Spring naar bijdragen

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 25-09-19 in Berichten tonen

 1. 3 punten
  Vind ik opmerkelijk, maar er kan wel verschil zijn in omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan caches die op het terrein van instellingen voor (geestelijke) gezondheid liggen en waarvan die terreinen dicht zijn voor bezoek. Of wanneer je in een risicogebied woont/een cache hebt liggen. Of wanneer je een cache in je tuin hebt liggen. Ik denk dat het anders kan zijn dan caches die in de vrije natuur liggen en/of wat oudere caches of multies die niet zo vaak bezocht worden. Iedereen over één kam scheren is in deze situatie lastig, denk ik.
 2. 3 punten
  Nederland is door het Corona virus in een crisis beland, de NOS maakt vandaag bekend dat er tot nu toe 1339 mensen aan het virus overleden zijn en veel ziekenhuizen liggen bomvol met zieke mensen. Thuis blijven mits ... is de opdracht van de regering. Geocachen is maar een hobby, van een handje vol mensen, waar hebben we het over. Er zijn nu toch veel belangrijkere zaken om je druk over te maken.
 3. 3 punten
  Ben het helemaal met Harrie eens. Vandaag een rondje gelopen bij Oudemolen. Halverwege stonden er een stuk of 20 van die grote beesten op mijn pad... Foto gemaakt en rechtsom gekeerd... Lopen er een stelletje popiejopies met loslopende hond mij voorbij en zij zullen mij wel even laten zien hoe ze die dieren moeten passeren... Ik heb nog nooit zo snel de benen genomen... Binnen 5 minuten stonden ze ook naast mij achter het hekje en daar heb ik ze haarfijn uitgelegd wat ik van hun actie vond. Wat een stelletje klo.........
 4. 3 punten
  Zonder geocaching zou ik nooit… Op geoveldtocht zijn gegaan https://coord.info/GCJPN4 Door de kelders van een energiecentrale hebben gevaren https://coord.info/GC21ZWW In een waardeloos bos 's nachts hebben rondgezworven https://coord.info/GC17BYW Diep onder de aarde op nazi jacht zijn geweest https://coord.info/GC287KE In een warmwater grot hebben gezwommen https://coord.info/GC1FCA2 Een Lost Church hebben bezocht https://coord.info/GC3WN2K De bermuda driehoek hebben overleefd https://coord.info/GC1T10Q Een spookhuis hebben bezocht https://coord.info/GC1QNPY Onder aan een brug hebben gehangen https://coord.info/GC1ZEHT Op bedevaart zijn geweest https://coord.info/GCQYCY De duistere diepte van de Maginot line hebben bezocht https://coord.info/GC57R7Y Op een bergtop in Griekenland hebben gestaan https://coord.info/GC944C Onder een stad hebben gelopen https://coord.info/GC1G4X4 Op jacht zijn geweest op een weerwolf https://coord.info/GC249B6 In allerlei bomen hebben gehangen https://coord.info/GC5CAKA Ontsnapt zijn uit bezet gebied https://coord.info/GCXYW6 Gioman hebben overleefd https://coord.info/GC1M564 Diep in de jungle hebben overnacht https://coord.info/GC7VTFV Een sabotage hebben uitgevoerd https://coord.info/GC35ND6 M'n vrouw en kinderen over een brugrand hebben ge...…………. https://coord.info/GC2Z7TW Door de watertunnels van La Palma hebben gezworven https://coord.info/GC405C Kortom wat zou het leven saai zijn zonder. Groeten PAULUS
 5. 3 punten
  [quote (de wereld verandert, maar een kip blijft een kip, een ei blijft een ei, een geocache blijft een geocache) Evolutie is niet alleen op kippen en hun eieren van toepassing, maar ook op geocaching.
 6. 2 punten
  Prima opgelost, nemen we een wijntje op met pinda's. [ vanavond ] Groetjes van Appie uit Delft.
 7. 2 punten
 8. 2 punten
  In 2011 was in Nederland GeoGuy de enige reviewer (nadat Kruimeldief, nogal abrupt was vertrokken). Hij heeft toen aan Frofoot1 uit Vlaanderen verzocht om samen te werken en dat is gebeurd. In 2013 waren er zowel in Nederland als in Vlaanderen reviewers genoeg om die samenwerking (weer) te splitsen. Het huidige vertrek van de reviewers uit Vlaanderen is het gevolg van interne aangelegenheden. Voor zover mij bekend hebben de geocachers uit Vlaanderen hier weinig/niets mee te maken. Reviewers hebben over het algemeen tamelijk veel last van boze geocachers, die zeer lelijke berichten schrijven. Inhoudelijk betreft het vaak het (niet) publiceren van geocaches, maar er zijn ook cachers die zich misdragen, groepjes die elkaar bestrijden en vinden dat de reviewers hun partij moeten kiezen en geocachers die vinden dat het beleid anders moet (bijvoorbeerd dat een reviewer die in Nederland woont niet voor Vlanderen kan reviewen). Ook HQ heeft dagelijks een hoeveelheid mail waarin geklaagd wordt over reviewers en mede-cachers. Meestal gaat dit allemaal per mail, maar op social media (facebook) krijg je er soms ook wat van mee. Dit is al jaren zo, men denkt zich kennelijk te kunnen misdragen op internet en stuurt berichten waar de honden geen brood van lusten. Als vrijwilliger kun je maar beter een dikke huid hebben, anders vergaat de energie om dit werk te doen je heel snel. Ik kan mij ook voorstellen dat je dit op een goed moment helemaal zat bent en dat dit een rol speelt bij beslissingen waar iets anders de primaire oorzaak van vertrek is. Enfin, diep triest dus...
 9. 2 punten
  Met GCC - GeoCache Calculator heb je wel een boel mogelijkheden. Geen idee of die er voor iOS is.
 10. 2 punten
  Ja, dat staat al op m'n planning. Ook interessant om te weten: Nederlanders hebben rond 22.56 uur de gelegenheid om de capsule letterlijk als een stip aan de horizon te zien. Astronauten Bob Behnken en Doug Hurley bevinden zich dan boven het noorden van Frankrijk. Bron Via de onderstaande links veel meer informatie ( o.a. NasaTV dat vaak de hele dag uitzend ). SpaceX NASA On your computer or phone, 24/7: NASA Live NASA's YouTube channel NASA App for iOS NASA App for Android Social media platforms for specific programs (may require you to create an account to subscribe and receive notifications): Twitter Facebook LinkedIn YouTube Twitch.tv Tijd = GMT: voor Nederland moet men er 2 uur bij optellen.
 11. 2 punten
  Dat verdient een bloemetje! Voor Peetee en alle vrijwilligers, die ik niet bij naam ken, een hartelijk dank je wel.
 12. 2 punten
  Ik heb het nestkastjes event Heusden 2020 georganiseerd en daarna een persbericht geschreven dat op verschillende sites is gepubliceerd. Ik dacht: ik zet het even op het geocaching forum, maar iemand is mij al voor geweest. Het was een super geslaagd event met allemaal enthousiaste deelnemers die aangaven dat ze volgend jaar graag weer mee willen doen. Ik hoop dat andere geocachers geïnspireerd worden om ook zoiets te organiseren, want geocaching en processierupsen zijn een zeer slechte combinatie. Daarnaast denk ik dat het goed is als er regelmatig positieve publiciteit is over geocaching, dit kan helpen bij het krijgen van toestemming voor het plaatsen van een geocache.
 13. 2 punten
  Om jullie de moeite te besparen heb ik het gedaan. Opvallend plus punt: Hij weet, en erkent dat geocaching afhankelijk is van vrijwilligers (i.t.t. de bobo's van de FIFA en het IOC) Hij is ook erg enthousiast over de adventure labs, die volgens hem ontstaan zijn omdat hij bij een event was waar caches waren voor een avond. Spul in het bos dat het geen drie maanden volhoud. Dat was erg leuk, maar hij vond het jammer dat hij er geen puntje voor kreeg. Ik vraag me dan af waarom dat de eventcaches dan verboden gemaakt zijn en wat het overtikken van een naam op een standbeeld of zo heeft te maken met een bijzondere cache ervaring op een event. Verder had hij ook nog een opmerking over "Refresh the gameboard" (het speelveld opschonen) Hij vond het nodig dat er meer caches gearchiveerd worden (zodat mensen weer nieuwe puntje kunnen scoren, <= mijn woorden). Hij haastte zich wel om daar bij te zeggen dat hij dan niet wilde dat de caches met veel favorieten of hele oude caches die je nodig hebt voor de jasmer challenge gearchiveerd worden. Het ging hem voor vooral voor de saaie (run of the mill <= zijn woorden) caches waar na een paar maanden niemand meer op afkomt. Het lijkt mij dan veel handiger om te stimuleren dat dat soort zooi niet meer gepubliceerd wordt. Verder willen ze meer gaan innoveren, waardoor het makkelijker moet worden voor mensen die niet technisch zijn om een cache te publiceren. Ik heb daar een heel dubbel gevoel ben, omdat ik ban ben dat het dan nog makkelijker wordt om "run of the mill" zooi te publiceren. Mijn gevoel is dat als je bereid ben om wat meer energie in een mooie cache te steken, je ook iemand kunt vinden die een mooie cachepagina voor je maakt. Het mooiste van geocachen vindt hij dat het mensen naar buiten brengt, "Unplugged from the matrix" Waar achter het computerscherm zitten mee bedoeld. Waarom hij dan myseries (waarbij je lang achter een scherm moet zitten voor een coordinaat hebt) niet verbied, en scriptjes die er voor zorgen dat je weer snel naar buiten kan wel verbaast mij dan ook weer. Tc
 14. 2 punten
  Het is nog wel worstelen voor beide mannen.
 15. 2 punten
  www.playlivestream.com www.dartstreams.nl www.kijkdirect.nl www.rtl7darts.nl
 16. 2 punten
 17. 2 punten
  Het gaat in GSAK al fout, de tip om de kolom "Smart Name" toe te voegen laat zien dat de naam daar al afgekort is. Nu nog even uitzoeken met welke instelling ik dat kan aanpassen. Gevonden en hiermee het probleem opgelost. zie scherm afbeelding.
 18. 2 punten
  Gaan we toch gezellig iets anders doen....... naar buiten of zo?
 19. 2 punten
  Ja dat is het! Bedankt! Ik heb blijkbaar onbewust micro's en grote caches uitgezet. Wist ik niet. Heb het hersteld en nu zie ik ze weer. Super!
 20. 2 punten
  Echter, uitzondering bevestigen de regel. Ik ( denk ) 1 persoon te kennen die niet evolueert en waarvoor de aarde waarschijnlijk nog steeds plat is.
 21. 2 punten
  1 op 1200. I rest my case Don Quichot. Ach, laat ik ook maar eens een spreuk van de scheurkalender vermelden: Geocaching is ook gezellig samen met hobbygenoten bezig zijn, maar niet alle hobbygenoten zijn gezellig.
 22. 2 punten
  Ach, er zijn genoeg multi's die je de mooiste plekjes/monumenten/beelden/... in een stad laten zien. Om maar één te noemen ( maar er zijn natuurlijk veel meer in Nederland ) b.v. Gast in Groningen. Gezien het aantal favorieten wordt de multi ook zeer gewaardeerd.
 23. 2 punten
  Volgens mij staan de apen altijd aan de andere kant.
 24. 2 punten
  Gelukkig, de standaard sortering staat nu dus op datum. Ik vond de sortering 'het beste antwoord' soms behoorlijk verwarrend, omdat op deze wijze de logjes qua datum door elkaar heen kunnen staan en je zo soms ( bijna ) antwoord gaf op een ( qua tijdslijn/datum ) oud antwoord. Prima werk PeeTee
 25. 2 punten
  Waar haal de die 'wijsheid' vandaan? Heb je een officiële bron waarin het bovenstaande staat of komt dit rechtstreeks uit je duim? We weten allemaal allang al, dat je zonder noodzaak en zonder scrupules mensen/groepen voor alles en nog wat durft uit te maken, alleen maar om je eigen mening door te drammen. Je zou dát asociaal kunnen noemen en hoog van de toren blazen. Blijkbaar vindt je het gewoon leuk om mensen te beledigen en je niet sociaal te gedragen ( zo anoniem verscholen achter je alias en lekker verstopt achter je computerscherm ). Dat deze site je nog niet verbannen heeft ( zoals alle andere websites dat lang geleden al wel hebben gedaan ), betekend niet dat je hier maar kan zeggen/schrijven wat je wilt, ondanks dat je dat wel doet. Je zou dát asociaal kunnen noemen en hoog van de toren blazen.
 26. 2 punten
  Die 30 euro per jaar, is gewoon een hele kleine, maar slimme investering in je hobby. Waardoor je ook zonder GSAK, makkelijk je GPS vult met caches m.b.v. enkele PQ's. Tevens heb je voor dat beetje geld, behalve meer caches en filters ook de Ignore-bak. Waarin je al die ( voor ons ) 'onzinnige' caches kan laten verdwijnen en zo je kaart ( maar ook je PQ's ) schoon kan houden met caches die je wel leuk vindt.
 27. 1 punt
  Misschien moet je er aan wennen, maar persoonlijk vind ik geocachen met een smartfone een ramp. Waarom dan wel? De reeds eerder genoemde bezwaren, onnauwkeurig en zo leeg Scherm vals steeds weg, laat je het aanstaan is helemaal zo leeg. Het kompas is een giller, alleen doordat de afstand terugloopt kun je zien dat je in de buurt komt. Met lab-caches gebruik ik de smartfone wel, maar zelfs dan maak ik meestal een projectie met de GPS om dan pas later de telefoon weer te gebruiken bij het antwoorden op de vraag.
 28. 1 punt
  Met een Event of een Cito kan u van alles doen, bekijk en leest u de onderstaande links eens door. Niet alle links zijn actueel, maar het gaat bij deze om het idee. Een Event is gewoon een bijeenkomst van mensen. Waarom het Event is opgezet of waarom er mensen bijeenkomen, daarvoor is geen beperking ( u mag het bedenken ). Een Cito-event is wel een specifiek event, Cito betekent namelijk 'Cash In, Trash Out'. Het is dus de bedoeling dat er tijdens dit event opgeruimd wordt. Maar wat en waar, dat is weer aan de bedenker van de Cito. GC8Y0N3 GC8Z9H4 GC8WQTB GC7BKGF
 29. 1 punt
  Misschien heb je ter inspiratie iets aan deze al lang geleden gearchiveerde cache: https://coord.info/GC1E2QE NB. Je mag niet echt als eis stellen dat mensen een zak met vuil inleveren.
 30. 1 punt
  Geocaching.COM heeft een aanpassing gedaan op hun website: Upload image to cache & trackable description. " Pre-release notes (Website: Upload image to cache & trackable description; hosted images going forward) On 09/16/2020, we will implement the following changes for cache and trackable pages: We will add the ability to upload images to your cache descriptions and trackable pages via the user-friendly WYSIWYG editor. This functionality was previously introduced on the profile edit page. In addition, we will implement the following changes to all new cache and trackable pages to help us be more compliant with privacy laws and simplify how images are added: Images for all new cache and trackable pages must be hosted on Geocaching.com or one of the approved domains. The approved list includes approved solution checkers, relevant API partners, and two image hosting services. We will publish the approved list in our Help Center. Adding images hosted on third-party servers that are not on the approved list will prevent any new cache or trackable page from saving. This change will only apply to new cache and trackable pages. You can continue editing existing cache and trackable pages as before, even if they contain images that are hosted on third-party servers. However, please consider moving all images to Geocaching.com. Depending on the third-party hosting service you are using, the images on your pages may be responsible for placing advertising-related tracking technology, called cookies, on the browsers of other users. Moving your images to Geocaching.com will ensure the integrity of your image links and help us to avoid the need to take further action. " Een volledige Google vertaling
 31. 1 punt
  Hallo, Ik werk wel me lijsten, maar ik zet nooit caches vanuit 'My Lists' rechtstreeks op m'n gps. Wat bedoelt u met "...verplaatsen met behulp van Garmin expres..."? U kan de lijsten niet verplaatsen of kopiëren naar uw gps. U kan de inhoud ( = de caches ) wel kopiëren naar uw gps. Nadat u op "Send to Garmin" hebt geklikt, staan de caches ( van dié lijst ) niet op/in uw GPS?
 32. 1 punt
  Geocaching en zo Een dik boek over geocaching. Met veel plezier door mij geschreven na 16 jaren intensieve ervaring met deze hobby. Eigenlijk gewoon voor mezelf. Maar: misschien ook leuk voor jou. Dit bijna 500 pagina’s tellende boek is interessant voor elke geocacher. Kopen? Dat kan. Ik hoef er niets aan te verdienen. Je kunt het boek kopen tegen de kostprijs. Deze bedraagt € 30,- inclusief verzenden. Ik wil het! Stuur dan een e-mail naar intercarrotte@gmail.com met daarin je naam en adres. Je krijgt van mij een betaallink via de mail. Voorpret? Op YouTube zijn twee filmpjes te vinden over het boek: De inhoud: https://www.youtube.com/watch?v=dF_SpVTGJ0U De mening van enkele deskundigen: https://www.youtube.com/watch?v=NM75hdiyYSg&t=8s
 33. 1 punt
  Dubbel zo veel 'plezier': Nog altijd zichtbare komeet Neowise heeft wellicht twee ionenstaarten
 34. 1 punt
  Da's weer eens wat anders dan een TB
 35. 1 punt
  In Map Source kun je door het selecteren van de gewenste te bezoeken caches, hierna de rechtermuis knop: "route maken met de geslecteerde waypoints" Met de pop-up die je dan krijgt, kun je de route aanpassen enz.
 36. 1 punt
  Dat zou mij niets verbazen . Dat is dan ook de reden dat het altijd fout gaat . Persoonlijk heb ik liever WYSIWYG, dat geeft een veel beter resultaat . Sorry Harrie, ik kon het niet laten .
 37. 1 punt
  PeeTee, bedankt voor je reactie, ik zal er actie op uitvoeren. groetjes
 38. 1 punt
  Bericht op 21 maart: Beste Geocaching Community,Ongetwijfeld volgen jullie het nieuws betreffende de ontwikkelingen van het Coronavirus.Het huidige advies van onze regering: Kom niet bij elkaar in grote groepen en houdt 1,5 meter afstand tot elkaar.Verspreiding van het virus zorgt ervoor dat we onze kwetsbaren en zorgverleners in moeilijke situaties brengen en de zorgdruk in heel Nederland vergroten. Het gaat erom dat er geen mensen doodgaan omdat jij je dagelijkse bezigheden en sociale contact belangrijker vond. Daar wringt de schoen…. het er op uit gaan in kleine groep om te gaan geocachen draagt hier aan bij! Het zou niet moeten uitmaken of ons land in “lockdown” is of niet.Deze inzichten heeft ons, het Nederlandse reviewerteam doen besluiten om in ieder geval tot en met 6 april geen nieuwe geocaches meer te publiceren, of zoveel langer als de maatregelen duren. We willen iedereen dan ook verzoeken zeker tot 6 april geen geocaches aan te bieden ter review. Er wordt verantwoordelijkheid dragen naar elkaar gevraagd.
 39. 1 punt
  Hallo allemaal, Superbedankt voor al jullie reacties! Ik kreeg geen berichtje in mijn inbox van jullie reacties, vandaar dat ik nu pas reageer. Hier kan ik wat mee! In ieder geval de bevestiging dat het bijna onmogelijk is, in ieder geval in de praktische zin. Een hoop haken en ogen! Een persoonlijke speurtocht is denk ik het leukste en meest haalbare..! Ze hebben inderdaad een huwelijksreis gepland, dus kunnen we ervoor zorgen dat die speurtocht daarna gedaan kan worden?? Ik zit zelf te denken aan enveloppen met aanwijzingen en coördinaten die ze dan moeten gaan vinden. Uiteindelijk vinden ze de grote cadeau-kist. Nogmaals bedankt voor de moeite die jullie hebben genomen om mee te denken, ik hou jullie op de hoogte! Lara
 40. 1 punt
  Als ik bij Geocaching.COM zoek, dan kom ik meerdere meldingen hiervan tegen, maar ze hebben geen oplossing. Het verschil inderdaad per merk/type telefoon. https://forums.geocaching.com/GC/index.php?/topic/354110 https://forums.geocaching.com/GC/index.php?/topic/353379
 41. 1 punt
  De eerste die een beetje sense maakt, al zijn de faciliteiten meer dan een decennium te laat
 42. 1 punt
  Niet dat ik er één voor u heb, maar gezien de leeftijd van de Oregon 450 ( medio 2010 uitgebracht ): wilt u een 100% werkend exemplaar of zoekt u één voor de onderdelen?
 43. 1 punt
  Is deze nog geldig? Je zou de cache natuurlijk ook ( dubbel dus ) bij OC.nl kunnen plaatsen. Een site van onze hobby genoot @harrie .
 44. 1 punt
  Ik weet niet of hier muziek 'fanaten' komen of mensen die altijd een radio aan hebben, maar sinds vandaag is bij NPO5 de evergreen top 1000 te horen Deze zender is niet op FM te beluisteren, maar b.v. wel via internet ( op de bovengenoemde website op "Luister Live" klikken ), via een internet-radio, via de NPO app. of via Ziggo-radio. Ik luister sinds vanochtend vroeg en ik denk dat ik vanavond maar een pilletje moet nemen, want ondertussen heb ik vreselijke kramp in m'n kaken van het fluiten , fluiten m'n oren mee en blijven m'n mondhoeken maar omhoog kruipen . De joker is er niets bij.
 45. 1 punt
  Geen idee wat er fout gaat. Het kan een probleem/update zijn met de betreffende browser ( probeer eens een andere ), het kan ook een probleem zijn met Garmin Express. E.e.a. is afhankelijk van welk 'merken' software u gebruikt. Maar daar geeft u geen informatie over. Maar met de hand invullen is toch niet nodig? Als u de gps op uw computer aansluit, dan verschijnt deze ( als het goed is ) toch in Windows ( als een extra schijf )? Zo ja, dan de PQ's downloaden en daarop dubbelklikken, dan kan u de beide bestanden ( die in de PQ zip file zitten ) gewoon kopiëren naar uw gps ( in de directory ..\Garmin\Gpx ). Zoals het hierboven staat, zo kopieer ik al jaren mijn PQ's. Dit werkt altijd en nooit problemen mee gehad. Als u wat meer informatie geeft ( Welk OS, welke browser, versies .... ) dan kunnen we misschien wat gerichter zoeken of kan iemand hier testen of het ook bij hem wel/niet werkt. Wanneer werkte het nog wel?
 46. 1 punt
  Daar denkt Verstappen zelf anders over: https://nl.motorsport.com/f1/news/max-verstappen-brazilie-derde-pole-position-f1/4598452/
 47. 1 punt
 48. 1 punt
  Met gestrekte arm deed je alleen zodat je eigen lichaam niet tussen jou en de satellieten stond, dit werd toch ook gedaan in het vroege gsm tijdperk. Toen ging je voor het raam staan of even naar buiten om te mobiel te bellen.
 49. 1 punt
  @Peetee... JOEPIE!!!!! Het is gelukt! En oh, zo makkelijk! Had ik nooit gedacht. Ook de andere leden... bedankt voor jullie input/hulp!
 50. 1 punt
  Echt bedankt Allen! Ik kwam hier voor coördinaten maar kreeg aanmoediging en tips voor mij als groentje, ik weer volle moed om caches te zoeken en het Geocaching nog beter te leren.
Dit klassement is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...