Spring naar bijdragen

GeoDoc

Leden
  • Aantal bijdragen

    132
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door GeoDoc

  1. IS VERKOCHT

     

     

    Wegens beëindigen GC-hobby te koop:

     

    4 nog niet geaktiveerde TB's in originele ongeopende verpakking.

     

    travelbug.jpg

     

    In de Goodiesshop te koop voor 6,50 euro/stuk.[/color]

     

    Samen in één koop aangeboden voor 17,50 euro ex. verzendkosten

     

    Stuur SVP een mail naar GeoDoc@planet.nl als je geïnteresseerd bent.

     

     

    LET OP: Er zijn al diverse cachers die ze willen hebben. Waarschijnlijk zijn ze al verkocht.

  2. Wij hebben in ieder geval voor twee tientjes een 'Steken & Beten'-setje gekocht, wat we tegenkwamen bij het tuincentrum. Inclusief teken-pincet plus handleiding! Klein en licht, dus dat gaat standaard de cache-tas in!

     

    In onze Tickbite-cache kun je een kompleet setje meenemen voor slechts € 1,50!

     

    Overigens loopt er een landelijke tekenbetenonderzoek waarbij nu een apart onderzoek komt voor Noord-Nederland. Eens kijken hoe groot de angst werkelijk moet zijn. We moeten het niet onderschatten maar overdrijven is ook een vak. De kans dat je aan roken doodgaat is duizenden malen groter!

  3. Reintje de Vos kende ik niet persoonlijk waardoor ik ook niet wist dat hij zo ziek was. Tijdens onze vakantie is hij overleden, daarom nu pas deze verdrietige reaktie.

     

    Ik wens zijn familie en andere naasten veel sterkte in deze moeilijke tijd.

     

    Gezien de vele berichten op dit forum en zijn werk voor de geocachers is dit een groot verlies.

     

    Sterkte...

     

    GeoDoc.

  4. Het licht is aan of uit. Dat is objectief en meetbaar (er van uitgaande dat we met ziende mensen werken en het object zich binnen het zichtsveld bevind; dit voor de miere.... ;) ). Het licht is nooit een beetje aan of uit. Of het licht aan is of uit, is voor iedereen hetzelfde. Als het licht aan is zegt iedereen (met een gezond verstand ;) ) dat het licht aan is.

    Pardon, nooit van lichtdimmers gehoord? Dan kun je het licht een beetje aan doen... :no:

  5. Tja, waarom ik voor de namen GeoDoc en GeoDocNL koos ligt natuurlijk wel erg voor de hand! :beerchug: Het heeft met geocaching en mijn beroep (huisarts) te maken. Soms spreekt een patiënt me aan met 'Doc' en eigenlijk vind ik dat wel grappig. :beerchug: En 'GeoDoc' klinkt gewoon goed. Verder spreken namen met meerdere hoofdletters mij ook wel aan. Volgens mij is dat een uiting van het huidige ICT-tijdperk, zulke woorden bestonden vroeger niet.

     

    En als je goed kijkt zie je een esculaapje in mijn avatar.

  6. Bedenk wel dat bovenstaande nogal gevoelig ligt hier op het forum. Ook ik heb eens beweerd dat de Aarde niet rond was maar plat en dat als je maar ver genoeg doorreed er vanaf kunt vallen.

    Sterker nog, ik las ooit een boek getiteld: 'Pleidooi voor een platte aarde'. En verdomd als het niet waar is, volgens mij is de aarde echt plat! Het boek was daar duidelijk in.

     

    Kruimel, je hebt gelijk hoor, aan de rand moet je oppassen! Het is één groot komplot! :beerchug:

  7. Plaatjes voor mijn caches en TB's komen niet op de server van GC.NL (of GC.COM?) te staan maar in m'n eigen webspace. Kun je net zoveel plaatjes gebruiken en ze net zo groot maken als je zelf wilt. Iedereen die ergens een account heeft, heeft volgens mij ook webspace. En waarschijnlijk gebruikt bijna niemand deze ruimte (vaak minstens 25 MB groot?).

     

    Kortom, van mij heeft GC gelukkig niet zo veel last. Sterkte! B)

  8. Hallo, even opletten allemaal! :dribble:

     

    Ga naar de Tickbite cache en haal een bijna gratis maar perfect werkende tekenpincet op, inklusief alkoholswabs, handleiding en SAAG-folder. Zorgt dat je deze altijd bij je draagt.

     

    Teken zijn niet gevaarlijk en gelukkig maar een enkeling (die niet oplet) zal er iets aan overhouden. De kans dat je verkeersongeval krijgt op weg naar de cache of dat je door roken doodgaat is groter en daar hoor ik niemand over. En niet aan de teek gaan zitten krabben als je toevallig geen tekenpincet bij je hebt, gewoon laten zitten tot je thuis bent en het beestje kan verwijderen op de manier zoals het hoort. Anders neemt de kans juist toe op overdracht van de Borrelia-bakterie. Teken die binnen 24 uur op de juiste wijze verwijderd worden geven vrijwel geen kans op overdracht.

     

    En wat een onzin dat teken kunnen springen! Het is geen sprinkhaan of vlo! Ze laten zich vallen uit de bosjes of je veegt ze af als je door struiken loopt.

     

    En een teek is formeel ook geen insekt maar een spin-achtige (heeft 8 poten en geen vleugels). Spinnen zijn ook geen insekten, daarmee zou je ze beledigen... :rolleyes:

     

    Nog veel cache-plezier gewenst! :beerchug:

     

    GeoDoc, die zelf eigenlijk nooit last heeft van teken.

  9. Wij waren een maand geleden op Gran Canaria, :yes: heben er 8 caches gevonden (eigenlijk 7 en 1 niet gevonden, wel de plek :P). Als voorbereiding de op te zoeken cachebeschrijvingen geprint. Ook de landkaart van Gran Canaria in delen ingescand en mbv. Maporama.com gekalibreerd in Ozi. Deze kaarten in OziCE geladen en de PocketPC/GPSJaq met een zuignap aan het raam van de huurauto geplakt. Cool, gaaf, vet of hoe heet dat tegenwoordig...

     

    De logs gezellig in een Internetcafé :rolleyes: voor een paar euro kunnen loggen. Erreg leuk allemaal. In elke redelijke plaats is wel een Internetcafé lijkt me dus slepen met PC's en zo lijkt me niet nuttig. De PocketPC had ik niet willen missen.

  10. Wij hebben een HA-praktijk in Drenthe met ca. 2400 patiënten. Dus veel bos en veel mensen die in dat bos lopen. Ik zie ieder jaar diverse mensen die in paniek langs komen hollen omdat ze een teek hebben ontdekt, zelfs 's nachts op de huisartsenpost. Dat is echt niet nodig. Gewoon een fatsoenlijke tekenpincet kopen (de beste is de Take-Care Tick Remover, te koop bij drogist, apotheek en buitensportzaak) en de teek er zsm. voorzichtig draaiend uit trekken. Daarna even desinfektie van het wondje en klaar is Kees. Wel even noteren waar en wanneer je de teek hebt verwijderd.

     

    Ik zie per jaar grof geschat 10-20 mensen die bang zijn dat ze de ziekte van Lyme hebben. Nl. iedere insektensteek wordt min of meer wat rood en dik. De klassieke rode ring komt maar bij 40% voor. Dan geef ik na een simpel onderzoek (even het plekje bekijken) uitleg en laat bij twijfel Borrelia-serologie doen. Ik denk dat ik per jaar ca. 5 mensen zie die inderdaad besmet zijn (maar niet echt ziek!) en die een kuur doxycycline krijgen waarna het probleem definitief is opgelost.

     

    De enige patiënt die wel echt ziek was geworden had dit in Oostenrijk opgelopen. Hij had een Früh-Sommer Encefalitis ('voorjaars hersenontsteking') door een Oostenrijkse teek uit de Alpen. Dat zijn pas rotbeesten. In Alpenlanden zijn de meeste mensen gevaccineerd hier tegen en ze vinden het absurd dat toeristen gewoon met blote benen door de alpenweiden struinen. Overigens is hij na behandeling gewoon weer beter geworden.

     

    Kortom de kans op Lyme met komplikaties is erg klein, zolang je maar oplet en de teek snel verwijderd op de juiste manier. Overleg bij twijfel gewoon even tel. met de assistente van je huisarts. Zij hebben er verstand van.

  11. De truuk is dat je de software op je PC installeert en de seriële kabel op je Meridian schroeft. Je moet in Map Send een bepaalde regio selekteren (lees; met de muis een rechthoek trekken) en opslaan onder een bepaalde naam. Je kunt maximaal 4 regio's selekteren die elk niet groter mogen zijn dan 16 MB. Het aantal straten en andere zaken bepalen hoe groot een regio wordt. De Randstad neemt dus veel meer plek in dan noord-NL. Zelf heb ik NL in 3 elkaar overlappende regio's verdeeld en in de Meridian geladen. Dit werkt in de praktijk prima. Je kunt dan tot op straatniveau inzoomen.

     

    64 MB moet dus genoeg zijn maar bij scherp uitgekiende regio's van 4x 16 MB is je geheugenkaartje dus vol.

     

    SUK6 en een fijne jaarwisseling! :thumbup:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...