Spring naar bijdragen

sies all

Leden
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door sies all

  1. Ik weet niet hoe je controleert of er caches in staan. Maar de GPS denkt misschien dat hij nog in China of Taiwan is waar hij geproduceerd is. Dus zijn de Nederlandse caches niet in de buurt. Vertel ons aub hoe je controleert of er er caches op staan.

    Ik ontvang een andere gps en ik heb problemen. voorheen deed alles het perfect. Gps aan laptop koppelen, geosite openen, geocache kiezen, zenden naar gps, GC1ZB4hc saved successfully en de cache stond in mijn gps

    Wanneer ik nu in Safari, een geocache scherm .com/.nl open en op een pictogram van een geocache klik verschijnt er een kader. Als ik dat kader d.m.v. het x rechtsboven wil wegklikken omdat ik een andere cache wil bekijken gebeurt dat niet.

    Doe ik hetzelfde in Firefox dan kan ik het kader wel wegklikken. Klik ik op de knop send to gps dan zie je de zin saved successfully met het cachenummer staan. Voorheen als ik weer op die kop drukte dan kwam er te staan dat die cache al gesaved was met de mededeling of je deze wilt overschrijven of annuleren. Dit gebeurt nu niet, ik kan tig keer op die knop drukken en elke keer komt het zinnetje saved successfully. Dan heb ik het idee dat het niet op mijn gps wordt opgeslagen. En dat klop, want als Ik op mijn gps het pictogram Geocaches aanklik dan verschijnt de tekst "Geen geocaches gevonden. Ga naar garmin.com/geocache en download geocaches.

  2. Ik bezit een Apple laptop en heb mijn oude garmin 62s, waarvan de behuizing enorm kraakte bij elke aanraking, omgeruild voor een nieuwe garmin 62s.

    Bij die nieuwe garmin 62s kan ik wel geocaches naar mijn GPS zenden, maar ze komen niet op mijn GPS te staan. Of ik het nou via Maccaching, Geocache.com of nl of via Basecamp (Mapsource voor Apple) doe, ze komen niet in mijn GPS te staan. Ik heb alles up to date qua communicator enz.

    Ik heb via de mail en telefonisch menig contact gehad met de Garmin helpdesk en de Waypoint Notter helpdesk (heb mijn GPS gekocht bij Waypoint Heerhugowaard maar de helpdesk zit in Notter Overijssel). De enige oplossing die Waypoint nog kan bedenken is dat ik naar Notter kom, enkele reis 175 km zodat zij kunnen bekijken waar het hem nou aan ligt.

    Ik ben sinds ik vorige week vrijdag de nieuwe GPS ontvangen heb in de weer om dat ding aan de praat te krijgen. We zijn 9 dagen verder en ik kan er nog geen caches in laden. Zeer frustrerend.

    Zelf ben ik niet zo bedreven in allerlei technische termen die men hanteert op dit forum. Kortom ik heb alles gedaan wat in mijn vermogen ligt en nu weet ik het niet meer.

    Bij mijn oude GPS had ik dit verschijnsel niet. Heeft iemand enig idee waar het aan zou kunnen liggen??

     

    Alvast bedankt.

     

    Sigrid

  3. Ik heb een cache in Schotland gevonden en er een TB uit gehaald, die wil ik graag in GC Europa loggen. Als ik op de plattegrond van Europa, op de UK klik, gebeurt er niets. De andere landen doen het wel. Weet iemand hoe ik op een eventueel andere manier mijn TB kan loggen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...