Spring naar bijdragen

Klassement

Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 27-09-20 in alle secties tonen

 1. Wij zijn verslaafd aan deze hobby vanaf 2007, maar helaas lijkt het me dat er best veel is veranderd in de periode tot op heden. Enkele voorbeelden: * steeds meer volstrekt oninteressante caches * slordige logrolletjes of slordig je naam erin gekalkt * een beetje fatsoenlijke log schrijven is vaak al teveel moeite en dan zie je staan "gevonden of TFTC" * geocoins of leuke TB's worden te vaak niet meer herplaatst en verdwijnen * caches waar je veel tijd aan hebt besteed en kosten voor hebt gemaakt worden slordig behandeld of vernield * favorieten punten die niet worden gegeven voor aparte en mooi gemaakte caches door cachers met veel gevonden caches, terwijl dit voor de CO juist zo leuk is * caches loggen waar je nog nooit in de buurt ben geweest Zo maar een niet volledige opsomming, die wellicht aardig weergeeft hoe sommigen met de spullen van anderen en deze hobby omgaan. Toch beleven we nog steeds veel plezier in het geocachen en het plaatsen van een cache al gaan we wel selectiever om met de cache die we willen bezoeken.
  4 punten
 2. Precies, mijn hengel van €5.- is 7 meter en als het nog hoger moet dan wordt de hengel toch onbestuurbaar. Alle caches waar je een helikopter of een duikboot voor nodig hebt laat ik ook met alle plezier voor degenen die daar plezier in hebben. Ik ga echt niet met klimtools op stap om een cache uit een veel te hoge boom te halen. Er liggen nog genoeg andere.
  3 punten
 3. Van jou had ik meer deze reactie verwacht .
  2 punten
 4. Vanmorgen, voordat de winkels opengingen en het nog niet zo druk was in de stad, zijn we eens gaan kijken of we de cache konden vinden. We wonen in de buurt en kennen veel punten al eens bezocht, maar het was de moeite waard om de geschiedenis van Philips en de betekenis van de industrie voor de stad te volgen. Ook om te zien hoe veel oude gebouwen een nieuwe functie gekregen hebben. De informatie uit de listing was ook van toegevoegde waarde. En als kers op de taart een mooi gemaakte cache, in het centrum van de stad, die je ook kunt loggen als het wat drukker is.
  2 punten
 5. Tja, onderhoud hoort erbij (al lijken velen dat te vergeten). Heel Nederland is ook niet de bedoeling (staat ook iets over in de richtlijnen). Dat caches c.q. logrollen gestolen worden is ook zo, al heeft veel te maken met zorgvuldig de tijd nemen om een goede plek te vinden. Verder raad ik elke geocacher aan om niet teveel hooi op de vork te nemen. Beter 1 goede en verzorgde cache dan 10 waardeloze en vieze caches...
  2 punten
 6. Geocaching.COM heeft haar Android Geocaching app aangepast: Geocaching® app for Android updates. " With this release, we have made a significant change to the main navigation model in the Android app. Previously, we stored all navigation elements in the drawer. Now, those same navigation elements are moved front and center, and we introduced a bottom navigation model which provides access to the bottom navigation controls from any view in the app. In the header of the app, we have updated the control to access filters. This control is now presented in two states. The first state, shown immediately below, is displayed when filters are in their default state, and the user has not made any changes or edits to the filters. The second state, shown below, is displayed when the player has made changes to the filters, and serves as a reminder that filters have changed. Additionally, parts of the app are refreshed for a cleaner look, and we made map updates for improved performance. We would also like to call out a technical note. With this release, we are dropping support for Android OS 4.4 (KitKat). Moving forward, new releases are available only for Android OS version 5.0 (Lollypop) and higher. " Een volledige Google vertaling.
  2 punten
 7. https://geocachen.be/10-redenen-om-te-stoppen-met-geocaching/ Heerlijk ironisch geschreven
  2 punten
 8. Belangrijk : "...Met deze release laten we de ondersteuning voor Android OS 4.4 (KitKat) vallen. In de toekomst zijn nieuwe releases alleen beschikbaar voor Android OS-versie 5.0 (Lollypop) en hoger. Hebt u dus een smartphone met Android 4.4, dan niet updaten !!!
  2 punten
 9. Ja, die doet het niet meer ... En inderdaad gaan ze nu direct verder met SN15.
  2 punten
 10. Hoi iedereen, Zal ik mij eerst even voorstellen... Ik ben Jan, ben een jaartje geleden begonnen met deze fantastische hobby (dus heb nog veel te leren) en heb mij onlangs de Garmin GPSMAP 66sr aangekocht. Ik heb een aantal "lijsten" aangemaakt en deze via geocaching.com naar mijn Garmin verzonden. De caches vind ik allemaal terug op het toestel maar ze staan wel allemaal apart, dus niet per lijst. Kan ik via de Garmin filteren op "lijst" en zo ja, hoe doe ik dat? Grtjs J.
  2 punten
 11. Net even opgezocht, het kan dus gewoon met de 66. Zie afbeelding.
  2 punten
 12. Ja de dancing man code: Cache me if you can al eerder ontdekt, maar nooit geprobeerd de "vreemde TB code" te gebruiken. Maar het is gelukt dus allen dank voor de hulp. Wel veel geleerd en gezien van wat daar allemaal zover van huis plaatsvindt.
  2 punten
 13. Ter aanvulling: voor de 66SR is ook een update beschikbaar, nl. 3.30
  2 punten
 14. Als ik kijk hoe druk het nu in de bossen is, zou het mij juist niets verbazen als er nu ook meer mensen actief zijn met geocaching. Of nieuw zijn begonnen.
  2 punten
 15. Ik denk niet dat je kunt zeggen dat er bij Groundspeak niets gepubliceerd werd. Revieuwers hebben niet overal te maken met dezelfde regels en mogelijk ook andere keuzes gemaakt. In verschillende landen, waaronder bijvoorbeeld België en Duitsland, zijn de afgelopen maanden caches uitgekomen. Alleen: als je je aan de regels houdt, kon je niet de grens over om ze te gaan zoeken.
  2 punten
 16. Ik wil niemands idee jatten, maar als niemand het maakt: Misschien zoiets? Het is maar knip/plak werk en moet vast en zeker beter kunnen. Maar ik verwacht, dat copyright hier direct een einde aan maakt. Voorkant ( met de gebruikelijk tekst rondom ) : AchterKant:
  2 punten
 17. Vanmorgen heeft SpaceX weer een Falcon 9 gelanceerd ( Starlink-18 ) met weer 60 satellieten aan boord. De eerste trap ( het onderste deel ) van de raket was 27 dagen geleden ook al gebruikt voor een eerdere lancering. De lancering ging zoals gepland en de eerste trap is daarna weer netjes geland ( T + 00:08:20 ) op het schip 'Of Course I Still Love You'. De hele lancering is weer ( typisch SpaceX ) uitgebreid te zien en voorzien van uitleg. Prachtig om te zien !! De planning is dat morgenvroeg Starlink-17 wordt gelanceerd ! Was het nog geen jaar geleden een unicum, ondertussen is het bijna volkomen normaal. Toch vreemd dat je zo snel aan zoiets went.
  2 punten
 18. Wat zou voor jezelf dan wel meerwaarde om te lezen? Dat zal misschien al een goede indicatie geven wat je wel zou kunnen schrijven, daarnaast moet disrespect van anderen geen reden zijn om hetzelfde gedrag maar te kopiëren. Ik log ook gewoon thuis achter de computer en soms duurt het loggen bij mij langer dan het zoeken naar een cache. Onderweg schrijf ik soms een paar steekwoorden op papier op, zodat ik weet wat er bij welke cache gebeurde want zelfs bij een trail is elke cache toch weer een andere. Daarnaast log ik met het volgende in mijn achterhoofd: Ik log voor mijzelf: Mijn logjes vormen een soort dagboek, dus ik beschrijf waar ik heen gegaan ben, waarom ik voor die locatie heb, of er persoonlijke omstandigheden meespelen. Maar ook weersomstandigheden, toevallige ontmoetingen. Ik log voor de CO: Ligt de cache er nog goed bij? Kloppen de opdrachten nog? Was alles duidelijk? Kloppen de attributen? Wat zou ik zelf anders gedaan hebben? Ik log voor volgende bezoekers: Wat vond ik van de cache? Was hij makkelijk of moeilijk te vinden? Liep ik ergens vast? Ik log voor vrienden: Omdat mijn logs verhalend zijn, zijn er vrienden die het leuk vinden om te lezen waar ik geweest ben en wat ik beleefd heb. Vaak voorzien van de nodige dosis zelfspot, dat ik met mijn korte broek in de brandnetels sta of dat ik voor de zoveelste keer uit ben gegeleden omdat het dijkje net iets te glad was. Ik log voor mijn administratie: Yes een smiley... niet meer om te zien welke caches
  2 punten
 19. Heel veel nacht caches hebben we niet gedaan, maar deze was wel de beste: Operation Night Thunder Ps. de log is echt geschreven in 2014
  2 punten
 20. Op een forum wil je geen puzzels bespreken, omdat die via een zoekmachine (Google, Bing) eenvoudig teruggevonden kunnen worden. Dan kan iedereen dus met simpel zoeken zien hoe de puzzel opgelost moet worden. Uiteraard is de CO de eerste om het aan te vragen, maar soms reageren die niet. In dat geval kun je medegeocachers om hulp vragen via bv een event (erg lastig in deze tijd) of de geo-chat (https://www.geocaching.nl/geocaching-nl/quick-chat/ ). Alles wat daar 'gezegd wordt verdwijnt waardoor dat niet meer teruggevonden wordt door de zoekmachines.
  2 punten
 21. Ik heb zelf een mooie Caperlan hengel gekocht voor 17 euro: TELESCOPISCHE HENGEL VOOR STATISCH VISSEN LAKESIDE-1 TRAVEL 600 6 METER In de reviews is te zien dat deze heel veel gebruikt wordt door geocachers. De verkoper in de winkel (fervent sportvisser die mij zou adviseren) was erg teleurgesteld toen ik het doel van de hengel vertelde.
  2 punten
 22. Hé PeeTee, Kan ik jou en je drone komende zomer een paar dagen inhuren? Zie hier. Misschien, gezien de grote van deze drone, kan die van jouw e.e.a. in een middag wel oplossen .
  2 punten
 23. Werd getipt over dit draadje. Via mijn profielpagina kun je een berichtje naar mij sturen per mail met de vraag over je cache; https://www.geocaching.com/p/default.aspx?u=westpointer
  2 punten
 24. Zo, dat was dat. De keel is schor, maar dat is nu niet het grootste probleem. Nu eerst even langs de 'ramenboer', want.... Wat je allemaal al niet doet voor een cadeau
  2 punten
 25. Ondertussen via de chat het probleem opgelost: De iPhone app blijkt het een en ander in zijn cache te bewaren, en daar werd dus de oude pagina getoond. Na het verwijderen en herinstalleren van de app was ook daar het plaatje verdwenen.
  2 punten
 26. Blijkbaar was het een interessante aanbieding want het is over naar een andere eigenaar. Binnekort nieuwe geocaches
  2 punten
 27. Het apparaat is inmiddels verkocht. We wensen er de nieuwe eigenaren veel plezier mee!
  2 punten
 28. Eerste SpaceX-ruimtevlucht met alleen toeristen vertrekt... "...Vier Amerikaanse burgers vertrekken in de nacht van woensdag op donderdag zonder aanwezigheid van professionele astronauten naar de ruimte. De Amerikaanse miljardair Jared Isaacman leidt de drie dagen durende vlucht met de naam Inspiration4..." Bron. Wat meer informatie, is hier te lezen : EveryDayAstronaut en Inspiration4. De lancering is o.a. hier te zien : RocketLaunch
  1 punt
 29. Ben nog even bezig geweest met dit probleem. Heb Basecamp ge-updated naar de nieuwste versie. Opnieuw mijn toestel er aan gehangen. "Ontvangen van apparaat" (ook trouwens in Mapsource) levert niets op, maar in het schermpje linksboven kan ik bij "toestellen" mijn toestel vinden en onder "interne opslag" vind ik wél mijn 2 tracks, kan ze vervolgens met "bestand", "exporteren", "selectie exporteren" overhalen naar mijn p.c. Snappen doe ik het niet, maar het is nu uiteindelijk dus wél gelukt.
  1 punt
 30. Waarom men labcaches thuis wil oplossen en loggen, dat snap ik echt niet. Dat heeft inderdaad niets meer geocachen te maken en meer met puntjes jagen. Blijkbaar is dat laatste veel hotter en geeft dat veel meer status ( kuch ), dan lekker buiten wandelen en/of fietsen, wat natuurlijk ook nog veel gezonder is. Voor de ultieme puntjes jager, die thuis alles wil oplossen en loggen, heb ik ook nog een hint. Er zijn waarschijnlijk genoeg apps te downloaden, waarbij een gps gesimuleerd wordt, waarbij men iedere coördinaat kan ingeven en zo alle andere apps bedonderen qua locatie. Ach, waarom nu uit u stoel, als u het daar ook kan doen ? Overigens is GSAK misschien inderdaad wel handig, maar ook dat is weer meer 'computer werk' en ook daarvoor moet men iets handig ( en/of technisch ) zijn.
  1 punt
 31. Ik ben niet zo'n event fan, maar hier zijn nú vast en zeker heel veel geocachers erg blij mee. De Event-kaart dus goed in de gaten houden.
  1 punt
 32. Die reis herinner ik me nog wel. Als kind heb je natuurlijk een andere voorstelling van zo’n ruimtereis, maar we zaten aan radio en tv gekluisterd om te weten hoe dat af ging lopen.
  1 punt
 33. "...Het gaat er dus niet om wie de route het snelste heeft afgelegd, het gaat ook om hoe de route wordt afgelegd..." Kijk, dat is een prima idee !!
  1 punt
 34. Hier wordt vanuit een artikel op NOS naartoe gelinkt: https://stadkamer.nl/cultuur-en-techniekeducatie/geocache-route-75-jaar-vrijheid?utm_source=&utm_medium=email&utm_campaign=QuickTest+from+Editor+380364 Link naar NOS artikel: Van audiotour tot schatzoeken: veel regionale initiatieven op Bevrijdingsdag - https://nos.nl/l/2379476#UPDATE-container-52896831
  1 punt
 35. @Keselken dit kan wel degelijk 👍. Maar dan alleen met de Live Geocaching optie op je 66SR. Dan kun je op de 66SR zelf (via je telefoon BT/Wifi verbinding) er voor kiezen om alleen een lijst met Geocaches te synchroniseren. Dan komen al deze caches op je GPS. Moet je natuurlijk niet in combinatie met het laden van een PQ doen want je kunt dan geen onderscheid meer maken tussen Geocaches in de PQ of in de lijst. Menu > Stel in > Geocaching > Geocaching Live > Geocache Lists > Kies een lijst en synchroniseren maar
  1 punt
 36. Geocaching.COM heeft haar website aangepast: Premium member Lists on the Search map. " With this release, we have added a Premium member improvement to view and map your Lists directly from the Search map on Geocaching.com. View your Lists on the map. Premium member Lists on the search map: Viewing a specific List on the Search map: This new Premium member functionality allows you to view and map your Lists directly on the Search map. To edit and take action on your Lists, visit the List Hub. " Een volledige Google vertaling.
  1 punt
 37. Zijn de marsmannetjes nog niet aan het dansen gegaan - dat zou toch wel een toepasselijk antwoord zijn op die NASA-mensen in de controlekamer gisteravond?
  1 punt
 38. Aangezien de avondklok nog even doorgaat en er 's avonds op tv waarschijnlijk alweer hetzelfde te zien is, is dit misschien interessant om naar te kijken. Morgenavond 18 feb. om 20:15 ( 19:15 GMT ) begint NASA's live stream i.v.m. de landing van NASA's Mars rover Perseverance. Hopelijk lukt het, om het marswagentje Perseverance voorzichtig op het rode zand te zetten. Zomaar ( geen enkele volgorde ) wat linkjes : mars.nasa.gov www.spacepage.be www.scientias.nl Perseverance_Arrives_at_Mars-1280.mp4 Kilometer standen van +/- 11:00
  1 punt
 39. De afgelopen dagen zijn we bijna 'verdronken' en weggewaaid, maar vandaag schijnt de zon weer. We hebben even frisse wangen gehaald op de fiets. De eerste narcissen staan al te bloeien langs de weg! De eigenaar van het bloemenstalletje in de buurt is gek op tulpen, hij had ze al vóór de Kerst. Gisteren heb ik mijn eerste bos van het jaar gekocht, ik zal hem in ons café zetten om dit wat op te fleuren.
  1 punt
 40. Wil je even de codes uit je berichtje halen? Het is niet de bedoeling dat tracking codes op het froum gezet worden. De tweede code die je geeft is een geldige trackingcode en kan gewoon ingevuld worden op: https://www.geocaching.com/track/ Dan kom je uit op de TB pagina van de kikker (https://www.geocaching.com/track/details.aspx?tracker=TB8JQT5). Het is dus gewoon een trackable kikker (TB) die je mag verplaatsen naar een andere cache.
  1 punt
 41. Het lijkt goed te werken al is dit de eerste keer voor mij
  1 punt
 42. Het lijkt er op dat de opzichtige caches alweer weggehaald zijn. Kan niet op GC zien hoe of wat dus dat mogen diegene doen die wel betalen om caches te zien
  1 punt
 43. Ben ik met je eens Peetee. Maar denk je niet dat de beelden van harrie met wat oefenen net zo goed rustig worden? En ik denk dat de muziek eronder ook een effect heeft. Ik vind dat in ieder geval wel een verschil maken. Mooie muziek trouwens!
  1 punt
 44. Mooie films heren!! Vanuit m'n luie stoel toch even het gevoel, om buiten in de natuur te zijn geweest.
  1 punt
 45. Een cache moet natuurlijk wel uitnodigen om gevonden te worden. Als de cache pagina fantasieloos is, dan is natuurlijk de kans groot dat de cache en/of de locatie dat ook is. Nu zijn er natuurlijk altijd cachers die gewoon alle caches 'bezoeken' ( misschien voor de punten ). Maar er zijn ook een groot aantal cachers, die cachen voor hun plezier, de wandeling, de natuur of voor de mooie omgeving. Die zullen toch eerder een cache opzoeken, waarbij de cache pagina hun uitnodigt.
  1 punt
 46. Leuk, bedankt voor de tip, komt op de ideeën lijst.
  1 punt
 47. Ontvangst is mogelijk een "dingetje" maar de gewone batterijen is voor mij het prettigste, met half lege gewoon op pad, want reserve altijd mee. Zolang Garmin ze zo uit blijft voeren is dat het eerste +punt
  1 punt
 48. Zou er bijna een apart topic voor maken: wat is je meest religieuze ervaring tijdens het geocachen?
  1 punt
 49. Sinds 29 september j.l. zijn de regels aangescherpt, het gaat (weer) de verkeerde kant op met Nederland. Wat mij opvalt is dat de reviewers stil blijven, terwijl van maart t/m juni maar liefst zes berichten op dit en andere fora zijn gepost. Weliswaar geven de reviewers, in het laatste bericht, aan dat de verantwoordelijkheid vooral en geheel bij de CO ligt en worden er nog steeds events gepubliceerd, maar ik vind het toch wat merkwaardig dat wij als geocachers helemaal niets horen of lezen. Ik zie bijvoorbeeld een event in een achtertuin waar maar liefst 35 teams hebben ingeschreven (team = gemiddeld maal 2 = 70 man/vrouw) Op social media zie ik vooral verwarring over of men nu de richtlijnen van een huishouden volgt of die van groepen die bij elkaar komen. In het ene geval gaat het om vier personen (tenzij groter huishouden), in het andere geval binnen om dertig mensen en buiten om veertig(?). Geocaching staat niet bij de uitzonderingen en hoe moeten we "doorstromen of niet" opvatten waar het om events gaat? En wat is het advies rond mondkapjes? Het gaat mij er niet om inhoudelijk te discussiëren, maar iets horen of lezen van de reviewers zou fijn zijn...
  1 punt
Dit klassement is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...