Spring naar bijdragen

Klassement

Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 22-10-20 in Berichten tonen

 1. Wij zijn verslaafd aan deze hobby vanaf 2007, maar helaas lijkt het me dat er best veel is veranderd in de periode tot op heden. Enkele voorbeelden: * steeds meer volstrekt oninteressante caches * slordige logrolletjes of slordig je naam erin gekalkt * een beetje fatsoenlijke log schrijven is vaak al teveel moeite en dan zie je staan "gevonden of TFTC" * geocoins of leuke TB's worden te vaak niet meer herplaatst en verdwijnen * caches waar je veel tijd aan hebt besteed en kosten voor hebt gemaakt worden slordig behandeld of vernield * favorieten punten die niet worden gegeven voor aparte en mooi gemaakte caches door cachers met veel gevonden caches, terwijl dit voor de CO juist zo leuk is * caches loggen waar je nog nooit in de buurt ben geweest Zo maar een niet volledige opsomming, die wellicht aardig weergeeft hoe sommigen met de spullen van anderen en deze hobby omgaan. Toch beleven we nog steeds veel plezier in het geocachen en het plaatsen van een cache al gaan we wel selectiever om met de cache die we willen bezoeken.
  4 punten
 2. Precies, mijn hengel van €5.- is 7 meter en als het nog hoger moet dan wordt de hengel toch onbestuurbaar. Alle caches waar je een helikopter of een duikboot voor nodig hebt laat ik ook met alle plezier voor degenen die daar plezier in hebben. Ik ga echt niet met klimtools op stap om een cache uit een veel te hoge boom te halen. Er liggen nog genoeg andere.
  3 punten
 3. Hoeveel landen wil je nog hebben met deze kaarten. Ze werkten destijds prima op de pocketpc (voorloper van de mobiele telefoon zonder te kunnen bellen) en OzieExplorer. In die tijd had je ook last van computervirussen maar nog niet zoveel als nu. Was voor mij ook een reden om geen Windows meer te gebruiken.
  2 punten
 4. Van jou had ik meer deze reactie verwacht .
  2 punten
 5. Vanmorgen, voordat de winkels opengingen en het nog niet zo druk was in de stad, zijn we eens gaan kijken of we de cache konden vinden. We wonen in de buurt en kennen veel punten al eens bezocht, maar het was de moeite waard om de geschiedenis van Philips en de betekenis van de industrie voor de stad te volgen. Ook om te zien hoe veel oude gebouwen een nieuwe functie gekregen hebben. De informatie uit de listing was ook van toegevoegde waarde. En als kers op de taart een mooi gemaakte cache, in het centrum van de stad, die je ook kunt loggen als het wat drukker is.
  2 punten
 6. Tja, onderhoud hoort erbij (al lijken velen dat te vergeten). Heel Nederland is ook niet de bedoeling (staat ook iets over in de richtlijnen). Dat caches c.q. logrollen gestolen worden is ook zo, al heeft veel te maken met zorgvuldig de tijd nemen om een goede plek te vinden. Verder raad ik elke geocacher aan om niet teveel hooi op de vork te nemen. Beter 1 goede en verzorgde cache dan 10 waardeloze en vieze caches...
  2 punten
 7. Geocaching.COM heeft haar Android Geocaching app aangepast: Geocaching® app for Android updates. " With this release, we have made a significant change to the main navigation model in the Android app. Previously, we stored all navigation elements in the drawer. Now, those same navigation elements are moved front and center, and we introduced a bottom navigation model which provides access to the bottom navigation controls from any view in the app. In the header of the app, we have updated the control to access filters. This control is now presented in two states. The first state, shown immediately below, is displayed when filters are in their default state, and the user has not made any changes or edits to the filters. The second state, shown below, is displayed when the player has made changes to the filters, and serves as a reminder that filters have changed. Additionally, parts of the app are refreshed for a cleaner look, and we made map updates for improved performance. We would also like to call out a technical note. With this release, we are dropping support for Android OS 4.4 (KitKat). Moving forward, new releases are available only for Android OS version 5.0 (Lollypop) and higher. " Een volledige Google vertaling.
  2 punten
 8. https://geocachen.be/10-redenen-om-te-stoppen-met-geocaching/ Heerlijk ironisch geschreven
  2 punten
 9. Belangrijk : "...Met deze release laten we de ondersteuning voor Android OS 4.4 (KitKat) vallen. In de toekomst zijn nieuwe releases alleen beschikbaar voor Android OS-versie 5.0 (Lollypop) en hoger. Hebt u dus een smartphone met Android 4.4, dan niet updaten !!!
  2 punten
 10. Ja, die doet het niet meer ... En inderdaad gaan ze nu direct verder met SN15.
  2 punten
 11. Hoi iedereen, Zal ik mij eerst even voorstellen... Ik ben Jan, ben een jaartje geleden begonnen met deze fantastische hobby (dus heb nog veel te leren) en heb mij onlangs de Garmin GPSMAP 66sr aangekocht. Ik heb een aantal "lijsten" aangemaakt en deze via geocaching.com naar mijn Garmin verzonden. De caches vind ik allemaal terug op het toestel maar ze staan wel allemaal apart, dus niet per lijst. Kan ik via de Garmin filteren op "lijst" en zo ja, hoe doe ik dat? Grtjs J.
  2 punten
 12. Net even opgezocht, het kan dus gewoon met de 66. Zie afbeelding.
  2 punten
 13. Ja de dancing man code: Cache me if you can al eerder ontdekt, maar nooit geprobeerd de "vreemde TB code" te gebruiken. Maar het is gelukt dus allen dank voor de hulp. Wel veel geleerd en gezien van wat daar allemaal zover van huis plaatsvindt.
  2 punten
 14. Ter aanvulling: voor de 66SR is ook een update beschikbaar, nl. 3.30
  2 punten
 15. Als ik kijk hoe druk het nu in de bossen is, zou het mij juist niets verbazen als er nu ook meer mensen actief zijn met geocaching. Of nieuw zijn begonnen.
  2 punten
 16. Ik denk niet dat je kunt zeggen dat er bij Groundspeak niets gepubliceerd werd. Revieuwers hebben niet overal te maken met dezelfde regels en mogelijk ook andere keuzes gemaakt. In verschillende landen, waaronder bijvoorbeeld België en Duitsland, zijn de afgelopen maanden caches uitgekomen. Alleen: als je je aan de regels houdt, kon je niet de grens over om ze te gaan zoeken.
  2 punten
 17. Ik wil niemands idee jatten, maar als niemand het maakt: Misschien zoiets? Het is maar knip/plak werk en moet vast en zeker beter kunnen. Maar ik verwacht, dat copyright hier direct een einde aan maakt. Voorkant ( met de gebruikelijk tekst rondom ) : AchterKant:
  2 punten
 18. Vanmorgen heeft SpaceX weer een Falcon 9 gelanceerd ( Starlink-18 ) met weer 60 satellieten aan boord. De eerste trap ( het onderste deel ) van de raket was 27 dagen geleden ook al gebruikt voor een eerdere lancering. De lancering ging zoals gepland en de eerste trap is daarna weer netjes geland ( T + 00:08:20 ) op het schip 'Of Course I Still Love You'. De hele lancering is weer ( typisch SpaceX ) uitgebreid te zien en voorzien van uitleg. Prachtig om te zien !! De planning is dat morgenvroeg Starlink-17 wordt gelanceerd ! Was het nog geen jaar geleden een unicum, ondertussen is het bijna volkomen normaal. Toch vreemd dat je zo snel aan zoiets went.
  2 punten
 19. Wat zou voor jezelf dan wel meerwaarde om te lezen? Dat zal misschien al een goede indicatie geven wat je wel zou kunnen schrijven, daarnaast moet disrespect van anderen geen reden zijn om hetzelfde gedrag maar te kopiëren. Ik log ook gewoon thuis achter de computer en soms duurt het loggen bij mij langer dan het zoeken naar een cache. Onderweg schrijf ik soms een paar steekwoorden op papier op, zodat ik weet wat er bij welke cache gebeurde want zelfs bij een trail is elke cache toch weer een andere. Daarnaast log ik met het volgende in mijn achterhoofd: Ik log voor mijzelf: Mijn logjes vormen een soort dagboek, dus ik beschrijf waar ik heen gegaan ben, waarom ik voor die locatie heb, of er persoonlijke omstandigheden meespelen. Maar ook weersomstandigheden, toevallige ontmoetingen. Ik log voor de CO: Ligt de cache er nog goed bij? Kloppen de opdrachten nog? Was alles duidelijk? Kloppen de attributen? Wat zou ik zelf anders gedaan hebben? Ik log voor volgende bezoekers: Wat vond ik van de cache? Was hij makkelijk of moeilijk te vinden? Liep ik ergens vast? Ik log voor vrienden: Omdat mijn logs verhalend zijn, zijn er vrienden die het leuk vinden om te lezen waar ik geweest ben en wat ik beleefd heb. Vaak voorzien van de nodige dosis zelfspot, dat ik met mijn korte broek in de brandnetels sta of dat ik voor de zoveelste keer uit ben gegeleden omdat het dijkje net iets te glad was. Ik log voor mijn administratie: Yes een smiley... niet meer om te zien welke caches
  2 punten
 20. Heel veel nacht caches hebben we niet gedaan, maar deze was wel de beste: Operation Night Thunder Ps. de log is echt geschreven in 2014
  2 punten
 21. Op een forum wil je geen puzzels bespreken, omdat die via een zoekmachine (Google, Bing) eenvoudig teruggevonden kunnen worden. Dan kan iedereen dus met simpel zoeken zien hoe de puzzel opgelost moet worden. Uiteraard is de CO de eerste om het aan te vragen, maar soms reageren die niet. In dat geval kun je medegeocachers om hulp vragen via bv een event (erg lastig in deze tijd) of de geo-chat (https://www.geocaching.nl/geocaching-nl/quick-chat/ ). Alles wat daar 'gezegd wordt verdwijnt waardoor dat niet meer teruggevonden wordt door de zoekmachines.
  2 punten
 22. Ik heb zelf een mooie Caperlan hengel gekocht voor 17 euro: TELESCOPISCHE HENGEL VOOR STATISCH VISSEN LAKESIDE-1 TRAVEL 600 6 METER In de reviews is te zien dat deze heel veel gebruikt wordt door geocachers. De verkoper in de winkel (fervent sportvisser die mij zou adviseren) was erg teleurgesteld toen ik het doel van de hengel vertelde.
  2 punten
 23. Hé PeeTee, Kan ik jou en je drone komende zomer een paar dagen inhuren? Zie hier. Misschien, gezien de grote van deze drone, kan die van jouw e.e.a. in een middag wel oplossen .
  2 punten
 24. Werd getipt over dit draadje. Via mijn profielpagina kun je een berichtje naar mij sturen per mail met de vraag over je cache; https://www.geocaching.com/p/default.aspx?u=westpointer
  2 punten
 25. Zo, dat was dat. De keel is schor, maar dat is nu niet het grootste probleem. Nu eerst even langs de 'ramenboer', want.... Wat je allemaal al niet doet voor een cadeau
  2 punten
 26. Ondertussen via de chat het probleem opgelost: De iPhone app blijkt het een en ander in zijn cache te bewaren, en daar werd dus de oude pagina getoond. Na het verwijderen en herinstalleren van de app was ook daar het plaatje verdwenen.
  2 punten
 27. Blijkbaar was het een interessante aanbieding want het is over naar een andere eigenaar. Binnekort nieuwe geocaches
  2 punten
 28. Wat een weer hè? Die regen blijft maar vallen. Gelukkig hebben wij het niet zo zwaar als Limburg, België en Duitsland. Bij ons stond de straat wel blank vanmorgen, maar daar bleef het gelukkig bij. Om de moed niet te verliezen een zonnige foto, die we afgelopen maandag nog hebben gemaakt tijdens een cache- fietstocht rond de Maashorst. En voor vandaag, de renners volgen op hun weg door de Pyreneeën.
  1 punt
 29. Ik weet het niet, maar ik denk dat we er verbaasd over zullen staan hoeveel mensen er zijn die dat kunnen en willen betalen.
  1 punt
 30. Er is een site waar u alle Labcache gegevens in gpx formaat kan downloaden, namelijk GcUtils.De. Daarin staan ook alle coördinaten en de vragen. Dat is handig, want dan kan u met uw gps naar de betreffende coördinaat navigeren/lopen en bent u zo minder afhankelijk, aan de vaak veel slechtere gps in uw smartphone. Tevens zijn de vragen zichtbaar en kan men eventueel op het internet naar de antwoorden zoeken. Het nadeel daarvan ( antwoorden zoeken op internet ) is, dan men dan nog meer tijd binnen en achter de computer en/of smartphone besteed, wat nu juist niet mijn bedoeling is. Alle coördinaten worden als lostaande caches aangegeven en niet als hoofd cache met onderliggende wp's ( zoals b.v. een multi ). Wilt u een test doen, dan vooral niet gelijk half Nederland willen downloaden, want dat is waarschijnlijk toch het eerste waar Nederlanders aan denken, maar alleen het gebied waar u een labcache wil gaan doen: - https://gcutils.de/lab2gpx/ - stel uw home/centrale locatie in. - Stel radius in - Zet Cache type op "Virtual Cache" - Geef eventueel uw gevonden labcaches op - Klik op Download Eigen gevonden labcache kan hierzo men bekijken en voor hobbyisten is deze link misschien interresant : https://labs.geocaching.com/gpx/search?latitude=[N.xx]&longitude=[E.xx]&skip=0&take=[aantal wp's] waarbij men 3 variabelen kan instellen om een zeer simpele gpx file te downloaden. Mijn beperkte ervaring met labcaches is dat : - De gps op m'n smartphone ( van 3 jaar geleden ) in de stad toch behoorlijk slingert en dwaalt. - Als gevolg daarvan men vaak heen en weer moet lopen, zodat de app merkt dat men op de betreffende plek staat. - Het wel veel lezen en kijken ( en dus veel turen ) is op de smartphone. - Het navigeren met een gps veel makkelijker is, maar dat men dan nog steeds met de app moet zoeken naar het juiste punt. Nu is de stad ( c.q. bebouwde kom ) niet mijn favoriete plek om caches te zoeken, dus binnenkort een labcache in de natuur proberen. Maar tot nu toe is een labcache voor mijn niet echt een toevoeging, het is te veel smartphone werk en die willen wij tijdens het geocachen juist zoveel mogelijk in de broekzak houden. Een gps met pijl ( de kaart gebruiken we alleen in twijfel gevallen ), loopt toch veel relaxter. Ook m.b.t. een WherIgo heb ik weinig kennis en vooral om dezelfde reden als hierboven vermeldt staat.
  1 punt
 31. Hebt u vanavond even niets te doen, dan misschien vanuit uw luie stoel hiernaar kijken en toch even verder van de aarde komen ( wanen ) dan wat er op tv is..... Om +/ 21:00 gaan er bij SpaceX weer 60 ( !! ) StarLink satellieten de ruimte in en zo'n 9 minuten na de start zal de eerste ( onderste ) raket-trap zelfstandig proberen te landen. Dat starten en landen is toch wel erg spectaculair ! O.a. hier te zien: rocketlaunch.live Spacex.com Na zo'n nieuwe lancering is er een kans dat het 'treintje' van 60 satellieten in de avond/nacht hemel te zien is, voordat de satellieten uit elkaar drijven en naar hun uiteindelijke positie gaan. Wanneer er kans is om dit vanuit Nederland te bekijken, dat kan u hier zien. Overigens is StarLink in Nederland al gedeelte beschikbaar.
  1 punt
 32. Misschien kan je één van de cacheleggers vragen waar het wel bij gelukt is?
  1 punt
 33. Ik zal het eens van de andere kant bekijken: ik geef een Favo als waardering voor de cache/het werk van de CO en verwacht daar zeker geen bedankje voor. Soms krijg ik een bedankje van de CO voor een mooie log. Dat vind ik wel echt leuk.
  1 punt
 34. Vanaf vandaag zijn ook Virtuele caches te adopteren. Zie: https://forums.geocaching.com/GC/index.php?/topic/361547-virtual-caches-are-now-adoptable/ Als iemand nog een virtual award heeft, en geen idee wat je er mee moet doen, houd ik me aanbevolen. Tc
  1 punt
 35. Succes met de cursus Onthaasten. Mocht je naar Haarlem komen, mag je gerust een berichtje sturen om een woodie te ruilen
  1 punt
 36. Voor de geïnteresseerden: een SpaceX Falcon 9 wordt over +/- 2 uur ( 18:30 ) gelanceerd om weer 60 Starlink satellieten in een baan om de aarde te brengen. Of we nu ook de landing van de 1ste trap op het schip “Of Course I Still Love You” te zien krijgen is afwachten. Vaak is dit wel te zien, maar soms ook niet ........
  1 punt
 37. Je veronderstelling is onjuist. Virtuele eindpunten zoals bij Virtuals en Earthcaches (en ook virtuele tussenpunten van bv multis) doen niet mee bij de minimum afstand van een cache. Er zouden zelfs meerdere eartcaches en virtuals op één plek kunnen liggen en daarbj ook nog een 'echte' traditional, multi of letterbox.
  1 punt
 38. Nu het weer zo langzamerhand beter wordt, ga ik er weer gewoon op uit. Een aanloop rond een station, daarna liefst het buitengebied in. Maar daar kun je niet meer ervan uitgaan dat het rustig is. Gisteren in het ene gebied bijna filelopen - in een aanpalend gebied heerlijk rustig. Qua cachegrootte: ik prefereer small en regular maar soms kom je die bijna niet tegen op een cachedag. Zelf probeer ik nieuwe caches wel een ruimere behuizing te geven - zelfs in de stad lukt dat wel eens. Dan passen er ook goodies en TB's in.
  1 punt
 39. Ach, een linkje is zóóóóóó'handig : hierzo. @PeeTee: Het was lang wachten, maar dan heb je ook wat. De start en het stijgen naar de gewenste hoogte waren prima. Vooral mooi om te zien was, dat ze het stuwvermogen van de motoren zo konden regelen, dat de raket erg langzaam naar boven ging en zelfs op grote hoogte bijna stil in lucht kon hangen. De afdaling en de landing waren ook goed, maar daarna ging het fout. De inschuifbare landingspoten lijken ( weer ) het probleem te zijn, waardoor de raket waarschijnlijk niet op alle poten terecht is gekomen en daardoor toch beschadigd raakte en uiteindelijk explodeerde. Vanmorgen is Starlink 20 gelanceerd en zo zijn weer 60 satellieten voor het wereldwijde Starlink internet programma in de ruimte gebracht. Helaas liet SpaceX dit keer niet zo veel zien, dan de start, belangrijk gebeurtenissen onderweg en uiteindelijk het loslaten van de satellieten.
  1 punt
 40. Tijd voor de laatste ronde, geloof ik
  1 punt
 41. Alea iacta est Nu nog de ogen tellen
  1 punt
 42. Zijn de marsmannetjes nog niet aan het dansen gegaan - dat zou toch wel een toepasselijk antwoord zijn op die NASA-mensen in de controlekamer gisteravond?
  1 punt
 43. Linkje geprobeerd ??? M.b.t. script: dat is een eigen 'brouwsel'. Een vingeroefening m.b.t. programmeren.
  1 punt
 44. https://coord.info/GCH1Z7 Wat een mooie gedachte...
  1 punt
 45. Bedankt voor het meedenken, het is gelukt. Het moest idd gewoon via iTunes
  1 punt
 46. De afgelopen dagen zijn we bijna 'verdronken' en weggewaaid, maar vandaag schijnt de zon weer. We hebben even frisse wangen gehaald op de fiets. De eerste narcissen staan al te bloeien langs de weg! De eigenaar van het bloemenstalletje in de buurt is gek op tulpen, hij had ze al vóór de Kerst. Gisteren heb ik mijn eerste bos van het jaar gekocht, ik zal hem in ons café zetten om dit wat op te fleuren.
  1 punt
 47. https://www.geocaching.com/help/index.php?pg=kb.chapter&id=97&pgid=59 6.7. Add images to your cache page
  1 punt
 48. Het is daar ook zeer mooi en best wel geschikt om (nog) een multi te kunnen plaatsen.
  1 punt
 49. Niet jouw account, maar het account van geocachingadmin.com is suspended. Gebeurt wel vaker, komt waarschijnlijk over een paar dagen terug als de administrator van de website weer betaald heeft (of niet).
  1 punt
Dit klassement is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...