Spring naar inhoud


Foto
- - - - -

Kan Geen Caches In Etrex 20 Laden Vanuit Geocaching.com

Etrex 20 verbinding laden
GPSshop logo 120x60

Beste Antwoord mnhhd , 22 april 2017 - 08:04

Dankjewel StefanD.    

Jammer dat het niet meer gaat. 

 

gr Henk 

Ga naar het volledige bericht


  • Log in om te reageren
8 reacties op dit onderwerp

#1 mnhhd

mnhhd

    Komt net kijken

  • Leden
  • Pip
  • 4 berichten
  • Geslacht:Man
  • Woonplaats:Emmeloord

Geplaatst 17 april 2017 - 11:04


Hallo, 

 

Ik heb een Etrex 20 en via een mac kon ik altijd caches van de site geocaching.com overzetten naar mijn GPS. Om de een of andere reden kan ik dat niet meer. Wanneer ik op de knop "stuur naar de GPS" klik krijg ik de bekende popup waarna ik op de knop "Write"  kon klikken. Nu blijft de knop "write" grijs en kan niet gebruikt worden. Ik heb de Garmin communicator wederom geïnstalleerd, maar dat heeft geen resultaat. Het werkt niet in Safari en ook niet in Chrome. Ik heb de browser toestemming gegeven de plugins te gebruiken. Allemaal zonder resultaat. 

 

Heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn ?

 

met vriendelijke groet, 

 

Henk 


  • 0

#2 aard!

aard!

    Forum Newby

  • Leden
  • PipPip
  • 17 berichten

Geplaatst 17 april 2017 - 11:35

WElke browser gebruik je? Probeer internet explorer, misschien gaat het dan wel, bij mij althans, succes aarde!


  • 0

#3 StefandD

StefandD

    Normale Poster

  • Leden
  • PipPipPip
  • 567 berichten
  • Geslacht:Man
  • Woonplaats:Brielle, NL

Geplaatst 17 april 2017 - 18:53

De Garmin Communicator is een zgn. NPAPI plug-in en die worden langzaam maar zeker door alle browsers geweigerd vanwege de veiligheid.

Zoals Aard al aangeeft: in IE werkt het nog (vaak pas nadat je www.geocaching.com als vertrouwde website hebt ingesteld). Maar daar heb je niet zoveel aan op een Mac.

Je zou Firefox kunnen proberen, daar werkt het vaak nog (maar niet altijd!) als je de ondertekende versie uit de Mozilla Store installeert.

 

Groundspeak heeft onlangs de opvolger van de Communicator gepresenteerd. Die is echter alleen voor Premium leden. Je kan vanaf nu losse caches in een lijst zetten en die lijst in één keer naar je Garmin sturen. Dit gaat via Garmin Express, dus daar moet je de nieuwste versie van geïnstalleerd hebben.


  • 0

#4 mnhhd

mnhhd

    Komt net kijken

  • Leden
  • Pip
  • 4 berichten
  • Geslacht:Man
  • Woonplaats:Emmeloord

Geplaatst 22 april 2017 - 08:04   Beste Antwoord

Dankjewel StefanD.    

Jammer dat het niet meer gaat. 

 

gr Henk 


  • 0

#5 regenboog2

regenboog2

    Intensieve Poster

  • Donateurs
  • PipPipPipPip
  • 1696 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Lengtegraad :5.23442
  • Breedtegraad :51.25656

Geplaatst 22 april 2017 - 09:13

Hoe zit het dan met de button GPX bestand die naast die van send to GPS staat?
Ik had begrepen dat je daarmee nog wel een cache naar de GPS kon sturen?
  • 0

#6 Barry

Barry

    Normale Poster

  • Leden
  • PipPipPip
  • 671 berichten
  • Geslacht:Man

Geplaatst 22 april 2017 - 09:17

Hoe zit het dan met de button GPX bestand die naast die van send to GPS staat?
Ik had begrepen dat je daarmee nog wel een cache naar de GPS kon sturen?

Dat gaat inderdaad prima. Slechts één handeling meer, maar dat mag geen probleem zijn.


  • 0

#7 Barry

Barry

    Normale Poster

  • Leden
  • PipPipPip
  • 671 berichten
  • Geslacht:Man

Geplaatst 25 april 2017 - 08:23

Dankjewel StefanD.    

Jammer dat het niet meer gaat. 

 

gr Henk 

Gaat wel degelijk Henk. Alle GPX-jes die je wilt, even aanklikken en slepen naar je GPS. Kind kan de was doen.


Bewerkt door Barry, 25 april 2017 - 08:23.

  • 0

#8 Heracross

Heracross

    Normale Poster

  • Leden
  • PipPipPip
  • 678 berichten
  • Geslacht:Man
  • Woonplaats:Haarlem-Amsterdam
  • Lengtegraad :4.75
  • Breedtegraad :52.38

Geplaatst 25 april 2017 - 20:23

Sinds enige tijd wordt de techniek "NPAPI" niet meer ondersteund door Firefox (versie 52 en hoger). 
De communcator maakt gebruik van deze techniek om informatie direct op hardware weg te schrijven (verouderde techniek).
 
In Edge en Chrome was het al langere tijd niet meer mogelijk.
 
Er zijn nu drie oplossingen:
1: Gebruik maken van de knop "GPX file" en dan de juiste locatie zoeken (driveletter:\Garmin\GPX).
2: Internet Explorer
3: Firefox ESR gebruiken (dit is een bedrijvenversie met langere support voor NPAPI), te downloaden op https://www.mozilla....anizations/faq/

  • 1

#9 StefandD

StefandD

    Normale Poster

  • Leden
  • PipPipPip
  • 567 berichten
  • Geslacht:Man
  • Woonplaats:Brielle, NL

Geplaatst 25 april 2017 - 21:59

4: Lijsten i.c.m. Garmin Express gebruiken (zie post #3).


  • 0




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

GPSshop logo 120x60