Spring naar bijdragen

brrrombeer

Leden
  • Aantal bijdragen

    36
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door brrrombeer

  1. Ik geocache al sinds 2008. Altijd samen met mijn vrouw gedaan, maar haar een aantal jaren geleden verloren. Ik ben nu gepensioneerd en het alleen geocachen vind ik ongezellig en een beetje eenzaam. Daardoor heb ik de laatste tijd minder tijd aan deze hobby besteed.

    Ik zoek voor de gezelligheid een geocache maatje om af en toe samen gezellig een dagje op stap te gaan en geocaches te zoeken. Ik woon omgeving Alkmaar. Is er misschien een geocacher, die ook in de buurt van Alkmaar woont en, net als mij, alleen is en het leuk zou vinden om samen naar geocaches te gaan speuren?

     

  2. Wat ik graag wil is, dat de founds op Geocaching.nl ook "doortellen". Maw dat ik niet op Geocaching.nl dus weer met 0 begin.

    @DanPan: een mailtje naar de link die je opgeeft zorgt er voor dat dat in orde komt?

  3. Bedankt voor de snelle reacties.

     

    @Jeroenvdberg: Je geeft aan dat je account op Geocaching.nl niet vanzelf mee verandert. Ik ging er (wellicht ten onrechte) vanuit dat een verandering van de username op Geocaching.com ook (automatisch) tot een wijziging van de username op Geocaching.nl zou leiden. Als dat niet zo is, wat moet je dan doen en hoe om je account op Geocaching.nl ook aangepast te krijgen?

  4. Ik wil mijn username aanpassen omdat mijn vrouw al sinds jaren samen met mij aan geocaching doet terwijl mijn username alleen op mij betrekking heeft.

    Ik heb via de zoekfunctie gekeken op Geocaching.nl en Geocaching.com. Via een link op Geocaching.nl (van 2007) ben ik erachter gekomen dat je op de site van Geocaching.com via Your Profile, Quick View, View Your Account Details en Edit kennelijk je Username (eenvoudig?) kunt aanpassen.

    Ik heb enkele vragen aan medecachers:

     

    1. Dit is een link met info van 2007. Lijkt nog steeds te gelden. Kan iemand dit bevestigen?
    2. Kun je voordat je je username aanpast, controleren of je nieuwe username al niet in gebruik is? Hoe doe je dit dan?
    3. Begrijp ik het nou goed dat als je je username overzet, al je founds ook automatisch van de nieuwe username worden voorzien?
    4. Zijn er op dit moment nog problemen te verwachten bij het omzetten van de username of is het een kwestie van alleen een nieuwe username opgeven en “klaar is Kees”.
    5. Is er nog iets dat ik moet weten voordat ik besluit om mijn username te wijzigen?

     

    Iedereen alvast bedankt voor de hulp.

     

    Vriendelijke groeten,

    Brrombeer

  5. Ik heb de zoekfunctie op geocaching.nl gebruikt voor mijn vraag, maar wordt daar niet veel wijzer van. Daarom stel ik dus nu toch maar mijn vraag. Ik moet er wel even bijzeggen dat ik niet zo'n computerexpert ben.

    Mijn vraag: Ik heb langzaam aan aardig wat caches gevonden die op de site van geocaching.com via Map-it zichtbaar worden als smilies. Ik wil dat graag op die site uitzetten, zodat ik alleen de caches nog zie die ik nog niet heb gevonden. Weet iemand hoe dat moet? Alvast bedankt voor de hulp.

  6. Vandaag (zondag) had ik eindelijk de tijd om met de ontvangen adviezen het door mij geschetste probleem (zie topic start) aan te pakken. Ik heb het advies opgevolgd om mijn blackberry naar os 6 te updaten. Naar de site van Blackberry gesurfd en de update verliep verrassend eenvoudig. Daarna gecontroleerd of ik de logjes weer kan bekijken vanaf mijn 06. Dat blijkt weer te kunnen. Om alle logjes te kunnen lezen, moet je wel eerst inloggen. Dat is een extra stap t.o.v. de vorige versie van de site van geocaching.nl. Nou ja. Ik kan de logjes weer lezen. Daar ging het mij om. Ik ben blij dat het weer mogelijk is. Iedereen zeer bedankt voor de adviezen, hulp enz.

  7. @Heracross,

     

    Ik heb er geen verstand van, maar denk dat je gelijk hebt.

    Als ik op mijn 06 een cache oproep, dan zie ik onderaan de pagina een klein cirkeltje met puntjes dat ronddraait. Daarnaast staat : "Loading Cache Logs..." Na een kleine minuut stopt het cirkeltje met puntjes en verder gebeurt er helemaal niets meer.

     

    Wat voor versie van de webbrowser gebruikt jouw Blackberry?

     

    Voor de volledigheid:

    Ik heb dus een Blackberry Bold 9700 sinds 03-2010, versie v5.0.0.423.

    Ik kan niet vinden welke versie webbrowser mijn 06 gebruikt.

  8. Sinds de lay-out van de cachepagina's is veranderd (aan de onderkant staat nu "view logbook" en "View the Image Gallery of ... images") kan ik geen logjes van caches meer op mijn mobiele telefoon bekijken.

     

    Voor de lay-out wijziging stond aan de onderkant van cachepagina's een link waardoor je - als je die aanklikte - alle logs kon bekijken, die in een (soms eindeloos lange) rij onder elkaar stonden. Geen verdeling in pagina's. Gewoon allemaal onder elkaar. Die kon ik met mijn mobiel dan bekijken.

    Met de nieuwe lay-out moet je eerst inloggen en dan op "view logbook" klikken. Daarna krijg ik op mijn mobiel een paginaverdeling te zien, die afhankelijk van het aantal logs flink kan oplopen. Er staan geen logs bij. Als ik op één van de pagina's klik, gebeurt er verder niets. Geen logs. Ik baal hier flink van.

     

    Doe ik iets verkeerd? Is het niet meer mogelijk dat je via mobiele telefoon met internet nog langer logs kunt raadplegen? Of ligt het misschien aan mij telefoon/instellingen?

     

    Ik heb een Blackberry Bold met internet (Vodafone).

     

    Weet iemand een oplossing? Alvast bedankt voor de hulp.

  9. Wij denken er over om Garmin Topo Transalpine DVD incl. microSD aan te schaffen. Deze software bevat ondermeer gedetailleerde kaartinformatie van Oostenrijk en Italië. Wij willen nl. binnenkort geocachen in beide landen. Prijs van de software op de Nederlandse markt euro 209,00.

    Nou vragen wij ons af of aanschaf van deze software in de USA goedkoper kan zijn dan hier in Nederland. Is er iemand die hier ervaring mee heeft of met de aanschaf van andere GPS-software in de USA? Wat zijn betrouwbare internetwinkels in de USA?

     

    Nog een aanvullende vraag: Moet bij aanschaf van TOPO-software van een ander land op de GPS'r nog de kaartdatum aangepast worden om de software ter plaatse te kunnen gebruiken?

  10. Wij gaan van de zomer op wandelvakantie naar Oostenrijk en Italië. In Oostenrijk gaan wij naar Tirol, naar de omgeving van Lermoos en het Ötztal. In Italië gaan we naar de Dolomieten, omgeving Sella Val di Gardena (in het Zuid-Tirols heet dit Wolkenstein).

    Nou lijkt het ons leuk om daar ook een paar geocaches te doen. Wij hebben daarom via Google de Oostenrijkse en Italiaanse geocache-sites opgezocht. Dit zijn volgens ons www.geocache.at en www.geocaching-italia.com

    Nou dachten wij gewoon met ons eigen wachtwoord, waarmee we ook op www.geocaching.com en op de Nederlandse site kunnen inloggen, in te kunnen loggen op deze sites. Maar dat lukt niet.

    Is er iemand die al eens in Oostenrijk en Italië heeft ge-geocached, die ons kan adviseren? Alvast bedankt voor alle hulp.

  11. Ik gebruik voor het geocachen twee computers: een notebook en een desktop. Op het notebook (dat ik het meeste gebruik) staat bijv. de software van GSAK. Als ik vanaf mijn notebook op de site van geocaching.nl via de Kaart van Nederland een cachebeschrijving wil openen, dan lukt dit zonder probleem. Probeer ik hetzelfde via mijn desktop, dan lukt dit niet. Dit is nu ongeveer sinds een kleine twee weken zo. Daarvoor kon ik óók via mijn desktop de cachebeschrijvingen openen.

    Als ik het via nijn desktop probeer, krijg ik de volgende foutboodschap:

     

    "Your request has resulted in an error.

    You may choose to retry your previous request.

    Or you may tell us what you were doing when this error occurred."

     

    Ik snap hier niets van. Herkent iemand dit? Weet iemand een oplossing voor dit probleem zodat ik ook mijn desktop weer kan gebruiken? Bedankt.

  12. Op het moment dat ik dit bericht toevoeg, hebben mijn vrouw en ik 9 caches gevonden. Nl. 5 traditionals, 3 multi's en 1 virtual. Wij zijn dus nog helemaal nieuw met deze hobby. Qua ervaringen kunnen wij dus nog niet echt veel vertellen, maar hierbij onze mening:

    De traditionals zullen niet onze favoriete caches worden. Tuurlijk, ook wij zullen ze van tijd tot tijd blijven zoeken. Voor de afwisseling en om de 'zoekervaring' te vergroten.

    Wij vonden tot nu toe vooral de multi's die wij hebben gedaan heel erg leuk. Het is de uitdaging van deze caches waardoor ze zo'n aantrekkingskracht hebben. De combinatie van voorbereiding thuis, het buiten bezig zijn, de opdrachten goed zien uit te voeren, soms op een andere manier denken om iets op te lossen en dan uiteindelijk de grote voldoening als je het goed weet af te ronden met de vondst van de cache. Geweldig! En passant kom je in prachtige omgevingen en leer je ook nog (veel) dingen.

    Thuis hebben wij ook al op de pc naar enkele mysterie's gekeken, maar hier in de praktijk nog niets aan kunnen doen. Maar dat zal niet zo lang meer duren. Op basis van wat wij tot nu toe hiervan gezien hebben, denken wij dat we die ook erg leuk zullen gaan vinden.

     

    Snel stijgen in het klassement met gevonden caches zal bij ons waarschijnlijk niet gebeuren, maar daar is het ons ook niet om te doen. Het gaat ons om het plezier in het cachen en wij denken die vooral te vinden in de multi's en mysterie's.

     

    Trouwens, erg knap hoor hoe de multi's die wij gedaan hebben in elkaar gezet zijn. Daar kan je alleen maar bewondering voor hebben.

  13. Ik ben altijd al geboeid geweest door beren. Fascinerende en imponerende dieren. Had er vroeger zelf een. Ik bedoel natuurlijk een knuffelbeer. :yes: Was mijn beste vriend. :eek:

    Soms vinden zij mij wel eens een beetje een brompot. Dus daarom brrrombeer.... Maar ik ben meestal een heel gezellig en vriendelijk persoon, hoor. Daarom leek de tegenstelling met de avatar mij wel leuk.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...