Spring naar inhoud


Foto
- - - - -

Procesgang Cache Plaatsen.

Procesgang cache nieuw plaatsen aandacht GC GC code

  • Log in om te reageren
18 reacties op dit onderwerp

#1 Team AnRu

Team AnRu

    Forum Newby

  • Leden
  • PipPip
  • 21 berichten
  • Woonplaats:Venray

Geplaatst 17 mei 2017 - 16:50

Ik ben als jong lid benieuwd naar de exacte procedure voor het leggen van een cache.
Ik ben in voorbereiding van een cache en heb daartoe reeds contact gehad met SBB.
Ik heb een .doc ontvangen waar ik een hoop informatie dien in te vullen.
Echter, er wordt oa gevraagd naar een GC code.
Als ik de handleiding begrijp wordt in de handleiding hier niets over vermeld,
echter SBB geeft pas goedkeuring als ik de betreffende .doc ingevuld en opgestuurd heb.
Als ik op mijn cache pagina de cache beschrijving plaats, wanneer wordt de cache dan vindbaar?
Ik bedoel, SBB wilt eerst de beschrijving lezen/ ter plaatse bekijken voor de cache "online" is.
Kan iemand met de procedure uitleggen?
Wordt de cache ook door een reviewer bekeken en getest?
Graag uw reactie
 
Team AnRu
RJ van der Veen

  • 0

#2 Helmine

Helmine

    Normale Poster

  • Leden
  • PipPipPip
  • 900 berichten
  • Geslacht:Vrouw

Geplaatst 17 mei 2017 - 16:59

Kijk eens op de voorpagina van deze site bij cache make. Daar staat alles uitgelegd.
Ik bedoel : verstop een cache
  • 0

#3 regenboog2

regenboog2

    Intensieve Poster

  • Donateurs
  • PipPipPipPip
  • 1810 berichten
  • Geslacht:Vrouw
  • Lengtegraad :5.23442
  • Breedtegraad :51.25656

Geplaatst 17 mei 2017 - 17:53

Als ik het goed begrijp is dit een 'van het kastje naar de muur'? Als SBB een GC nummer wil moet je je cache al aanmelden toch, zonder toestemming? En om een cache aan te melden moet je toestemming hebben?

Benader iemand die al caches in de buurt heeft liggen, die kan je misschien verder helpen.


  • 0

#4 barny

barny

    Forum Newbee

  • Leden
  • PipPipPipPipPip
  • 3983 berichten
  • Geslacht:Man
  • Woonplaats:Wherever I lay my head......

Geplaatst 17 mei 2017 - 18:02

je kan zoveel gc nummers aanvragen als je wil, ze worden pas gepubliceert als jij dat beruchte vinkie heb aangevinkt

dus gewoon een cachepagina maken met alles er op en aan, dan heb je gelijk een gc nummer die je naar de SBB kan sturen

geeft sbb dan hun goedkeuring kan je via dat vinkie aangeven dat de cache gereed is voor revieuw,

dan pas kijkt er een revieuwer na, en komt hij online

 

Barny


  • 0

#5 Peetee

Peetee

    Daily Poster

  • Donateurs
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5842 berichten
  • Geslacht:Man
  • Woonplaats:Sneek
  • Lengtegraad :5.65282
  • Breedtegraad :53.04413

Geplaatst 17 mei 2017 - 18:14

Klopt. En je kunt de pagina toch afdrukken (op pdf) en die alvast naar de boswachter opsturen, zodat die hem alvast kan bekijken?


  • 0

#6 naj16

naj16

    Normale Poster

  • Leden
  • PipPipPip
  • 47 berichten
  • Geslacht:Man
  • Woonplaats:Leiden

Geplaatst 17 mei 2017 - 19:55

SBB gebruikt een "Gebruiksovereenkomst Geo-Caching" Die krijg je nadat het formulier ingevuld is. Als je afspraken maakt met de boswachter over de locatie dan komt het vast wel goed. Je moet wel een beetje geduld hebben om de hele procedure te doorlopen, maar noodzakelijk. SBB werkt met BOA's, als die een cache vinden die niet geregistreerd is nemen ze die mee. SBB weet dus precies waar in hun gebied de caches liggen.


  • 0

#7 Peetee

Peetee

    Daily Poster

  • Donateurs
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5842 berichten
  • Geslacht:Man
  • Woonplaats:Sneek
  • Lengtegraad :5.65282
  • Breedtegraad :53.04413

Geplaatst 17 mei 2017 - 20:06

Het begint inderdaad met het contact zoeken met de boswachter van het gebied waarin je de cache wilt plaatsen. Hoe je die vindt kun je hier lezen.

 

Die leg je je plannen voor, en als die dan akkoord is dan gaat het balletje vanzelf verder rollen.


  • 0

#8 Team AnRu

Team AnRu

    Forum Newby

  • Leden
  • PipPip
  • 21 berichten
  • Woonplaats:Venray

Geplaatst 18 mei 2017 - 08:45

Kijk eens op de voorpagina van deze site bij cache make. Daar staat alles uitgelegd.
Ik bedoel : verstop een cache

Beste Helmine,

Bedankt voor uw reactie hier in. Ik heb de pagina's gelezen, echter mijn vraagstelling werd hier niet beantwoordt. In de zgn handleiding worden de volgende onderwerpen besproken:

voorbereiding:
 
een goede locatie vinden
voldoende toestemming regelen
een doos, container of ander ding uitzoeken
inhoud voor in je cache bepalen
plaatsen
plaatjes opladen
HTML wel of niet gebruiken
het cache formulier
ikoontjes instellen
verschillende cache types
htmlcodes
het cache formulier
geocache beoordelingssysteem
richtlijnen en een reviewschema
 
Daarna houdt het verhaal op. 
Waar vind ik de pagina waar ik mijn cache kan plaatsen?
Wanneer wordt eeen GCcode toegekend?
Is deze dan direct voor iedereen te loggen?
Wie zorgt voor de toegankellijkheid voor andere cachers (loggen)?
 
Dus is hier mijn vraag helaas nog niet beantwoordt.

  • 0

#9 Team AnRu

Team AnRu

    Forum Newby

  • Leden
  • PipPip
  • 21 berichten
  • Woonplaats:Venray

Geplaatst 18 mei 2017 - 08:54

Als ik het goed begrijp is dit een 'van het kastje naar de muur'? Als SBB een GC nummer wil moet je je cache al aanmelden toch, zonder toestemming? En om een cache aan te melden moet je toestemming hebben?

Benader iemand die al caches in de buurt heeft liggen, die kan je misschien verder helpen.

Regenboog2, Dit is inderdaad het kip ei verhaal. Iemand in mijn omgeving vraag ik wel verder te helpen.


je kan zoveel gc nummers aanvragen als je wil, ze worden pas gepubliceert als jij dat beruchte vinkie heb aangevinkt

dus gewoon een cachepagina maken met alles er op en aan, dan heb je gelijk een gc nummer die je naar de SBB kan sturen

geeft sbb dan hun goedkeuring kan je via dat vinkie aangeven dat de cache gereed is voor revieuw,

dan pas kijkt er een revieuwer na, en komt hij online

 

Barny

Top!!


  • 0

#10 Helmine

Helmine

    Normale Poster

  • Leden
  • PipPipPip
  • 900 berichten
  • Geslacht:Vrouw

Geplaatst 18 mei 2017 - 17:30

Kijk eens op de voorpagina van deze site bij cache make. Daar staat alles uitgelegd.
Ik bedoel : verstop een cache

 
Daarna houdt het verhaal op. 
Waar vind ik de pagina waar ik mijn cache kan plaatsen?
Wanneer wordt eeen GCcode toegekend?
Is deze dan direct voor iedereen te loggen?
Wie zorgt voor de toegankellijkheid voor andere cachers (loggen)?
 
Dus is hier mijn vraag helaas nog niet beantwoordt.

Grappig, de pagina is wel een beetje verouderd. En een link naar het aanmaken van een cachepagina kon ik ook zo gauw niet vinden.

Maar goed die pagina maak je natuurlijk aan op geocaching.com.
Bij (engelse versie) play, hide a geocache
  • 0

#11 Peetee

Peetee

    Daily Poster

  • Donateurs
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5842 berichten
  • Geslacht:Man
  • Woonplaats:Sneek
  • Lengtegraad :5.65282
  • Breedtegraad :53.04413

Geplaatst 18 mei 2017 - 18:05

Terechte opmerking Helmine! Ik heb de linkjes op de startpagina meteen aangepast. Ze verwijzen nu naar de uitleg en richtlijnen op de .com-site.


  • 0

#12 Helmine

Helmine

    Normale Poster

  • Leden
  • PipPipPip
  • 900 berichten
  • Geslacht:Vrouw

Geplaatst 18 mei 2017 - 18:32

Top!
  • 0

#13 Team AnRu

Team AnRu

    Forum Newby

  • Leden
  • PipPip
  • 21 berichten
  • Woonplaats:Venray

Geplaatst 05 juni 2017 - 10:14

Beste mensen, 

Dank voor uw feedback, dit heeft me echt verder geholpen. Ik ben nu zover dat ik waypoints moet toevoegen aan mijn cachepagina. Echter, door een of andere reden/ oorzaak kan ik op geen enkele wijze de benodigde waypoints toevoegen. Een print van "waypoint Collection" biedt geen soelaas. Is er misschien een storing oid?


  • 0

#14 Erik_Los

Erik_Los

    Forum Newby

  • Leden
  • PipPip
  • 15 berichten
  • Geslacht:Man
  • Lengtegraad :6.09250
  • Breedtegraad :52.51217

Geplaatst 05 juni 2017 - 11:14

In het menu Beheerderstools (listing) op Waypoints klikken en dan het lijstje doorlopen.


  • 0

#15 Team AnRu

Team AnRu

    Forum Newby

  • Leden
  • PipPip
  • 21 berichten
  • Woonplaats:Venray

Geplaatst 05 juni 2017 - 15:21

@Erik_Los,

 

Helaas ben ik hier al een aantal dagen mee bezig; tot op dit  moment werkt dit niet. Is er mss een storing? 


  • 0





Ook gelabeld met één of meerdere van deze sleutelwoorden: Procesgang, cache, nieuw, plaatsen, aandacht, GC, GC code

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 members, 0 guests, 0 anonymous users