Spring naar bijdragen

Klassement

Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 25-07-20 in Berichten tonen

 1. Wij zijn verslaafd aan deze hobby vanaf 2007, maar helaas lijkt het me dat er best veel is veranderd in de periode tot op heden. Enkele voorbeelden: * steeds meer volstrekt oninteressante caches * slordige logrolletjes of slordig je naam erin gekalkt * een beetje fatsoenlijke log schrijven is vaak al teveel moeite en dan zie je staan "gevonden of TFTC" * geocoins of leuke TB's worden te vaak niet meer herplaatst en verdwijnen * caches waar je veel tijd aan hebt besteed en kosten voor hebt gemaakt worden slordig behandeld of vernield * favorieten punten die niet worden gegeven voor aparte en mooi gemaakte caches door cachers met veel gevonden caches, terwijl dit voor de CO juist zo leuk is * caches loggen waar je nog nooit in de buurt ben geweest Zo maar een niet volledige opsomming, die wellicht aardig weergeeft hoe sommigen met de spullen van anderen en deze hobby omgaan. Toch beleven we nog steeds veel plezier in het geocachen en het plaatsen van een cache al gaan we wel selectiever om met de cache die we willen bezoeken.
  4 punten
 2. Precies, mijn hengel van €5.- is 7 meter en als het nog hoger moet dan wordt de hengel toch onbestuurbaar. Alle caches waar je een helikopter of een duikboot voor nodig hebt laat ik ook met alle plezier voor degenen die daar plezier in hebben. Ik ga echt niet met klimtools op stap om een cache uit een veel te hoge boom te halen. Er liggen nog genoeg andere.
  3 punten
 3. Van jou had ik meer deze reactie verwacht .
  2 punten
 4. Vanmorgen, voordat de winkels opengingen en het nog niet zo druk was in de stad, zijn we eens gaan kijken of we de cache konden vinden. We wonen in de buurt en kennen veel punten al eens bezocht, maar het was de moeite waard om de geschiedenis van Philips en de betekenis van de industrie voor de stad te volgen. Ook om te zien hoe veel oude gebouwen een nieuwe functie gekregen hebben. De informatie uit de listing was ook van toegevoegde waarde. En als kers op de taart een mooi gemaakte cache, in het centrum van de stad, die je ook kunt loggen als het wat drukker is.
  2 punten
 5. Tja, onderhoud hoort erbij (al lijken velen dat te vergeten). Heel Nederland is ook niet de bedoeling (staat ook iets over in de richtlijnen). Dat caches c.q. logrollen gestolen worden is ook zo, al heeft veel te maken met zorgvuldig de tijd nemen om een goede plek te vinden. Verder raad ik elke geocacher aan om niet teveel hooi op de vork te nemen. Beter 1 goede en verzorgde cache dan 10 waardeloze en vieze caches...
  2 punten
 6. Geocaching.COM heeft haar Android Geocaching app aangepast: Geocaching® app for Android updates. " With this release, we have made a significant change to the main navigation model in the Android app. Previously, we stored all navigation elements in the drawer. Now, those same navigation elements are moved front and center, and we introduced a bottom navigation model which provides access to the bottom navigation controls from any view in the app. In the header of the app, we have updated the control to access filters. This control is now presented in two states. The first state, shown immediately below, is displayed when filters are in their default state, and the user has not made any changes or edits to the filters. The second state, shown below, is displayed when the player has made changes to the filters, and serves as a reminder that filters have changed. Additionally, parts of the app are refreshed for a cleaner look, and we made map updates for improved performance. We would also like to call out a technical note. With this release, we are dropping support for Android OS 4.4 (KitKat). Moving forward, new releases are available only for Android OS version 5.0 (Lollypop) and higher. " Een volledige Google vertaling.
  2 punten
 7. https://geocachen.be/10-redenen-om-te-stoppen-met-geocaching/ Heerlijk ironisch geschreven
  2 punten
 8. Belangrijk : "...Met deze release laten we de ondersteuning voor Android OS 4.4 (KitKat) vallen. In de toekomst zijn nieuwe releases alleen beschikbaar voor Android OS-versie 5.0 (Lollypop) en hoger. Hebt u dus een smartphone met Android 4.4, dan niet updaten !!!
  2 punten
 9. Ja, die doet het niet meer ... En inderdaad gaan ze nu direct verder met SN15.
  2 punten
 10. Hoi iedereen, Zal ik mij eerst even voorstellen... Ik ben Jan, ben een jaartje geleden begonnen met deze fantastische hobby (dus heb nog veel te leren) en heb mij onlangs de Garmin GPSMAP 66sr aangekocht. Ik heb een aantal "lijsten" aangemaakt en deze via geocaching.com naar mijn Garmin verzonden. De caches vind ik allemaal terug op het toestel maar ze staan wel allemaal apart, dus niet per lijst. Kan ik via de Garmin filteren op "lijst" en zo ja, hoe doe ik dat? Grtjs J.
  2 punten
 11. Net even opgezocht, het kan dus gewoon met de 66. Zie afbeelding.
  2 punten
 12. Ja de dancing man code: Cache me if you can al eerder ontdekt, maar nooit geprobeerd de "vreemde TB code" te gebruiken. Maar het is gelukt dus allen dank voor de hulp. Wel veel geleerd en gezien van wat daar allemaal zover van huis plaatsvindt.
  2 punten
 13. Ter aanvulling: voor de 66SR is ook een update beschikbaar, nl. 3.30
  2 punten
 14. Als ik kijk hoe druk het nu in de bossen is, zou het mij juist niets verbazen als er nu ook meer mensen actief zijn met geocaching. Of nieuw zijn begonnen.
  2 punten
 15. Ik denk niet dat je kunt zeggen dat er bij Groundspeak niets gepubliceerd werd. Revieuwers hebben niet overal te maken met dezelfde regels en mogelijk ook andere keuzes gemaakt. In verschillende landen, waaronder bijvoorbeeld België en Duitsland, zijn de afgelopen maanden caches uitgekomen. Alleen: als je je aan de regels houdt, kon je niet de grens over om ze te gaan zoeken.
  2 punten
 16. Ik wil niemands idee jatten, maar als niemand het maakt: Misschien zoiets? Het is maar knip/plak werk en moet vast en zeker beter kunnen. Maar ik verwacht, dat copyright hier direct een einde aan maakt. Voorkant ( met de gebruikelijk tekst rondom ) : AchterKant:
  2 punten
 17. Vanmorgen heeft SpaceX weer een Falcon 9 gelanceerd ( Starlink-18 ) met weer 60 satellieten aan boord. De eerste trap ( het onderste deel ) van de raket was 27 dagen geleden ook al gebruikt voor een eerdere lancering. De lancering ging zoals gepland en de eerste trap is daarna weer netjes geland ( T + 00:08:20 ) op het schip 'Of Course I Still Love You'. De hele lancering is weer ( typisch SpaceX ) uitgebreid te zien en voorzien van uitleg. Prachtig om te zien !! De planning is dat morgenvroeg Starlink-17 wordt gelanceerd ! Was het nog geen jaar geleden een unicum, ondertussen is het bijna volkomen normaal. Toch vreemd dat je zo snel aan zoiets went.
  2 punten
 18. Wat zou voor jezelf dan wel meerwaarde om te lezen? Dat zal misschien al een goede indicatie geven wat je wel zou kunnen schrijven, daarnaast moet disrespect van anderen geen reden zijn om hetzelfde gedrag maar te kopiëren. Ik log ook gewoon thuis achter de computer en soms duurt het loggen bij mij langer dan het zoeken naar een cache. Onderweg schrijf ik soms een paar steekwoorden op papier op, zodat ik weet wat er bij welke cache gebeurde want zelfs bij een trail is elke cache toch weer een andere. Daarnaast log ik met het volgende in mijn achterhoofd: Ik log voor mijzelf: Mijn logjes vormen een soort dagboek, dus ik beschrijf waar ik heen gegaan ben, waarom ik voor die locatie heb, of er persoonlijke omstandigheden meespelen. Maar ook weersomstandigheden, toevallige ontmoetingen. Ik log voor de CO: Ligt de cache er nog goed bij? Kloppen de opdrachten nog? Was alles duidelijk? Kloppen de attributen? Wat zou ik zelf anders gedaan hebben? Ik log voor volgende bezoekers: Wat vond ik van de cache? Was hij makkelijk of moeilijk te vinden? Liep ik ergens vast? Ik log voor vrienden: Omdat mijn logs verhalend zijn, zijn er vrienden die het leuk vinden om te lezen waar ik geweest ben en wat ik beleefd heb. Vaak voorzien van de nodige dosis zelfspot, dat ik met mijn korte broek in de brandnetels sta of dat ik voor de zoveelste keer uit ben gegeleden omdat het dijkje net iets te glad was. Ik log voor mijn administratie: Yes een smiley... niet meer om te zien welke caches
  2 punten
 19. Heel veel nacht caches hebben we niet gedaan, maar deze was wel de beste: Operation Night Thunder Ps. de log is echt geschreven in 2014
  2 punten
 20. Op een forum wil je geen puzzels bespreken, omdat die via een zoekmachine (Google, Bing) eenvoudig teruggevonden kunnen worden. Dan kan iedereen dus met simpel zoeken zien hoe de puzzel opgelost moet worden. Uiteraard is de CO de eerste om het aan te vragen, maar soms reageren die niet. In dat geval kun je medegeocachers om hulp vragen via bv een event (erg lastig in deze tijd) of de geo-chat (https://www.geocaching.nl/geocaching-nl/quick-chat/ ). Alles wat daar 'gezegd wordt verdwijnt waardoor dat niet meer teruggevonden wordt door de zoekmachines.
  2 punten
 21. Ik heb zelf een mooie Caperlan hengel gekocht voor 17 euro: TELESCOPISCHE HENGEL VOOR STATISCH VISSEN LAKESIDE-1 TRAVEL 600 6 METER In de reviews is te zien dat deze heel veel gebruikt wordt door geocachers. De verkoper in de winkel (fervent sportvisser die mij zou adviseren) was erg teleurgesteld toen ik het doel van de hengel vertelde.
  2 punten
 22. Hé PeeTee, Kan ik jou en je drone komende zomer een paar dagen inhuren? Zie hier. Misschien, gezien de grote van deze drone, kan die van jouw e.e.a. in een middag wel oplossen .
  2 punten
 23. Werd getipt over dit draadje. Via mijn profielpagina kun je een berichtje naar mij sturen per mail met de vraag over je cache; https://www.geocaching.com/p/default.aspx?u=westpointer
  2 punten
 24. Zo, dat was dat. De keel is schor, maar dat is nu niet het grootste probleem. Nu eerst even langs de 'ramenboer', want.... Wat je allemaal al niet doet voor een cadeau
  2 punten
 25. Ondertussen via de chat het probleem opgelost: De iPhone app blijkt het een en ander in zijn cache te bewaren, en daar werd dus de oude pagina getoond. Na het verwijderen en herinstalleren van de app was ook daar het plaatje verdwenen.
  2 punten
 26. Blijkbaar was het een interessante aanbieding want het is over naar een andere eigenaar. Binnekort nieuwe geocaches
  2 punten
 27. Het apparaat is inmiddels verkocht. We wensen er de nieuwe eigenaren veel plezier mee!
  2 punten
 28. Prima opgelost, nemen we een wijntje op met pinda's. [ vanavond ] Groetjes van Appie uit Delft.
  2 punten
 29. Ik weet het niet, maar ik denk dat we er verbaasd over zullen staan hoeveel mensen er zijn die dat kunnen en willen betalen.
  1 punt
 30. Het is gelukt, wat een prestatie en wat een sfeer! Ik heb ervan genoten.
  1 punt
 31. "...Het gaat er dus niet om wie de route het snelste heeft afgelegd, het gaat ook om hoe de route wordt afgelegd..." Kijk, dat is een prima idee !!
  1 punt
 32. Kan me het niet zo heugen, maar begin juni kom ik op voor een volgende termijn. Ik hoop eraan te denken.
  1 punt
 33. Ik keek ook regelmatig naar wie hem na mij vond of hoe lang het soms duurde tot hij weer gevonden werd. Gelukkig kan dat nog via deze link: https://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx Zoek by username en vul je eigen naam in en je ziet weer de oude lijst.
  1 punt
 34. Vanmorgen even niets te doen, maar ook niet aan het cachen .... Nu al live te zien: de voorbereidingen en tests voor de lancering van NASA Falcon 9 Crew-2 (Dragon) naar de ISS. Als alle testen goed gaan, worden ze een paar minuten voor 12:00 vanmorgen gelanceerd, maar dat kan ook nog iets eerder zijn als alle tests sneller verlopen dan verwacht.
  1 punt
 35. Vanaf vandaag zijn ook Virtuele caches te adopteren. Zie: https://forums.geocaching.com/GC/index.php?/topic/361547-virtual-caches-are-now-adoptable/ Als iemand nog een virtual award heeft, en geen idee wat je er mee moet doen, houd ik me aanbevolen. Tc
  1 punt
 36. Succes met de cursus Onthaasten. Mocht je naar Haarlem komen, mag je gerust een berichtje sturen om een woodie te ruilen
  1 punt
 37. Inderdaad. Ik zou zeggen: laat maar komen dat mooie weer en dan gauw wat meer kleurtjes in de natuur, dat maakt alles zoveel mooier.
  1 punt
 38. Idd. De kapper heb ik nog wel het minst gemist van al. De tondeuse heeft zichzelf al ruimschoots terugverdiend.
  1 punt
 39. Bedankt voor het meedenken, het is gelukt. Het moest idd gewoon via iTunes
  1 punt
 40. Niet helemaal. Als je een abonnement hebt via iTunes, dan moet je dit ook veranderen/stoppen via iTunes. Je kunt het zien als een soort automatische overschrijving vanuit iTunes. Bij de Geocaching-app staat ook: En via de knowledgebase van Groundspeak https://www.geocaching.com/help/index.php?pg=kb.chapter&id=9&pgid=910
  1 punt
 41. Vandaag de snooker finale van de Masters op tv. Een geweldige partij tussen John Higgins en de 'nieuweling' Yan Bingtao. De huidige stand ( om 21:00 ) is 5 - 5 ( best of 19 frames ).
  1 punt
 42. Inmiddels werkt het weer. Ik heb een bericht gestuurd naar Geocaching.com. Zij hebben het kunnen verhelpen. bedankt voor het meedenken. 👍🏼
  1 punt
 43. Ter informatie: ...Wanneer zie je de nieuwe versie van de zoekkaart? We zijn onlangs begonnen met het implementeren van deze functie voor gebruikers. Het zal de komende weken langzaam worden uitgerold naar geocachers. Dit is om een kwaliteitsrelease met minimale bugs te garanderen. Mogelijk ziet u de nieuwe kaartversie vandaag of ziet u deze pas als de release volledig is uitgerold..."
  1 punt
 44. Misschien heb je ter inspiratie iets aan deze al lang geleden gearchiveerde cache: https://coord.info/GC1E2QE NB. Je mag niet echt als eis stellen dat mensen een zak met vuil inleveren.
  1 punt
 45. Onlangs heeft Garmin een nieuwe gps firmware/update uitgebracht. Daarmee worden o.a. fouten ( bugs ) verholpen en/of functies verbeterd/toegevoegd. Het is niet noodzakelijk om de laatste versie op uw gps te hebben, echter vaak wordt de werking van uw gps er wel beter en/of stabieler van. U kan de update op uw gps installeren m.b.v. van Garmin-Express of dit handmatig doen. Garmin-Express moet u wel eerst installeren ( registreren is niet noodzakelijk ! ). Wilt u daarvoor geen software installeren, dan kan u de update ook handmatig uitvoeren. Wilt u een oude update installeren ( = downgrade ), dan kan dit alleen handmatig. Hieronder staat een lijst van gangbare Garmin gps'en. In de lijst zijn niet alle types expliciet vermeldt, omdat b.v. de update voor een 64 dezelfde is als die voor een 64s. Staat uw gps-serie niet in de lijst, dan mag u zelf Google'n. Type Garmin gps Laatste firmware Garmin website eTrex 20/30 4.90 Link eTrex 20x/30x 3.00 Link eTrex 22x/32x 2.50 Link eTrex Touch 25/35 4.00 Link GPSMAP 62/78 7.20 Link GPSMAP 62sc/62stc 5.30 Link GPSMAP 64 5.60 Link GPSMAP 64sc 3.30 Link GPSMAP 64sx 2.30 Link GPSMAP 64csx 2.20 Link GPSMAP 66 4.20 Link GPSMAP 66i 5.90 Link Montana 7.60 Link Montana 610/680 3.50 Link Oregon 6x0 5.60 Link Oregon 7xx 5.20 Link <<<< Oregon 7xx : Changes made from version 5.00 to 5.20: •Fixed incorrect timestamps when viewing elevation change over time. •Fixed potential page flow issue after saving activity. •Fixed possible display issue with notifications. •Fixed issue with scroll controls overlapping with other menu buttons in the geocache application. •Fixed issue where changes to Find menu item order would not persist. •Fixed issue with navigating to multicaches when geocaching. •Fixed issue with the north arrow when rotating the map between landscape and portrait mode. •Added support for displaying FIT activities on the map. •Added support for the additional waypoints part of a geocache to be downloaded via geocaching live. •Added geocache proximity alerts. •Improved Share Wirelessly functionality. •CIQ Security Update.
  1 punt
 46. Zonder extra software is het inderdaad behelpen. Maar met de onderstaande GeoCaching.Com kaart & opties kan je een list vullen/maken, daarvan de *.gpx file downloaden en daarmee in BaseCamp een route maken.
  1 punt
 47. https://www.destadgorinchem.nl/premium/lokaal/uitderegio/357527/geocachen-oldskool-spoorzoeken-voor-gevorderden Zelfs bij ons in het plaatselijke weekblad aandacht voor geocachen. Artikel os on line helaas alleen voor leden te lezen
  1 punt
 48. Zo, dat is serieus geld! Jammer eigenlijk, want zo blijft het wel de moeite waard om aanvallen uit te blijven voeren.
  1 punt
 49. Als 'insider': al jaren wordt er op IT bezuinig. Alles outsourcen en de goedkoopste aanbieder wint. En IT is niet alleen computers/laptops e.d., maar ook netwerk en beveiliging. Dat op computers/laptops wordt bezuinigd, dat ziet iedereen. Maar als er één niet meer werkt, dan moet er een nieuwe komen, want een medewerken zonder kost geld. Dat de te gebruiken computers en laptops niet de nieuwste zijn, dat is niet erg. Dan maar wat meer wachten en langzamer werken, dát zie je tenslotte niet terug in de jaarcijfers. Netwerken en beveiligingen draaien ( normaal gesproken ) 'jaren' door, zonder dat daar iemand echt naar kijkt en er geld aan uitgeeft. Het aankopen van nieuwe apparatuur, dat zie je wel terug in de jaarcijfers. Als er t.z.t. nieuwe computers/laptops moeten komen, is nog wel redelijk te onderbouwen. Maar het upgraden/kopen van netwerk/beveiligings apparatuur, daar zien weinig managers en bestuurders het nut van in, want het levert geheel geen ( zichtbaar ) geld op. Was dat voor het grote 'boze' internet niet zo erg, tegenwoordig wel en dat moet bij managers en bestuurders geleerd worden. EN soms op de harde manier. Als je alles outsourced aan de goedkoopste aanbieder, dan krijg je daar ook de bijbehorende kwaliteit voor terug.
  1 punt
 50. Oké. De caches uit de lijsten worden gewoon in uw gps geladen ( net zoals andere caches ) en zijn ook daar te vinden, waar u altijd uw caches selecteert op uw gps. Echter, als de caches te ver weg liggen ( b.v. i.v.m. vakantie in het buitenland ) dan zijn ze inderdaad niet zichtbaar. Zet daarvoor uw gps in DEMO mode. Zo uit m'n hoofd ( maar dat verschilt per type gps ): ga naar het satellieten scherm, klik daar op menu en kies "Demo". Selecteer daarna ( zoals normaal ) de cache uit de lijst en klik 'Ga'. Vergeet uw gps niet weer uit demo mode te halen. Zoek b.v. naar een plaatsnaam bij uw vakantie, waar ook de caches liggen. Ga dan naar die plaats en dan moeten de caches daar zichtbaar zijn.
  1 punt
Dit klassement is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...