Spring naar bijdragen

chamsin

Leden
  • Aantal bijdragen

    121
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door chamsin

  1. Als gadget-liefhebber ben ik altijd op zoek naar nieuw elektronisch 'speelgoed'. Zo ook in april 2003 toen ik al wat verdiept was in GPS apparaten in het algemeen. Mijn toenmalige vriendin en ik wilden wat meer gaan lopen en in de zoektocht naar informatie over GPS kwam ik natuurlijk ook regelmatig het woord geocaching tegen. In de US en NL. De Nederlandse community was al flink gevormd, maar wel licht verdeeld. ;-)

     

    Maar goed: 1 + 1 = 3!

    Direct daarop heel goed rondgekeken en een GPS (Magellan Sportrak Map) gekocht.

    Het grote voordeel voor mij dat we niet zomaar een stuk gingen lopen, maar meteen een doel hadden. We hebben er niet heel veel gedaan, zeg maar heel weinig, vergeleken met hele horden anderen, maar van de caches die we gedaan hebben, hebben we erg genoten, vooral die van Prof. Lupardi. Gelukkig zijn er nog Lupardi's in de lucht die ik nog niet gedaan heb. :-D

    Verder in Griekenland, Israël en omliggende landen gezocht en soms gevonden. ;-)

    In Griekenland echt een uur in de brandende zon in stijgende lijn gelopen om erachter te komen dat de cache er - ook na hint - echt niet meer was. "oh ja, dat had ik even moet zetten, dat hij blijkbaar verdwenen is" was de reactie.

     

    Inmiddels een Magellan Sportrak Color in een la en een Magellan eXplorist 600 (+iPhone voor papierloos) in gebruik. Ik ga het weer een beetje - maar heel voorzichtig - oppakken, gemotiveerd door een door Ma-Bu geplaatste Letterbox op mijn werk. ;-)

  2. Ik ben al een tijdje niet meer aan het cachen geweest en niet op het forum geweest, maar dit is een heel oude en bekende discussie. :crybaby:

     

    Ik snap je frustratie, maar denk dat je die helemaal los moet laten. Dat klinkt zweverig, maar dat valt mee.

    Het maken van die cache doe je omdat je dat leuk vindt. Het denkproces, het uitvoeren. Je maakt het ook om anderen er een plezier mee te doen. Daar zijn er natuurlijk een heleboel van. En dan heb je een handvol zieligen die structureel door 'valsspelen' hun finds menen op te moeten krikken. Laat die lekker! Blijkbaar een gebrek aan 'eergevoel'.

     

    Net als eerdere posters ben ik ook niet heiliger dan de paus, dus zeg niet dat ik het nooit zal doen. Maar de basis zal wel voor mij wel altijd zijn dat ik het eerst zelf wil proberen en dan heeeeuuuul eventueel misschien een beetje mee zal liften.

     

    Maar ja, dat ben ik...

     

    Hoop dat je lekker doorgaat met mooie en/of leuke (event)caches te maken!

     

    Ed

  3. Dat is voor het eerst dat Correct goedkoop is! Bedankt!

     

    Dat is natuurlijk niet helemaal waar, maar inderdaad niet altijd...

    Ik heb mijn Magellan Sportrak Map indertijd daar gekocht en net als met wat andere dingen waren ze bij Correct echt de goedkoopste.

    Vroeger had Correct daarbij ook een goede naam wat betreft service, maar daar zou ik nu niet al te hard meer op rekenen (maar daar ben ik bij Bever - met andere producten, want gps-en bizar duur, dus kijk niet eens meer, ook niet erg tevreden over)

  4. Ik ben op zoek naar een kaartje met caches die op Zakynthos liggen.

     

    Ik ben een paar geleden op Zakynthos geweest met Lief. Daar waren op dat moment maar 1 of twee caches, waarvan we er 1 (GCGXEQ - geachiveerd na ons) gezocht hebben en niet gevonden, na een enorme tijd lopen in de hitte. We waren ernstig teleurgesteld! ;-)

     

    Maar er zijn er inmiddels weer bijgekomen, zie ik! Gaaf! Geniet ervan! Zakynthos is - als je op de juiste plek zit, ver weg van Engelsen en Skandinaviers - een heel leuk eiland.

     

    Als je het volgende stukje in Google Earth invult: 37.859880, 20.625950,

    dan krijg je - als je die overlay met caches (hier - geladen hebt - de caches te zien.

  5. Ik ben benieuwd of er een navigatieprogrammaatje voor PDA's bestaat waarbij je naast een pijl en/of een kaart ook eenvoudig de gegevens van de cache (tekst met opdrachten en foto's) oproepbaar zijn. E

     

    Al eerder was er een kleine discussie over software op PDA. De beginvraag daarbij was welk OS heeeft het? Palm of PocketPC/PocketWindows/PPC?

     

    De ontwikkelaar van Cachemate + CacheNav (www.smittyware.com) heeft sinds een paar weken een pocketpc-versie van de software die ik op mijn Palm gebruik.

    Ik ben zeer tevreden over deze combi...

  6. Als (long time) gebruiker van CacheMate voor de Palm, vond ik het - voor mijn medecachers - leuk om te zien dat er nu ook een pocketpc (ppc) versie gemaakt is.

    Kijk er eens naar.

     

    Als ie naar je zin is, hoef je het voor de kosten niet te laten: $8

    De maker is regelmatig met (gratis) nieuwe updates gekomen voor de Palm, dus mag aannemen dat ie dit voor de ppc ook gaat volhouden.

     

    CacheMate voor ppc

  7. EasyGPS is met een nieuwe versie gekomen die naast de coordinaat informatie ook een kaart kan tonen.

     

    --snip--

     

    Wat een magere reacties. ;-) Ik gebruik EasyGPS al sinds ik aan gc doe en ben daar nog steeds zeer tevreden over. Lekker compact en snel programma voor het overzetten van waypoints naar gps... Had ook net vandaag de nieuwe versie ontdekt. Check det!! :blush:

     

    Was CacheMaps een beetje uit het oog verloren, maar zal deze ook weer eens installeren, BB. Thanx!

  8. Ik ben vel tegen het gebruik van microsoft software, dus ik doe nog liever moeilijk met een palm :thumbup:

    Maar aangezien je ook gebruik heb gemaakt van een palm/ppc, wat is nou handiger, mapsonic, en dan te navigeren met de kaart? of met Cetus en een compas? (laatstgenoemde geeft natuurlijk wel meer het speurdersgevoel)

     

    HEAR HEAR!! :yes:

     

    Ik maak op mijn Tungsten 3 gebruik van CacheMate en CacheNav (www.smittyware.com - $8), CetusGPS en cotoGPS. De laatste twee eigenlijk voor de lol.

    De combi CacheMate en CacheNav in naar mijn idee ideaal. Je zorgt voor een .LOC of een GPX (premium)-bestand en haalt deze door een bijgeleverd conversie progje heen. KLAAR! De volledige beschrijving, incl zelf te bepalen aantal laatste logs altijd bij je.

    Cache uitgekozen? Stuur dan de info met 1 knop naar CacheNav en je kunt onderweg

    Wil je meer weten stuur me dan even een PM, maar met CacheMate ben je mooi op weg, denk ik...

  9. Hoe kom ik er snel achter dat er in een bepaald gebied een nieuwe cache is geplaatst?

     

    Ik ontvang de wekelijkse "100 mijl rondom je huis" cache-notificatie via geocaching.com (da's HEEL veel gebied in zo'n dichtbecached land als Nederland!) maar als ik dan meteen de cache-logs bekijk hebben vaak al meerdere mensen zo'n nieuwe cache gevonden.

     

    Hebben zij andere informatie-bronnen die ik niet heb...?

     

    BFM

     

    Ik denk het... Wanneer je het jezelf makkelijk wilt maken, moet je Premium Member worden van gc.com. Heb ik ook net verleden maand gedaan.

    "HANDIG!!" :thumbup:

  10. Tijdens de Golfoorlog in 1991 zijn er een aantal mensen zwaar in de problemen gekomen (lees; verdwaald) omdat het GPS signaal plotseling niet meer te ontvangen was. Onder andere Parijs-dakar-motorrijders heb ik gehoord. Er gaan zelfs verhalen dat er toen hierdoor mensen zijn omgekomen, maar dat kan een broodje aap zijn. Het is in ieder geval een goede les om NOOIT blind op GPS te vertrouwen. Een kaart, een kompas en voor de die-hard een sextant hebben zo hun beperkingen, maar je bent in ieder geval niet meer afhankelijk van Bush & co.!

     

    Omdat de Amerikanen vreselijk veel geld verdienen aan de verkoop van de chips die in gps ontvangers zitten kunnen ze het nu niet meer maken om het signaal helemaal uit te zetten. Daarom de SA (selective availability). Die hebben ze in 2000 van het standaard signaal verwijderd, maar kunnen ze zo weer terugzetten. Alleen militaire ontvangers kunnen gevoerd worden met een cryptosleutel om dat er weer uit te halen.

     

    VPTeam

     

    -De enige waarheid in navigatie is dat je altijd zeker weet dat de positie waar je denkt dat je bent, de enige plek is waar je gegarandeerd niet bent-

     

    Om die reden - het aan/uit kunnen zetten door de US - heeft de EU besloten een eigen systeem de lucht in te schieten, Galileo. Zover ik weet vooral gericht op civiel/commercieel gebruik...

  11. Tja, wat kan ik zeggen. Niet dus. Kijk maar eens goed naar de kaart. Zie jij een fietspad naastr de autoweg bij straten in je buurt? Ik niet, en hier in amsterdam liggen toch genoeg voorbeelden.

     

    Wat er naar mijn idee nodig is 1) een kaart met karre-, fiets- en looppad en autowegen en daarnaast software die daar over kan navigeren.

    Die combi maakt een een *nagivatie* programma tot wat het is. Kan het mis hebben?! :beerchug:

     

    ik begrijp wel wat je wilt, dat zijn allemaal geocachers wensen. Maar TomTom is software dat niet voor geocachers is gemaakt maar voor iedereen die wil ...... navigeren van adres naar adres.

    Aangezen Paulus de Boskabouter geen vaste woon en verblijfplaats heeft, anders dan het grote bos, dus geen adres,  Kun je ook niet naar Paulus zijn huis navigeren. Wat dus betekent dat TomTom je zo dicht mogelijk dropt in de buurt van de vermoedelijke verblijfplaats van Paulus en dat je het verder toch maar even op je zelf moet doen.

     

     

     

    TT stuurt je naar het dichtste punt dat via de (auto)weg bereikbaar is. Vandaaruit zul je het met een losse GPS of dezelfde PDA met GPS software moeten doen.

    Ik ga voor het grove werk ("ongeveer daar") inderdaad met TT op stap en stap daarna over op de Sportrak Color.

    Moet dus wel zorgen dat op de verschillende apparaten dezelfde gegevens aanwezig zijn. (ov2 voor TT, geconverteerde gpx van gc.com voor CacheMate (Palm) en de door EasyGPS naar de Magellan gestuurde GPX info.

    Gaat prima...

  12. Da's wel handig voor mijn nieuwe uitvinding: Een 40mm PVC buis met een schroefdop. (In totaal zo'n10-20 cm lang.) Daar kan een potlood+ logboek+ TB in (Laatste heb ik vrijdag gezien.), en is ook nog makkelijk te verstoppen ook.  :blush:

     

    Groetjes Q :dribble:

    Nou, Chemie gisteren gevonden... Mooie buis!!! Goeie vondst!!!

    Maar ik hoop inderdaad geen Am. toestanden hier... (laat ze maar weg blijven!!)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...