Spring naar bijdragen

Waar gaat dit heen?


Mar+Mar

Aanbevolen berichten

Alles opgelost ? Mooi, Dan heeft kruimeldief eindelijk tijd om zijn mailbox leeg maken.

Ik zit al sinds 24 oktober op een reaktie van hem te wachten.

Het grappige is dat het over de regels van geocachen gaat.

 

@ all, Gun de nieuwe modjes ff tijd.

bewerkt door team explorers
Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Maar dan heb je een leuk dilemma: gaat een moderator een gebruiker op een fout wijzen of erger: bannen, omdat die gebruiker zich fors heeft misdragen, terwijl hij met diezelfde cacher tijdens een Event gezellig een biertje heeft gedronken? Ik bedoel dus te zeggen, dat veel gebruikers hier niet anoniem voor elkaar zijn, terwijl dat bij de meeste andere fora wel zo is. In dat opzicht is de taak van een moderator hier wat lastiger.

 

Dat is wat mij betreft geen probleem en ik hoop voor geen enkele moderator van dit forum een probleem. Men moet de zaken gescheiden weten te houden. Ja natuurlijk, de een kan nu eenmaal meer potjes bij mij breken dan de ander. Lees voor "mij" wel even het team :)

 

Het moet voor beide kanten geen verschil uitmaken. Cachevriendjes, eventvriendjes, het moet niets uitmaken. Hier op het forum ben je moderator en bezoeker. En als ik problemen heb om mijn beste vriend hier ter verantwoordig te rpeoen, dan vraag ik via het etamforum maar aan een ander die het wel wil doen :)

 

Ik heb, toen ik modereerde, een aantal cachevrienden als vrienden verloren puur doordat ik hun gelijk modereerde als ieder ander.

 

Dan zou men hier op het forum dus al voor mij moeten uitkijken als ik ook nog eens op een andere site een cache van hun tegenkom? Nee, daar wens ik niet aan mee te werken. Ik onthoud dan ook geen namen :)

 

maar nu maar even weer terug richting de topic anders moet ik extra werk gaan uitvoeren en dit gesprek naar een nieuwe topic verplaatsen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eindelijk weer eens die ouwe kruimel mijn oprechte excuses dat ik weer zit te genieten van jou onomwonden vertellingen.

Je liefde voor het forum van .NL springt van elke woord wat je hier neerzet, je vlammende betoog oost voor mij althans maar lof.

 

Maar:

Alhoewel je je eigen vastklampt aan het verleden is het misschien wel handig te kijken naar het hevig veranderende geocachewereldje waar je tegenwoordig toch maar steeds meer mee te maken krijgt, ook niet mijn voorkeur, maar we (en ja, ik beschouw ook dit forum een beetje van mij cq ons geocachers) komen er (helaas) niet onderuit.

Vroeger ( daar begin ik weer) konden de geocachers elkaar bijna allemaal en ik weet nog dat r wel eens onderling gesproken werd over het propere forum en iemand die over de scheef ging eigenlijk persoonlijk telefonisch werd uitgepraat.

Nu is het anders in deze moderne geocache tijd is de behoefte aan informatie alleen maar toegenomen terwijl het persoonlijke steeds minder word en door de explosieve groei met name de afgelopen 2 jaar verliezen we elkaar meer uit het oog en word steeds meer op het forum gepost.

Ik heb de indruk dat .NL nog leeft in het oude, terwijl het nieuwe aan de deur klopt, eens zal er toch opengedaan moeten worden en dan niet alleen meer openheid en minder geheimzinnigheid alhier maar ook met de rest van ons .NL

 

Vandaag heb ik pas gezien dat de programmatuurs (de gaten dichters) en de wikiredacteurs (de gaten vullers) de gaten creatuur, het onbekende gaten team van de projecten en de ondersteunende gaten ook al gevuld is. dat had toch ook wel openbaar gemaakt kunnen worden. Openheid ?

Die openheid zodat iedereen zijn zorgen en bedenkingen met een gerust hart kan laten varen.

 

Ik heb je gister en vandaag niet gePBt maar voor een week of 2 terug tot in de treuren en dan houd het bij mij ook eens op.

 

 

Barny b50c08bc-e26d-4d78-99d2-acb52f6a2315.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

maar nu maar even weer terug richting de topic anders moet ik extra werk gaan uitvoeren en dit gesprek naar een nieuwe topic verplaatsen.

 

Nee hoor, niet doen. Mijn offtopic verhaal is uitgerateld, dus het draadje kan weer op het juiste spoor komen. Wat je ermee doet is aan het team, die de site opnieuw wil gaan opbouwen. Voorwaar weer een hele opgave na de laatste verbouwing van het forum :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zit dit draadje nog weer eens door te lezen en kan geen enkele maar dan ook geen enkele relatie met geocaching vinden.

Aangezien dit forum over geocaching gaat is dit draadje niet off topic maar off forum in het kwadraat en hoort dus helemaal hier niet thuis.

 

Indien je niet volgens de regels op dit forum kunt meedoen en de onderwerpen gaan niet over Geocachen dan heb je hier niets te zoeken.

 

 

Kortom nokken met deze topic en dit geneuzel. Het gaat is zijn geheel nergens meer over en al helemaal niet over Geocaching.

 

. (punt)

bewerkt door Pfotzsche
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha, zie de leesverwarring. Nee, daarvoor zijn we ook geen aparte moderator nodig. Met "modje" bedoelde ik dus een stukje software dat we aan het forumspftware kunnen knopen. Dat heet ook een modje (modification).

 

Geen leesverwarring, zo had ik het al uit een eerder bericht van je begrepen. Softwarematig oplossen en klaar :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een geleuter weer allemaal. Iedereen hier op het forum is een gast, een bezoeker. Geen vriend, geen klant, geen lid, niemand heeft medezeggenschap, ook de donateurs niet. En gasten dienen zich aan de huisregels te houden. Vele gasten hier denken dat ze klant zijn en dat de klant koning is. Het is echt heel simpel, als het je hier niet aanstaat, ga dan weg en blijf weg.

En als deze uitspraak van mij er voor zorgt dat er voor mijn part een paar duizend gasten weggaan en niet meer terugkomen, dan zegt dat iets van hun en niet van ons en onze huisregels. Je accepteert het maar of de groeten. Zo simpel is het cru weg gezegd. We zijn geenszins afhankelijk van het aantal hits hier. Of er nu 1 bezoeker per dag komt of 10.000, we worden er niet beter of armer van.

Wat niet wegneemt is dat we liever 10.000 bezoekers per dag zouden hebben dan 1000 en dat is alleen maar omdat de drukte ook wel leuk is. We doen ons vrijwilligerswerk natuurlijk ook liever voor meer dan voor minder bezoekers.

 

<Knip>

 

Moeten we nu echt luisteren naar een 10tal schreeuwerds die vermoedelijk alleen maar vanuit een eigen (privé) frustraties hier een beetje lopen te ouwewijven? Dacht het niet. Wat mij betreft zijn al de zeikerds nu gewaarschuwd en degene die zich aangesproken voelt mag weten dat als we het echt zat worden we een 10tal zonder schroom en zonder hoor en wederhoor de definitief de deur gaan wijzen. Een aantal hebben we te lang een podium gegeven. Daarbij komt dat we zeer veel klachten horen van gasten die een enkele keer het forum hebben meegelezen en in geen geval een geregistreerde gebruiker wil worden omdat een aantal bezoekers het forum verzieken.

 

Er wordt teveel gedacht dat een forum iets is waar je overal over maar kunt discusseren. Een forum hoeft niet per definitie een discussieplatform te zijn. En wil men gaan ouwehoeren op een forum, gan naar forum.ouwezeikerds.nl en als je een discussie wilt voeren, ga dan naar forum.discussies.nl.

 

Hier zijn we op forum.geocaching.nl en de bedoeling is dat we hier "praten" over geocachen. Niets meer en niets minder. Heb je even geen geocachingverhaal, geen vraag over geocaching, geen antwoord op een vraag over geocaching, post dan niet.

 

Ik eis niks.

Ik verlang niks van .nl.

Ik vraag niet om een ban.

Ik verplicht .nl nergens toe.

 

Ik stel alleen een vraag en een simpel "Dat gaat je niks aan, wij bepalen wat hier gebeurd." had ook volstaan, had ik ook vrede mee gehad. Het lijkt er meer op dat je zelf even je frustatie kwijt wilde, mag hoor...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik stel alleen een vraag en een simpel "Dat gaat je niks aan, wij bepalen wat hier gebeurd." had ook volstaan, had ik ook vrede mee gehad. Het lijkt er meer op dat je zelf even je frustatie kwijt wilde, mag hoor...

 

Aangezien je mij alleen hebt gequoted mag ik aannemen dat de topic van jou tegen mij gericht is? Anders snap ik de reactie niet. Ik heb het niet specifiek tegen jou gehad maar in het algemeen als reactie op alles wat tot dan toe geschreven is in deze topic :)

Ik hoefde je geen antwoord meer te geven omdat je die direct al gekregen hebt in bericht 2 van Twin Peaks. Zijn bericht behoeft geen uitleg, behoeft geen aanvulling.

 

Ik gefrustreerd? Nee, gefrustreerd ben ik niet. Gefrustreerd word ik ook niet. Zover zal ik het zeker niet laten komen. Wat dat betreft heb ik een hele mooie antifrustrationknob op het forum zitten.

Is iemand die "zijn" bezoekers op hun gedrag aanspreekt per definitie gefrustreerd? Ik wil voor eens en voor altijd duidelijk hebben dat zij die bij ons op bezoek komen zich aan onze huisregels dienen te houden. Als onze huisregels je niet bevallen dan is daar de uitgang, doe je ff de deur achter je kont dicht?

Dit is een forum over geocaching. Het geocachen komt ter sprake op dit forum. Niet het forum zelf, niet degene die er voor zorgen dat het forum draait.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb in dat topic geen onvriendelijk woord kunnen ontdekken, alleen maar opbouwende kritiek.
Hierop inhakend: na het lezen van dit onderwerp komt het op mij over of dit forum geheel verziekt is met allerlei negatieve, abnormale berichten en dito gebruikers. Eerlijk gezegd kan ik me daar niet zo in vinden. Soms zijn er wel eens draadjes waarvan ik denk: 'moet dat nu zo?', maar dat zijn er m.i. echt niet veel. Over het algemeen vind ik reacties op vragen erg behulpzaam overkomen en discussies best wel waardevol of grappig (ja er zijn ook domme vragen, maar dat hoort erbij). Ik herken me niet in de negatieve sfeer die geschets wordt. Misschien komt dat dan juist door de goede manier van 'moderaten', geen idee.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Aangezien je mij alleen hebt gequoted mag ik aannemen dat de topic van jou tegen mij gericht is? Anders snap ik de reactie niet. Ik heb het niet specifiek tegen jou gehad maar in het algemeen als reactie op alles wat tot dan toe geschreven is in deze topic :)

Ik hoefde je geen antwoord meer te geven omdat je die direct al gekregen hebt in bericht 2 van Twin Peaks. Zijn bericht behoeft geen uitleg, behoeft geen aanvulling.

 

Ik dacht dat jou bijdrage aan mij gericht was, vandaar mijn reactie. Misverstand dus.

 

Begrijp me niet verkeerd, ik waardeer wat de moderators hier doen en dat doen ze ook heel goed. Ik heb mezelf niet opgegeven om dit werk te gaan doen omdat ik er geen zin en tijd voor heb, waarschijnlijk kan ik het ook niet. Mijn vraag was ook niet bedoeld om onrust te stoken of om ergens tegenaan te schoppen. Het valt mij gewoon op dat de laatste tijd draadjes snel worden gesloten en postings snel verwijderd worden.

 

Een goeie discussie op z'n tijd is m.i. helemaal niet verkeerd.

 

En nu neem ik eerst een borrel :beerchug:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Aangezien je mij alleen hebt gequoted mag ik aannemen dat de topic van jou tegen mij gericht is? Anders snap ik de reactie niet. Ik heb het niet specifiek tegen jou gehad maar in het algemeen als reactie op alles wat tot dan toe geschreven is in deze topic :)

Ik hoefde je geen antwoord meer te geven omdat je die direct al gekregen hebt in bericht 2 van Twin Peaks. Zijn bericht behoeft geen uitleg, behoeft geen aanvulling.

 

Ik dacht dat jou bijdrage aan mij gericht was, vandaar mijn reactie. Misverstand dus.

 

Begrijp me niet verkeerd, ik waardeer wat de moderators hier doen en dat doen ze ook heel goed. Ik heb mezelf niet opgegeven om dit werk te gaan doen omdat ik er geen zin en tijd voor heb, waarschijnlijk kan ik het ook niet. Mijn vraag was ook niet bedoeld om onrust te stoken of om ergens tegenaan te schoppen. Het valt mij gewoon op dat de laatste tijd draadjes snel worden gesloten en postings snel verwijderd worden.

 

Een goeie discussie op z'n tijd is m.i. helemaal niet verkeerd.

 

En nu neem ik eerst een borrel :beerchug:

 

Met een goede discussie is ook niets mis. Zolang die maar zuiver gevoerd wordt. En aan jouw vraagstelling was ook niets mis. Vandaar ook mijn reactie. Maar nu is het boreltijd.

Daarom voor een ieder die het wil aannemen, Proost. :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Fire5: Klantonvriendelijk lijkt het, maar is het in geen geval. Is het klantonvriendelijk als je je hele huis vol hebt met bezoek (noem het maar klanten) en je verzoekt een aantal vervelende bezoekers (of klanten in jouw bewoording) om of zich te gedragen of anders weg te gaan en weg te blijven? Al dan niet met een duwtje van onszelf?

Ik waarschuw in feite niemand vooraf. Eigenlijk is het een waarschuwing achteraf omdat de waarschuwingen aan een aantal van deze raddraaiers al een x aantal keren uitgedeeld is. En was er geen verzoek van Barny om transparantie? Je zou je al moeten afvragen waarom men zich gewaarschuwd zou moeten voelen. Zoals ik al schreef, het gaat meestal maar om 10tal(len) van de 10.000+ geregistreede bezoekers die we hebben. Dus waar gaat het eigenlijk om?

Ik waarschuw liever helemaal niet. Waarschuwen zou op een forum met 99,9% volwassen bezoekers eigenlijk totaal niet nodig moeten zijn.

 

Juist om de belangstelling van de welwillende bezoekers moet er gemodereerd worden. Er blijven vanwege al het gezeik op het forum over het forum en over het team meer gebruikers weg dan dat er werkelijk commentaar heeft.

Je denkt toch niet dat het content hier ook maar een terzake doende bericht minder wordt als we opruiming gaan houden? We zijn qua content echt niet afhankelijk van de zoveelste offtopic bericht van de zoveelste miereneu*er.

Je hebt gelijk als je een beetje orde in de tent wilt houden. Helemaal mee eens. Ik kreeg echter het idee dat we op ons tellen moesten gaan passen gezien je woordkeuze. Gelukkig nuanceer je dat (in ieder geval voor mij) in je latere berichten. Off topic gaan kan soms de boel smeuiger houden, inderdaad. Ik erger me overigens waarschijnlijk ook (net als anderen?) aan een soms eindeloos gezeur welke, helaas, soms ook geocache-gerelateerd is (de 'drampostjes'). Dan zijn de off topic onderwerpen soms zo slecht nog niet.... Maar goed laten we gaan geocachen!

 

Ik probeerde overigens het vorige berichtje positief af te sluiten door alle moderators veel wijsheid toe te wensen.

 

Fire5

respect-055.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...