Spring naar bijdragen

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 15-06-20 in Berichten tonen

 1. 1 punt
  Dubbel zo veel 'plezier': Nog altijd zichtbare komeet Neowise heeft wellicht twee ionenstaarten
 2. 1 punt
  Na een oproep op deze site heb ik me laten interviewen door een journaliste. Het resultaat staat vandaag in Haarlems Dagblad, Noord-Hollands Dagblad en Gooi en Eemlander. Het lijkt me een goede weergave met flink wat achtergrondinformatie en genoeg aanknooppunten voor wie wilt beginnen. Schatzoeken kan overal - Haarlems Dagblad 14072020.pdf
 3. 1 punt
  Dat zou ik ook wel willen, maar ik heb dat niet goed geregeld (moet altijd zelf roepen)
 4. 1 punt
  Altijd blij als mijn vrouw roept "kometen!"
 5. 1 punt
  U bedoelt, dat uw cache steeds gelogd wordt door prutser.... accounts? U zou dat bij GeoCaching.Com kunnen melden en zij zouden dat account kunnen disabelen/verwijderen. Maar zoals u al opgemerkt heeft zijn/waren er meer prutser.... accounts. De kans is groot dat GC.Com op de achtergrond al bezig het nu actieve prutser.... account te verwijderen. Echter, een basis account is gratis en zo aangemaakt. Als men wil zieken, dan verhoogt men de accountnaam en begint opnieuw of gaat verder. Ik meen me wel iemand te herinneren, die zoiets doet. Maar aangezien de checks, tijdens het aanmaken van een nieuw account zo slecht zijn, kan je ( als je wil ) 100% anoniem een account aanmaken en daardoor is uiteindelijk niemand te vinden die aansprakelijk gesteld kan worden. Ik vrees dat hier weinig aan te doen is, behalve steeds maar blijven melden bij GC.Com. De enige oplossing ( die ik kan bedenken ) is, om ook voor het basis account geld te gaan vragen. En zo verziekt een enkeling, de hobby van velen . Het beste is, je vooral er niet aan te ergeren, want dan heeft dat persoon zeker weten zijn zin/plezier. Overigens, mailen naar zo'n account heeft natuurlijk ook geen nut. Het is slecht voor uw bloeddruk ( denk ik ) en de ontvanger zal lachen om uw vragen/opmerkingen, want hij/zij weet niet beter, voelt zich eigenlijk onaantastbaar en doet wat hij/zij niet laten kan. Sterker nog, hoe meer u reageert, des te leuker zal hij/zij het vinden. Hé @Peetee: ben ik een heel epistel aan het schrijven, 'knikker' jij 'm er ff tussendoor
 6. 1 punt
  Hallo, Nee, een trail is een serie losse caches, die ook geheel onafhankelijk van elkaar gevonden kunnen worden. Ze hebben allemaal een eigen een logboek/logrol. Vaak heeft een trail ook een bonus-cache, delen/hints van de eindcoördinaat voor die cache, kan je vaak vinden in de caches van die serie. Een multi is een cache, waarbij je van wp naar wp loopt, om uiteindelijk bij de cache uit te komen. Alleen bij de eindcoördinaat ligt een logboek/logrol. Vaak zijn de coördinaten van de wp's niet bekend en moet je die zelf berekenen. En wp hoeft niet eens een fysiek ( een aan te raken ) ding te zijn. Leest u dit ook eens.
 7. 1 punt
  Aanvulling is dat Wherigo niet in contact staat met de website, dat in tegenstelling tot de labcaches bijvoorbeeld. Je moet als afsluiting dus alsnog een found it loggen (met log tekst)
 8. 1 punt
  Goedemorgen. Wanneer je naar je app gaat kunt je kiezen uit een aantal ppties waarvan start er 1 is. Die klik je aan en dan staat er bijvoorbeeld dat je te ver verwijdert bent van een bepaald punt. Het beginpunt meestal. Daar probeer je in de buurt te komen. Zodra je daar bent verschijnt er een vraag in de app. Als je die goed beantwoord krijg je wat in je inventaris en kun je naar het volgende punt. Zo werk je alle punten af. Uiteindelijk krijg je het coördinaat waar het kokertje ligt. Heel beknopt, maar ik hoop dat je er iets aan hebt. Vr. Gr. Marianne de Groot en heel veel cache plezier
 9. 1 punt
  Geocachen is wel hot in de media, de laatste tijd. Dit vind ik wel een leuk idee! Zo te zien is het goed georganiseerd. Een tijdelijke activiteit waarbij mensen/kinderen kennis kunnen maken met het Geocachen. De belangrijkste kenmerken zitten erin verwerkt en men regelt het zo dat iedereen op een andere plaats/tijdstip start.
 10. 1 punt
 11. 1 punt
  "...De Week van de Teek wordt jaarlijks georganiseerd door landelijke samenwerkende organisaties. Of u nu werkt in het groen of graag recreëert in de natuur, het is goed om meer te weten over de risico’s en het voorkomen van tekenbeten..." Bron. De TekenRadar.nl. En natuurlijk is er ook een app voor: NOS.nl.
 12. 1 punt
  De knapste ? De grootste ? De kleinste ? De gemeenste ? De snelste ? Mis ik wat PeeTee
 13. 1 punt
  In het MSDOS tijdperk werd er gebruik gemaakt van diverse uitbreidingen van de ascii tabel (die loopt namelijk maar tot teken 127). Op de PC werd daar vaak codepage 437 voor gebruikt, waarin het grootste deel van de gebruikte letters met accenten zit. Deze tabel is verder nog uitgebreid met diverse extra symbolen en handige tekens.Deze kun je allemaal oproepen met ALT-1 tm ALT-255 Voor windows werd een andere codetabel gebruikt (nml 1252) waardoor de speciale tekens opeens op een andere plaats zitten. Iedereen was al gewend aan de 'oude codes' en dus werd verzonnen dat je voor de nieuwe codes een extra 0 moet gebruiken. Je gebruikt dus de windows code tabel als je ALT-032 tm ALT-0255 gebruikt. Ondertussen zijn de computers echter overgegaan naar Unicode waarin alle letters en tekens (zelfs emoji's) opgenomen zijn in één heel grote tabel. Met een kleine aanpassing in Windows kun je die codes direct ingeven door ALT gevolgd door de numerieke + en dan de hexadecimale code van het teken (voor het gradenteken dus 00BA). Je typt dan dus de volgende toetsen: ALT + 0 0 b a (in windows10 zit het programma 'speciale tekens' die het wat makkelijker maakt om de juiste tekens op te zoeken en in te plakken in je tekst) De codes zijn dus: MSDOS: 248 Windows: 176 Unicode: 00BA (wat eigenlijk weer gelijk is aan de msdos versie) Maar in de meeste gevallen kun je in coordinaten de graden tekens en de minuuttekens gewoon weglaten en zal het programma/website zelf daar een zinnige invulling op geven.
 14. 1 punt
  Geocaching.COM heeft een aanpassing gedaan op hun website: Editor for profile description settings. " With today’s release, we are adding a WYSIWYG editor to make it easier to edit your profile description, including uploading images. Existing profiles default to the source code view. To see the user-friendly WYSIWYG editor, click the “Source” button. • When you switch from source code view to WYSIWYG editor, you will see a note that your code might change. The editor removes unsupported code. Save a copy of your code just in case. • Once you are in the WYSIWYG editor, you can edit your profile’s description with the user-friendly interface. • If you prefer to edit your profile description using HTML code and want to make sure to keep all your HTML code and styling, click ‘Save’ while you are in source code view. • When you save your profile description in the WYSIWYG editor, you will see the WYSIWYG editor going forward. • When you save your profile description in source code view, you will see the source code view going forward. It is always possible to switch back to the WYSIWYG view. " Een volledige Google vertaling.
 15. 1 punt
  Kaartresultaten worden opgeslagen in het cachegeheugen (een computerterm die niets met geocachen te maken heeft) en hergebruikt. Je moet de app dus even 'dwingen' de data opnieuw op te vragen. Even in een ander gebied caches opvragen en dan weer terug helpt meestal wel. Ook het filter aanpassen en weer terugzetten is een optie.
 16. 1 punt
  Ja, dat staat al op m'n planning. Ook interessant om te weten: Nederlanders hebben rond 22.56 uur de gelegenheid om de capsule letterlijk als een stip aan de horizon te zien. Astronauten Bob Behnken en Doug Hurley bevinden zich dan boven het noorden van Frankrijk. Bron Via de onderstaande links veel meer informatie ( o.a. NasaTV dat vaak de hele dag uitzend ). SpaceX NASA On your computer or phone, 24/7: NASA Live NASA's YouTube channel NASA App for iOS NASA App for Android Social media platforms for specific programs (may require you to create an account to subscribe and receive notifications): Twitter Facebook LinkedIn YouTube Twitch.tv Tijd = GMT: voor Nederland moet men er 2 uur bij optellen.
Dit klassement is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...