Spring naar bijdragen

Janivanda

Leden
  • Aantal bijdragen

    122
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Janivanda

  1. Persoonlijk heb ik er geen enkel probleem mee.

    Het is echter niet de buren die zich hiervoor aangesproken dient te voelen, maar geocaching.com. Iedere log van iedere geocacher is openbaar. de buren maakt alleen gebruik van openbare informatie, en er zijn ongetwijfeld nog andere tools en mogelijkheden te bedenken om iemand te "volgen" zoals hier genoemd wordt.

    Wanneer je zelf niet wilt dat je in realtime gevolgd kan worden, moet je je eigen informatie dus niet in real-time beschikbaar maken, oftewel: niet in real-time loggen...

  2. Wij cachen eigenlijk met twee "hulpmiddelen": Ten eerste hebben we de Speedy van Quinny veel gebruikt, en gewoon proberen is het motto. Wanneer het niet gaat, ga je toch gewoon terug? Met één kind in de Speedy kunnen multi's van 5 km nog geen probleem zijn, want de kleine valt meestal in slaap.

    Nu we twee kleine geocachers hebben, is dit anders, want de Speedy kunnen geen twee kindjes in. Hiervoor hebben de Rambler Daytrack aangeschaft:

    401R_Rambler_Daytrack.png

    Hierin kan een kinderzitje geplaatst worden (evt zelfs twee) en kunnen in totaal vier kinderen zitten. Ook de Rambler heeft de nodige bergen en smalle paadjes bedwongen en gebruiken we nu met onze 3,5 jarige en 2 jarige nog steeds met veel plezier.

  3. idd. is de Pocket PC Geocaching tool van Andreas Greifender een goeie voor Windows Mobile apparaten.

    Echter kan GCzII tegenwoordig ook gewoon .GPX bestanden lezen, dus ook offline gebruikt worden. Hiermee kunnen ook cachelistings worden gedownload en opgeslagen.

  4. Gelukkig voor de GPSr fabirkanten is een dergelijke overweging geheel persoonlijk:

     

    Eigenlijk wordt hierboven alleen maar Garmin genoemd, terwijl er ook andere merken zijn (Magelan etc.).

    Ga je veel naar Events: dan is een Oregon handig ivm intypen van vele coordinaten

    Wil je lange batterijduur: neem dan een monochroom scherm zonder kaarten: Geko, waarmee je ook projecties en alle andere standaard geografische truukjes kunt uithalen.

     

    En zo kan de wensenlijst met nog een 100 vragen worden uitgebreid...

  5. Check even de vinkjes in het scherm waarin je de PQ's inleest.

    Waarschijnlijk overschrijf je bij het inlezen van de 2e PQ de gegevens van de eerste.

     

    Trouwens, probeer je grenzen van de PQ's zo in te stellen dat je net onder de 500 caches blijft, dan merk je het wanneer er wijzigingen zijn.

     

    Groeten Jan-Willem.

    En als je meerdere querys achter elkaar inleest via emailfunctie, dat stopt Gsak toch na elke 500 voor een bevestiging?

     

    bij mij vraagt hij geen bevestiging, hij leest ze gewoon allemaal in.

    (hoef zelf niets meer te doen, behalve op het laatst de wijzigingen bekijken en op afsluiten klikken)

    Ik krijg wel de tussenmelding van GSAK. Ik dacht dat je per dag 5 x een PQ kunt draaien. Ik ga vanavond nog wel eens verder. Want ik wil wel mijn database gevuld krijgen. Ik ben nu bezeig terug te werken van 2009 terug in de tijd . Maar gezien de toename aan caches kan het maar per 1 of 2 maanden, anders ga ik over de 500.

    Is het niet mogelijk om een complete gevulde database te kopieren (van Nederlandse caches) en te mailen of ergens ter download te plaatsen???? Misschien iets voor het geocaching.nl team?

     

     

    Kijk ook eens in dit topic: http://forum.geocaching.nl/index.php?showt...=pocket+queries

  6. Ik gebruik hier de Archive Options macro van Jurgen&Co voor. Ik weet alleen niet of dit de juiste methode is, maar hiermee geef je een aantal dagen aan dat een GPX niet is bijgewerkt in GSAK (bijvoorbeeld 8 dagen) en daarna of deze selectie verwijderd moet worden.

    Hiermee houd je je GSAK Database schoon.

    Mocht een cache toch weer online komen, dan komt er wel een nieuwe binnen via de Pocket Query.

  7. Hallo mede-cachers.

     

    Na 10 dagen vakantie in Letland ben ik weer flink wat cache ervaring rijker. Geweldig orginele verstopplaatsen ontdekt in een boeiende stad: Riga.

     

    Ik ben van plan om volgend jaar augustus op wereldreis te gaan en wil graag op diverse plaatsen geocoins en travelbugs droppen. Tevens wil ik voordat ik vertrek (zo snel mogelijk) een coin en TB droppen in m'n eigen cache in Bolsward.

     

    Alleen waar koop ik deze? Ik hoef niet perse eentje met allemaal logo's e.d. erop gewoon een simpele code is al genoeg. In de shop vind ik wel de TB voor 7 euro. Zijn dit de enige? en zijn ze misschien ergens nog goedkoper? de coins zie ik alleen niet in de shop

     

    Ik hoop dat iemand mij een handige link o.i.d. kan sturen.

     

    Alvast bedankt!

     

    Ik zou Travelbugs of travelslugs gebruiken. Knoop hieraan een "locale" souvenir en geef ze als doel allemaal naar je eigen cache te reizen. Zo krijg je na verloop van tijd je souvenirs van je gemaakte reis thuis gestuurd...

  8. Ik heb de test gedaan en het lukt niet. Bij kaarten zie ik geen enkel land verschijnen. Hoe krijg ik dat voor elkaar.

    Alvast bedankt :yes:

     

    Waarschijnlijk moet je eerst de Map-definities nog installeren.

    Lees hiervoor even het volgende bij GSAK: http://gsak.net/board/index.php?showtopic=...amp;#entry51447

     

    Daarna moet je ook nog het GetState-commando in een macro uitvoeren:

     

    $updated = GetState("s")
    MsgOk Msg=Number of records updated: $updated

     

    Daarmee wordt provincie informatie bij de caches (waypoints) toegevoegd.

     

    Nu kan je in de FindStatGen macro Nederland kiezen...

  9. Ik gebruik GSAK en dan exporteren naar .GPX op Provincie.

     

    Met GPXSonar kun je deze GPX-bestanden uitlezen en In-the-field notities maken.

     

     

     

    Mijn ervaring met HTML is, dat er ENORM VEEL bestandjes worden gegenereerd, en dat deze bestanden ook naar SD-kaart gekopieerd moeten worden, wat bij mij ongeveer een uurtje duurt... :huh:

  10. Het rare is dat wanneer ik de macro start, dat deze netjes begint. Maar wanneer het scherm komt "Fetching State Coordinates for: NLD" dan loopt de rode balk niet op.

     

    Misschien helpt het om opnieuw het landenbestand te downloaden en opnieuw een UPDATE uitvoeren. Mogelijk is je databestand van Nederland corrupt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...