Spring naar bijdragen

Klassement

Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 25-07-20 in alle secties tonen

 1. Wij zijn verslaafd aan deze hobby vanaf 2007, maar helaas lijkt het me dat er best veel is veranderd in de periode tot op heden. Enkele voorbeelden: * steeds meer volstrekt oninteressante caches * slordige logrolletjes of slordig je naam erin gekalkt * een beetje fatsoenlijke log schrijven is vaak al teveel moeite en dan zie je staan "gevonden of TFTC" * geocoins of leuke TB's worden te vaak niet meer herplaatst en verdwijnen * caches waar je veel tijd aan hebt besteed en kosten voor hebt gemaakt worden slordig behandeld of vernield * favorieten punten die niet worden gegeven voor aparte en mooi gemaakte caches door cachers met veel gevonden caches, terwijl dit voor de CO juist zo leuk is * caches loggen waar je nog nooit in de buurt ben geweest Zo maar een niet volledige opsomming, die wellicht aardig weergeeft hoe sommigen met de spullen van anderen en deze hobby omgaan. Toch beleven we nog steeds veel plezier in het geocachen en het plaatsen van een cache al gaan we wel selectiever om met de cache die we willen bezoeken.
  4 punten
 2. Precies, mijn hengel van €5.- is 7 meter en als het nog hoger moet dan wordt de hengel toch onbestuurbaar. Alle caches waar je een helikopter of een duikboot voor nodig hebt laat ik ook met alle plezier voor degenen die daar plezier in hebben. Ik ga echt niet met klimtools op stap om een cache uit een veel te hoge boom te halen. Er liggen nog genoeg andere.
  3 punten
 3. Van jou had ik meer deze reactie verwacht .
  2 punten
 4. Vanmorgen, voordat de winkels opengingen en het nog niet zo druk was in de stad, zijn we eens gaan kijken of we de cache konden vinden. We wonen in de buurt en kennen veel punten al eens bezocht, maar het was de moeite waard om de geschiedenis van Philips en de betekenis van de industrie voor de stad te volgen. Ook om te zien hoe veel oude gebouwen een nieuwe functie gekregen hebben. De informatie uit de listing was ook van toegevoegde waarde. En als kers op de taart een mooi gemaakte cache, in het centrum van de stad, die je ook kunt loggen als het wat drukker is.
  2 punten
 5. Tja, onderhoud hoort erbij (al lijken velen dat te vergeten). Heel Nederland is ook niet de bedoeling (staat ook iets over in de richtlijnen). Dat caches c.q. logrollen gestolen worden is ook zo, al heeft veel te maken met zorgvuldig de tijd nemen om een goede plek te vinden. Verder raad ik elke geocacher aan om niet teveel hooi op de vork te nemen. Beter 1 goede en verzorgde cache dan 10 waardeloze en vieze caches...
  2 punten
 6. Geocaching.COM heeft haar Android Geocaching app aangepast: Geocaching® app for Android updates. " With this release, we have made a significant change to the main navigation model in the Android app. Previously, we stored all navigation elements in the drawer. Now, those same navigation elements are moved front and center, and we introduced a bottom navigation model which provides access to the bottom navigation controls from any view in the app. In the header of the app, we have updated the control to access filters. This control is now presented in two states. The first state, shown immediately below, is displayed when filters are in their default state, and the user has not made any changes or edits to the filters. The second state, shown below, is displayed when the player has made changes to the filters, and serves as a reminder that filters have changed. Additionally, parts of the app are refreshed for a cleaner look, and we made map updates for improved performance. We would also like to call out a technical note. With this release, we are dropping support for Android OS 4.4 (KitKat). Moving forward, new releases are available only for Android OS version 5.0 (Lollypop) and higher. " Een volledige Google vertaling.
  2 punten
 7. https://geocachen.be/10-redenen-om-te-stoppen-met-geocaching/ Heerlijk ironisch geschreven
  2 punten
 8. Belangrijk : "...Met deze release laten we de ondersteuning voor Android OS 4.4 (KitKat) vallen. In de toekomst zijn nieuwe releases alleen beschikbaar voor Android OS-versie 5.0 (Lollypop) en hoger. Hebt u dus een smartphone met Android 4.4, dan niet updaten !!!
  2 punten
 9. Ja, die doet het niet meer ... En inderdaad gaan ze nu direct verder met SN15.
  2 punten
 10. Hoi iedereen, Zal ik mij eerst even voorstellen... Ik ben Jan, ben een jaartje geleden begonnen met deze fantastische hobby (dus heb nog veel te leren) en heb mij onlangs de Garmin GPSMAP 66sr aangekocht. Ik heb een aantal "lijsten" aangemaakt en deze via geocaching.com naar mijn Garmin verzonden. De caches vind ik allemaal terug op het toestel maar ze staan wel allemaal apart, dus niet per lijst. Kan ik via de Garmin filteren op "lijst" en zo ja, hoe doe ik dat? Grtjs J.
  2 punten
 11. Net even opgezocht, het kan dus gewoon met de 66. Zie afbeelding.
  2 punten
 12. Ja de dancing man code: Cache me if you can al eerder ontdekt, maar nooit geprobeerd de "vreemde TB code" te gebruiken. Maar het is gelukt dus allen dank voor de hulp. Wel veel geleerd en gezien van wat daar allemaal zover van huis plaatsvindt.
  2 punten
 13. Ter aanvulling: voor de 66SR is ook een update beschikbaar, nl. 3.30
  2 punten
 14. Als ik kijk hoe druk het nu in de bossen is, zou het mij juist niets verbazen als er nu ook meer mensen actief zijn met geocaching. Of nieuw zijn begonnen.
  2 punten
 15. Ik denk niet dat je kunt zeggen dat er bij Groundspeak niets gepubliceerd werd. Revieuwers hebben niet overal te maken met dezelfde regels en mogelijk ook andere keuzes gemaakt. In verschillende landen, waaronder bijvoorbeeld België en Duitsland, zijn de afgelopen maanden caches uitgekomen. Alleen: als je je aan de regels houdt, kon je niet de grens over om ze te gaan zoeken.
  2 punten
 16. Ik wil niemands idee jatten, maar als niemand het maakt: Misschien zoiets? Het is maar knip/plak werk en moet vast en zeker beter kunnen. Maar ik verwacht, dat copyright hier direct een einde aan maakt. Voorkant ( met de gebruikelijk tekst rondom ) : AchterKant:
  2 punten
 17. Vanmorgen heeft SpaceX weer een Falcon 9 gelanceerd ( Starlink-18 ) met weer 60 satellieten aan boord. De eerste trap ( het onderste deel ) van de raket was 27 dagen geleden ook al gebruikt voor een eerdere lancering. De lancering ging zoals gepland en de eerste trap is daarna weer netjes geland ( T + 00:08:20 ) op het schip 'Of Course I Still Love You'. De hele lancering is weer ( typisch SpaceX ) uitgebreid te zien en voorzien van uitleg. Prachtig om te zien !! De planning is dat morgenvroeg Starlink-17 wordt gelanceerd ! Was het nog geen jaar geleden een unicum, ondertussen is het bijna volkomen normaal. Toch vreemd dat je zo snel aan zoiets went.
  2 punten
 18. Wat zou voor jezelf dan wel meerwaarde om te lezen? Dat zal misschien al een goede indicatie geven wat je wel zou kunnen schrijven, daarnaast moet disrespect van anderen geen reden zijn om hetzelfde gedrag maar te kopiëren. Ik log ook gewoon thuis achter de computer en soms duurt het loggen bij mij langer dan het zoeken naar een cache. Onderweg schrijf ik soms een paar steekwoorden op papier op, zodat ik weet wat er bij welke cache gebeurde want zelfs bij een trail is elke cache toch weer een andere. Daarnaast log ik met het volgende in mijn achterhoofd: Ik log voor mijzelf: Mijn logjes vormen een soort dagboek, dus ik beschrijf waar ik heen gegaan ben, waarom ik voor die locatie heb, of er persoonlijke omstandigheden meespelen. Maar ook weersomstandigheden, toevallige ontmoetingen. Ik log voor de CO: Ligt de cache er nog goed bij? Kloppen de opdrachten nog? Was alles duidelijk? Kloppen de attributen? Wat zou ik zelf anders gedaan hebben? Ik log voor volgende bezoekers: Wat vond ik van de cache? Was hij makkelijk of moeilijk te vinden? Liep ik ergens vast? Ik log voor vrienden: Omdat mijn logs verhalend zijn, zijn er vrienden die het leuk vinden om te lezen waar ik geweest ben en wat ik beleefd heb. Vaak voorzien van de nodige dosis zelfspot, dat ik met mijn korte broek in de brandnetels sta of dat ik voor de zoveelste keer uit ben gegeleden omdat het dijkje net iets te glad was. Ik log voor mijn administratie: Yes een smiley... niet meer om te zien welke caches
  2 punten
 19. Heel veel nacht caches hebben we niet gedaan, maar deze was wel de beste: Operation Night Thunder Ps. de log is echt geschreven in 2014
  2 punten
 20. Op een forum wil je geen puzzels bespreken, omdat die via een zoekmachine (Google, Bing) eenvoudig teruggevonden kunnen worden. Dan kan iedereen dus met simpel zoeken zien hoe de puzzel opgelost moet worden. Uiteraard is de CO de eerste om het aan te vragen, maar soms reageren die niet. In dat geval kun je medegeocachers om hulp vragen via bv een event (erg lastig in deze tijd) of de geo-chat (https://www.geocaching.nl/geocaching-nl/quick-chat/ ). Alles wat daar 'gezegd wordt verdwijnt waardoor dat niet meer teruggevonden wordt door de zoekmachines.
  2 punten
 21. Ik heb zelf een mooie Caperlan hengel gekocht voor 17 euro: TELESCOPISCHE HENGEL VOOR STATISCH VISSEN LAKESIDE-1 TRAVEL 600 6 METER In de reviews is te zien dat deze heel veel gebruikt wordt door geocachers. De verkoper in de winkel (fervent sportvisser die mij zou adviseren) was erg teleurgesteld toen ik het doel van de hengel vertelde.
  2 punten
 22. Hé PeeTee, Kan ik jou en je drone komende zomer een paar dagen inhuren? Zie hier. Misschien, gezien de grote van deze drone, kan die van jouw e.e.a. in een middag wel oplossen .
  2 punten
 23. Werd getipt over dit draadje. Via mijn profielpagina kun je een berichtje naar mij sturen per mail met de vraag over je cache; https://www.geocaching.com/p/default.aspx?u=westpointer
  2 punten
 24. Zo, dat was dat. De keel is schor, maar dat is nu niet het grootste probleem. Nu eerst even langs de 'ramenboer', want.... Wat je allemaal al niet doet voor een cadeau
  2 punten
 25. Ondertussen via de chat het probleem opgelost: De iPhone app blijkt het een en ander in zijn cache te bewaren, en daar werd dus de oude pagina getoond. Na het verwijderen en herinstalleren van de app was ook daar het plaatje verdwenen.
  2 punten
 26. Blijkbaar was het een interessante aanbieding want het is over naar een andere eigenaar. Binnekort nieuwe geocaches
  2 punten
 27. Het apparaat is inmiddels verkocht. We wensen er de nieuwe eigenaren veel plezier mee!
  2 punten
 28. Prima opgelost, nemen we een wijntje op met pinda's. [ vanavond ] Groetjes van Appie uit Delft.
  2 punten
 29. Wat een weer hè? Die regen blijft maar vallen. Gelukkig hebben wij het niet zo zwaar als Limburg, België en Duitsland. Bij ons stond de straat wel blank vanmorgen, maar daar bleef het gelukkig bij. Om de moed niet te verliezen een zonnige foto, die we afgelopen maandag nog hebben gemaakt tijdens een cache- fietstocht rond de Maashorst. En voor vandaag, de renners volgen op hun weg door de Pyreneeën.
  1 punt
 30. Om ongeveer 16:45 gaat de eerste Nederlandse satelliet de ruimte in: Live stream. NOS.nl : "Nederlandse krijgsmacht gaat de ruimte in: 'We moeten mee met onze tijd'. Royal Netherlands Airforce Payload The Royal Netherlands Air Force will be launching their first ever satellite called BRIK-II. BRIK-II’s name comes as a homage to the first ever airplane operated by the Royal Netherlands Airforce called “Brik”. BRIK-II will provide vital data and intelligence to the Royal Netherlands Air Force including navigation and Earth observation. The main goal is to provide a testing platform for military applications with small and nano satellites. BRIK-II satellite during software testing. (Credit: Isispace) The satellite was built by Innovative Solutions in Space with an almost three million dollar budget, which covered both the research and development as well as launch. Future plans include adding other satellites to the fleet. For the Royal Netherlands Air Force’s purposes, a total of about 24 satellites will be needed. Overigens wordt vanavond ook weer een SpaceX Falcon 9 gelanceerd en maar weer hopen dat de eerste trap weer netjes land, zoals we ondertussen gewend zijn. Ongelofelijk dat dát zo snel went en normaal is.
  1 punt
 31. Ik heb gereageerd op de mail van Perry Sport, en heb een werkelihk heel nette mail teruggehad. Ze proberen er echt netjes mee om te gaan. Ter compensatie van de overlast krijg ik zelfs een paar logboekjes en een attentie toegestuurd!
  1 punt
 32. Die reis herinner ik me nog wel. Als kind heb je natuurlijk een andere voorstelling van zo’n ruimtereis, maar we zaten aan radio en tv gekluisterd om te weten hoe dat af ging lopen.
  1 punt
 33. ....en het weer is hier fantastisch. Dus 'verplicht' wandelen .....
  1 punt
 34. Kijk, dat is duidelijk. Blijkbaar heeft Garmin eindelijk besloten, om het geocachen wat meer en beter te gaan ondersteunen !!
  1 punt
 35. @Keselken dit kan wel degelijk 👍. Maar dan alleen met de Live Geocaching optie op je 66SR. Dan kun je op de 66SR zelf (via je telefoon BT/Wifi verbinding) er voor kiezen om alleen een lijst met Geocaches te synchroniseren. Dan komen al deze caches op je GPS. Moet je natuurlijk niet in combinatie met het laden van een PQ doen want je kunt dan geen onderscheid meer maken tussen Geocaches in de PQ of in de lijst. Menu > Stel in > Geocaching > Geocaching Live > Geocache Lists > Kies een lijst en synchroniseren maar
  1 punt
 36. Mogelijk omdat de wat modernere Garmins de logs automatisch op de desbetreffende site kunnen zetten, dus hoeft de logger de cache zelf niet eens meer te loggen.
  1 punt
 37. De Perseverance heeft direct na de landing enkele foto's gemaakt met een simpele camera. Dus was direct bekend dat de lander rechtop staat. De tests na de landing lijken allemaal goed verlopen te zijn, dus er is geen schade of andere problemen. Ondertussen zijn bijna alle live streams gestopt, dus is actueel/live nieuws gestopt. Zodra er meer foto's online komen, zal ik een linkje plaatsen.
  1 punt
 38. Een mooi, vlot geschreven artikel. Mocht ik het geocachen niet kennen, dan zou het mij wel nieuwsgierig maken.
  1 punt
 39. Ok, dat wist ik niet......
  1 punt
 40. Het lijkt goed te werken al is dit de eerste keer voor mij
  1 punt
 41. Ben ik met je eens Peetee. Maar denk je niet dat de beelden van harrie met wat oefenen net zo goed rustig worden? En ik denk dat de muziek eronder ook een effect heeft. Ik vind dat in ieder geval wel een verschil maken. Mooie muziek trouwens!
  1 punt
 42. Dat zijn ook zeer mooie beelden hoor. Veel rustiger... Misschien van het voorjaar eens de Ardennen vanuit de lucht bekijken.
  1 punt
 43. En zingen hè, want anders gaat dat niet goedkomen met maat 84.
  1 punt
 44. Geocaching.COM heeft een aanpassing gedaan op hun website: Difficulty/Terrain grid. " With today’s release, we are adding a feature for Premium members to search for Difficulty and Terrain combinations to fill their D/T grid. From the Statistics page, click the button below the D/T grid to start the search. If you have not filled your grid yet, the search results will show you all caches with a D/T combination you have not previously found (these show as “0” in your D/T grid). If you have already filled your grid, your search results will show all caches with the D/T combination of the lowest number in your grid. In this case, the search results show all D/T combinations with a “0” in the D/T grid: Here is an example of a filled grid. The search results in this case will show all D/T combinations with a “2” in the D/T grid: You can now also click on each grid to display caches with that D/T combination that you haven’t found. The initial search will display caches around your home coordinates. You can then further filter, for example to show caches in another location, or of a specific cache type. Een volledige Google vertaling
  1 punt
 45. Ontvangst is mogelijk een "dingetje" maar de gewone batterijen is voor mij het prettigste, met half lege gewoon op pad, want reserve altijd mee. Zolang Garmin ze zo uit blijft voeren is dat het eerste +punt
  1 punt
 46. Als mijn huidige 64s t.z.t. defect raakt, dan moet ik dan maar eens goed nadenken of ik nog wel een gps-toestel koop of dat ik met m'n mobiel ga geocachen. Dat deze nieuwe gps'en wel of niet hun geld waard zijn, daar gaat het niet om, maar heb je deze dure toestellen tegenwoordig echt nog nodig, voor het zoeken van een doosje in het bos of op de heide? Natuurlijk ben ik blij dat mijn 64s vaak een maximale afwijking van 4 meter aangeeft, dat geeft 'zekerheid'. Maar op de keper beschouwd zegt die 4 meter helemaal niets. Dit is een berekende gemiddelde afwijking. Tevens is het tegenwoordig maar vaak afwachten hoe én waarmee de CO de cache zelf heeft ingemeten. In de buurt van de cache heb je vaak niets meer aan je gps en moet je zelf toch gaan zoeken. Dat deze nieuwe gps'en ook Galileo ondersteuning is natuurlijk fijn, maar heb je als geocacher die extra nauwkeurigheid wel nodig. Is het voor geocachen wel een toegevoegde waarde, waarvoor je wel behoorlijk diep in de buidel moet tasten? De gps hardware en functies in smartphones worden steeds beter en nauwkeuriger, terwijl de prijzen daarvan steeds lager worden. Tevens heb je dan ook vaak de grootste bibliotheek ter wereld in je handen, met veel meer functies dan alleen een gps. Als ik tegenwoordig ga geocachen, dan neem ik natuurlijk mijn 64s mee. Mijn smartphone gaat o.a. mee voor het bekijken van de cache gegevens, de logs, voor de 'second opinion' als we de cache ( met de 64s ) niet kunnen vinden, eventueel voor het oplossen van een puzzeltje en het bereikbaar zijn indien we b.v. lichamelijk hulp nodig hebben ( mijn smartphone gaat beslist NIET mee om gebeld te worden !! ). Dus zo bekeken, heb ik een gps-toestel dan misschien niet meer nodig en kan dan zo een hoop geld besparen. Alleen nog afwachten hoe ik er dán over denk.
  1 punt
 47. Misschien moet je er aan wennen, maar persoonlijk vind ik geocachen met een smartfone een ramp. Waarom dan wel? De reeds eerder genoemde bezwaren, onnauwkeurig en zo leeg Scherm vals steeds weg, laat je het aanstaan is helemaal zo leeg. Het kompas is een giller, alleen doordat de afstand terugloopt kun je zien dat je in de buurt komt. Met lab-caches gebruik ik de smartfone wel, maar zelfs dan maak ik meestal een projectie met de GPS om dan pas later de telefoon weer te gebruiken bij het antwoorden op de vraag.
  1 punt
 48. Het lijkt nu misschien wereldvreemd maar in een recent verleden toen het nog leuk was om te cachen werd er tijden een cachetocht een plastic zak meegenomen om zwerfafval in te verzamelen. Ook ik heb mij schuldig gemaakt om een aantal keren zwerfafval te verzamelen om met de neus op de feiten gedrukt te worden dat dit onbegonnen werk lijkt te zijn. Soms 2 of soms 3 plastic zakken vol zwerfvuil verzamelen tijdens het cachen lijkt mij niet een extra uitdaging om een cachedag te gaan vullen. Natuurlijk is dit heugelijke feit dat er ook zwerfafval verzameld kan worden tijdens het cachen in de logs vermeld maar dat lijkt niet echt positief ontvangen te worden door medecachers. Natuurlijk wens ik je alle succes toe om iets te organiseren om het zwerfvuil in onze natuur binnen de perken te houden en dat cachers op hun cachetochten hun bijdrage n doen om het zwerfvuil op te ruimen.
  1 punt
 49. Er lijken een aantal zaken weer te werken dus langzaam zal alles weer gaan werken (hoop ik). Zie ook de status pagina van Garmin connect
  1 punt
Dit klassement is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...