Spring naar bijdragen

Klassement

Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 19-01-20 in alle secties tonen

 1. Precies, mijn hengel van €5.- is 7 meter en als het nog hoger moet dan wordt de hengel toch onbestuurbaar. Alle caches waar je een helikopter of een duikboot voor nodig hebt laat ik ook met alle plezier voor degenen die daar plezier in hebben. Ik ga echt niet met klimtools op stap om een cache uit een veel te hoge boom te halen. Er liggen nog genoeg andere.
  3 punten
 2. Vind ik opmerkelijk, maar er kan wel verschil zijn in omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan caches die op het terrein van instellingen voor (geestelijke) gezondheid liggen en waarvan die terreinen dicht zijn voor bezoek. Of wanneer je in een risicogebied woont/een cache hebt liggen. Of wanneer je een cache in je tuin hebt liggen. Ik denk dat het anders kan zijn dan caches die in de vrije natuur liggen en/of wat oudere caches of multies die niet zo vaak bezocht worden. Iedereen over één kam scheren is in deze situatie lastig, denk ik.
  3 punten
 3. Nederland is door het Corona virus in een crisis beland, de NOS maakt vandaag bekend dat er tot nu toe 1339 mensen aan het virus overleden zijn en veel ziekenhuizen liggen bomvol met zieke mensen. Thuis blijven mits ... is de opdracht van de regering. Geocachen is maar een hobby, van een handje vol mensen, waar hebben we het over. Er zijn nu toch veel belangrijkere zaken om je druk over te maken.
  3 punten
 4. Op een forum wil je geen puzzels bespreken, omdat die via een zoekmachine (Google, Bing) eenvoudig teruggevonden kunnen worden. Dan kan iedereen dus met simpel zoeken zien hoe de puzzel opgelost moet worden. Uiteraard is de CO de eerste om het aan te vragen, maar soms reageren die niet. In dat geval kun je medegeocachers om hulp vragen via bv een event (erg lastig in deze tijd) of de geo-chat (https://www.geocaching.nl/geocaching-nl/quick-chat/ ). Alles wat daar 'gezegd wordt verdwijnt waardoor dat niet meer teruggevonden wordt door de zoekmachines.
  2 punten
 5. Ik heb zelf een mooie Caperlan hengel gekocht voor 17 euro: TELESCOPISCHE HENGEL VOOR STATISCH VISSEN LAKESIDE-1 TRAVEL 600 6 METER In de reviews is te zien dat deze heel veel gebruikt wordt door geocachers. De verkoper in de winkel (fervent sportvisser die mij zou adviseren) was erg teleurgesteld toen ik het doel van de hengel vertelde.
  2 punten
 6. Hé PeeTee, Kan ik jou en je drone komende zomer een paar dagen inhuren? Zie hier. Misschien, gezien de grote van deze drone, kan die van jouw e.e.a. in een middag wel oplossen .
  2 punten
 7. Werd getipt over dit draadje. Via mijn profielpagina kun je een berichtje naar mij sturen per mail met de vraag over je cache; https://www.geocaching.com/p/default.aspx?u=westpointer
  2 punten
 8. Zo, dat was dat. De keel is schor, maar dat is nu niet het grootste probleem. Nu eerst even langs de 'ramenboer', want.... Wat je allemaal al niet doet voor een cadeau
  2 punten
 9. Ondertussen via de chat het probleem opgelost: De iPhone app blijkt het een en ander in zijn cache te bewaren, en daar werd dus de oude pagina getoond. Na het verwijderen en herinstalleren van de app was ook daar het plaatje verdwenen.
  2 punten
 10. Blijkbaar was het een interessante aanbieding want het is over naar een andere eigenaar. Binnekort nieuwe geocaches
  2 punten
 11. Het apparaat is inmiddels verkocht. We wensen er de nieuwe eigenaren veel plezier mee!
  2 punten
 12. Prima opgelost, nemen we een wijntje op met pinda's. [ vanavond ] Groetjes van Appie uit Delft.
  2 punten
 13. In 2011 was in Nederland GeoGuy de enige reviewer (nadat Kruimeldief, nogal abrupt was vertrokken). Hij heeft toen aan Frofoot1 uit Vlaanderen verzocht om samen te werken en dat is gebeurd. In 2013 waren er zowel in Nederland als in Vlaanderen reviewers genoeg om die samenwerking (weer) te splitsen. Het huidige vertrek van de reviewers uit Vlaanderen is het gevolg van interne aangelegenheden. Voor zover mij bekend hebben de geocachers uit Vlaanderen hier weinig/niets mee te maken. Reviewers hebben over het algemeen tamelijk veel last van boze geocachers,
  2 punten
 14. Met GCC - GeoCache Calculator heb je wel een boel mogelijkheden. Geen idee of die er voor iOS is.
  2 punten
 15. Ja, dat staat al op m'n planning. Ook interessant om te weten: Nederlanders hebben rond 22.56 uur de gelegenheid om de capsule letterlijk als een stip aan de horizon te zien. Astronauten Bob Behnken en Doug Hurley bevinden zich dan boven het noorden van Frankrijk. Bron Via de onderstaande links veel meer informatie ( o.a. NasaTV dat vaak de hele dag uitzend ). SpaceX NASA On your computer or phone, 24/7: NASA Live NASA's YouTube channel NASA App for iOS NASA App for Android Social media platforms for specific programs (may require you to create an acco
  2 punten
 16. Dat verdient een bloemetje! Voor Peetee en alle vrijwilligers, die ik niet bij naam ken, een hartelijk dank je wel.
  2 punten
 17. Ik heb het nestkastjes event Heusden 2020 georganiseerd en daarna een persbericht geschreven dat op verschillende sites is gepubliceerd. Ik dacht: ik zet het even op het geocaching forum, maar iemand is mij al voor geweest. Het was een super geslaagd event met allemaal enthousiaste deelnemers die aangaven dat ze volgend jaar graag weer mee willen doen. Ik hoop dat andere geocachers geïnspireerd worden om ook zoiets te organiseren, want geocaching en processierupsen zijn een zeer slechte combinatie. Daarnaast denk ik dat het goed is als er regelmatig positieve publiciteit is over geoc
  2 punten
 18. Om jullie de moeite te besparen heb ik het gedaan. Opvallend plus punt: Hij weet, en erkent dat geocaching afhankelijk is van vrijwilligers (i.t.t. de bobo's van de FIFA en het IOC) Hij is ook erg enthousiast over de adventure labs, die volgens hem ontstaan zijn omdat hij bij een event was waar caches waren voor een avond. Spul in het bos dat het geen drie maanden volhoud. Dat was erg leuk, maar hij vond het jammer dat hij er geen puntje voor kreeg. Ik vraag me dan af waarom dat de eventcaches dan verboden gemaakt zijn en wat het overtikken van een naam op een standbeeld of zo heeft
  2 punten
 19. Geocaching.COM heeft hun WherIgo app voor iOS ( Apple ) aangepast: Wherigo® iOS app. " A new Wherigo® iOS app is now available in the App Store. The updates to the app required submitting a new application to the store. If you have the previous Wherigo® iOS app, you will need to download this new application to receive future updates. Updates included migrating to the new Geocaching API, along with improved search functionality. " Een volledige Google vertaling.
  1 punt
 20. https://www.geocaching.com/help/index.php?pg=kb.chapter&id=97&pgid=59 6.7. Add images to your cache page
  1 punt
 21. Ha, mooi hoe je de taal toch zo verschillend kunt opvatten Het snelle draaien en flitsen hoeft van mij ook niet zo, daar kan ik soms zelfs niet zo goed tegen in spotjes of videoclips. De film in je linkje vind ik wel mooi, maar de snellere stukjes, zoals die versnellingen met de boot zijn voor mij niet nodig. Dan zijn de bootjes in jouw filmpje prettiger om naar te kijken.
  1 punt
 22. 12 meter hoog? Zijn dat dan geen klimcaches? Overigens, maar dat is geheel Off-Topic en persoonlijk: alleen voor een trailtje met wat hogere caches ( tot 3-4 m. ) wil ik extra 'tools' meenemen, hoger laat ik gewoon hangen. Ook enkele caches die hoger zijn opgehangen dan 2,5 meter, laat ik lekker hangen.
  1 punt
 23. Maar ... een mooie tekst / uitleg waarom je een vogelhuisje op die plek hebt aangebracht (m.a.w. waarom je dit wil laten zien) voegt veel toe. (óf iedereen dat leest is wat anders)
  1 punt
 24. "...Grapperhaus tegen kerken: maximaal 30 mensen in de kerk en niet zingen..." Bron Dus dat is duidelijk. Natuurlijk zijn er altijd situaties te bedenken die in de wet niet beschreven zijn en dus in een grijs gebied vallen. Er is altijd wel iemand te vinden, voor wie de wet geen duidelijk antwoord of juiste 2 verschillende antwoorden geeft. In het geval van Geocaching, is het veel eenvoudiger om je af te vragen "...wil ik wel naar dat ...... ?". Het is tenslotte een hobby en dus niet van levensbelang. Corona blijkt steeds gevaarlijker te zijn, niet alleen tijdens de ziekte, maar oo
  1 punt
 25. De richtlijnen van de RIVM zijn: Binnen: maximaal 4 personen Buiten: maximaal 40 personen Dit is na te lezen op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven. Onder het kopje Maatregelen voor buiten en Regels die buiten gelden staat: "Sinds 29 september 2020 18:00 uur geldt voor alle buitenruimtes waar geen continue doorstroming van mensen is dat er maximaal 40 mensen bijeen mogen komen. Dit is inclusief kinderen en exclusief personeel." Events zijn dus gewoon toegestaan z
  1 punt
 26. Misschien moet je er aan wennen, maar persoonlijk vind ik geocachen met een smartfone een ramp. Waarom dan wel? De reeds eerder genoemde bezwaren, onnauwkeurig en zo leeg Scherm vals steeds weg, laat je het aanstaan is helemaal zo leeg. Het kompas is een giller, alleen doordat de afstand terugloopt kun je zien dat je in de buurt komt. Met lab-caches gebruik ik de smartfone wel, maar zelfs dan maak ik meestal een projectie met de GPS om dan pas later de telefoon weer te gebruiken bij het antwoorden op de vraag.
  1 punt
 27. Misschien heb je ter inspiratie iets aan deze al lang geleden gearchiveerde cache: https://coord.info/GC1E2QE NB. Je mag niet echt als eis stellen dat mensen een zak met vuil inleveren.
  1 punt
 28. Zo, dat is serieus geld! Jammer eigenlijk, want zo blijft het wel de moeite waard om aanvallen uit te blijven voeren.
  1 punt
 29. Geocaching.COM heeft een aanpassing gedaan op hun website: Bulk add GC codes to Lists. " With our latest release, we’ve made an improvement on the List Hub. You can now bulk add GC codes to a List. 1 Visit any of your own List Details pages and select the icon to add to your List. 2 Select “Add bulk GC codes” 3 Paste or type GC codes into the modal, separated by a comma. You may add up to 1000 geocaches per List. " Een volledige Google vertaling.
  1 punt
 30. Er lijken een aantal zaken weer te werken dus langzaam zal alles weer gaan werken (hoop ik). Zie ook de status pagina van Garmin connect
  1 punt
 31. Dat zou ik ook wel willen, maar ik heb dat niet goed geregeld (moet altijd zelf roepen)
  1 punt
 32. "...De Week van de Teek wordt jaarlijks georganiseerd door landelijke samenwerkende organisaties. Of u nu werkt in het groen of graag recreëert in de natuur, het is goed om meer te weten over de risico’s en het voorkomen van tekenbeten..." Bron. De TekenRadar.nl. En natuurlijk is er ook een app voor: NOS.nl.
  1 punt
 33. Kaartresultaten worden opgeslagen in het cachegeheugen (een computerterm die niets met geocachen te maken heeft) en hergebruikt. Je moet de app dus even 'dwingen' de data opnieuw op te vragen. Even in een ander gebied caches opvragen en dan weer terug helpt meestal wel. Ook het filter aanpassen en weer terugzetten is een optie.
  1 punt
 34. Het lijkt wel ongelimiteerd. Heb het eens geprobeerd er kunnen miljoenen tekens in een log
  1 punt
 35. Update: Gisteren kreeg ik een e-mail van Geocaching HQ met de volgende inhoud: Hello troefboer- Thank you for contacting Geocaching HQ. We believe we've fixed this issue. Please download the next update and if the problem remains please contact me. Best regards, Het leek dus in de app te zitten. Nu maar wachten tot de update ook naar Nederland is uitgerold. Als het weer werkt laat ik het weten
  1 punt
 36. Zaterdag volgt een nieuwe poging, om 21.22 uur Nederlandse tijd. Als dan alles goed gaat, is dat een historisch moment voor de Amerikaanse ruimtevaart en een mijlpaal voor SpaceX, BRON.
  1 punt
 37. Misschien is het weer een saaie bedoeling bij ons: maar ik 'doe' de gps zaken, mijn vrouw de administratie. Een tradi vindt ik alleen wel , maar bij een multi moeten we samen de cache vinden . Ps. ik ga nooit alleen geocachen.
  1 punt
 38. Ik laad de PQ's ( ik heb er standaard maar 4 ) gewoon rechtstreeks op de GPS. GSAK heb ik er wel bij, maar meer als extra 'speeltje'. Ik plan de volgorde van caches altijd gewoon op "Browse Map" en schrijf de GC-codes in volgorde op een papiertje. En ach, iets omrijden is toch niet erg? Wilt u beslist niet omrijden, dan vanaf een gevonden cache de gps in auto-navigatie ( met de juiste kaart ) zetten en die laat dan de kortste route naar de volgende cache zien. Daarna de gps terugzetten naar b.v. "Geocaching" ( met Topo kaart ) en daarna vooral niet te veel op dat ding kijken. Dan mist u all
  1 punt
 39. Dat zou mij niets verbazen . Dat is dan ook de reden dat het altijd fout gaat . Persoonlijk heb ik liever WYSIWYG, dat geeft een veel beter resultaat . Sorry Harrie, ik kon het niet laten .
  1 punt
 40. Als ik me goed herinner was je in het recente verleden bezig om een cache te plaatsen. Als je eens de daad bij het woord voegt en er eens je schouders onder zet. De smoes 'Er is geen ruimte' trappen we natuurlijk niet meer in. Er is nog altijd Opencaching waar nog ruimte genoeg is En natuurlijk zal ik hem in eigen persoon keuren
  1 punt
 41. Super Peetee. Hij doet het weer dankzij je tip. Kunnen we weer lekker op zoek naar mooie caches. Nogmaals dank.
  1 punt
 42. Bestaande caches krijgen gedoseerd bezoek, maar nieuwe caches trekken grote groepen mensen aan. Zeker nu alles dicht is en iedereen meer tijd heeft. Hanteer dan maar eens de 1,5 meter regel. Trouwens, nu het publiceren van nieuwe caches een tijdje stil ligt kunnen mensen de tijd nemen om eens serieus aan hun potentiële nieuwe caches te werken en er iets mooiers van te maken dan de zoveelste petling-achter-een-boom. Ik ben mij in deze periode van cache-loosheid bijvoorbeeld eens flink gaan verdiepen in het programma Urwhigo, en meerdere Wherigo caches aan het maken die meer zijn dan slec
  1 punt
 43. Bericht op 21 maart: Beste Geocaching Community,Ongetwijfeld volgen jullie het nieuws betreffende de ontwikkelingen van het Coronavirus.Het huidige advies van onze regering: Kom niet bij elkaar in grote groepen en houdt 1,5 meter afstand tot elkaar.Verspreiding van het virus zorgt ervoor dat we onze kwetsbaren en zorgverleners in moeilijke situaties brengen en de zorgdruk in heel Nederland vergroten. Het gaat erom dat er geen mensen doodgaan omdat jij je dagelijkse bezigheden en sociale contact belangrijker vond. Daar wringt de schoen…. het er op uit gaan in kleine groep om te gaan geocachen d
  1 punt
 44. Dan krijgt u van mij nog een extra hint voor deze cache: de medewerkers bij het gemaal weten ( wisten vorig jaar ) het juiste antwoord niet. Google en u zal vinden.
  1 punt
 45. Nu twee dagen later een update: thuis werkt de printer weer gewoon zonder daadwerkelijke aanpassing bij ouders bleek de zwarte inktcartridge leeg. Na vervanging geen probleem (al had ik inmiddels de printer zelfs opnieuw geinstalleerd) Het zal wel een bijzondere samenloop van omstandigheden zijn geweest.
  1 punt
 46. Niet dat ik er één voor u heb, maar gezien de leeftijd van de Oregon 450 ( medio 2010 uitgebracht ): wilt u een 100% werkend exemplaar of zoekt u één voor de onderdelen?
  1 punt
 47. Volgens mij kan bij GC.Com iedereen iedereen mailen. Ongeacht of iemand nu wel of niet PM lid is. Zodra u de/een naam ( van de CO ) weet, kan u hem/haar mailen. Ik kan nu even niet e.e.a voor u controleren, maar U kan natuurlijk altijd de GC-code en tb via mail sturen, zodat ik morgen even op de cache pagina kan checken of de TB nog in de lijst staat en/of dat er in de logs vermeld wordt dat de tb mist. Mocht de CO niet in staat zijn om te controleren of uw tb aanwezig is, dan zou u zelf via een link ( moet ik morgen even checken ) een 'note' kunnen plaatsen met de vraag of iemand v
  1 punt
Dit klassement is ingesteld op Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...