Spring naar bijdragen

ZaNaBoZa

Leden
  • Aantal bijdragen

    166
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door ZaNaBoZa

  1. Is dat handig? Krijg je dan wel te door als de cache inactief wordt, of een hint wordt toegevoegd, of wat dan ook?

     

    Andere opties:

    * Corrected coordinates

    * een child note type Final aanmaken bij de cache, en een opmerking in user data 1 of 2

     

    Wij zetten een "O" in user data 1. Vervolgens onder Waypoint - Highlight, een highlight filter aangemaakt dat de waypoint name groen kleurt met

    Mfilter = regex("(^O|^PO|^POK)", $d_User2)

     

    Er zijn vast nog andere trucs, maar dit doen wij :)

    Ook ik gebruikt de corrected coordinates. Plaats vervolgens in de kolom User1 de term opgelost. Vervolgens kan ik gewoon hierop filteren en naar de GPS zenden.

     

    Wat is het doel of de reden? Als het om het icoontje gaat dat in je gps komt dan kan je dat ook instellen in het menu van "send to gps". Daar kan je alle caches, gevonden, niet gevonden, gearchiveerd, disabeld, van aparte icoontjes voorzien.

    Ik filter sinds kort op opgelosten mysteries met corrected coordinates. De rest met een ander filter.En de filters gecombineerd met een marcro. In dit draadje kreeg ik daarvoor kort geleden handige tips.

    Deze macro kende ik nog niet. Lijkt me inderdaad een handige macro om te gebruiken voor de WP's te zenden naar de GPS. Bedankt voor het verwijzen naar het andere draadje.

  2. als ik een personal note wil toevoegen doe ik dat gewoon in de short discription veld.

    dan komt deze text in de gps boven in te staan !c516408b-c118-4e48-9a40-8621c36dd8f4.jpg

    Wel dien je er rekening mee te houden, dat deze weer verdwijnt op het moment dat de cache opnieuw ge-updated wordt middels een .GPX-file of een PQ. Met andere woorden de personal note is dan verdwenen uit de short-description.

    Persoonlijk gebruik ik de User Note sectie om iets toe te voegen aan de cachelisting. Deze kunnen ook geëxporteerd worden naar de GPSr.

  3. Maak een PQ die alle PM-caches in NL bevat. Haal deze binnen en sla de PQ op. Installeer de macro Markattributes.gsk en selecteer de locatie van de PQ, de database waarin de PM-caches aangegeven dienen te worden, in welke user-data kolom dit aangegeven moet worden en welk attribuut gemarkeerd moet worden (member, onderste in de lijst).

     

    Een volledige uitleg op het forum van GSAK hierover is hier te vinden.

  4. In 2007 hadden we onze zinnen gezet op een vergunning om toegang te krijgen tot een gebied in de V.S. voor het jaar erop. Per dag mochten maar 20 mensen dat gebied in, en als de vergunning zou worden verleend (loting), kreeg je een blaadje met daarop coördinaten van je eindbestemming. Een GPSr was dus wel noodzakelijk. Maar ja, huren alhier was geen optie. En om nu voor één dag een GPSr te kopen, vonden we wel een hele uitgave. Zodoende op internet gaan rondstruinen wat er nog meer mogelijk was met zo'n apparaatje. Per toeval op gc.nl uitgekomen, en aangezien één van ons in het verleden bijna wekelijks een speurtocht liep, leek hem dit geweldig. Na enig nadenken besloten om een GPSr aan te schaffen en na het apparaatje ontvangen te hebben, gingen we na het een paar weken in bezit te hebben voor het eerst op pad om een geocache te zoeken. Een traditional midden op de hei. Na de vondst ging een wereld voor ons open. De volgende dag op pad om een multi te gaan proberen en toen die ook nog eens lukte waren we verslaafd.

     

    En die vergunning? We zijn nooit uitgeloot....

  5. Ook hier ligt volgens GSAK Vianen in Zuid-Holland. De provincie is wel aan te passen door gebruik te maken van corrected coordinates en dan bij State, de provincie aan te passen naar Utrecht. Bij een nieuwe update via queries, wordt deze dan niet aangepast.

  6. In Old Sacramento liepen we bij toeval een winkeltje binnen dat gespecialiseerd was in wandeltochten voor kinderen in alle leeftijdscategorieën. Ze hadden veel materiaal over hetgeen in de natuur leeft en bloeit, maar ook spullen voor het uitzetten van speurtochten en een geocachehoek. Maar dat laatste was ook minimaal, ongeveer twee meter schapruimte. De eigenaresse was een enthousiast geocacher en had daarom besloten om ook wat van deze spullen in de winkel te plaatsen en te verkopen. Dit is de enige plek, behoudens de eerder genoemde kraam op sommige events, waar ik geocachespullen heb gezien in de verkoop.

  7. Het nut hiervan ontgaat mij, bovendien lijkt het mij lastig (onmogelijk) dit met een macro te doen, GSAK leest bij het opstarten de gsak.ini uit, hierin staan de instellingen van GSAK zoals het pad naar de database. Ik zou om misverstanden te voorkomen niet snel kiezen voor een ge-automatiseerde oplossing.

    Wellicht omslachtig maar wel een oplossing is GSAK twee keer installeren en in beide versies een ander pad aan te geven. Snelkoppeling aanmaken en je kunt naar wens GSAK met lokale instelling of netwerkinstelling op starten. Wellicht dat iemand anders een nog slimmere mogelijkheid ziet.

    Duidelijk, zo'n vermoeden had ik al. Het nut ervan is, zoals je ook al aangeeft dat twee keer installeren nogal omslachtig is.

  8. Stekel98 ook bedankt voor je reactie, kun je vertellen welke verwijzingen ik dan moet aanpassen?

     

    In Tools => Options => tabblad General (sneltoets CTRL+A) kun je de locatie van de database aanpassen. Hier had ik nog niet aan gedacht. (zie ook onderstaande afbeelding.)

     

    e437e4cc-11ec-4e6d-a577-cebbff1a8eb8.jpg

     

    @Stekel98: Is het misschien ook mogelijk om via een (startup)macro die op de laptop draait de database folder te wijzigen?

  9. Volgens mij zou je GSAK op de netwerkschijf dienen te installeren. Op de laptop en de PC plaats je dan een snelkoppeling naar GSAk op de harde schijf, zodat de applicatie geopend wordt vanaf de netwerkschijf.

     

    Nadeel is dan wel dat je GSAK niet standalone kunt draaien vanaf een positie buien bereik van het netwerk (lijkt me vooral voor de laptop niet gemakkelijk). Heb zelf ook al hierover zitten nadenken, maar het feit dat het voor de laptop niet gemakkelijk is om niet standalone te kunnen draaien (denk bv aan vakantie) heeft me tot op heden doen besluiten om niet over te gaan tot aanschaf van een dergelijk harde schijf.

     

    Misschien dat het mogelijk is om op de laptop ook GSAK te installeren en op het moment dat je de laptop mee zou willen nemen naar een locatie buiten bereik van het netwerk, een restore van een backup op de netwerkschijf zou kunnen plegen op de laptop. (heeft iemand ervaring met het feit of dit al dan niet conflicten oplevert?) Op dit moment gebruik ik op de laptop voor de restore een backup van de desktop-pc, zodat de gegevens tijdens de vakantie zo actueel als mogelijk is, zijn.

  10. Hoe simpel kan het zijn :thumbup:

    Dank je wel BaJo voor je snelle antwoord. Ik heb de macro gedraaid en hij doet het perfect. Op een klein onderdeeltje na. We hebben afgelopen weekend onze 300e cache gevonden, als onderdeel van een serie. In het statistiekoverzicht wordt er een andere cache vermeld als 300e. Wel 1 die we dezelfde dag gevonden hebben. Kan ik dat op een of andere manier aanpassen?

     

    Groetjes, Miza

    Ik de kolom User Data, heb ik de volgorde van de gevonden caches ingevoerd als : 0001, 0002, ...., 0300, 0301, enz.

    Als ik de gegevens met FIndStatGen ga exporteren, zorg ik ervoor dat de database op deze kolom van laag naar hoog is gesorteerd, voordat ik de macro opstart. Op deze manier hoef ik nergens iets te editen.

     

    Het invullen van de User Data kolom kan zelfs automatisch gebeuren met de macro LogTemplate, indien je de logjes schrijft in GSAK, en daarna plaatst op gc.com

  11. Ik heb nu versie 7.6.1.27, ik dacht dat dat de laatste was.

    Dit is inderdaad de laatste volledige versie. Deze zou eerst opnieuw geïnstalleerd dienen te worden, en daarna kun je de update installeren die hier te vinden is. (op het moment van typen is dat build 38, hierin zijn verschillende problemen opgelost.)

     

    Je kunt natuurlijk ook eerst proberen om de update te installeren en te kijken of de problemen opgelost zijn. Maar zorg eerst voor een backup op een veilige plaats zoals Le Compte hierboven al getypt heeft.

  12. Onderaan de ingestelde PQ's staat een rechthoek met daarin de tekst:

     

    You can receive a Pocket Query containing a list of all the caches you have found, along with your log entries. Running this query will add it to the current queue for the day.

     

    Klik hiervoor op de knop 'Add to queue' en alle gevonden caches komen binnen met de PQ. (Deze kan maximaal 1x in de 7 dagen gedraaid worden en dient handmatig te gebeuren.)

  13. In 2007 hebben wij het plan opgepakt om een bepaald gebied in de VS proberen met een bezoekje te gaan vereren. Om dat gebied te bezoeken heb je een vergunning nodig. Deze worden er maar 10 per dag verstrekt, waarvan slechts de helft online is aan te vragen. De kans om een vergunning te krijgen is dus niet zo heel erg groot. Maar goed, mocht je zo'n vergunning krijgen, dan krijg je kaartje met daarop enkele herkenningspunten getekend en de GPS-coördinaten waar je moet zijn. Dus de noodzaak om een GPSr te hebben was er. Maar we vonden een dergelijk apparaatje toch behoorlijk aan de prijs om die voor slechts één dag te gaan gebruiken. Huren was ook geen optie, want dan zouden we die voor enkele weken dienen te huren, en dan kun je voor minder geld ook een GPSr kopen. Zodoende gingen we het internet afstruinen wat er nog meer met zo'n 'ding' kon. Na een tijdje zoeken kwamen we bij geocaching.nl (of com, dat weet ik ook niet meer uit). Beiden wandelen we graag en vinden het ook nog eens leuk om speurtochten te lopen. Uiteindelijk besloten om een GPSr aan te gaan schaffen. De eisen werden steeds groter en uiteindelijk viel de keus op een Garmin Vista HCX. Als we dan zo nu en dan een cache gingen zoeken, lag het apparaat niet nutteloos in de kast. Twee jaar en twee dagen geleden gingen we voor het eerst op pad om een cache te zoeken. Het zo nu en dan, werd met grote regelmaat. De Vista ligt bijna nooit in de kast.

     

    En de vergunning, waarvoor we tenslotte een GPSr hebben aangeschaft? Die hebben we nog steeds niet. :eek:

  14. Misschien is deze macro iets voor je.

    Ik zoek daarnaast ook een script dat deze caches op 'Archived' zet.

     

    Wellicht een beetje laat misschien, maar hierbij de manier die ik gebruik om caches op gearchiveerd te zetten in GSAK.

     

    Ga naar Database > Global Replace Creëer dan setting met de naam archive (andere naam kan natuurlijk ook, maar dan code hieronder aanpassen).

     

    3ea4abfd-348a-45f5-b1ce-065d72eefbdb.jpg

    (na het bewaren van de settings op cancel klikken, anders worden alle caches gearchiveerd)

     

    Maak een macro die de onderstaande code bevat:

     

    MFILTER Expression=$d_LastGPXDate > $_Today - 7 Reverse=Yes
    REPLACE Settings="archive"
    
    cancelfilter

    Draai de macro en de caches die de laatste 7 dagen niet geupdated zijn middels een GPX worden op 'archived' gezet.

  15. Ik gebruik voor het archiveren van de caches die meer dan 7 dagen geleden ge-updatet zijn de onderstaande macro:

     

    #*******************************************
    # MacVersion = 1.0
    # MacDescription = New macro
    # MacAuthor = ZaNaBoZa
    # MacFileName = archiveren_caches.gsk
    # MacUrl =
    #*******************************************
    
    
    #*Alle caches waarvan meer dan 7 dagen geleden de .gpx file is ge-update worden dmv deze macro gearchiveerd
    
    
    MFILTER Expression=$d_LastGPXDate > $_Today - 7 Reverse=Yes
    REPLACE Settings="archiveren"
    
    cancelfilter
    
    Timer Status=Off Msg=Yes

  16. Wij wachten meestal ongeveer een week met loggen op antwoord van de plaatser. Mochten we na die week nog geen antwoord hebben, dan gaan we kijken wanneer de plaatser voor het laatst online is geweest. Is dit minder dan een maand, dan is/zijn hij/zij waarschijnlijk op vakantie. Is dit langer dan een maand, dan is de plaatser wellicht niet meer actief. In dat laatste geval, bekijken en beslissen we van geval tot geval of we de earthcache al dan niet loggen.

  17. Waarom zet je in de PQ niet gewoon een vink bij "That I haven't found". Dan worden die geskipt bij het aanmaken van de PQ. Of bedoel je dat niet?

    Dit lijkt me ook het gemakkelijkste.

     

    Maar ik heb een bestaande macro een beetje aangepast en deze verwijderd alle gevonden caches uit de actieve database.

     

    #*******************************************
    # MacVersion = 1.0
    # MacDescription = Alle gevonden caches verwijderen
    # MacAuthor = ZaNaBoZa
    # MacFileName = Delete_Found.gsk
    # MacUrl =
    #*******************************************
    
    #Verwijder alle Flags
    MacroFlag type=clear range=all
    
    #Annuleer alle filters
    CancelFilter
    
    MFilter IF=$d_found
    
    #Kijken of er gevonden caches in de filter zijn en deze verwijderen als deze er zijn
    IF $_FilterCount > 0
     MacroSet Dialog=Delete VarName=$Delete
     DELETE Settings=<macro>
    ELSE
     PAUSE Msg=Er zijn geen gevonden caches in de database. $_NewLine $_NewLine Daarom zijn er geen caches verwijderd.  $_NewLine $_NewLine Klik op de 'Continue' knop om deze macro te beëindigen.
    
    ENDIF
    
    <data> VarName=$Delete
    [TfmDelete]
    cbxStop.Checked=False
    rbtFilter.Checked=True
    rbtFlagged.Checked=False
    rbtOnly.Checked=False
    <enddata>

    edit: spelfoutje uit macro gehaald.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...