Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/19/2019 in all areas

 1. 2 points
  Geocaching.COM heeft een aanpassing gedaan op hun website: Website: Progressive release, Lists. " De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan het verbeteren van de hele Lists-ervaring op Geocaching.com. We streven ernaar om lijsten niet alleen nuttiger, maar ook gemakkelijker en aangenamer te maken, en hebben een revisie voltooid waarvan we denken dat u die zult waarderen! We zijn onlangs begonnen met het implementeren van deze nieuwe Lists-ervaring. Het zal langzaam worden uitgerold naar geocachers gedurende een periode van maximaal 8 weken. (Meer daarover hieronder.) Hier is een samenvatting van wat er nieuw is, wat er is gewijzigd en wat u kunt verwachten met de nieuwe Lijsten Hub en Lists Details Pages.... ........... ........... " Een Google vertaling in het Nederlands. Ps. Uw lijsten / lists kan u HIER vinden.
 2. 1 point
  zou ook schijnheilig zijn om er wat van te zeggen
 3. 1 point
  Ik denk dat er in ons land heel wat meer schapen een wreed en smartelijk einde vinden in een schuurtje of badkamer, dan buiten door de wolf
 4. 1 point
  Welke versie firmware ( software ) heeft u op uw gps staan? M.b.v. updates worden o.a. fouten ( bugs ) verholpen en/of worden nieuwe functies toegevoegd. Het is niet echt noodzakelijk om de laatste versie op uw gps te hebben, echter vaak wordt de werking van uw gps er wel beter en/of stabieler van. U kan de firmware op uw gps installeren m.b.v. van Garmin-Express of dit zelf handmatig doen. Het Garmin programma moet u wel eerst installeren ( registreren is niet noodzakelijk ! ), maar daarna is de update in een paar muisklikken geïnstalleerd. Wilt u geen extra software installeren ( om welke reden dan ook ) dan kan u de updates ook handmatig kopiëren, maar moet u zelf de juiste firmware kiezen en deze naar uw gps kopiëren. Mocht u twijfelen, installeer de firmware dan altijd m.b.v. Garmin software. Wilt u een downgrade uitvoeren ( bv. omdat u de vorige firmware versie beter vindt ), dan is dit alleen mogelijk via de handmatige wijze. Hieronder een lijst van Garmin gps'en, de laatste firmware versie ( met "<<<<" aangegeven zijn nieuw ) en de link naar de betreffende webpagina. Als uw gps niet in de lijst staat, dan mag u zelf Google'n. Type Garmin Firmware Garmin website eTrex 20/30 4.90 Link eTrex 20x/30x 3.00 Link eTrex 22x/32x 2.50 Link eTrex Touch 25/35 4.00 Link <<<< GPSMAP 62/78 7.20 Link GPSMAP 62sc/62stc 5.30 Link GPSMAP 64 5.60 Link <<<< GPSMAP 64sc 3.30 Link GPSMAP 64sx 2.20 Link GPSMAP 64csx 2.20 Link GPSMAP 66 3.40 Link GPSMAP 66i 4.30 Link Montana 7.60 Link Montana 610/680 3.50 Link <<<< Oregon 6x0 5.60 Link <<<< Oregon 7xx 4.70 Link eTrex Touch 25/35 : Changes made from version 3.80 to 4.00: •Fixed potential issue with GPS+GLONASS GPSMAP 64 : Changes made from version 5.50 to 5.60: •Fixed potential issue with GPS+GLONASS Montana 610/680 : Changes made from version 3.40 to 3.50: •Fixed potential issue with GPS+GLONASS Oregon 6x0 : Changes made from version 5.50 to 5.60: •Fixed Custom POI Alerts •Fixed Missing Baud Rate Option •Fixed potential issue with GPS+GLONASS
 5. 1 point
  @Peetee... JOEPIE!!!!! Het is gelukt! En oh, zo makkelijk! Had ik nooit gedacht. Ook de andere leden... bedankt voor jullie input/hulp!
 6. 1 point
  Ja, Peetee, je hebt gelijk. https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/gpsmap66s_st/NL-NL/GUID-236199A5-3A03-4B79-94E2-E484DE9C9336.html
 7. 1 point
  Heyhey, na ongeveer 20 geocaches heb ik een cache geplaatst, met de coordinaten van google, meerdere mensen hebben de cache gevonden maar vandaag niet. Ik kreeg een bericht van iemand die zei dat de locatie zo´n 10 meter de verkeerde kant op is van ¨het nulpunt¨(kan iemand me uitleggen wat dat is?) zelfs met een tweede team met een gps ook. Hoe krijg ik goede coordinaten?
 8. 1 point
  Rijger => reiger (tenzij je een hijger bedoelt [emoji6])
 9. 1 point
  Daarom is het o zo belangrijk om een goede hint bij de cache te schrijven en eventueel een duidelijke spoilefoto te voorzien.
 10. 1 point
  Nog even wat informatie m.b.t. een/de afwijking. Iedere gps heeft een afwijking. Dat is de optelsom van nauwkeurigheid van de gps zelf en de miswijzing van het gps systeem. Geen enkele gps is qua afwijking hetzelfde, zelfs niet als je 2 dezelfde gps'en naast elkaar legt. Als je 2 gps'en hebt met een afwijking van 5 m. ( dat is beslist niet veel ), maar 1 wijst te ver naar links, terwijl de andere juist te ver naar rechts aanwijst, dan is het maximale verschil tussen de linker- en rechterplek 10 m. Natuurlijk is de afwijking niet alleen naar links of rechts, maar dit kan ook iets verderweg of dichterbij zijn. Eigenlijk is het een cirkel met een diameter van ( in dit geval ) 10 m. Natuurlijk heb jij geen invloed op de gps van de ( jouw cache ) zoekende cacher, dus het enige wat jij kan doen is de afwijking van jouw coördinaat ( = het nulpunt ) tot een minimum te beperken. Het is nog niet zo lang geleden dat een 'hand gps', véél nauwkeuriger was dan een gps in een smartphone. Tegenwoordig is het verschil niet zo groot meer en is de gps in een moderne ( ! ) smartphone bijna net zo goed, als die in een 'hand gps'. Om een coördinaat zo nauwkeurig mogelijk in te meten, heeft een 'hand gps' vaak de optie "Middelen". De gps bepaald dan tig keer de coördinaat en berekend daarvan dan het gemiddelde, waardoor de uiteindelijke afwijking kleiner wordt. Of en welke optie een smartphone daarvoor heeft, is per app en merk verschillend. Officieel houdt Geocaching.Com ( = GC.com ) de regel aan, dat de maximale afwijking 32 m. mag zijn. Nu lijkt dat niet veel, want op een grasveld is een verstopplek op een afstand van 32 m. misschien direct te zien/vinden. Maar in een dicht bos, kunnen er erg veel bomen staan in die 32 m.
 11. 1 point
  Echt bedankt Allen! Ik kwam hier voor coördinaten maar kreeg aanmoediging en tips voor mij als groentje, ik weer volle moed om caches te zoeken en het Geocaching nog beter te leren.
 12. 1 point
  Vanmiddag hiervoor een behoorlijk eind moeten rijden, maar het is "... een prachtige belevenis om de stoommachines te zien draaien...". VID_20191004_151050503.mp4 Ook nog even langs de earthcache Woudagemaal / GC29PGD geweest.
 13. 1 point
  Sinds kort zijn er met het Nederlandse reviewers nieuwe afspraken gemaakt met betrekking tot het plaatsen van caches binnen de gebieden van Staatsbosbeheer. De toestemming moet via de volgende pagina aangevraagd te worden door middel van de gebruiksovereenkomst. Die op de pagina te downloaden is. Op de pagina met de kaart van Staatsbosbeheer kun je zoeken naar het gebied waar je de cache wilt plaatsen en bij welke boswachter je moet zijn voor het vragen van toestemming. Wat is er veranderd: Bij de aanvraag dien je de GC-code van de cache op te geven in de gebruiksovereenkomst. Deze GC-code zul je dan ook moeten gebruiken voor je cache. Deze overeenkomst krijg je ook retour van de boswachter. Wordt het geheel goedgekeurd door de boswachter zal de boswachter de GC-code in de database zetten. Wij controleren de database op de GC-code. Staat de GC-code niet in de database betekent dat voor ons dat er geen toestemming is en zullen we de cache terug sturen met het verzoek om de toestemming te regelen en/of te vragen aan Staatsbosbeheer om de GC-code in de database te zetten. In de reviewernote die je moet plaatsen bij het indienen van je cache zul je ook nog de NAW gegevens van je toestemmingsverlener moeten zetten. De Nederlandse reviewers Geocaching Community Volunteer Reviewers
 14. 1 point
  De wasbeer is een exoot, de wolf niet. Dat maakt vanuit natuurbeheerdersperspectief heel veel uit.
 15. 1 point
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/wolvin-naya-waarschijnlijk-omgebracht-in-belgië/ar-AAI43La?ocid=spartandhp Jagers verdragen blijkbaar geen concurrentie
 16. 1 point
  Mmmmm, misschien toch eens even kijken of we tijd kunnen maken. Op de site staat o.a.: " Woudagemaal onder stoom De voorbereidingen in het Woudagemaal in Lemmer zijn ondertussen gestart. De machinisten stoken de stoomketels op totdat er voldoende druk is opgebouwd om het gemaal te laten draaien. Dit zal naar verwachting dinsdag eind van de middag zijn. Het draaiende Woudagemaal, aan de Gemaalweg 1a in Lemmer, is woensdag 2 tot en met vrijdag 4 oktober van 10.00 tot 17.00 uur open voor publiek. Klik hier voor meer informatie... " Bron & Tickets. Dan kunnen we ook informatie opdoen voor de cache Woudagemaal ( GC29PGD ).
 17. 1 point
  Dat bepaalt de CO. Kijk in de listing van de cache die je als voorbeeld hebt gebruikt. Het deel onder Geocaching Description tot aan Additional Hints is de listing (of omschrijving zoals jij het noemt). Daar worden geen waypoints benoemd. Pas onder Additional Waypoints worden de waypoints benoemd. Deze komen in je gpsr in de Waypoint Manager te staan. De waypoints waar geen coördinaten van bekend zijn krijgen de coördinaten N00° 00.000 E000° 00.000. Sommige CO's zetten de vragen en coördinaten van de waypoints ook in de listing, maar deze CO heeft dat niet gedaan.
 18. 1 point
  Welke versie firmware ( software ) heeft u op uw gps staan? M.b.v. updates worden o.a. fouten ( bugs ) verholpen en/of worden nieuwe functies toegevoegd. Het is niet echt noodzakelijk om de laatste versie op uw gps te hebben, echter vaak wordt de werking van uw gps er wel beter en/of stabieler van. U kan de firmware op uw gps installeren m.b.v. van een Garmin programma of dit zelf handmatig doen. Het Garmin programma ( WebUpdater of Garmin-Express ) moet u wel eerst installeren, maar na het starten daarvan is de update in een paar muisklikken geïnstalleerd. Wilt u geen extra software installeren ( om welke reden dan ook ) dan kan u de updates ook handmatig kopiëren, maar moet u zelf de juiste firmware kiezen en deze naar uw gps kopiëren. Mocht u twijfelen, installeer de firmware dan altijd m.b.v. een Garmin programma. Wilt u een downgrade uitvoeren ( bv. omdat u een oudere firmware versie beter vindt ), dan is dit alleen mogelijk via de handmatige wijze. Hieronder een lijst van Garmin gps'en, de laatste firmware versie en de link naar de betreffende webpagina. Als uw gps niet in de lijst staat, dan mag u zelf Google'n. Type Garmin Firmware Garmin website eTrex 20/30 4.90 Link eTrex 20x/30x 3.00 Link eTrex 22x/32x 2.50 Link eTrex Touch 25/35 3.80 Link GPSMAP 62/78 7.20 Link GPSMAP 62sc/62stc 5.30 Link GPSMAP 64 5.50 Link GPSMAP 64sc 3.30 Link GPSMAP 64sx 2.20 Link GPSMAP 64csx 2.20 Link GPSMAP 66 3.40 Link <<<< GPSMAP 66i 4.30 Link Montana 7.60 Link Montana 610/680 3.40 Link Oregon 6x0 5.50 Link Oregon 7xx 4.70 Link GPSMAP 66 : Changes made from version 3.10 to 3.40: •Fixed issue where spot soundings were permanently disabled •Fixed possible issue on the map where we would list use instead of go •Fixed potential issue where route activity was not saved after changing profiles •Fixed potential shutdown when Recording Controls is in the page sequence •Fixed issue where we would delete GPX files on SD cards during Delete All •Fixed possible issue when leaving Weather page from page loop •Fixed possible issue with mass storage locking up •Fixed possible issues with MOB key •Fixed possible issues with WiFi set up page •Fixed possible shutdown when using Area Calculation •Fixed possible shutdown during large Birdseye downloads •Fixed possible shutdown with changing dashboards •Fixed timing for flashlight SOS morse code •Added ability to hide/show the dashboard on the map •Added Geocaching options to main map page •Improved altitude accuracy in Expedition Mode •Improved altitude accuracy with auto calibration •Updated magnetic compass deviation
 19. 1 point
  Ja is gelukt, plastic kaartje ( bvb. oud bankpasje ) op maat geknipt en op de bodem gelegd over de button heen en de batterijen tegelijk in het vak gedrukt. USB kabel eraan en je ziet meteen dat hij gaat opladen. Nu hoef je de batterijen er niet meer uit te halen om ze op te laden. Met dank aan "Linkalovers''
 20. 1 point
  Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar volgens mij kan dit wel op o.a. de GpsMap64. Deze gps heeft daarvoor een schakelaar/sensor midden in het batterij vak. Als je een officiële Garmin batterij-pack hebt, dat zit om die 2 batterijen een houder, die deze schakelaar indrukt als het pack geplaatst is. Hierdoor 'weet' de gps dat de oplaad modus gebruikt kan worden. Volgens mij heb ik ooit een YouTube filmpje gezien, waarin iemand 2 oplaadbare ( losse batterijen ) m.b.v. tape ( en een 'bodem' plaatje ) zo vast zet, dat de schakelaar wordt ingedrukt als het setje geplaatst wordt. Voor meer informatie, zie ook dit YouTube filmpje ( dit filmpje is wel gemaakt toen de 66 nog niet bestond ) of dit filmpje. Verder lijkt me ook belangrijk wat voor batterijen je wil opladen. Misschien is het een veilig keuze om dezelfde specificaties als het Garmin setje te gebruiken. Ik weet niet of GpsMap66 ook zo'n schakelaar/sensor heeft. Als ik Google op 'GpsMap 66 battery pack' dan kan ik weinig vinden, maar als ik zo maar een handleiding open, dat staat daar dat het opladen van een ( optioneel ) pack wel mogelijk is. En als ik verder lees dan vind ik : "Battery Type: Allows you to change the type of AA battery you are using. NOTE: This setting is disabled when the NiMH battery pack is installed.". GpsMap66 heeft dus wel een battery pack schakelaar/sensor.
 21. 1 point
  Wolven horen oorspronkelijk thuis ook in Nederland, maar zijn destijds uitgeroeid. Wat mij betreft: Welkom terug! Ikzelf heb vroeger in Canada gewoond, ook daar veel wolven, maar ze gaan mensen uit de weg. De sprookjes van de 7 geitjes en roodkapje dwalen nog door onze hoofden. Hier moet door overijverige schietgrage figuren zo nodig alles "beheerd" worden, te veel vossen? Schieten maar! Maar dan volgend jaar weer teveel konijnen? Weer schieten. Laat de natuur met rust, dan hersteld het evenwicht vanzelf. De schadelijkste diersoort is de mens, helaas. (gelukkig niet allemaal)
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Create New...