blij mens. Ik kan geen software bouwen, Goddank kan iemand anders dat wel.

  9. goei. Ik ben weer een hele dag aan het hobbelen geweest gisteren, en heb alleen met gatecacher (en de GPS) gedraaid. Het viel weer niet tegen. Eigenlijk is bijna alles goed gegaan.

     

    -Heel praktisch: als de fieldnote niet gepost kan worden, laat ik de internetverbinding open staan en exit gatecacher. Dan gatecacher weer opstarten en in 99% van de gevallen lukt het dan wel. Inderdaad waarschijnlijk een timeout dinges. Hopelijk is dat in de volgende versie ondervangen. Ik doe nu: fieldnote maken, online zetten, gatecacher uitzetten. En dan in de buurt van de volgende cache weer gatecacher aanzetten. Dan logt ie (kennelijk) opnieuw in als ik iets wil posten.

     

    -Ik mis nog een "note" functie bij een cache. We hebben gisteren een stel caches met bonus gedaan, en nu loop ik toch alsnog met pen en papier rond om bonus getallen op te schrijven (jaha, ik kan word-mobile starten, maar de bedoeling was toch een all-in-one programma ? :lol: )

     

    -vreemde zaken (GC probleem?) soms worden de notes 2 tot zelfs wel 3 keer op de server geplaatst. Terwijl ik of een foutmelding kreeg (unable to post fieldnote...) of de field-note upload aan mijn kant maar één keer heeft plaatsgevonden.

     

    -de tekst "Field Note by GateCacher on woensdag 8 september 2010 20:39" moet een lege regel ervoor hebben (<BR>). Ik vind de reclame niet erg, maar storend als ie zo vlak onder de laatste regel van de log staat.

     

    -kan die reclame tekst aangepast worden? Zodat er óf Engels ("by") óf Nederlands staat ("woensdag")? "Gatecacher field note: dd.mmm.yyyy @ hh:mm" geeft nooit 2 talen in de onderste regel. Enne: waarom voluit? Woensdag of Wo. September of Sep. Mijn voorkeur gaat uit naar een zo kort mogelijke regel onderaan mijn logs. En zoals eerder gezegd, reclame is niet erg; dat gun ik je van harte, maar als het storend word moet ik elke keer die regel wissen. En da's zonde.

    Oh en over die reclame-regel gesproken: html links mogen in gc logs hoor ( <a href=> :lol1::blush:

     

    -plaatjes (werkt perfect trouwens) hebben een probleem. Ze zijn te klein, en ik kan niet inzoomen of het plaatje opslaan zodat ik ze in een ander programma kan inladen zodat ik in dat andere programma wél kan inzoomen (de bedoeling was toch een all-in-one programma ? :ph34r: ). Wel heel praktisch: ik kom wel eens bij caches waar honderden foto's bij zitten. Dat lijkt mij een potentieel probleem voor een pulldown menu?

     

    -voor iemand die veel slimmer is dan ik: een GSAK export makro. Dat je vanuit GSAK een stel caches helemaal klaar kan zetten voor gatecacher. Kwestie van kopiëren naar de PDA en klaar voor gebruik. Voor iemand die heel veel slimmer is: inclusief plaatjes, hints en wat je zoal nog meer zou kunnen downloaden. Dán word gatecacher een verschrikkelijk mooie buitenland tool.

     

     

    --------------------------

    -herhaling van zetten:

     

    +de GPS blijft aanstaan nadat gatecacher uit is gezet. Dat vreet batterijen. Waarschijnlijk een HTC of windows mobile probleem, maar toch.

    +ik kan (echt) nergens vinden welke versie van gatecacher ik gebruik Goed verstopt. onder de config bij diverse...3.3.3.0 dus

    +als gatecacher de internet verbinding opstart, moet ie 'm ook weer sluiten lijkt mij.

    +opstarten van het programma duurt echt veel te lang zonder indicator. Zeker als je een flinke hoeveelheid caches in de data hebt zitten. Misschien eerst het programma starten en pas daarna (met een voortgangsbalk(!!)) de data inlezen?

    +gatecacher staat niet in de windows taakbeheer (start -> instellingen -> taakbeheer). De enige manier waarop ik weer bij het programma kan komen als tie achter een ander scherm is gevallen of als het beeldscherm uit is gegaan) is door de .exe (.lnk) opnieuw te starten.

  10. Ik ben zondag de hele dag aan de huppel geweest met gatecacher. Het doet het goed! Maar toch...

     

    Ik heb dus een k*telefoon en een "ben onbereikbaar" abbo van T-mobile. In de praktijk houdt dat dus in dat ik constant een requester om mijn oren krijg dat de field note niet geupload kan worden. Terwijl de info van de cache wel gedownload kan worden.

     

    Als er nou op de één of andere manier een icoontje op de voorpagina kan komen te staan welke fieldnote wél en welke níet gelukt is, hoef ik niet een tweede bestand (cachemate) bij te houden met logs.

     

    Nederlands is moeilijk. Ik probeer het nog een keer.

     

    ik vind een cache

    Ik wil een field note uploaden.

    dat gaat niet

     

    Ik doe een volgende cache

    Ik wil een field note uploaden

    dat gaat niet

     

    Ik doe een volgende cache

    Ik wil een field note uploaden

    dat lukt

    ...

    ik kom thuis

    ik maak van de field notes op gc.com een log

    ik moet nu uitzoeken welke caches ik wél gedaan heb waarvan de field notes níet online staan

    die caches moet ik dan alsnog handmatig in gc.com opzoeken en loggen

     

    gevolg:

     

    de logs staan niet meer in de juiste volgorde

    ik moet zelf uitzoeken welke nog gedaan moeten worden

     

     

    Dus eigenlijk: als de fieldnote niet lukt wél een smiley in gatecacher maar met een vraagteken erdoorheen ofzo zodat in één blik duidelijk is welke upload mislukt is. Dan kan ik kiezen: een nieuwe poging ondernemen om de fieldnote te uploaden of ik kan thuis meteen zien welke nog niet gedaan zijn.

     

    ----------

    helemaal los overal van. Hoe kan ik de cachelist sorteren? 0 indrukken kan niet, en als ik op de tekst "klik hier om te sorteren" klik met de stylus (grote vingers, kleine tekst) springt de HTC naar het vandaag-scherm. oplossings-idee? Onderin (bij advanced ofzo) een sorteer icoon. Kun je meteen verschillende opties kiezen als preset om te sorteren (geplaatst, gelogd, afstand,...).

     

    ----------

     

    Al met al voor lokaal gebruik bevalt gatecacher me prima. In elk geval een bak beter dan live.geocaching. Maar voor offline gebruik (buitenland) lijkt ie me toch echt wat minder geschikt. Ik heb in cachemate "alle" caches van NL en BE klaar voor gebruik staan. Dat zie ik gatecacher nog zo snel niet doen...

  11. Nou moe? op 26 augustus 2009 vonden wij "het verdwenen station" ( http://coord.info/GC1PJ6Q op N 52° 42.793 E 4° 50.571 ). Mijn log toendertijd was

     

    @1353

     

    met uitzicht over de net aangeplante dinges worden we wreed onderbroken door langsrazende treinen.

     

    Nu probeer ik een trackingcoin te droppen, en dat is volkomen onmogelijk. De hele cache is verdwenen van gc.com. Niet archived, niet unavailable, niets. Gewoon helemaal niets. En nou ben ik dus ontzettend nieuwsgierig. Watskebeurt? Die cache lag gewoon naast een boompje op (wat mij betreft) niet privé terrein. En die is nou helemaal uit gc.com gesloopt?!?!

     

    Heb iemand enig idee waarom?

  12. Hoi novw,

     

    jammer dat je na een half uurtje "pielen" op een blijkbaar instabiel device zo'n negatieve conclusie trekt.

    Het gros van de dingen die je meldt werken wel degelijk, dus ik ben bang dat je device inderdaad dwars ligt.

     

    Anyway, mocht je hulp nodig hebben bij het troubleshooten, dan kun je mailen naar mijn contact adres op de website, wellicht vruchtvoller dan hier een conclusie te droppen.

    Zo niet, het is gratis software, je bent vrij om het niet te installeren.

     

    Groeten Dennis

     

    Sorry. Ik ben al van alpha naar beta naar release canditate gegaan in mijn "conclusie" :thumbup: Al doende leert men (ik).

     

    Ik had zelf ook al ontdekt dat veel van de probs aan mijn PDA liggen, maar misschien scheelt het ook als ik de gebruiksaanwijzing 's een keer zou lezen. Hoewel de gebruiksaanwijzing van al mijn apparaten ongebruikt in de kast liggen zou het kunnen helpen...

     

    Blijft wel staan (en da's eigenlijk mijn grootste bezwaar tegen gatecacher) dat ik niet kan "verbieden" dat ie online gaat (ja: ik kan mijn hele telefoon gedoe uitzetten). Of is dat iets dat ik nog niet ontdekt heb? Dat lijkt mij het allerbelangrijkste om nu te integreren. Gebruik die geïmporteerde GPX file!

    Ik (t-mobile) betaal nog steeds twee euro per Mb dataverkeer in Europa. Eén cache-beschrijving is meestal zo rond de halve Mb. Da's dus 1 euro voor 1 cache (of buiten Europe EUR5 p/mb -> 2.50 per cache)! Inderdaad: belachelijk, volkomen krankzinnig duur en over-priced, maar 't is nou eenmaal zo.

     

    Cachemate (voor windows mobile in elk geval) wordt voor zover ik het zie niet meer door ontwikkeld, dus ik zou zeggen: grijp die kans :wub:

     

     

    groets,

    Niels

  13. paar dingetjes die meteen opvallen na een half uurtje pielen:

     

    -elke startup duurt 25 seconden, zonder indicatie dat er ook maar iets gebeurt

    -usernaam en password word niet opgeslagen (opgelost (?) na instaleren op device ipv opslagkaart)

    -trackables data downloaden werken niet

    -foto's zien werkt niet

    -dutch als taal werkt niet

    -gedwonloade data word niet bewaard (offline werken is dus niet te doen?)

    -importeren GPX file duurt (120 caches) ruim 2 minuten (!), zonder enige indicatie dat er ook maar íets gebeurt

    -geen zoek functie (die cache heet xyz, dus die zoek ik) (gevonden)

    -programma start automatisch een internet verbinding. Lekker prijzig in het buitenland, want ik kan niet "verbieden" in de settings dat er een verbinding word gemaakt

    -programma start automatisch een internet verbinding maar verbreekt de verbinding niet bij "exit".

     

    -GPS pakt geen signaal (*) (opgelost na reset device)

    -ik kan niet kiezen voor welke GPS-ontvanger ik wil gebruiken (extern, intern, NMEA, door windows beheerd, ...)

    -batterij besparing zet het scherm uit terwijl de GPS een signaal zoekt (*)

    -gatecacher staat niet in windows (mobile) taakbeheer (*)

     

     

     

    Vooral doorgaan met ontwikkelen, daar niet van. Maar om dit nou een V3 te noemen... Eerder een V0.3alpha beta versie RC... Of alleen geschikt voor een bepaalde telefoon/PDA ?

     

     

     

    (*) allemaal op een HTC touch pro2. Inderdaad, met afstand de slechtste PDA die er ooit gebouwd is. Dit is mijn 4e PDA, en ik herhaal: de ALLER- ALLERslechtste die er bestaat. Dit probleem ligt dus naar alle waarschijnlijkheid aan de hardware, niet aan de software.

  14. ik gebruik die tool wel, maar er is wel eens discussie over ontstaan, want het is geen GEOcaching dingetje :smartass:

     

    die makro, wat doet die als ik vragen mag?Volgens mij miet je eerst alle geocaches hebben in GSAK, en dan maakt ie op basis van datums in gsak een lijstje, toch?

  15. De topic titel is misschien wat onduidelijk, dus een uitgebreide uitleg.

     

    Ik haal eens per maand ofzo alle geocaches van Nederland op. Ik maak 20 pocket queries met oplopende datum (1e 01-jan-2001 t/m 04-apr-2004, 2e van 19-apr-2004 t/m 11-jun-2005 en zo verder tot ik 26 maart 2010 heb bereikt (ja, ik ken de de burentool)). Ik stop alle data in één en dezelfde database in GSAK: alles_nederland. Nu ontdek ik een paar vreemde dingen:

     

    20100326-01-gsak.jpg

     

    1-ik heb de afgelopen 4 dagen dus 20 PQ's binnen gekregen. Tot mijn verbazing heb ik een gigantische hoeveelheid (ruim 4400!) caches in mijn database die niet geupdate zijn, de "last GPX" kolom staat op een datum VOOR 22 maart (22 maart + 4 dagen= 26 maart, laatste PQ). Huh ? Wa's up ? Waarom worden die niet geupdate? Heel veel caches die niet ge-update zijn blijken ge-archived te zijn, maar:

     

     

    20100326-02-gsak.jpg

     

    Deze cache is sinds 17 februari niet meer geupdate, maar wel in maart nog gevonden ? (klikkerdeklik)

     

    En in de PQ heb ik echt heus waar geen vinkje staan bij "is active".

     

    Wat is nou slimmer?

     

    De nieuwe PQ's mergen met de bestaande database? Daardoor loop ik een goeie kans dat ik met een "duizendtal" archived caches in mijn database blijf zitten (cleanupdb.gsk werkt ook niet echt 100%, die vind er welgeteld 55 die archived zijn...)

    Elke keer alle 20 PQ's in een "verse" database steken? Daardoor loop ik de kans dat ik (in dit voorbeeld) cache "erwtje 188" dus niet heb? En wie weet hoeveel ik er dan "misloop"?

  16. (oud topic aan het recyclen)

     

    dus ik begrijp dat je de nuvi550 op lopen kan zetten, en dat ie dan de kaart gewoon "vergeet", en alleen maar een pijl geeft? Ofterwijl: als ik nou alleen maar een autokaart erin heb zitten, en een groen vlak in ga waar volgens de kaart geen wegen zijn, kan ik dan alsnog het apparaat op lopen zetten, en dan de pijl volgen?

     

    Nog zo'n praktische vraag: Op de tomtom kan ik van te voren een "multi-point-route" maken. Gewoon op de kaart kijken waar de geocaches liggen. Aanklikken en er langs navigeren. De nuvi550 die ik in de mediamarkt kon bevoelen (haha) crashte zeer hard als ik een route van Amsterdam naar DenHaag via Almere wilde maken. Laat staan als ik meen route via 10 caches maak?

     

    Bedankt voor reacties!

  17. het gebeurd wel steeds vaker de laatste tijden. Dan doen de kaarten het niet, dan lopen de pocket queries vast, dan doet de hele site het niet.

     

    Het forum van groundspeak ligt op zijn giechel op dit moment. Waymarking.com ? -> plat (of in elk geval ernstig traag)Waar uit ik de conslusie trek dat ze de hele bende op één enkele server hebben staan. Op één enkele plaats. Zonder redundant backup servers en zo. En dus val ik weer op mijn stokpaardje: groundspeak verdiend een krankzinnige hoeveelheid geld. Alleen de "betalende leden" brengen al een half miljoen dollar op (dan ga ik uit van 10% betalend van de 150.000 members... bedenk eens als 50% betalend is...). Dan heb ik geen idee wat er aan die coins en tags word verdiend, maar dat zal snel een veelvoud van dat getal zijn... Daar moet toch potjandorie een goeie server met backup voor neergezet kunnen worden ??!!

     

    Gr. Hier word ik chagerijnig van.

  18. 5 keer 500 caches is 2500 caches (max) per dag via PQ's...

     

    Er van uitgaande dat je de Hartz in Niedersachsen bedoelt, kun je bijvoorbeeld opteren om PQ's aan te maken alleen in Niedersachsen. Als je op de pocket query pagina naar halverweg scrolt, zie je een vak met landen (countries) en een vak met States / Provinces. Bij de "N" staat Niedersachsen. Klik, en je krijgt alleen caches in... inderdaad: Niedersachsen. Zorg wel dat het "bolletje" voor States / Provinces aan staat, anders mis je alsnog de filter.

     

    En dan kun je inderdaad beginnen met op datum van plaatsing te gaan filteren: Tussen 1 januari 1994 (haha) en 31 oktober 2004 vind je dan 470 caches. Je 2e query begint dan op 1 november 2004, en ja gaat dan net zo lang de einddatum verplaatsen tot je (om en na)bij de 500 bent.

     

    Suk6 !

  19. wegens "ik begrijp er geen hol van": Een éénmaal gebruikte

     

    -Magellan explorist 210 GPS ontvangert. AMERIKAANSE / canadese VERSIE.

    --Met voor geinstaleerde "kaart" van Noord-Amerika

    --Met 22Mb intern geheugen

     

    INCLUSIEF datakabel (USB !) om te programeren via de PC

     

    INCLUSIEF Mapsend DVD

     

    INCLUSIEF Magellan installation cd

     

    ----------

     

    20090307-02-explorist.jpg

     

    In nederland te koop voor 149,95 plus 12.50 voor de kabel. Ik wil er graag 125 euri voor hebben. Koper betaald de verzendkosten of je komt 'm afhalen in Almere.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...