Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Vandaag
 2. Peetee

  403 error

  Probleem van amts is opgelost!
 3. Gisteren
 4. Flo van Co

  403 error

  Het ziet er ook wat anders uit, de post op het forum is niet meer te zien van welk tijdstip de (laatste) post is geplaatst... Edit: nu nog eens de pagina laden weer wel....raaarrrrrrr
 5. Linkalovers

  communicatie

  Als je de GpsMap 60Cx op een computer aansluit, is deze niet direct zichtbaar in Windows. De optie/functie daarvoor, moet je eerst handmatig op de gps aanzetten. Daarna verschijnt deze pas in Windows en kan je de *.gpx bestanden kopiëren naar '[Schijf]:\Garmin\Gpx\' De functie aanzetten ( het maakt niet uit of je de gps eerst of daarna pas aansluit op de computer ): - Duw 2 x op de "Menu"-knop - Kies "Instellingen" - Kies "Interface" - Kies "USB Massa opslag" ( onderin het scherm ) Na het kopiëren, één keer kort op de aan/uit knop van de gps duwen en de gps herstart weer in de standaard modus.
 6. Afgelopen week
 7. StefandD

  communicatie

  Het moet de map \Garmin\GPX\ zijn! De Vista HCx is van een oudere generatie (de 60 dacht ik ook maar LL zal het wel beter weten, ik heb dit type nooit gehad). Garmin Express werkt niet bij dit type, dus lijsten gebruiken ook niet. Ook gpx-bestanden in de \Garmin\GPX\-map zetten werkt niet. De enige manier om caches in te laden is om ze via MapSource of BaseCamp of software van derden (EasyGPS, GSAK) naar de gpsr te sturen. Dus gpx downloaden, openen met MapSource of BaseCamp (eventueel meerdere gpx-bestanden verzamelen) en dan via Overdragen --> Verzenden naar apparaat versturen.
 8. Peetee

  403 error

  Dat laatste zou kunnen. Maar we hebben wel wat instellingen aangepast i.v.m. de hack van eind november. Welk ip-adres hebben jullie op het werk (reageren mag ook via PM)?
 9. Linkalovers

  403 error

  Ik denk dat het eerder anders om is: op je werk wordt ( o.a.? ) Geocaching.Nl geblokkeerd. Zie Wiki.
 10. amts

  403 error

  vreemd, ik krijg op mijn werk een 403 error, blokkeert geocaching.nl IP adressen?
 11. Linkalovers

  communicatie

  Hoewel het maken van een verbinding naar de 60Cx, iets anders werkt dan dat voor de moderne 64s ( ik heb beide ), is het plaatsen van een *.gpx bestand hetzelfde. Zie hier en hierzo
 12. Ernst

  communicatie

  @StefandD ik heb een gpx bestand in de Garmin map gezet. Ik kan echter nergens de cache terugvinden. Ik gebruik een Vista hcx, een map 60 en een etrex 20 touch. Kan iemand uitleggen hoe dit hoort te werken?
 13. Bart

  Zaklamp met groot vermogen

  Mooi om te lezen dat in 2005 veel mensen gaan voor het verre felle licht. Nu lees je dat dat ook te veel kan zijn. Leuke ontwikkeling.
 14. Linkalovers

  Zaklamp met groot vermogen

  Geen idee wat de wet medio 2005 was, m.b.t. dit voorwerp.
 15. barny

  GPS satellieten

  als er bij een cacheopdracht geprojecteerd moet worden, dan zou een echte geocacher er altijd bij zetten of het met het magnetische noorden moet of het werkelijke noorden nu wijkt hier in Nederland het magnetische noorden ongeveer 2 graden af van het werkelijke noorden dus op korte projecties maakt het niet heel veel verschil waar je uitkomt net als elke oprechte cacheplaatser als er gestapeltelt moet worden, dat het tot 1 cijfer gereduceerd moet worden of niet, net als elke oprechte cacheplaatser vertelt een ij voor een i en een j gerekend moet worden of als een y, net als elke oprechte cacheplaatser ook altijd een hint op de juiste plek op de cachepagina zet waar de cache zich bevind vroeger was een van de meest gestelde vragen op dit forum "hoe werkt een projectie" maar tegenwoordig worden er niet veel multy's gemaakt, die worden niet veel bezocht dus ook niet veel meer projecties gebruikt in cacheopdrachten, dus niet veel meer gevraagd op dit forum laat staan dat mensen iets afweten van het magnetische noorden en werkelijke noorden laat staan dat ze iets afweten van het spelletje geocachen Barny
 16. regenboog2

  GPS satellieten

  Fijn dat je het uitlegt, ik dacht ook dat het van invloed zou zijn. Als je moet projecteren, gebruik je de gegevens toch ten opzichte van het noorden? Dat is dan dus ook niet het magnetische noorden?
 17. kalkendotters

  GPS satellieten

  Nope; heeft er niets mee te maken. De diverse satelietsystemen (GPS, Glonass, Beidoo, Galileo ) doen helemaal niets met het aardmagnetisch veld. (behalve dan er doorheen vliegen, en de banen van de satelieten worden voortdurend gecontroleerd en de gegevens aangepast) Het enige waarop het invloed heeft is het optioneel aanwezige magnetische kompas in de GPS, maar dat blijft gewoon naar het magnetische noorden wijzen; ongeacht waar het magnetische noorden vandaag toevallig is
 18. Peetee

  Heeft De Handheld Gps Nog Toekomst?

  Ja, ik houd het ook nog steeds op de dedicated gps; ook bij mij een O700. Maar aan de andere kant: er zijn tegenwoordig zoveel verschillende merken en typen smartphone, dat ook daar onderling grote verschillen zijn. Maar ook bij de een smartphone speelt persoonlijke voorkeur een grote rol. Waar de één juist het grotere scherm van de grotere smartphones een voordeel vindt, daar vind ik dat grote formaat vaak weer onhandig. Maar dat geldt ook voor gps'en. Waar de bv. de Etrex 20 en de O700 voor sommigen wat te klein is, daar vind ik dat juist prettig omdat ik die apparaten gemakkelijk even in binnen- of broekzak kan stoppen.
 19. Flo van Co

  GPS satellieten

  Zou dit dan toch van invloed zijn: Bericht NOS En verklaren waarom ook wij vandaag door de huizen heen wandelden:
 20. Blade21

  Heeft De Handheld Gps Nog Toekomst?

  Opmerkelijk. Het grote manco van smartphone vind ik nog altijd de moeite die ze hebben om leesbaar te zijn in de zon. Mijn O700 lacht om de zon. Hoe meer zon hoe duidelijker. Een duidelijke pre voor de handheld GPS.
 21. Blade21

  Zaklamp met groot vermogen

  Complete onzin. Dit is foutief en gebaseerd op deze paragraaf uit de wapenwet: ------ Categorie IV (wapens) Voorwerpen waarvan, gelet op hun aard of de omstandigheden waaronder zij worden aangetroffen, redelijkerwijs kan worden aangenomen dat zij voor geen ander doel zijn bestemd dan om letsel aan personen toe te brengen of te dreigen en die niet onder een van de andere categorieën vallen. ------ Het is en blijft een zaklamp die bedoeld is om licht te geven. In Nederland kennen we geen omgekeerde bewijslast behoudens bij de belastingdienst. Jij hoeft dus niet aan te tonen dat je die zaklamp voor het geven van licht gebruikt. De politie moet wanneer ze beginnen te zeuren aantonen dat jij die zaklamp niet voor licht maar als slagwapen bij je hebt. Dat gaat dus nooit lukken. Zelfs in de omstandigheid dat je hem als slagwapen gebruikt zou hebben om je te verdedigen heb je dat recht. Je hebt gewoon het recht om jezelf te verdedigen met wat je voor handen hebt. Echter, wanneer je een strafblad hebt en ook nog eens voor geweldsdelicten dan kan het anders worden. Dan kan dit gebruikt worden als "verzwaringsdelict". Dan moet de politie nog steeds aantoonbaar maken dat je het als wapen bij je hebt maar een rechter zal daar dan eerder in meegaan. Nederland kent meerdere wetten die er alleen zijn om in geval van een misdrijf meer handvatten te hebben om te kunnen veroordelen.
 22. Eerder
 23. Polmske

  Smartwatches, van nut bij het geocachen?

  Ik gebruik al een tijdje een fenix 5x oa voor Suppen en kitesurfen (ideaal) . Hij schijnt ook te gebruiken te zijn voor cachen ( kijk op YouTube fenix 5x geocaching) Maar is nog al omslachtig zo te zien (kan vast beter als iemand een juist appje maakt). Maar mede door de fenix weer wat interesse gekregen in cachen en ik gebruik hem naast mn map60csx voor alle leuke weetjes (aantal stappen ,km fietsen , hoogtemeters , en mn hartslag ,enz)
 24. barny

  Heeft De Handheld Gps Nog Toekomst?

  Dat is Geocachen, nieuwerwets geocachen bestaat niet. Barny
 25. harrie

  Heeft De Handheld Gps Nog Toekomst?

  Ik hou het nog steeds op een papieren beschrijving en de GPS om te navigeren. Heb ooit weleens geprobeerd om paperless te cachen maar dat vind ik echt niet werken. Ik hou mij smartphone lekker op zak en geniet van de rust in een natuurlijke omgeving. Af en toe een blik op de GPS om te zien of het goede pad gevolgd wordt en weer lekker verder stappen. Oeps, wat zeg ik nu weer? Het lijkt wel het ouderwetse Geocachen
 26. t-bones

  Heeft De Handheld Gps Nog Toekomst?

  Een handheld natuurlijk (GPSr). We cachen sinds 2003 en gebruiken zowel de smartphone als de GPSr (Garmin 60Cx). Natuurlijk kijken we wel eens op de smartphone als we toevallig ergens willen kijken of er een cache ligt. Waarom de hand GPSr? Veel minder kwetsbaar, beter tegen slecht weer bestand, en vooral: voeding uit penlights. Ook vind ik de aanwijzing -als je dicht bij de cache bent- handiger. Ik weet het: het kan allemaal ook met een smarthpone. Maar zoals met alle functionaliteiten op een smartphone is het een compromis. Ik gebruik ook nog altijd een digitale spiegelreflex camera. Het is voor dat doel gemaakt en verder nergens voor. Een smartphone is voor alles gemaakt en voor niks in het bijzonder. Het is maar wat je wilt: voor veel mensen zal de smartphone absoluut voldoen.
 27. TheWorker

  Monterra - Android

  Natuurlijk werkt de software van Garmin super op de Monterra en vind het ook nog steeds een super toestel. Android gebruik ik op de Monterra voor geocaching apps, bijvoorbeeld voor codes, notities, barcodescanner enz. Heb de Monterra toen gekocht omdat ik in het begin onderweg was met een navigatie, papier, tablet en bijna geen tijd had om de cache te zoeken. De rest van het team vroeg zich soms wel eens af of ik aan het cachen was of dat ik de boekhouding deed Nee hoor, het is nog gewoon een super toestel, maar omdat ik de melding van Cgeo kreeg dat het updaten niet meer lukte, vroeg ik met toch af het mogelijk zou zijn om de Android versie te updaten.
 28. barny

  Wat is de uitspraak van het woord cache?

  het maakt tegenwoordig niet meer uit hoe je het zegt het maakt tegenwoordig niet meer uit hoe je het speelt Geocachen moest zo nodig voor iedereen zijn dus iedereen speelt en spreekt het uit op zijn eigen manier elkaar helpen en zichzelf willen verbeteren is er niet meer bij geocachen is verandert, de mensen die tegenwoordig denken te geocachen zijn aapjes doen geen onderzoek, denken niet na, zijn respectloos naar eigendommen van anderen en de natuur #SneuVolk
 29. StefandD

  Monterra - Android

  Dat hangt af van de ROM die je kan maken/downloaden. Vroeger heb ik wel eens een Samsung die geen Android updates meer kreeg naar een latere versie geroot. Verder ben ik het met Linkalovers eens, de meegeleverde GOA werkt prima!
 1. Meer activiteit laden
×