Spring naar bijdragen

Beukenootje

Leden
  • Aantal bijdragen

    611
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    5

Berichten geplaatst door Beukenootje

  1. Feit blijft, dat het een slinkse manier is geweest. Er zijn verklikkers geweest tussen alle "ramptoeristen" die alles met veel belangstelling volgden.

     

    Vrijheid van meningsuiting stopt dus blijkbaar bij een 'ramptoerist' (?) die zijn mening over de betreffende facebookpagina met Groundspeak wil delen?

     

     

    @Sivota: Als ik zo'n hekel aan iemands gedrag zou hebben, dan zou ik zijn berichten niet meer willen zien.

     

    Ik soms juist wel. Zo'n persoon doet vaak een hoop stof opwaaien. Daar wil ik liever vroegtijdig van op de hoogte zijn zodat ik even weg kan draaien als de stofwolk voorbij komt. Op twitter volg ik bijvoorbeeld ook Geert Wilders. Niet omdat ik zo'n fan van hem ben, integendeel. Tuig hou ik liever in de gaten zodat ik weet wat ze aan het doen zijn.

  2. Zonder dolle, inmeten op 1 meter is onmogelijk met de huidige hobby-gps-en. Minimaal 3 meter afwijking tot 20 meter bij smartphones.Wist je trouwens dat een coordinaat een variabel gegeven is?

     

    Nauwkeurigheid bestaat uit 2 factoren: juistheid en precisie. Juistheid is hoe dicht de (gemiddelde) meting bij de werkelijke waarde ligt, precisie is hoe groot de afwijking per afzonderlijke meting is. 10x de rechtsboven de schietschijf raken geeft een lage juistheid, maar hoge precisie. Elke hoek van de schietschijf 3x raken geeft het resultaat andersom: hoge juistheid (gemiddeld in de roos), maar lage precisie.

    Voor de handheld GPS geldt dat bij het middelen van een coordinaat bij het inmeten van de cache de juistheid hoog zal zijn, maar de precisie de al genoemde afwijking van 3-10 meter is.

    Als je de cache 3 meter verplaatst zonder de coordinaten aan te passen blijft de precisie hetzelfde, maar vernaggel je de juistheid van het opgegeven coordinaat. De uiteindelijke nauwkeurigheid neemt dus wel degelijk af.

    Conclusie: wel coordinaat aanpassen!

    • Top! 1
  3. De doelstelling van cachers loopt te ver uiteen om het onderling op te kunnen lossen. Zolang er een groep is die gaat voor veel en makkelijke puntjes zal het aantal van dit soort caches blijven groeien.

    Misschien moeten we tijdelijk Munzee meer gaan promoten, zodat een grote groep overstapt naar deze tak van sport?

     

    Veel mensen zijn hype-gevoelig. Over een paar jaar is er weer een andere activiteit die je 'moet' doen en blijft er een veel kleiner aantal cachers over. Even schuilen tot de storm over is en zeker niet voortijdig weg vluchten!

     

    Overigens steekt niet iedereen zijn kop in het zand: als je een beetje rondkijkt op fora en facebook groepen, dan kom je ook cachers tegen die zichzelf als de cache-elite beschouwen en iedereen die het geocachen anders dan zij beoefenen betitelen als 'zwakzinnig','simpele zielen', 'hersenloos' etc. Daarmee bereik je natuurlijk ook dat het plebs wil luisteren naar jouw argumenten.... :no:

    • Top! 3
  4. je kan de datum niet eerder zitten dan de datum waarop je aan beide voorwaarden voldoet: fysieke log en de challenge-voorwaarden. Als je pas een maand later er achter komt dat je al aan beide voorwaarden voldeed, dan maakt het toch helemaal niet uit op welke datum in de afgelopen maand je je log zet?

    Vooral geen problemen maken als ze er niet zijn!

  5. Van mensen die je in levende lijven hebben gesproken, hoorde ik dat je in werkelijkheid veel aardiger bent dan dat je hier overkomt.

     

    Oef...heeft ie jarenlang hard gewerkt aan zijn imago op deze site en dan dit.... :wistling:

    • Top! 1
  6. Er wordt op het forum regelmatig gesproken over een startlicentie voor een cache. Wat is het en hoe werkt dat?

     

    Wordt gebruikt bij caches waarbij er een maximaal aantal teams tegelijk mee bezig kunnen zijn.

    Bijvoorbeeld omdat er maar toestemming wordt gegeven voor een max. aantal mensen of dat de CO de namen van de cachers door moet geven aan de terreineigenaar.

    Wordt regelmatig toegepast bij nachtcaches.

    Op de website van de cache staat dan wel hoe je dit moet regelen met de CO.

    • Top! 2
  7. Waar ik me dan weer over verbaas is de uitleg onderaan hoe ze die 116 caches per uur voor elkaar kregen: je gooit een nieuw kokertje met stempel neer bij een cache, graait de bestaande koker mee, stempelt die onderweg naar de volgende cache en dropt hem daar weer en neemt de bestaande koker weer mee....

    Met andere woorden: de kokertjes met logrollen worden dus telkens bij een verkeerde cache gedropt.

  8. Ik zou de juf even vragen hoe breed zij 'aardrijkskunde' ziet. Is het alleen sociaal en fysische geografie of ook cartografie?

    Als dat laatste er bij hoort, dan past geocaching daar prima in: via coordinaten je weg vinden op de kaart en in werkelijkheid.

    Als je dan echt de diepte in wil gaan (weet niet hoe oud je zoon is) kunnen daar nog verschillen tussen WGS84 en RD bij komen.

    Details over het spel geocaching zijn dan minder op hun plaats: cache-typen, cachegrootte, manier van loggen etc.

    • Top! 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...