Spring naar bijdragen

Grote Griezel

Leden
  • Aantal bijdragen

    149
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Grote Griezel

  1. Voor wat betreft de diameter van het touw is het verstandig om hierbij ook naar je zekerapparaat te kijken. Elk zekerapparaat heeft een eigen marge, veel voorkomende zijn bijvoorbeeld:

     

    Eddy 9 - 11 mm
    Grigri 10 - 11 mm -> Noot: Petzl ondersteunt alleen gebruik voor dynasiche touwen en als belay device
    Grigri 2 8.9 - 11 mm -> Noot: Petzl ondersteunt alleen gebruik voor dynasiche touwen en als belay device
    Rig 10 - 11.5 mm
    ID S 10 - 11.5 mm
    ID L 11.5 - 13 mm

    Eerlijk gezegd heb ik zelf weliswaar ook wel eens (minimaal) afgeweken van de officiële marges, en dat gaat meestal ook wel goed, maar in principe hou ik de geadviseerde waarden aan.

    Mocht je meer gaan doen dan alleen naar boven en direct weer naar beneden klimmen (bv. branch walking) dan is statisch touw absoluut gevaarlijker. Bij een val zal de totale valkracht via je gordel op je lichaam overgebracht worden en dat kan heel gevaarlijk zijn. Via de amerikaanse tree climbing forums weet ik dat er incidenten zijn geweest waarbij een val met statisch touw ernstige gevolgen heeft gehad. Ga klimmen met mensen met ervaring, praat met ze en laat je adviseren voor datgene wat je zelf wilt gaan doen. Als je je hierbij aan de bekende merken houdt zijn er eigenlijk geen slechte spullen meer, alleen nog maar slechte keuzes.

     

    Alvast veel plezier gewenst met de eerste klimervaring!

     

    Grote Griezel

  2. Hmmm, ik heb het bij mij ook even getest. Het werkt alleen als ik in in Ozi Explorer de optie:

    "File" "Configuration" <Load last map> aanvink en dan Ozi even sluit en start.

    Ik gebruik overigens momenteel de laatste versie: 3.95.5k

    Als ik in nu Gsak een filter maak van bijvoorbeeld caches in Den Haag en vervolgens een export maak naar Ozi dan opent Ozi Explorer inderdaad automatisch met de laatst geopende kaart en laat de Waypoints daarop ook daadwerkelijk zien.

     

    Wel een kanttekening:

    Mocht je nu in Gsak een export maken van Waypoints in Den Haag en je laatst geopende kaart in Ozi is de Topo van bijvoorbeeld Schoonhoven, dan zal Ozi openen met de Schoonhoven kaart en laat dan uiteraard de geexporteerde waypoints niet zien op deze kaart. Ze zijn echter wel geladen, want als je dan de kaart van Den Haag alsnog opent in dezelfde Ozi sessie zie je de waypoints direct verschijnen.

     

    Ja, het werkt. Nee, Gsak is naar mijn idee momenteel niet in staat om aan de hand van de gexporteerde records de juiste kaart te laden in Ozi. Gsak kan wel de executable van Ozi vinden, maar dus niet de juiste kaart laden. Als iemand daar nog een idee over heeft hoor ik het graag, ik zie vooralsnog geen mogelijkheid dit te realiseren.

     

    Grote Griezel

  3. Plak deze knaap aan je Ammo Box en die wordt echt nooit meer geript :crybaby:

    Het vinden van de cache wordt bovendien een makkie .. de pijl wordt bijna uit je GPSr getrokken!

    Of trek een harnas aan als je gaat cachen en je wordt vanzelf naar de stash gezogen... :blink:

  4. Inderdaad een interessante site:

    http://www.supermagnete.nl

     

    Ik citeer de tekst bij één van de "zware" jongens":

    "Deze magneet wordt bij ons intern de MAGNEET DES DOODS genoemd.

    Ik heb er geen flauw idee van wat men met dit ding zinvol zou kunnen beginnen - hij is gewoon veel te heftig voor praktisch alle toepassingen. Beeldschermen, creditcards, videobanden - alles foetsie. Tip: steeds een dik karton tussen de magneet en het metaalvlak plaatsen zodat men hem zijdelings weer wegschuiven kan, anders krijgt men hem namelijk nooit meer weg. En twee zulke krijgt zelfs Schwarzenegger zonder gereedschap niet meer uit elkaar. Mijn advies: koop liever een kleinere magneet! Maar indien u dit monster per se wilt: WEES VOORZICHTIG!!! Geef deze magneet a.u.b. NOOIT aan kinderen!"

     

    Plak deze knaap aan je Ammo Box en die wordt echt nooit meer geript :crybaby:

     

    Grote Griezel

  5. Hmmm, het lijkt er dus op dat deze specifieke macro tijdens het uitvoeren een tijdelijk bestandje wil wegschrijven in de aangegeven map, en dat lijkt niet te lukken om één of andere reden. Je zou kunnen controleren of je überhaupt schrijfrechten hebt in deze map. Dat kun je eenvoudig controleren door er met behulp van bijvoorbeeld de verkenner handmatig een bestand in deze map te kopiëren.

     

    Wellicht heeft de macro moeite met het wat lange pad. Je kunt GSAK ook starten en direct een macro als parameter meegeven met een ander pad. Probeer eens het volgende:

    - Maak een map aan zo hoog mogelijk in je filesystem, bv. c:\test

    - Copieer hier dan al je GSAK macro's in

    - Zorg dat GSAK is afgesloten

    - start een dosbox: <Start> <Uitvoeren> cmd.exe

    - Geef het volgende commando in deze dosbox:

    C:\gsak\gsak.exe "c:\test\FindStatGenMapNetherlandsCounty.gsk" /run

    - ik ga er van uit dat FindStatGenMapNetherlandsCounty.gsk de naam van de macro is, anders moet je dat zelf even aanpassen in het gegeven voorbeeld

    - als je het commando goed hebt ingetypt start GSAK en wordt de macro direct vanuit het andere pad gestart.

     

    Kijk eens of dat werkt, als dat inderdaad goed gaat, dan is waarschijnlijk één van beide eerder genoemde problemen van toepassing. Heb je dezelfde fout, dan heb je in ieder geval een probleem met schrijfrechten en lange paden uitgesloten en zit het waarschijnlijk toch ergens in de macro zelf, of in een combinatie met een andere macro.

     

    groetjes,

     

    Grote Griezel

     

    Een nieuw topic voor problemen met GSAK onder windows 7.

     

    De Macros staan in: C:\Users\Peter\AppData\Roaming\gsak\Macros

     

    De foutmelding die ik krijg: Cannot create file C:\Users\Peter\AppData\Local\Temp\FindStatGenMapNetherlandsCounty-1.dat.

     

    Wie heeft hiervoor een oplossing en/of heeft een keer een avond of middag tijd om mij te helpen en uitleg te geven.(wel graag in de buurt van Ede)

  6. Ter info:

    Na een overgang van Windows XP Professional 32 Bit naar Windows 7 Ultimate 64 Bit vond ik eigenlijk dat GSAK een stuk trager was geworden. Ik heb daar nooit echt de vinger achter kunnen krijgen. Ik gebruikte op dat moment versie 7.6.3.11.

    Inmiddels zit ik op GSAK versie 7.7.0.78 en ben met name over de snelheid zeer tevreden, deze is bij mij echt veel sneller dan de vorige versie. Veel problemen heb ik tot op heden nog niet ondervonden met deze versie. Overigens krijg je de mogelijkheid om een backup te maken voordat je de laatste versie installeert, je kunt in principe dus altijd terug.

  7. Mijn broer en schoonzus zjn nog niet zo lang geleden in Turkije wezen wandelen met de GPS. Ze hebben vooraf naar Topografische kaarten voor hun Garmin gezocht, maar niets kunnen vinden.

    Wat ik ervan begrijp is dat door het huidige veiligheidsbeleid van Turkije er geen Topografische kaarten beschikbaar zijn.

     

    Wellicht dat er medecachers zijn die een alternatieve oplossing voor je weten?

     

    Grote Griezel

  8. Ik weet niet of dit al eerder is aangegeven, maar ik heb een tijdje terug ook een aantal dagen niets binnen gekregen van Geocaching.com via Hotmail. Toen ik mijn E-mail adres wijzigde in mijn Gmail account stroomden de mails weer binnen. Na een korte analyse bleek "spontaan" de volgende instelling in mijn Hotmail account te zijn doorgevoerd:

     

    Start Hotmail

    Ga naar <Opties>

    <Meer Opties>

    <Veilige en geblokkeerde afzenders>

    <Geblokkeerde afzenders>

    Hier stond ingevuld: @gecoaching.com

    Dit heb ik weggehaald en de wijzigingen opgeslagen

     

    Hierna heb ik nog voor alle zekerheid het volgende ingesteld:

     

    Start Hotmail

    Ga naar <Opties>

    <Meer Opties>

    <Veilige en geblokkeerde afzenders>

    Veilige afzenders

    Hier heb ik ingevuld: @geocaching.com

    en vervolgens opgeslagen

     

    Hierna kreeg ik weer alles binnen. Mogelijk dat ik ooit per ongeluk een mail van Geocaching.com als ongewenst heb bestempeld, een andere verklaring heb ik niet.

  9. Ik gebruik nog een "oude" iPAQ 2210 PDA en daar draait deze tool perfect op. Ik zou het ook jammer vinden als deze versie zou verdwijnen. Ik gebruik v1.8.

    Aan de andere kant speelt natuurlijk het feit dat het allemaal wel te onderhouden moet zijn voor de makers, het blijft tenslotte allemaal vrijwilligerswerk.

    In ieder geval gebruik ik deze fraaie tool nog steeds heel veel, en met plezier! :rolleyes:

     

    Grote Griezel

  10. Als aanvulling op de reactie van Boswijk Posse:

    Ik heb ook even met deze tool zitten stoeien en heb een tracklog als Mapsource (*.gdb) bestand opgeslagen nadat ik deze via Mapsource vanaf mijn GPS had ingelezen.

    Deze *.GDB file heb ik vervolgens via GPSBabel omgezet naar een Google Earth *.KML file, en deze was probleemloos in te lezen. Werkte ook prima met de genomen foto's tijdens deze route.

  11. In principe gaat de WWMF in Oegstgeest, dus provincie Zuid Holland gewoon door.

    8 november 19.00 tot 19.15 uur

    Als alles klaar is zal ik meer info hier plaatsen.

    Hou deze maar in de gaten: GC1GZDQ

     

    Leuk! Als dit doorgaat in Oegstgeest dan doe ik op zeker mee.

     

    Grote Griezel

  12. Mijn collega HarmenGerke gebruikt een Geocache Navigatie Tool op zijn Sony Ericsson P910 in combinatie met een BT GPS muis. Volgens mij is hij er erg tevreden over.

    Mocht iemand meer informatie willen hebben over deze tool, laat dat dan hier even weten svp., dan vraag ik meer informatie op.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...