Spring naar bijdragen

team guust

Leden
  • Aantal bijdragen

    4
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door team guust

  1. :oops::offtopic: Ik denk dat ik idd een andere wending heb gegeven aan de vraag van Jomalima maar ik herken het probleem dat er is. (dat ontstaat gewoon langzaam met de jaren als cacher. Je wilt wat flexibeler zijn). Je bent op vakantie en je wilt lekker kunnen cachen waar je maar wilt en als je zin hebt. Met de beschikking over een volgeladen gps blijf je toch afhankelijk van wat daar is ingezet thuis. De gps is dan leidend terwijl dat eigenlijk andersom moet zijn in de meeste gevallen. (als je tijdens het huiswerk maken mooie en bijzondere caches hebt gevonden in je vakantie streek werkt het natuurlijk weer andersom, die plekken wil je niet missen als je in de buurt bent) Met de C;Geo app kun je natuurlijk ook caches opslaan en off-line gebruiken. Dus geen kosten) Mijn 60csx blijft mijn steun en toeverlaat bij het cachen maar de androidphone met app helpt hem af en toe een handje. Een smart- iphone e.d. is natuurlijk ook wel wat vriendelijker in de bediening dan een 60csx.

     

    @Martijn&Martine, een goed idee om de GC apps eens tegen het licht te houden. Dan worden weer wat wijzer.

     

    Greetz GUUST :lookaround:

  2. Langs een kanaal wandelen is garantie voor vlakke baan wandelen. Ik hou persoonlijk wel van het wandelen langs een kanaal met wat geschiedenis. Deze heb ik bijna helemaal gelopen in etappes. Op het laatst zijn we hem nogmaals helemaal langs gefietst om de laatste caches op te pikken en de not founds alsnog te vinden. Zelfs te voet zijn het wel erg veel caches. Je komt niet in een lekker wandel ritme. Onderweg zijn er nog een aantal caches mee te nemen die de tocht nog wat kunnen verrijken. Er zit ook wel afwisseling in de route maar sommige stukken trekken zich lang. De leggers hebben hun best gedaan om goed verzorgde caches te maken met hier en daar wat 9V batterijen techniek (leuk) Ik heb nog wel wat foto's voor je als je een verdere indruk wil vormen van deze route.

    Greetz GUUST

  3. @Jomalima. Ik gebruik ook de C;GEO en ben hierover erg content. Tot nu toe laadde ik ook altijd de 60csx vol met caches als wij op vakantie gaan maar je weet dan nooit de actuele status als je eenmaal ter plaatse bent. (ook de hints heb ik nooit in de gps zitten want ik ben gewoon niet handig in die dingen) Nu heb ik dan een smartphone, terwijl ik altijd heb gezegd dat een telefoon om te bellen is, en dat is toch een handige toevoeging aan deze hobby. In NL heb ik e.e.a. al uitgeprobeerd. Voor het buitenland moet je schijnbaar een dag-, week-, of een MB kaart aanschaffen om op het Internet te komen. Dit moet ik nog gaan uitproberen maar verwacht dat dit niet al te moeilijk zal zijn. Wat de kosten dan worden om te cache......? We zullen zien.

     

    Greetz GUUST

  4. Om flexibeler te cache ben ik sinds kort met mijn smartphone en een gratis app bezig. Alle actuele gegevens van de caches bij de hand waar ik ook ben maar ook de mogelijkheid om zeer eenvoudig de complete listings op te slaan. zelfs de mogelijkheid om met de smartpfone meteen over te gaan tot navigeren. Mijn 60CSX gaat natuurlijk altijd nog mee op de cache tochten omdat deze wat sneller en nauwkeuriger is dan de smartphone. Oja, er kan ook meteen gelogd worden met de smartphone. Ik ben er wel over te spreken.

     

    Gtz GUUST

×
×
  • Nieuwe aanmaken...