Spring naar bijdragen

Lein

Leden
 • Aantal bijdragen

  117
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Lein

 1. In een poel met stilstaand water in de Noord-Hollandse duinen zagen we een hele hoop met blaadjes ingekapselde poppen, die volop bewogen door het insect (?) wat erin zat. Iemand enig idee wat we zagen?

   

  d97879da-52a6-421f-8cb1-596a645f48d9.jpg

 2. Kan iemand mij uitleggen waarom van de ene op de andere dag (zonder veranderingen) mijn gsak database geen halve sterren meer toont van de dif. en terrainwaarden?

  En nog liever, hoe krijg ik dat weer goed?

 3. Een hele poos geleden heb ik mijn database opgeschoond. Waarschijnlijk heb ik daarbij ook logjes van onze eigen geplaatste caches verwijderd. Nu probeer ik al deze logjes (vanaf 2004) weer in gsak terug te krijgen voor de juiste statistieken, maar dit lukt niet. Het laden van een nieuwe PQ en een individuele gpx file heb ik al geprobeerd maar het aantal logs blijft te laag. Of is het zo dat logs van voor de tijd dat ik met PQ's aan de gang ging zowiezo niet meekomen? Kent iemand dit probleem en heeft iemand misschien een oplossing?

 4. Weet iemand wat dit is?

   

   

  eae7d15d-2798-4c9c-a1d7-b8762a88b94d.jpg

   

   

   

  We dachten zelf dat het misschien een soort geurblok is omdat het zich naast een (illegale?) zwijnen voederplaats bevindt. Het zit hoog in een boom, dus dieren kunnen er vanaf de grond niet bij.

   

  Het betreft deze cache.

 5. En één van Piet (met een knipoog):

   

   

  GC18CJ3

   

  Thursday, January 17, 2008

  Lein found Welsums product

   

  STF.

  Die grap van Welsum is slecht voor je nachtrust. Lein kwam er niet uit, ik zag het brood er niet in. Ik heb dan de rust om te denken ‘deze is voor iemand anders’. Zo niet Lein. Lein verandert dan in een soort Jack Russel pup. Goden worden aangeroepen, bedevaarten georganiseerd, google wordt roodheet gegoogled, excel raakt overspannen van de toetsaanslagen. Bladen worden volgekalkt na werktijd..... alles zonder resultaat natuurlijk.

   

  Totdat de bevrijdende ‘er is een nieuwe hint bijgekomen’ door de kamer knalt en er bijna leesfouten op onze software raid5 10-schijfs 2.2T backup array optreden. Dat was zwaar na negenen en ik zag de bui hangen. Na een laatste vraagteken bij haar te hebben weggenomen door mijn iets exactere achtergrond krijgt het toetsenbord er stevig van langs. Er wordt gecut en gepaste. Soms vliegen woorden door de kamer die ernstig lijken, maar geheel iets anders betekenen dan het eerste woord. De bisschop zou er het schaamrood van op de kaken krijgen bij de gedachte alleen. Er wordt geturfd en geschreven en ik denk aan mijn nachtrust waarvan het begin nu uitgesteld lijkt te gaan worden. Ik hoop op een vastloper maar plots raakt een wervelwind, na een ruiten rammelende juich, de kapstok en staat een geheel aangeklede Lein met bergschoenen, gps, zak-en hoofdlampen, pennen, rekenmachines en een muts ongeduldig te wachten op het moment dat een Peugeot met piepende banden weg gaat scheuren. Het zijn geen vragende maar meer commanderende blikken die mijn ogen raken en ik voel dat woorden die het moment dat we vertrekken kunnen uitstellen haar niet meer kunnen bereiken.

  Ik krijg mijn jas aangetrokken met een rot-snelheid als ware ik een kleuter, en krijg de assignment om haar asap, nee sneller, naar een coördinaat te racen. Er ligt zilver te wachten op haar en dat is meer dan genoeg om hier en daar wat borden met cijfers te negeren.

   

  Sneller dan verwacht komen we daar aan en in no-time wordt een cache opgediept. De adrenaline rush neemt langzaam af en we aanvaarden de terugtocht via een omweg om op de juiste plaats nog even een andere geocacher met behulp van toetersignalen uit zijn eerste slaap te rammelen. Dat zal ‘m leren... ik niet op tijd slapen.. dan zij ook niet !

   

  Piet van Lein

 6. GCHWMH

   

  Thursday, April 05, 2007

  Lein found Spring (Unknown Cache)

   

  Op de top van de heuvel, kijk ik uit over mijn wereld. Gedachten dwalen, in tere lentestralen. De stilte van natuurpracht, hoorbaar diep in mij. Zon, schitterend in bewogen water. Om mij heen, opgaand los van tijd. Ik droom over de lente, als schoonheid pril geplukt. Lente, als fijn rijpend geluk. Lente is méér, zinnen prikkelend. Lente is, wanneer het groen mild is. Lente is, wanneer de hommels zoemen. Lente is, wanneer het bloemen brengt en hoop. Lente is, wanneer libellen zweven in ochtendrood. Lente is, wanneer vogels zingen en de prunus pronkt. Lente is, wanneer zon als sieraad schijnt. Lente is sterk, durf te voelen. Lente is, het gevoel van mij.

   

  Dank,

   

  Lein

   

  142b3fd6-e149-499d-a657-5289c2dae85a.jpg

 7. In 2006 of 2007 is er ooit eens een competitie geweest voor het schrijven van een mooie log. Ik kan me herinneren dat er destijds niet veel animo voor was. Er waren in ieder geval niet veel postjes in dat betreffende draadje. Ik kan helaas het draadje niet terugvinden. Iemand anders misschien?

×
×
 • Nieuwe aanmaken...