Spring naar bijdragen

Groundspeak Zoekt Een Extra Reviewer Voor Nederland


Aanbevolen berichten

ReizenReizen

Even een reply van Jo*

 

-ervaring als cacher (meeste vrijwilligers hebben een dozijn caches gelegd en honderden of duizenden gevonden). => founds dd 31-03-2010 2417 gelegd 47

-je reputatie binnen de Nederlandse geocaching gemeenschap => reputatie van administrateur :D

-betrokkenheid bij 1 vd Nederlandse geocaching organisaties => nee, wel nagedacht over moderatorschap forum. Inmiddels 10 jaar ervaring met vrijwilligers / lesgeven aan kinderen

-aantoonbare kwaliteiten om te werken met (landmanager) => nee

-communicatieve vaardigheden => werkt als marketing manager

-kennis van de geocache formulier richtlijnen. => is aanwezig maar kan natuurlijk altijd verbeterd worden.

 

Dus Jo* voldoet niet aan alle richtlijnen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hmmm, ik voldoe zelf wel aardig aan alle criteria.....maar om nu dag en nacht caches online te zetten laat ik graag aan een ander over.

Bovendien zou ik gaan discussieren over het nut van bepaalde nieuwe caches, maar dat kan niet bij Groundspeak.

Want zonder drogen ogen al die rommel online zetten is haast onmogelijk.

Ik weet dan ook dat TORK een behoorlijke omzet draait in Emmen :D;)

140278_en1.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Zojuist een update van gc.com ontvangen

 

OP dit moment wordt er met een aantal mensen gesproken om reviewer te worden, het is een dwarsdoorsnede :huh: uit de Nederlandse geocaching wereld. Men verwcht in een wwek of 2 na het GME een kandidaat te kunnen benoemen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey daar,

 

Ter verduidelijking, gc.nl noch andere organisaties in Nederland (met uitzondering van de buren) die zich met geocaching bezighouden hebben hier om gevraagd! Groundspeak heeft hun eigen regels en beleid en daar komt dit vandaan. Wij als .nl hebben geen zeggenschap over deze regels en kunnen ons daar dus niet in mengen.

 

Wij hebben wel aan groundspeak doorgegeven dat wij geen directe aanleiding zien voor een extra reviewer, en hebben ook aangegeven dat het niet de wens van de huidige reviewer is/was.

 

De reviewers hebben geen relatie met .nl, deze werken voor groundspeak.

 

Als je wilt kunnen wij dit meenemen in de vragenronde die wij met groundspeak doen.

bewerkt door Track_leader
quote verwijderd, het aangehaalde bericht staat erboven!
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Toch apart dat de huidige reviewers aangeven het tot dusver makkelijk aan te kunnen en nog geen versterking nodig hebben...

 

Nou, als ik de laatste post van Kruimeldief lees in het item over de 'Needs archived' logs en hoe hij daar mee om moet gaan (afgelopen februari hier op het forum), heeft hij het bespottelijk druk. Hij zegt zelfs dat hij jou een keer heeft laten zien welke grote aantallen emails hij op een dag binnenkrijgt waarop hij niet meer kan reageren vanwege tijdsgebrek (en misschien ook omdat hij af en toe helemaal geen zin meer heeft om te antwoorden). Ook uit hij zijn ongenoegen over de talloze geocachefora en opmerkingen en dergelijke waardoor hij heeft besloten maar helemaal niet meer deel te nemen aan dit geocache forum op gc.nl

 

Uit die post destilleer ik dat hij het af en toe helemaal gehad heeft met het reviewen en het gezeur dat ermee gepaard gaat.

De enorme toename aan cacheaanbiedingen, emails (vaak over niks), notes to the reviewer, twitterberichten en wat al niet, en de manier waarop Kruimeldief daarover spreekt, doet mij in elk geval vermoeden dat hij het niet zo erg zal vinden als er een nieuwe reviewer voor Nederland bij zal komen.

bewerkt door De Wijngemachtigde
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey daar,

 

Ter verduidelijking, gc.nl noch andere organisaties in Nederland die zich met geocaching bezighouden hebben hier omgevraagd! Groundspeak heeft hun eigen regels en beleid en daar komt dit vandaan. Wij als .nl hebben geen zeggenschap over deze regels en kunnen ons daar dus niet in mengen.

 

Wij hebben wel aan groundspeak doorgegeven dat wij niet direct aanleiding zien voor een extra reviewer.

 

De reviewers hebben geen relatie met .nl, deze werken voor groundspeak.

 

Als je wilt kunnen wij dit meenemen in de vragenronde die wij met groundspeak doen.

 

Als Kruimel en Kralenfee morgen bij een auto-ongeluk een deukje oplopen (wat ik hen uiteraard niet toewens), dan zal de publicatie van NL caches ongetwijfeld (tijdelijk) stagneren.

Vanuit groundspeak bekeken zal waarschijnlijk het antwoord volgen dat men dit soort problemen voor wil zijn en alleen al op grond daarvan een extra reviewer voor NL zoekt.

 

Overigens: België (stuk kleiner dan NL, ook op cachegebied) heeft momenteel 4 actieve reviewers: Frogfoot1, Nash1950, Riviouveur en Miguaine.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Uit zakelijk oogpunt is het logisch, dat Groundspeak zich indekt voor eventualiteiten. Tenslotte hebben we als premiummembers betaald aan deze organisatie en daar staat van hun kant een plicht tegenover om ons waar mogelijk te blijven voorzien van hun diensten. Daar behoort ook het reviewen van caches bij.

 

Het is volstrekt duidelijk, dat iemand, die gaat reviewen zelf niet meer kan gaan cachen (althans niet in de regio waarvoor hij (of zij) als reviewer is aangesteld.) Dat zou kunnen leiden tot belangenverstrengeling (beschuldiging van voorkennis e.d.) en dat moet je voorkomen. Wij heb eenmaal als proeflopers een cache gelogd.... (tikje naief misschien, maar aldoende leert men) Allemachtig, wat een treurnis er toen over ons heen kwam van de zogenaamde goudjagers, die hun puntje de mist in zagen gaan..... Dat doen we dus nooit meer en dat zou een reviewer ook niet moeten doen (Kruimeldief is daar erg konsekwent in, gezien de aantallen in zijn banner).

 

Ik kan me ook goed voorstellen, dat je deze job (vrijwilligerswerk naar ik begrijp met misschien een jaarlijkse dinerbon van Groundspeak en een vergoeding van kosten, die gemaakt moeten worden...) misschien voor één of twee jaar ambieert, maar langer toch zeker niet. Als je zoveel gezeur over je heen krijgt, dan zou ik het al knap vinden om het drie maanden vol te houden.... Je kunt misschien ver gaan voor een hobby, maar soms kan het net een grens overschrijden.....Dat weten ze uiteraard bij Groundspeak ook en daarom dekken ze zich in. Volkomen logisch.

 

Het heeft voor ons cachers geen zin om mensen hiervoor voor te stellen. Dat moeten eventuele liefhebbers zélf doen. Alleen zij kunnen bepalen, of ze deze job aan kunnen en ambiëren. Het is niet aan anderen om te bepalen of iemand daar in hun ogen geschikt voor is en er dan maar zoveel tijd in moet steken.

 

We wachten maar af. Op dit moment gaat het allemaal uitstekend, maar er komt voor de huidige reviewer misschien ook een moment, waarop grenzen overschreden worden en hij er spontaan de stekker uit trekt.... Niets menselijks zal hem of haar vreemd zijn...

 

Wij gaan gewoon lekker cachen, maar we zijn graag bereid om jaarlijks bij te dragen voor een bloemetje voor de reviewer, want voor het vele werk, dat zij (mede voor ons) doen, zijn we ze zeer erkentelijk!!!! En dat zal wel voor de meeste cachers gelden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Gerrit,

 

Dat reviewers niet meer kunnen cachen is onjuist.

Ze mogen niet meer voor FTF gaan.

Dat Kruimels teller op nul staat, is heel logisch, hij heeft een player-account onder een andere naam dan Kruimeldief.

Precies hetzelfde met de Vlaamse reviewers Frogfoot1 en Nash1950, ook die zoeken caches onder een andere naam dan dat ze publiceren.

 

Dat je als proefloper een cache logt is ook heel normaal, je hebt hem tenslotte gevonden.

Waar de goudjagers niet blij mee zijn is dat de valse indruk gewekt kan worden dat de FTF naar iemand anders is gegaan, maar dit is makkelijk op te lossen door in je eigen log te vermelden dat je proefloper was.

Als vervolgens in de FTF stats bij meta, global, free, navi, open of weet ik wat voor caching dan de verkeerde naam staat, kan de ware FTF-er als ie daar wakker van ligt dat makkelijk handmatig laten aanpassen.

 

Dat het voor ons als cachers geen zin heeft kandidaten voor te stellen lijkt me ook niet echt waar.

Het is duidelijk gesteld door Groundspeak dat zij graag van ons als NL-cachers horen wie wij kandidaat willen stellen.

Jezelf kandidaat stellen is juist uit den boze geeft GS aan.

 

Greetz Bloodwoosj.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het zal toch de cacher zélf moeten zijn, die beslist of hij wel of niet wil reviewen. Iemand kan mij wel voordragen (stil maar, het zal niet gebeuren) , maar ik zal het toch echt niet doen.... En als ik soms de diverse fora van de diverse geocaching sites doorlees, dan is de cacherswereld hier verdeeld tot op het bot met veel eigen belangen.... (alhoewel het woord cacherswereld niet overschat moet worden, want ik denk dat 95 % van de nederlandsce cachers gewoon liefhebbers zijn, die lekker de natuur in willen en zich absoluut niet bezig houden met "het wereldje".) Ik zie iedere keer dezelfde ruziënde figuren voorbij komen en zoveel namen zijn dat nou ook weer niet.

 

En wie gaat er nou als reviewer bijv. mysteries of multi's doen, als je van te voren de coördinaten voor de eindlokatie weet....?? Dan valt er toch op zijn minst een behoorlijk spanningsveld weg ????? Afgezien nog van het feit, of je nog wel tijd en zin over hebt om zélf de paden op en de lanen in te gaan.... Als ik het allemaal goed begrijp is het een tijdrovende klus. Toch?

 

FTF stats boeien ons niet. Gelukkig missen wij het (in onze ogen) merkwaardige fanatisme van lieden, die hun bed verlaten om - vaak na een autorit van tientallen kilometers - midden in de nacht met een lampje op hun kop ergens een bosje in te duiken om naar een stukje tupperware gaan zoeken..... Alsof je drie jaar lang voor belastingteruggaaf in aanmerking komt, als je als eerste een fotodoosje vindt..... Maar goed, ieder zijn genoegens...

 

Wij kunnen slechts hopen, dat de opvolgers van Kruimeldief dat facet van het cachen (reviewen) net zo goed zullen uitvoeren als Kruimeldief zelf. Als dat het geval is, zijn wij happy, wie het dan ook moge worden.

 

Misschien wel Bloodwoosj. Mijn stem krijg je!!!! ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het zal toch de cacher zélf moeten zijn, die beslist of hij wel of niet wil reviewen.

Klopt, maar GS zal liever iemand zien die door de community (of een representatief deel daarvan) wordt voorgedragen , dan dat ze zelf van op enkele duizenden kilometers afstand moeten gaan zoeken naar iemand hier, of erger nog, dat ze gewoon een Amerikaan uitzoeken die van afstand NL caches reviewt.

 

Ik zie iedere keer dezelfde ruziënde figuren voorbij komen en zoveel namen zijn dat nou ook weer niet.

Soms worden het er ook wel eens wat minder door omstandigheden ;-)

 

En wie gaat er nou als reviewer bijv. mysteries of multi's doen, als je van te voren de coördinaten voor de eindlokatie weet....?? Dan valt er toch op zijn minst een behoorlijk spanningsveld weg ????? Afgezien nog van het feit, of je nog wel tijd en zin over hebt om zélf de paden op en de lanen in te gaan....

 

Als je zoals Kruimel duizenden caches gereviewed hebt, denk ik echt niet dat je weet welke cache precies waar ligt.

Daarnaast zie je aan de gevonden caches inderdaad af dat er meer tijd in reviewen is gaan zitten dan dat hij en Kralenfee besteden aan zelf cachen. Kijken we even over de grens dan zien we dat het aantal gevonden caches op naam van de spelersaccounts van de reviewers een veelvoud is van die van Kruimeldief dus ook dat geeft al aan dat hoe meer reviewers er zijn, des te groter de kans is dat ze nog tijd hebben om zelf te cachen.

 

En zeg nou zelf, een goede reviewer is in eerste instantie toch zeker zelf ook cacher? Om zaken te kunnen beoordelen is het handig als je weet waarover je praat.

Daarnaast, ik denk dat het belangrijk is dat een reviewer niet tegenover cachers staat, maar samen met cachers werkt en dat werkt het beste als we allemaal het gevoel hebben dat een reviewer bij ons hoort (en andersom).

Al eens gekeken hoe groot het aantal anonieme reviewers bij onze Oosterburen is?

Ook al eens gemerkt hoeveel conflicten daar uitbreken tussen (sommige) reviewers en cachers?

En hoe vaak dat dat komt doordat een reviewer het gevoel heeft voorgelogen te zijn door een cachelegger?

En hoe vaak dat inderdaad de cachelegger de reviewer bewust voorliegt om iets erdoor gedrukt te krijgen?

Niet allemaal echt goede reclame voor het geocachen lijkt me.

 

Misschien wel Bloodwoosj. Mijn stem krijg je!!!! ;)

Dankjewel, heb je me gevraagd of ik dat wel wil :wink2:

Wedervraag, mag ik jou ook nomineren?

Greetz Bloodwoosj ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb geen idee hoeveel ruzies er in het germaanse uitbreken tussen reviewers en cachers. Als het allemaal goed zou zijn, dan zouden er überhaupt geen ruzies mogen zijn maar ja, de geocacherswereld is net de echte wereld.... dus.... Ik ben het overigens eens, dat een reviewer niet anoniem moet zijn.

 

Haha, nee, ik heb je niet gevraagd of je reviewer wilt worden.... Dat laat ik graag aan Groundspeak over wel of niet na aanbevelingen van nederlandse cachers, die jou goed kennen en kunnen oordelen of jij wel of niet geschikt zou zijn. Ik twijfel daar overigens geen moment aan!!!.

 

Je hoeft mij niet te vragen. Ik vind het veel te leuk om één of twee dagen per week zélf op pad te gaan, zonder onderweg 342 emailtjes of twitterberichten te ontvangen van verontruste cacheleggers.... Veel van mijn leeftijdgenoten (zestigers) zouden er overigens - na een korte opleiding - zeker geschikt voor zijn. Velen hebben tijd en ervaring vanuit hun werkzame leven om deze klus zonder problemen te klaren....

 

Maar ja, dan moet je er andere dingen voor laten staan en daar wringt de schoen, zo niet een compleet Bata filiaal... ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...