Spring naar bijdragen

mgr

Leden
  • Aantal bijdragen

    361
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door mgr

  1. ...

    Dat zou wel handig zijn. Maar de gpx is juist een extra service voor de members en een lokkertje om meer donateurs te krijgen. Wil je het makkelijker, moet je iets betalen. En daarbij, de meeste caches hebben niet zoveel WP's. Dan is met de hand invoeren geen probleem. Dat doe ik ook nog wel eens ondanks dat ik member ben.

    ...

     

    Och ja. Als cache-eigenaar wil je toch een soort maximum toegankelijkheid voor je cache. Dus wat mij betreft houden ze de extra service wbt GPX files beperkt tot de Pocket Queries (voor de echte freaks, en het stijgt uit boven het werk van één cache-eigenaar), maar goed daar ga ik niet over.

     

    Ik heb met mijn betaalde account een GPX gemaakt. Vervolgens de relevante lijst waypoints daaruit met de hand vervangen door een zelfgemaakte GPX uit OZI van mijn originele route met de juiste namen. En die gemodificeerde GPX op de cache-pagina ter download gezet. Dat scheelt weer een hoop herbenoemwerk voor de hunters.

     

    Maar ik hoop dat voor 'ons' de gebruikersvriendelijkheid en bruikbaarheid van de door GC.com gegenereerde GPX ook nog zal verbeteren. Want het is toch een aardig klusje om zo'n lijst Additional Waypoints op te stellen (en nog verplicht ook tegenwoordig) en het is fijn als iedereen van het werk van de cache-eigenaar kan meeprofiteren. En zo hoort het eigenlijk vind ik.

     

    Het enige echte voordeel van de lijst is nu dus voor de reviewers, die zo goed kunnen kijken waar de routepunten zich bevinden. Voor deze personen scheelt dat echt een hoop tijd. Dat is ook iets waard natuurlijk. Ik hoop daarom van harte dat zij een goed woordje willen doen bij GC.com om ook voor ons de functionaliteit te laten verbeteren.

     

    Gr.M.

  2. Ik zal zsm ff een moderner bestandje aan de downloadbare ZIP toevoegen.

     

    Waarom dan niet de cachepagina een beetje moderniseren/updaten? Als je de waypoints en de daarbijbehorende coördinaten invoert onder de additional waypoints, dan zijn ze, net als de coördinaten bovenaan de cachepagina, met een klik te downloaden. Dit is sinds mei 2006 zelfs een verplichting voor nieuwe caches. Het zou leuk zijn als de cache-eigenaren van de oudere caches dit ook zouden doen.

    Het risico dat een nieuwe cache te dicht in de buurt komt te liggen is zo goed als nihiel als deze punten ingevoerd zijn. Eindcoördinaat kan op invisible (alleen zichtbaar voor eigenaar en admin van .com)

     

    Nou, dat heb ik gedaan. Best een hele klus bij een route van 60 WP's. Wat is nu precies het voordeel voor de gewone cacher? Als je premium member bent, kun je er een GPX-file van maken, als je dat niet bent, moet je ze op de een of andere manier overtypen in je GPS.

     

    Ik heb zelf geen GPS, dus geen ervaring met dat soort dingen. Maar ik vind het wel jammer dat GC.com het niet gewoon gemakkelijk maakt en de waypoints in de voor iedereen beschikbare loc-file laat zetten. Ik heb de lijst WP's immers voor ieders gemak ingevoerd.

     

    Daarnaast, als ik de GPX importeer in OZI, blijken de waypoints opeens heel anders te heten dan de namen die ik er in de additional waypoint tabel aan heb gegeven. Dus als iemand het via GPX importeert in OZI of GPS, dan krijgt men andere namen dan ik im mijn teksten heb gebruikt. Ik heb nu maar een half puntje bij de moeilijkheidsgraad van de cache opgegooid :blush:

     

    Maar goed, de klus zit erop en ik hoop dat men er baat bij heeft.

     

    Groetjes,

    M. :D

  3. Een uur over 7 kilometer? Dan kan je beter gaan lopen. Dan doe je daar ook een uur over. Een beetje doorstappen en de echte bikkel doet 21 kilometer ook in vier uur.

     

    Het scheelt wel dat de route al gegeven is en dus niet elk volgende punt ingetypt hoeft te worden, maar het is nog steeds zo dat er telkens wat gezocht en genoteerd moet worden en dat drukt al met al het tempo behoorlijk.

     

    Gr.M.

  4. Naar aanleiding van berichten die mij hebben bereikt is de stand van zaken nu als volgt:

     

    In principe hebben de volgende teams zin om mee te gaan:

     

    Pentagram

    KarelKraak

    TuuronTour

    BBosman

    JandeBehanger

    Goedweerloper

    Cairnteam

     

    We beginnen te lopen om 10:00u.

     

    Groetjes,

    Mark :thumbdown:

  5. De volgende teams hebben in principe belangstelling:

     

    Pentagram

    KarelKraak

    TuuronTour

    Surdo + moeder

    Mr. John

    BBosman

    JandeBehanger

     

    Vorige keer zijn we om 10:00u begonnen. Dat was in de winter, waardoor de dag sowieso wat later begint. Wat mij betreft starten we ditmaal eerder, maar voor de teams die van verre moeten komen moeten we het wel leefbaar houden.

     

    Voorstel is om ditmaal om 09:00u van start te gaan. Als dit voor iemand niet haalbaar is hoor ik het wel.

     

    Gr.M.

  6. (...)

    Waarom dan niet de cachepagina een beetje moderniseren/updaten? Als je de waypoints(...)

     

    Oew, ik zou dat ook niet uitsluiten. Ik was nog niet op de hoogte van deze mogelijkheid. Zodra ik wat meer tijd heb zal ik er weer eens induiken.

     

    Gr.M.

  7. Als de avatar van Mgr aangeeft hoe deze cache gelopen moet worden zullen de meesten wel afhaken. :cry:

     

    Je hebt de waypoints nodig, en die staan voor MapSource in een rte-bestand.

    Ik krijg dat niet geladen.

    Naar mijn weten wordt dit bestandstype al geruime tijd niet meer door MapSource ondersteund. Ik krijg in ieder geval een foutmelding dat dit geen geldig MapSourcebestand is.

     

    Wij als GPS-loze hunters spelen dit Mapsource probleem ff door aan onze secondanten. ;)

    Ik zal zsm ff een moderner bestandje aan de downloadbare ZIP toevoegen.

     

    Groetjes,

    M.

  8. Daar hebben wij ook wel oren naar :oops:

     

    We kunnen het nog niet met zekerheid zeggen, maar ga er maar vanuit dat we meegaan.

    Is hondjes meenemen geen probleem?

     

    Een klein stukje van de route mag eigenlijk niet met hondjes. Maar dat stukje is gemakkelijk af te snijden(!) over een brede zandweg, of wat dan ook. Het tussenliggende antwoord zul je wel kunnen spieken van de rest van de groep misschien :).

     

    Groetjes,

    M.

  9. Zondag 13 mei ga ik weer eens wat noodzakelijk onderhoud plegen aan mijn geocache Weldaad. Mochten er die-hard teams zijn die het leuk vinden om mee te lopen met garantie op het vinden van de cache :) dan kan dat natuurlijk! Dergelijke actie is in 2005 ook al eens uitgevoerd.

     

    Ik hoor het wel :oops:

     

    Groetjes,

    M.

  10. Hoe mooi is het om rechtstreeks op de cache af te stevenen, ipv de puzzle te maken! Ik vind dat nog de grootste uitdaging en is in feite een cachepage-debug.

     

    Bedelen om eindcoordinaten bij medecachers kan ook bij de strategie horen. Soms moet je er heel diep voor door het stof, maar dat maakt mij nooit zoveel uit. Enige eigenwaarde ben ik immers van verschoond.

     

    Aan de cache-owner om het geheel niet zo doorzichtig op te stellen en eventuele onverhoopte spoilers op tijd te verwijderen. En dan - dan pas wordt de puzzle interessant.

     

    Grtz,

    M.

     

    :thumbdown:

  11. Of je probeert het eens zelf, zonder GPS. Zo'n ding heb je eigenlijk helemaal niet nodig. Als je 1:25000 stafkaarten hebt (bijvoorbeeld een Provincieatlas van de Topografische dienst of van de ANWB), en de WGS84---> RD tool gebruikt en de kaarthoekmeter ff download, dan kun je makkelijk een traditionele cache vinden. En als je een mobiele telefoon hebt en je WAPt naar de bovengenoemde pagina, kun je ook een multi uitvogelen op een stukje kaart met kaarthoekmeter. Zo of met de hand omrekenend heb ik er een paar honderd gevonden.

     

    Suc6,

    M.

  12. (...)

    Wordt een dergelijke cache bijv. op SBB gebied geruimd, dan kan dat negatieve gevolgen hebben voor iemand die wel op de juiste manier in hetzelfde gebied wil gaan plaatsen.

     

    Of juist niet natuurlijk. Caches kunnen altijd illegaal neergelegd worden. Dit zal wel een miniem verschijnsel blijven. Het is zo dat SBB en ook de ander clubs vooral de laatste tijd *in principe* welwillend staan t.o.v. geocaching. Op lokaal niveau wil dat nog wel eens niet helemaal zijn doorgedrongen, maar dat zijn *denk ik* uitzonderingen. Ik ben ervan overtuigd dat de welwillendheid best eens zou kunnen zijn ingegeven door het feit dat men beter caches kan toestaan met nog enige controle daarop, en zo het illegaal neerlaeegen van caches de kop kan indrukken. Een verbod levert immers 100% illegale caches op...

     

    Vooralsnog is het zo dat lang niet alle caches (ook nieuwe) daadwerkelijke toestemming hebben (caches op gemeentegrond, bermen, etc), terwijl dat strikt genomen dus wel zou moeten. Ik geloof ook niet dat het ontbreken van zulke toestemming een probleem is, zolang het gezonde verstand maar wordt gebruikt. Het is immers ook niet de bedoeling om ambtenaren met onzin-toestemmingsverzoeken lastig te vallen. Dat gaat op den duur ook tegenwerken. Wel of geen toestemming is niet iets specifieks voor kabouters.

     

    Voor mijn geocache "Weldaad" heb ik ook geen toestemming, toch is die door geocaching.com geapproved. De route gaat over paden door natuurgebieden van allerlei instanties, de cache ligt ergens op 'openbare' grond. Niet MIJN grond, maar wel zo onbenullig openbaar dat het onlogisch is om een ambtenaar daar ook één minuut over te laten denken...

     

    Voor mijn Terracache geldt ongeveer hetzelfde. Je zou erover kunnen struikelen...

    Ik denk dat het essentieel is dat de cache geen last moet veroorzaken. Als dat wel zo is, is het sowieso zo gebeurd met de cache. Geocache, terracache of wat voor cache dan ook. Ik zou dus zelf nooit een cache neerleggen op een plek waarvan ik zo al denk dat een ander daar moeite mee zou hebben. Mocht ik me daarin vergissen, kans is klein, dan staan al mijn gegevens op de cache...

     

    Mijn caches zullen wel nooit hele hordes bezoekers aantrekken. In die zin lopen ze dus ook al niet in de gaten en laten weinig sporen na. Heb dan ook nog geen klachten gehad, blij daarom, en ik vind het wel prima zo.

     

    Grtz,

    M.

  13. tja, toen wij pas belden met sbb voor toestemming kregen wij toch te horen dat ze dat tegenwoordig niet zo snel meer gaven omdat er vaak zonder toestemming van alles geplaatst werd, met dank aan de kaboutercaches dus  :thumbup:  :cry:

     

    Ehm, al die godfathered geocaches wellicht? Kabouters zijn er amper.

    edit:

    Ach, het maakt ook niet uit. Toestemming vragen is verder prima hoor.

    Grtz, M.

  14. Nu zijn er ook wel eens problemen, en ik heb nog niet vernomen dat dat ooit om een kaboutercache ging.
    Zouden ze je bellen dan?

     

    Hahaha, nee. Maar als er zoiets speelt, dan krijg je daar op de een of ander manier wel wat van mee in het wereldje. Enne, dat ene kistje van mij? Daar staat mijn nummer aan alle kanten op...dus het kan nog. Maar ik denk van niet. Ik hoop ook maar van niet. :thumbup:

    Grtz,

    M.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...