Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Het zou zo'n grote site als GC sieren als de gebruikersinstellingen zoals de voorkeuren van de kaart daar opgeslagen worden. Om voor iedere instelling een bookmark te moeten maken is ook niet echt handig toch?
 3. Inderdaad, maar dat zou men kunnen weten. Want....
 4. Jullie weten wel dat je kan klikken op "browse geocaches"? Dan krijg je de 'oude' view terug, die automatisch caches laadt.
 5. Last week
 6. Och die arme mensen die er intuinen op het moment ze een petling in hun handen hebben, en achter hun al de volgende in hun nek zit te hijgen om een stempelafdruk op het inmiddels vervrommelde votje te zetten
 7. Het is vrij onhandig, dat klopt dan ook weer wel. Het is ook wel een nadeeltje dat je ook elke keer de kaartsoort moet selecteren zoals de handige OSM kaart. Maarja voor 30 Euro per jaar mogen we niet teveel klagen. Er zijn soortgelijke sites die het net iets beter voor elkaar hebben
 8. Haha ..., tja .. ik heb zo mijn bronnen hè?
 9. Tjonge-jonge, jij leest dagelijks wat af! Hoe kom je hier nu weer aan? Ik moet zeggen: netjes uitgelegd en met het fiets idee heb ik geen problemen, maar ik krijg de kriebels van al die mysteries. Die M staat trouwens nu nog '...niet op de kaart...'.
 10. Nee harrie dat is het natuurlijk niet, maar het vervelende is dan wel dat ik dat iedere keer opnieuw moet indrukken na de kaart weer verschoven te hebben. Ook miste ik tot voor kort de plaatsingsdatum na één keer aanklikken, maar ik zie dat die nu wel is toegevoegd.
 11. Arenalokaal.nl: Geocaching-event op 26 mei bij Natuurcentrum De Maashorst
 12. Ieder zijn ding natuurlijk, maar is het dan zo'n probleem om je muisknop een keertje extra in te drukken? Tel eens de muisklikken die je doet op een avondje interpret of in een programma. Een klikje meer of minder zal toch niet echt uitmaken?
 13. Ik weet niet hoe jullie erover denken, maar ik vind de oude kaart prettiger werken, iedere keer die knop "dit gebied doorzoeken" indrukken...
 14. Earlier
 15. Welke versie software ( firmware ) heeft u op uw gps staan? Wanneer heeft u gecontroleerd of er daarvoor een update is? M.b.v. deze updates worden o.a. software fouten ( bugs ) verholpen en/of worden nieuwe functies toegevoegd. Het is niet echt noodzakelijk om de laatste versie op uw gps te hebben, echter vaak wordt de werking van uw gps er wel beter en/of stabieler van. U kan de firmware op uw gps installeren m.b.v. de Garmin programma's WebUpdater en Garmin-Express of dit zelf handmatig doen. De Garmin programma's moet u wel eerst installeren, maar na het starten van het programma, wordt de update automatisch uitgevoerd. Via de handmatige wijze is het niet nodig om software te installeren, maar moet u zelf de juiste firmware kiezen en deze naar uw gps kopiëren. En ondanks dit lijstje, bent u zelf 100% verantwoordelijk. Wilt u een downgrade uitvoeren ( b.v. omdat u een oudere firmware versie beter vindt ), dan is dit alleen via de handmatige wijze mogelijk. Mocht u twijfelen, installeer dan de firmware altijd m.b.v. de Garmin software. Hieronder een lijst van Garmin gps'en, met de laatste firmware versie en de link naar de betreffende pagina op de Garmin website. Als uw Garmin gps niet in de onderstaande lijst staat, dan mag u zelf even Google'n. Type Garmin Nieuwste versie Garmin website eTrex 20/30 4.90 Link eTrex 20x/30x 3.00 Link eTrex Touch 25/35 3.80 Link GPSMAP 62/78 7.20 Link << Nieuwe versie GPSMAP 62sc/62stc 5.30 Link GPSMAP 64 5.30 Link GPSMAP 64sc 3.10 Link GPSMAP 66 3.00 Link Montana 7.60 Link Montana 610/680 3.40 Link Oregon 6x0 5.50 Link Oregon 7xx 4.40 Link GPSMAP 62/78: Changes made from version 7.10 to 7.20: - Fixed issue with GB Discoverer Maps - Updated magnetic compass deviation Ps. Ondanks dat ik de lijst met updates regelmatig ( bijna dagelijks ) controleer, blijkt soms dat de publicatie datum eerder is, dan dat deze via de website te lezen is.
 16. Soms duurt het zoeken naar caches iets langer dan verwacht. Of komen we veel bankjes op mooie plekken tegen, waardoor we gewoon langer blijven zitten. Soms is ons tempo langzamer, om welke reden dan ook. Soms blijven we plakken op een terrasje met een ijsje. Soms weten we gewoon niet waar de tijd is gebleven. Maar soms is de route gewoon langer dan verwacht, vooral ook omdat je ook nog weer terug moet !
 17. Hallo Aad, De website waarop je moet inloggen om je log te plaatsen, is ( bijna altijd ) dezelfde website als waar de kaart staat. Een kleine groep gebruikt een andere website dan GeoCaching.Com, ( = GC.Com ), maar die zullen vast-en-zeker de naam weten en die noemen. Waarschijnlijk 'werk' jij op GC.Com en daar heb je meerdere kaarten, maar dit zijn de meest gebruikte: de Search- en Browse-kaart. Als je een andere kaart bedoeld, dan mag/moet je maar een linkje plaatsen, zodat we ( allemaal hierzo ) weten wat je exact bedoeld. Heb je trouwens je computer/laptop al eens herstart?
 18. Nadat ik op een geocache site (de cache waarop je inlog) mijn log heb geplaatst en ik kom weer terug op die site (geocache), dan wil ik daar van de omtrek vergroten. Het viekante kaartje. Wat eerst wel lukte en nu niet meer. Waarom wordt de kaart niet vergroot of wat doe ik fout???
 19. Welke versie software ( firmware ) heeft u op uw gps staan? Wanneer heeft u gecontroleerd of er daarvoor een update is? M.b.v. deze updates worden o.a. software fouten ( bugs ) verholpen en/of worden nieuwe functies toegevoegd. Het is niet echt noodzakelijk om de laatste versie op uw gps te hebben, echter vaak wordt de werking van uw gps er wel beter en/of stabieler van. U kan de firmware op uw gps installeren m.b.v. de Garmin programma's WebUpdater en Garmin-Express of dit zelf handmatig doen. De Garmin programma's moet u wel eerst installeren, maar na het starten van het programma, wordt de update automatisch uitgevoerd. Via de handmatige wijze is het niet nodig om software te installeren, maar moet u zelf de juiste firmware kiezen en deze naar uw gps kopiëren. En ondanks dit lijstje, bent u zelf 100% verantwoordelijk. Wilt u een downgrade uitvoeren ( b.v. omdat u een oudere firmware versie beter vindt ), dan is dit alleen via de handmatige wijze mogelijk. Mocht u twijfelen, installeer dan de firmware altijd m.b.v. de Garmin software. Hieronder een lijst van Garmin gps'en, met de laatste firmware versie en de link naar de betreffende pagina op de Garmin website. Als uw Garmin gps niet in de onderstaande lijst staat, dan mag u zelf even Google'n. Type Garmin Nieuwste versie Garmin website eTrex 20/30 4.90 Link eTrex 20x/30x 3.00 Link eTrex Touch 25/35 3.80 Link GPSMAP 62/78 7.10 Link GPSMAP 62sc/62stc 5.30 Link GPSMAP 64 5.30 Link GPSMAP 64sc 3.10 Link GPSMAP 66 3.00 Link << Nieuwe versie Montana 7.60 Link Montana 610/680 3.40 Link Oregon 6x0 5.50 Link Oregon 7xx 4.40 Link GPSMAP 66: Changes made from version 2.90 ( ? ) to 3.00: - Added support for G3 Marine Cartography. - Added TracBack to active track map review menu. - Fixed possible issue with ascent/descent stats during Expedition Mode. - Fixed possible issue on system resets. - Fixed possible issue when routing to photos. - Fixed possible issue when stopping navigation. - Fixed possible issue when downloading Geocache Live lists. - Fixed possible issue with track save portion page. - Fixed possible issue on photo viewer when there are no photos. - Fixed smart notifications after new pairing. - Fixed possible issue with large Birdseye downloads. - Fixed issue where ghost waypoints were appearing in Waypoint Manager. - Fixed Chirp icon missing from the Geocache Dashboard. - Improved CIQ app support. - Improved photo viewer menu title to be consistent across platform. - Improved download speeds of larger Birdseye Direct images. - Moved activity type (once resided in Fitness) into recording setup Changes made from version 2.50 to 2.80: - Fixed possible issue when syncing with Garmin Explore App. - Fixed possible issue when saving or deleting waypoints. - Fixed possible issue with RINEX data. Blijkbaar heeft Garmin firmware 2.90 overgeslagen.
 20. Heren, bedankt voor deze zeer bruikbare tips.
 21. barny

  Tijdelijke cache

  de intentie van een is dat de cache 3 maanden beschikbaar moet zijn dat is de theorie: nu de praktijk die vaak word gebezigd: als er geen cache in de weg ligt, dan kan je gewoon een tradie maken, er moet in de cache wel een logboek aanwezig zijn dus zelf een gedownloade kaartje mee moeten nemen word nooit toegestaan (alhoewel als je de juiste reviuwer treft, dan lukt het wel) ligt er wel een cache of een fysiek waipoint in de weg, maak je er een eenvoudige mistrycache er van waarbij je een tjekker bijvoegt met de juiste coördinaten, en tegen de revieuwers bluf je dat hij ergens anders ligt ( waar wel ruimte is) of je zet op het uitgerekende wp (wat de revieuwers denken dat het de eindcache is) de juiste coords van de brievenbus zo komt hij gemakkelijk door de revieuw, als er binnen een paar dagen een wakkere geocacher (kans is tegenwoordig erg klein dat er een wakkere geocache op af komt) dan word de cache na een paar dagen gearchiveerd, (iets wat je juist wil) komt er (hoogstwaarschijnlijk) geen wakkere geocacher, en de cache blijft langer online dan je wil, dan archiveer je hem zelf, met als reden dat de cache bij nader inzien toch niet op een goeie plek ligt, kan gebeuren toch? jij je zin, je zoon gespamt door zogenamde geocachers, iedereen blij wees niet bang dat een revieuwer hier meekijkt, dat doen ze niet, ze blijven liever in hun eigen wereldje, Barny
 22. Dat van die drie maanden, dat klopt. Maar wat vaak wel mogelijk is, is dat je de reviewer vraagt om de cache voor het grotere publiek iets later te publiceren. Bijvoorbeeld 1 of 2 dagen later. Dat gebeurt op events ook vaak.
 23. Klaas

  Tijdelijke cache

  Hallo Stefan, dank voor je bericht. Heb zelf 5 caches uitgezet. Dus die regels ken ik wel. Tot nog toe geen caches binnen de 161 meter. Ik wist niet dat die minimaal 3 maanden moet blijven bestaan. Wist wel dat je evenementen hebt voor èèn dag, maar de duur voor standaard caches was mij niet bekend. Dat is wel fijn te vernemen. Groet, Klaas
 24. Geocaches worden niet zomaar gepubliceerd. Er zijn regels aan verbonden. Als je een cache officieel wilt plaatsen en publiceren mag deze niet binnen 161 meter van een (fysiek waypoint van een) andere cache aanwezig zijn. Je moet dus weten waar alle caches in de buurt zijn. Verder moet een cache minimaal drie maanden blijven bestaan en moet je toestemming hebben van de eigenaar/beheerder van de locatie. Als het een verrassing moet worden is het handig om even te informeren bij een van de geocache-vrienden van je zoon, liefst iemand met een paar jaar ervaring en die ook wel eens een cache heeft gemaakt. Misschien dat die je verder kan helpen.
 25. Graag wil ik een huwelijk/trouw cache plaatsen onder de brievenbus van mijn zoon, die gaat trouwen dus. Daarbij wil ik een voorbewerkt huwelijk felicitatie kaartje in de listing laten downloaden waarop je een berichtje kunt achter laten in de brievenbus (hij is zelf ook een geocacher). Die cache wil ik b.v. voor een week open stellen direct na het huwelijk. Mag je zo'n traditional plaatsen? Heb gezocht maar kon er niets van vinden.
 26. Ach, ze hebben goed gespeeld. Maar ze zijn helaas te vroeg gestopt met voetballen.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...