Spring naar inhoud


Foto
- - - - -

Meest ideale route berekenen met meerdere waypoints

GPSshop logo 120x60
  • Log in om te reageren
40 reacties op dit onderwerp

#1 ds-polleke

ds-polleke

    Verbannen Bezoeker

  • Verbannen
  • PipPipPip
  • 372 berichten
  • Woonplaats:Vleuten

Geplaatst 05 september 2006 - 12:26


Als ik meerdere caches (bijvoorbeeld de Kil Micro caches route) wil bezoeken en zo min mogelijk brandstof wil verpillen (en tijd) dan is de meest ideale route berekenen een hele kunst. TomTOm kan met zijn reisplanner alleen maar een bepaalde volgorde anhouden,

is er software waar je een aantal Co÷rdinaten in kan voeren en daar de meest ideale route uit kan extraheren?

En het liefst dat ook nog als reisplan aan DomDom doorgeven....

#2 Jurgen & Co

Jurgen & Co

    Normale Poster

  • Leden
  • PipPipPip
  • 881 berichten
  • Geslacht:Man
  • Woonplaats:Oldenburg (Duitsland)

Geplaatst 05 september 2006 - 12:30

Dat kan maar een programma Autoroute van Microsoft. Met een hulp progamma poiconverter kun je het resultaat omzetten naar tt.
  • 0

#3 ds-polleke

ds-polleke

    Verbannen Bezoeker

  • Verbannen
  • PipPipPip
  • 372 berichten
  • Woonplaats:Vleuten

Geplaatst 05 september 2006 - 12:45

Dat kan maar een programma Autoroute van Microsoft. Met een hulp progamma poiconverter kun je het resultaat omzetten naar tt.


wow en dat voor maar $40 USD

en op de Uk site inclusief GPS muis voor maar 100 pond ..

Kan m in nederland niet vinden...

#4 Mr.Chaos

Mr.Chaos

    Normale Poster

  • Leden
  • PipPipPip
  • 349 berichten
  • Woonplaats:N 52░ 05' - E004░ 21'

Geplaatst 05 september 2006 - 13:08

Kan m in nederland niet vinden...


ik wel
http://www.expansys....de=126193&tab=0
  • 0

#5 cve.gps

cve.gps

    Normale Poster

  • Leden
  • PipPipPip
  • 148 berichten
  • Geslacht:Man

Geplaatst 05 september 2006 - 13:45

Dat kan maar een programma Autoroute van Microsoft. Met een hulp progamma poiconverter kun je het resultaat omzetten naar tt.


Goed idee, vraagje:
Is dat hulpprogrammaatje poiconverter onderdeel van Autoroute, of wordt dat ergens anders gevonden (waar?)
  • 0

#6 ds-polleke

ds-polleke

    Verbannen Bezoeker

  • Verbannen
  • PipPipPip
  • 372 berichten
  • Woonplaats:Vleuten

Geplaatst 05 september 2006 - 15:50


Dat kan maar een programma Autoroute van Microsoft. Met een hulp progamma poiconverter kun je het resultaat omzetten naar tt.


Goed idee, vraagje:
Is dat hulpprogrammaatje poiconverter onderdeel van Autoroute, of wordt dat ergens anders gevonden (waar?)


Ik dacht dat ik poiconverter al eens bij de Bruine Beren heb gezien..

*edit *post gnoomvrijgemaakt **

http://rjdavies.user...iconverter.html

Bewerkt door ds-polleke, 06 september 2006 - 16:37.


#7 ds-polleke

ds-polleke

    Verbannen Bezoeker

  • Verbannen
  • PipPipPip
  • 372 berichten
  • Woonplaats:Vleuten

Geplaatst 06 september 2006 - 13:49

nu heb ik, autoroute2006 geinstalleerd.

Lekker alles op Km gezet ipv miles northing easting ipv plus/minus decimal system ipv degrees minutes seconds..

Maar nu wil ik graag bijv een gpxje importeren en wil autoroute het leifst een xlsje (jakkiebah)

Iemand een routekart voor mij hoe ik de meest ideale route kan plannen?


*edit* * fluiterdefluit*

Bewerkt door ds-polleke, 06 september 2006 - 16:37.


#8 Cachemier

Cachemier

    Normale Poster

  • Leden
  • PipPipPip
  • 229 berichten
  • Geslacht:Man
  • Woonplaats:Gent (BelgiŰ)

Geplaatst 08 september 2006 - 18:30

GPX omzetten naar .tab-bestand met POI Convertor en dan importeren in Autoroute mbv Data Import Wizard. Kies tab als veldscheidingsteken. Nu zou het moeten werken !
  • 0

#9 Jurgen & Co

Jurgen & Co

    Normale Poster

  • Leden
  • PipPipPip
  • 881 berichten
  • Geslacht:Man
  • Woonplaats:Oldenburg (Duitsland)

Geplaatst 08 september 2006 - 19:26

Wanneer je GSAK gebruikt kun je van hier uit een export maken voor Autoroute. Druk in Autoroute op CTRL+I en je kunt ze inladen. Wanneer je de macro gebruikt kun je ze zelfs per Cachetype laden.
  • 0

#10 Team Geo-cachet

Team Geo-cachet

    Normale Poster

  • Leden
  • PipPipPip
  • 235 berichten
  • Geslacht:Team
  • Woonplaats:Lunteren

Geplaatst 09 september 2006 - 21:38

Wanneer je GSAK gebruikt kun je van hier uit een export maken voor Autoroute. Druk in Autoroute op CTRL+I en je kunt ze inladen. Wanneer je de macro gebruikt kun je ze zelfs per Cachetype laden.


Ik zal wel iets over het hoofd zien, maar tot nu toe lukt het me niet om met GSAK een exportfile aan te maken die door Autoroute wordt ingelezen. Het lijkt wel goed te gaan, maar het resultaat is steeds "no records in the set were matched". Volgens mij betekent dit dat de coords in de exportfile niet op de kaart gemapped kunnen worden.
Welk export-instelling moet ik gebruiken (ik heb o.a. Streets & Trips en Street Atlas geprobeerd).
  • 0

#11 Ghostmantom

Ghostmantom

    Normale Poster

  • Leden
  • PipPipPip
  • 28 berichten
  • Geslacht:Man

Geplaatst 10 september 2006 - 01:36

Ik zal wel iets over het hoofd zien, maar tot nu toe lukt het me niet om met GSAK een exportfile aan te maken die door Autoroute wordt ingelezen. Het lijkt wel goed te gaan, maar het resultaat is steeds "no records in the set were matched". Volgens mij betekent dit dat de coords in de exportfile niet op de kaart gemapped kunnen worden.
Welk export-instelling moet ik gebruiken (ik heb o.a. Streets & Trips en Street Atlas geprobeerd).


Om caches in MSAutoroute2006 in te voeren gebruik ik de volgende methode.
Het is een omslachtige maar de enige waarmee het mij tot nu toe gelukt is.
Met GSAK exporteer ik de nodige caches in Delorme formaat.
(daarmee staan de coordinaten in een voor Autoroute begrijpelijk formaat; decimale graden zonder N of E erbij)
Dat tekstbestand open ik in Word (of een andere tekstverwerker)
Ik verwijder de eerste regel (BEGIN SYMBOL) zodat er alleen nog coordinaten, namen en type informatie over blijft.
Dan vervang ik alle komma┤s door punt-komma┤s
Daarna vervang ik alle punten door komma┤s
En sla alles op als TXT bestand
Dat bestand kan ik in Autoroute2006 inladen (CTRL + I) waarbij de puntkomma als veldscheiding wordt gebruikt.
Bij het importeren moet ik nog de veldnamen opgeven ( F1 = Latitude, F2= Longitude en F3 = Name en F4 mag met ôSkip Columnö overgeslagen worden.
Nu staan al de caches in de map; map opslaan en de volgende keer hoef je niet opnieuw te importeren.

Sterkte

Ghostmantom
  • 0

#12 Jurgen & Co

Jurgen & Co

    Normale Poster

  • Leden
  • PipPipPip
  • 881 berichten
  • Geslacht:Man
  • Woonplaats:Oldenburg (Duitsland)

Geplaatst 10 september 2006 - 10:12

Ik exporteer in Streets & Trips ( amerikaans versie Autoroute ) formaat. In windows heb ik onder Landinstellingen het Decimaalteken veranderd van [ , ] naar [ . ].

Autoroute opstarten dan op Data clicken of CTRL+I en je kunt de bestanden laden.

Leuke site over hoe iemand het helemaal geperfectineerd heeft.

Omdat het systeem bij mij niet helemaal automaties werkte heb ik zijn macro een beetje aangepast en doe ik hed verder per hand. Ik heb al een keer werkend kunnen krijgen door zelf wwat met winbatch te gaan klooien. Maar na een computercrash ben ik wat progjes kwijt geraakt.

CANCELFILTER
FILTER name="Event"
IF $_FILTERCOUNT > 0
EXPORT TYPE=SNT FILE=C:\GPS\PushPins\Event.csv
ENDIF

CANCELFILTER
FILTER name="Multi"
IF $_FILTERCOUNT > 0
EXPORT TYPE=SNT FILE=C:\GPS\PushPins\Multi.csv
ENDIF

CANCELFILTER
FILTER name="Mystery"
IF $_FILTERCOUNT > 0
EXPORT TYPE=SNT FILE=C:\GPS\PushPins\Mystery.csv
ENDIF

CANCELFILTER
FILTER name="Traditional"
IF $_FILTERCOUNT > 0
EXPORT TYPE=SNT FILE=C:\GPS\PushPins\Traditional.csv
ENDIF

CANCELFILTER
FILTER name="Virtual"
IF $_FILTERCOUNT > 0
EXPORT TYPE=SNT FILE=C:\GPS\PushPins\Virtual.csv
ENDIF

CANCELFILTER
FILTER name="WebCam"
IF $_FILTERCOUNT > 0
EXPORT TYPE=SNT FILE=C:\GPS\PushPins\WebCam.csv
ENDIF

CANCELFILTER
FILTER name="Found"
IF $_FILTERCOUNT > 0
EXPORT TYPE=SNT FILE=C:\GPS\PushPins\Found.csv
ENDIF

CANCELFILTER

FILTER name="Other"
IF $_FILTERCOUNT > 0
EXPORT TYPE=SNT FILE=C:\GPS\PushPins\Other.csv
ENDIF

CANCELFILTER

  • 0

#13 JandeBeHanger

JandeBeHanger

    Intensieve Poster

  • Leden
  • PipPipPipPip
  • 1758 berichten
  • Geslacht:Man
  • Woonplaats:Oranjebond

Geplaatst 10 september 2006 - 10:34

Als ik meerdere caches (bijvoorbeeld de Kil Micro caches route) wil bezoeken en zo min mogelijk brandstof wil verpillen (en tijd)
dan is de meest ideale route berekenen een hele kunst. TomTOm kan met zijn reisplanner alleen maar een bepaalde volgorde anhouden,

is er software waar je een aantal Co÷rdinaten in kan voeren en daar de meest ideale route uit kan extraheren?

Ik laad hiervoor de waypoints in mapsource, met de instelling op "Direkte routes gebruiken".
Route maken van alle waypoints en vervolgens de waypoints met de hand in de goede volgorde zetten.
Daarnana de instelling "Automatische routebepaling gebruiken" en de route berekenen.
Meestal moet er dan nog een paar waypoints verschoven worden.
Als ik dan op pad ga dan neem ik een lijst mee met de volgorde van de waypoints,
een route vind ik in de Quest niet zo handig bij het zoeken in het veld.
Ik maak zo'n cache route slechts een paar keer per jaar.
Zo'n cache route is erg fijn voor die caches in NW Duitsland, rondom Den Haag of rond Bazel.

Als vanmiddag MSAutoroute2006 binnen is, ga ik die methode eens proberen.

Bewerkt door JandeBeHanger, 08 januari 2007 - 19:31.

  • 0

#14 Team Geo-cachet

Team Geo-cachet

    Normale Poster

  • Leden
  • PipPipPip
  • 235 berichten
  • Geslacht:Team
  • Woonplaats:Lunteren

Geplaatst 11 september 2006 - 15:09

Ik exporteer in Streets & Trips ( amerikaans versie Autoroute ) formaat. In windows heb ik onder Landinstellingen het Decimaalteken veranderd van [ , ] naar [ . ].

Autoroute opstarten dan op Data clicken of CTRL+I en je kunt de bestanden laden.

[/code]

Na het wijzigen van mijn landinstellingen werkt het inderdaad vlekkeloos.
Hoewel deze "truc" niet optimaal is (ik heb mijn landinstellingen standaard op Nederland staan), is dit werkbaar. Bedankt.
  • 0

#15 Jurgen & Co

Jurgen & Co

    Normale Poster

  • Leden
  • PipPipPip
  • 881 berichten
  • Geslacht:Man
  • Woonplaats:Oldenburg (Duitsland)

Geplaatst 11 september 2006 - 15:14

Het wijzigen van het decimaalteken van , naar . heeft bij mij tot nu toe geen problemen op geleverd.
  • 0




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

GPSshop logo 120x60